Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהרים טובים לכולם :)

הפורום מלא בשאלות שחוזרות על עצמם... אז למה שלא נראה איזה שינוי חביב?

שכחתי לצלם אבל עם החיווט 8G בסרק היה לי 12.6 :x .

החיווט החדש והחיווט הישן (פרס למי שמזהה איזה מהם הוא הכאבל החדש :D)

dddtm0.jpg

dm6vyd.jpg

בית פיוז של XSCORPION:

35lye00.jpg

פיוז של SCHOCHE:

2zso76q.jpg

מעבירים את הכאבל :-P

2yw5o9e.jpg

b8vg8w.jpg

עוד 2 השוואות:

359cqyt.jpg

v5xzr7.jpg

תוצאה סופית: 14.6 בסרק- 14.1 במכת באס:

t03hxf.jpg

OtTt0AU-Jzc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

JL Audio

פורסם

אני מסתכל על השרשור הזה כבר כמה שעות ו... אין תגובות? אחד השרשורים היותר מעניינים שנפתחו בפורום בזמן האחרון !

הרבה אנשים לא מייחסים חשיבות לכבלים ברכב שלהם, ובפרט לכבל המתח.

כבל מתח עבה ובריא הוא הפתרון להמון בעיות: נפילות מתח חזקות, הבהובי אורות לפעמים, פיוזים נשרפים, מגברים שנכבים ומה לא. אני אישית לפני כמה שנים הרסתי מונובלוק בגלל חיווט דק מדי. יצא לי להיתקל בחודשים האחרונים בכמה מקרים של מערכות שמושקעות באלפי שקלים, וחלקן עשרות אלפי שקלים, עם תקלות שונות ומשונות אשר נבעו מחיווט לא איכותי/עבה מספיק.

אוהד עשה פה השוואה ישירה של 1:1 והראה איך המתח אצלו ברכב עולה ל- מ- 12.6 ל- 14.4-14.6! המשמעות של הדבר היא אדירה! המגברים לפני כן לא היו מנוצלים בשיט, לא הגיעו קרוב להספקים שמצויין עליהם, התאמצו המון, אורך חייהם קוצר, ואילו עכשיו- הם עובדים באיכות ובעוצמה מלאה עם בלאי אפסי, ומה הוא סה"כ עשה? החליף כבל מתח!

אני למשל מעביר פעמיים 0 גייג' מנחושת מלאה מהמצבר הקדמי למצברים האחוריים, ומהם למונובלוק אני מעביר 4 (!) פלוסים ו- 4 מינוסים כדי להפחית את ההתנגדות כמה שיותר ולנצל את יכולות המגבר עד תום.

כל הכבוד על היוזמה, אני מקווה שהמודעות בנושא תעלה והחשיבות של כבל מתח עבה תובן.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

1+

אני קצת הייתי בהלם שלפני הכל עבד עם חיווט 8, בהחלט יש לעובי הכבל הראשי השפעה ניכרת, ולכן אני גם לא ממליץ לאף אחד על חיווט 4 גייג ליותר ממגבר אחד, ומינימום 2 גייג לזוג מגברים (הכוונה היא למגברים בריאים, מן הסתם).

SCANSPEAK

פורסם

כל הכבוד על היוזמה לצלם ולהעלות את העבודה.

אני גם סיימתי היום לשדרג את 3 הגדולים בגולף ואעלה את הכל.

שמח לשמוע שהתינוק שלי שבע עכשיו ולא בוכה לכוח :wink: .

כבר אמרתי לך כמה פעמים ואומר עוד פעם, הלוואי עלי ציוד כזה כשהייתי בגילך,

אתה בדרך טובה.

פורסם

הרבה אנשים לא מייחסים חשיבות לכבלים ברכב שלהם, ובפרט לכבל המתח.

כבל מתח עבה ובריא הוא הפתרון להמון בעיות: נפילות מתח חזקות, הבהובי אורות לפעמים, פיוזים נשרפים, מגברים שנכבים ומה לא.

כל הכבוד על היוזמה, אני מקווה שהמודעות בנושא תעלה והחשיבות של כבל מתח עבה תובן.

+10 :mm_yeah: ולהרכיב כבל מינוס בהתאמה!

ליאור

פורסם
וגם אין כסף :lol: .

.

הנה רומן.קיבלת תשובה...:lol:

היקף כבל מינוס קטן מהיקף כבל המתח,מקום לא שוייף,לא מהודק טוב וחזק.ו... אין כסף ואני אומר-עצלנות!

פורסם

טוב שעשית את זה עכשיו לפני שנגרם נזק. לא בריא בכלל למגברים נפילות מתח קיצוניות.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם
ההארקה שלי תקינה, משוייפת עם סופיות וגודל המינוס שווה לגודל הפלוס.

אוהד-הכוונה לא היתה אליך ,רק הסבר כללי למה שרואות עיניי במפגשים.

פורסם

שטויות! אין כסף ? אנשים קונים מגברים באלפי שקלים אבל להשקיע עוד 500 ש"ח , זה יקר?

אני לא סתם אומר את זה בכל מפגש (הייתי אומר). מי שחושב שאני טועה , שיעשה חישוב כמה נקודות חיבור יש ממצבר עד מפצל מתח בבגאג'. בנוסף מב עובי הפח במכוניות חדשות ועוד הרבה חישובים .

נ.ב. עבודה יפה , כל הכבוד !

נ.ב.2 השכלה של כבל מתח לא מורידה את שלושת הגדולים .:wink:

פורסם

תודה על השיתוף והתמונות, עבודה יפה.

Clarion HXD2 | Genesis iii + phonix gold ti 500.4 | W: morel dotec ov M: HAT L4 T: pioneer TS-B350PRO and yamaha horn old school

פורסם

אוהד כול הכבוד לך ! תמשיך ככה תגיע רחוק.

גם אני לא מזמן החלפתי חיווט מפני שנפילות המתח גרמו לכך שישרף אחד הגוקים במגבר .

"אם לא יגיע מספיק דם ללב הוא יפסיק לפעום"

זה לא הכמות זה האיכות !

hu:eclipse 5030-amplifier: celestra fa 475-comp: focal ps 165 -sub:dc audio lvl 2

• תוכן חדש...