Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שירשור כל כך ארוך ומלא תעוב כלפי "הצופרים שלא למטרות חרום", לא נראה כאן מזה זמן. ומדובר אחרי הכל בענין שהוא איזוטרי וחסר משמעות אמיתית ביחס לענינים אחרים חמורים בהרבה שקורים על הכביש ולא זוכים לאותה מנה גדושה של חינוך לערכים ותרבות. וכשאני שואל את עצמי למה זה בעצם הענין הזה, אז המסקנה שלי היא שכאן מדובר בענין שהוא בעצם סוג של פגיעה שחלקנו תופסים כאישית, אפילו מעליבה, ומכאן גם התגובה של סיבוב היד הידוע כ"למה, מה יש לאמא שלך יא מנייאק". ולטעמי לפחות דווקא מי ששייך לסוג הזה שמתייחס לצפירה כאל סטירה, אולי כדאי שיירגע.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הצופר מתחרה על אחד מהאביזרים הכי מיותרים.

בכל אופן, כשאתה בסביבה תרבותית.

בארץ, משתמשים בו בתור אמצעי ענישה ומחאה. זאת אומרת אחרי שמישהו כבר עשה משהו.

המטרה שלו היא דווקא אזהרה לפני סכנה. זאת אומרת לפני שקורה משהו.

עולם הפוך.

אני שונא את רעש הצופרים ואת הסיבות שאנשים משתמשים בהם.

זה מן כפתור שרוב הלוחצים עליו מודים שהם חסרי סבלנות כרגע. כל השאר לא רלוונטי כמעט.

אני מעדיף לספור עד 10, להמשיך הלאה, או כל דבר אחר. רק לא להשתמש בו. בטוח שהוא לא אמצעי לחינוך.

אבל, פעם אחר פעם, אני עומד ברמזור, לא בקו ראשון, האור מתחלף לירוק, המכונית שלפני לא נוסעת, הנהג/ת ממשיך/ה לענות למייל חשוב או משהו דומה ופשוט אין ברירה.

לצופר יש תפקיד חשוב והוא להתריע. בארץ ובעוד כמה תרבויות לא מפותחות כמו בסין הוא משמש בעיקר לזרז נהגים אחרים. אם אתה רוצה להזהיר מישהו, אל תהסס להשתמש בצופר, לשם כך הוא נועד. ברמזור אפשר דבר ראשון להרים אור גבוה, בדרך כלל זה מספיק. אפשר גם לתת "קטנה" עם הצופר ולא להתיישב עליו 10 שניות.

אגב, קראתי פעם שצפצוף מכונית בתוך סביבה עירונית מגיע לאוזניהם של כ-20,000 אנשים! לכן, יפה מצדך וכל השאר שמנסים להימנע מזה ככל האפשר.

.

פורסם
אם יש צורך לצפור אז צופרים,

לפעמים גם כדי "להעיר" את מי שמשתמש בטלפון ברגע שמופיע אור ירוק,

לעיתים הבהוב באורות אינו מספיק כדי "להעיר" את כל מי שעוסק בהכל חוץ מנהיגה.

התופעה המכוערת ביותר היא שימוש בצופר כאשר מישהו מגיע עם רכבו לחניה וצריך לאסוף נוסע מהבית.

ל'

תופעת הצפירה לרוכב שמתכונן לחנות היא מרכיב אחד ממשוואה ארוכה.

נהג שנוסע לאט מספר שניות כי הוא לא בטוח איפה הוא יחנה ואם הגיע ליעד + הוא לא מאותת + הוא שם קצוץ על מי שמאחוריו + הנהג מאחוריו כבר כל כך חסר סבלנות, שהוא נצמד אליו ועכשיו אני מצב שהנהג שרוצה לחנות יעשה רוורס.

אני לא זוכר פעם אחת שאותתי מספיק בזמין, לפני שהתחלתי להאט לחניה, שהרכב מאחורי לא שמר מרחק וחיכה שאחנה, אפילו הערסים והברברים חיכו, נתנו גז כשסיימתי, אבל חיכו.

עדי,

התאוריות שלך די מוקצנות בשביל אחד שלא מכיר אותי. אבל נזרום כי היה לך חשוב משום מה להראות שאתה יודע לנתח בנאדם ודפוסי התנהגות. אתה רחוק מהמציאות ידידי שנות אור ממנה. אבל דווקא מזה אני לא מתרגש אלא מהעובדה שלקחת על עצמך את הסמכות להחליט שלטובת הכלל עדיף שלא הייתי משתמש בפורום בטענה שאני צופר לנהגים שמסכנים אותי (בבקשה קרא את הנסיבות שציינתי שבהם אני לא יהסס לעשות שימוש בצופר) ועל זה רק אוכל להוסיף ולאמר שכן, זוהי התייפייפות נפש- יש אנשים מאופקים שיכולים כמעט להכנס בעמוד בגלל איזה אדיוט אבל ימלמלו משהו לעצמם וזהו, ויש אנשים שיוציאו את התסכול והעצבים שלהם על הצופר המסכן. האמן לי שזה עדיף על פני מסע נקמה בכביש כמו שלעיתים יוצא לראות או שימוש באלה שברכב.

אוסיף ואומר ברוח טובה זו שבכל הדימויים של הביצים והביצה, דווקא בחרו להשתמש אותם משתמשים ״מתורבתים״ שחושבים כמוך על נהגים חסרי תרבות כמוני. ככה שאני ממליץ בחום לפני שמטיפים לאחרים עשו בדק בית.

לא הצופר הוא שיקבע אם אתה מתורבת או לא אלא תפיסת העולם שלך באופן כללי והלך הרוח של אדם לגבי המון דברים בחיים.

אז אל תגיד שלא אמרתי..

כן אני צופר ואני לא מסתתר מאחורי אמירות או נסיונות פתטיים להראות מתורבת או טוען שאני כזה כדי למצוא חן בעיני אחרים בפורום.

אתה צפרן ושנינו יודעים שאתה צופר או מגניב איזו צפירה קטנה ככה בלילה בלי שיראו אותך אל תהיה תמים.

אני איתך. כל מילה בסלע. אנשים לא מתחשבים אחד בשני, ועסוקים בשטויות שלהם בזמן נהיגה ואפילו בלי קשר לנהיגה, אדם עומד בדלת הכניסה לבנק, ומדבר בפאלפון, אם אתה רוצה במקרה לעבור באותה דלת, אתה צריך לבקש ממנו רשות, כמובן שתקבל מבט של שנאה.

שימוש בצופר בד"כ מסגיר את הנהגים שחייבים להיות צודקים על הכביש, ולא חכמים.

אין משפט חכם מזה להתנהגות על הכביש:

"על הכביש היה חכם, לא צודק"

לפעמים להיות חכם זה לא מספיק, אתה מבליג על טעויות של אחרים, או חוסר אכפתיות של אחרים, והם ימשיכו באותה דרך כל חייהם. אני אתן לך דוגמא. בנסיעה הראשונה שלי עם מלווה לאחר הטסט (לפני 11 שנים) נסעתי עם אמא שלי ב Citroen ZX.

באתי לעבור נתיב, וכמעט נכנסתי במישהו שהיה בשמאלי, הסתכלתי במראה, אבל בדיעבד אני יודע שהיא לא הייתה מכוונת כמו שצריך + היא לא הייתה פנורמית. התרגלתי למראות מהרכב של המורה שמראות גם את הירח.

הנהג שכמעט נכנסתי בו צפר חזק ובלם. בתגובה, עצרתי, כוונתי את המראות, וחיכיתי שיעברו כמה רכבים לראות שבאמת עכשיו אני גם רואה משהו. אם הוא לא היה צופר, הייתי עובר נתיב, בכלל לא הייתי יודע שחתכתי מישהו, ואולי בפעם הבאה שהייתי עושה את זה גם הייתי גורם לתאונה.

אגב, סיפור מהצד, ליד העבודה שלי יש חניון של חברת תאורה כלשהי, האמצעי לפתיחה וסגירת השער החשמלי בחניון הוא לא אחר מהצופר. בתוך הבניין יושבת פקידה, שכשהיא שומעת צפירה היא פותחת את השער. אין מצלמה, אין שלט, אין אינטרקום. רק צופר. אתם יכולים לדמיין מה קורה כשהיא הולכת לשרותים ומישהו רוצה להכנס לחניה.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם
יש לצפור ויש לצפור. שני ציפצופים קצרים ועדינים לא יפריעו לאף אחד ורק יכולים להעיר נהג לא מרוכז או להעיר לו על דברים שהוא עושה לא נכון. זה שונה מאוד מהצפירה הארוכה, החזקה, הצורמנית שהרבה נהגים באזורינו אימצו, אף על פי שהיא בפירוש לא יותר יעילה משני צפצופים קצרים או (בתנאי התאורה המתאימים) מאיתות קצר באור הדרך.

לדעתי, חשוב להשתמש באמצעים אלו כדי להתריע משתמשי דרך אחרים בסיטואציות מסוכנות, וכן כדי להבהיר להם שהם עושים משהו לא בסדר (שכחו להדליק אורות, נתקעו בשמאלי, סוטים מהנתיב וכיוצ"ב) תחת ההנחה שאם מספיק נהגים יסמנו להם בדרך, ייפול להם האסימון.

כמובן שהשימוש בצופר לא מחליף תגובה נכונה מצד הנהג. ראיתי יותר מדי נהגים שאפילו בזמן חירום צופרים לנהג השני במקום לתפעל את הרכב שלהם. מקומו של הצפצוף או כל סימון אחר הוא לפני שהסיטואציה בכביש הופכת למצב חירום או לכמעט התנגשות. אם כבר הגענו למצב הזה למרות אמצעי האיתות, יש להתמקד בתפעול הרכב בלבד.

אולי זה אני והבעיות שמיעה שלי

אבל אני פשוט לא מסוגל לצפור צפירה ארוכה

במקרים ממש ממש קיצוניים שלאחר הצפירה אותו נהג שסטה מדרך הישר (תרתי משמע) ממשיך, אני אצפצף שוב צפירות קצרות

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אולי זה אני והבעיות שמיעה שלי

אבל אני פשוט לא מסוגל לצפור צפירה ארוכה

במקרים ממש ממש קיצוניים שלאחר הצפירה אותו נהג שסטה מדרך הישר (תרתי משמע) ממשיך, אני אצפצף שוב צפירות קצרות

יש קודים כמו במורס?

מה הנהג הסורר אמור להבין מצפירה ארוכה לעומת צפירות קצרות?

כשצופרים לכם, איך אתם מבינים/מקבלים/מגיבים?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אצלי זה סוג של קודים:

צפירה אחת - שים לב / אתה עומד לעשות תקלה / אתה מפריע ומסכן אנשים (וספציפית אותי)

שתי צפירות - הצפירה הבודדת לא עזרה, ואתה מפריע ומסכן אנשים אפילו יותר

אני משתדל לא להגיע למצבים שיצפרו לי

אבל אם צופרים לי ועמדתי לעשות משהו לא בסדר (לא שמתי לב לרכב, רכב הגיע במהירות ואני מפריע לו) אני משתדל לפנות לו את המקום כמה שיותר מהר

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
חצי צפירה, "נגיעה" = תיזהר, שים לב.

צפירה מלאה = הלו מה אתה עושה?

צפירה ארוכה = @#%$@#%# !!!1

1+

אפילו הייתי מוסיף לחצי צפירה- שתי נגיעות במצב יום.. ואם מדובר במצב לילי מחליף אותם בשתי היבהובים קצרים.

פורסם
1+

אפילו הייתי מוסיף לחצי צפירה- שתי נגיעות במצב יום.. ואם מדובר במצב לילי מחליף אותם בשתי היבהובים קצרים.

אני דווקא נגד סימני אורות, מסיבה לא ברורה זה גורם לי לאסוציאציות שקשורות לערסים.

היבהובים זה שרשור אחר. :wink:

לפי פריקמיקי לומדים את זה בקורס אחר. לא כולם בקיאים במפתח ההבזקים...

אני אפילו את הקורס ציפצופים לא עשיתי. לא יודע איך העבירו אותי טסט. פעם הכל היה שונה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הבהוב זה לפעמים שימושי אבל לפעמים זה סתם מסנוור נהגים ממול או רכבים שנמצאים לפני הרכב הבעייתי

אם כבר להבהב אני לא יהבהב כשיש רכבים מולי

הבהוב זה גם לאותת לנהג הבא ממול שהוא שכח להדליק אורות (בלילה)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם מתקלקל לי הצופר ברכב, אני מעמיד את הרכב.

בתרבות הישראלית אי אפשר בלי צופר, כולם זקוקים לעידוד והזמנות אישיות להתחיל לנסוע בירוק או "סתם" לנהוג בכביש ולא לעשות מאה ואחד דברים אחרים.

המלצה: סט צופרים של FIAMM :lol: חובה בכל רכב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...