Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אורב לילה +1000

לחלוטין נכון. מי שמסתובב עם טלפון ב4K, ג'ינס ב800 ש"ח, ואז בוכה שאין לו כסף - אירוניה במיטבה.

התיאור הנ"ל תואם לפחות 30% אם לא יותר מאוכלוסיית ישראל, מלבד שהג'ינס הוא ב1,200 שקל ולא 800.

כל שנה אני מחלק מזון לנזקקים בפסח מטעם העבודה ולחלק מהנזקקים הנ"ל, יש טלוויזיה יותר גדולה ומודרנית משלי, ספות עור שעולות יותר מכל הריהוט שלי יחדיו ונשאר עודף למקרר חדש.

חלקם יושבים במרפסת עם טלפון נוצץ שאני עדיין רק יכול לחלום עליו, לא כולם כאלה, אבל גם לא חסר.

זה גם מזכיר לי שעשיתי קורס מטעם העבודה בתל אביב וניגש אליי איזה רוסי מבוגר, לבוש בחליפה שגם אם מזוייפת עולה כמו חצי ארון שלי, עם נעלי ספורט חדשות לחלוטין, טלפון וסיגריות, פונה אליי, אני, עם חורים בחולצה ונעליים שאיתי 5-6 שנים ומבקש ממני כסף לאוכל :roll: פעם ראשונה שהייתי מאד לא נחמד לאדם מבוגר בסיטואציה כזאת, רק הנעליים שלו זה אוכל לחודש

כבר חתמתי...

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בגירה שים לב מה כתבתי היושבי אוהלים הם בד"כ הבוזזים במקומות המפותחים יותר התנועה האיסלאמית עלתה על הפטנט של שיקום האוכלוסיה ומחזקת את עצמה באמצעות הקדשי וקף מוסלמיים, חינוך מוסלמי דתי והזרמת תקציבים המחזקת את התנועה ואת הלאומיות הערבית במדינת ישראל.

סע לרהט ותבין את כוחה של התנועה האסלאמית בארץ.

אם לתנועה האיסלמית יש דריסת רגל בחברה הבדואית ואם הצעירים הבדואים נוהרים אליה, יש לנו רק את עצמנו להאשים!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

milanista, אתה צודק שזה עניין של תרבות וחינוך. בגלל זה אני לא יודע אם פשוט להגיד "מהיום לא מעבירים להם שקל" זה משהו שיפתור בעיה כלשהי בכל אחד מהמגזרים האלו. להקים באמת מסגרות חינוך נוספות, זה יכול להיות פתרון טוב.

למזלי ההורים שלי דחפו אותי להיות חנון, וזה עבד. אני חושב שלכל ילד, לא משנה מאיפה הוא, מגיע שידחפו גם אותו להיות חנון. אי אפשר לבוא רק ממקום של שנאה להורים שלו ולצפות שהבעיה תפתר...

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בגירה זה לא משהו חדש, התרומות שמגיעות מגורמי חוץ אסלאמיים (אצטדיון דוחא בסח'נין), מחזקים גורמים אסלאמיים פוליטית בתוך המדינה, אחד מחמשת עמודי האסלאם הוא הזכאת אותה צדקה.

האסלאם מעוד פילנטרופיה, מכאן שפיתוח יישובי ספר מוסלמים תוך כדי הצגת הדת כמושיעה, והדרשה של יום השישי במסגד, מהווים גורמי התחזקות, כי למה לסמוך על המדינה אם יש את התנועה האסלאמית שתשלב בין חינוך דתי, לצהרונים ולבתי ספר ברוח התנועה.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
סלקום אתה ראית פעם סל גמ"ח?, איזה חומרי גלם מביאים?, מהתעשייה הזולה ביותר שיש, פשוט בושה שמביאים לאנשים דברים כאלה, שאריות של דג טונה, פתיתי טונה ניסית לאכול פעם?, מרק עוף פרווה רווי במונוסדיום גלוטומט וניסיון לבשל איתו יביא לסיר מלא גושים, רסק עגבניות שהוא למעשה שאריות של רסק דליל בלתי אפשרי לעבודה, אורז יסמין שאבנים במים רותחים יתבשלו והוא לא ,אני בדקתי וראיתי במו עיניי את הסלים האלה. אתה לא רוצה לאכול מזה. אם מביאים אז שיביאו את הדברים הכי טובים כדי לא לבייש את הבנאדם שמקבל אותם, למה הוא כלב?

ותק של 9 שנים בגמ"ח ואני מאוד לא מסכים איתך.

אנחנו מחלקים מצרכים של חברות ידועות ומוכרות שלא שונה בהרבה מהסל שאני קונה הביתה (סל ממוצע מכיל עוף/בקר/בשר טחון, שתי שקיות גדולות של פירות וירקות, אורז, סוכר, קמח, שמן, שימורי ירקות ועל זה נוספים כל פעם מצרכים נוספים בהתאם לתרומות). אל תשכח שהגמ"ח לא מחליף את כל הקניות אלא בא רק לעזור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני רק לא מצליח להבין משהו בסיסי ואשמח אם מישהו יסביר לי.

אם ילודה גבוהה זה רע, למה מממנים עולים חדשים במיליונים?

מי צריך אותם?

גם ככה יש אבטלה, אין אוכל, כולם עניים ויש יותר מידי ילדים.

שישארו איפה שהם וכך לא רק שנחסוך מליארדים בשנה, גם העלויות העקיפות כמו "תגלית" ושאר השטויות, יחסכו.

תחשבו על זה.

משפחה שלמה של עולים חדשים מקבלת המון כסף ופטור ממסים בהמון דברים.

ולא רק זה אלא שהם מביאים ילדים שיתחתנו כאן ויביאו עוד ילדים.

למה זה טוב?

פורסם

לזה שהמדינה הזו קמה כמדינת הלאום היהודי, ולא מדינת הצבר הישראלי היהודי, שההורים שלו עלו לכאן לפני 30-40 שנה ומבחינתו אפשר לסגור את דלת הכניסה לכאן.

וכי מעדיפים שיהיו פה כמה שיותר אנשים שלפחות מזהים את עצמם כיהודים, מאשר מדינה דו לאומית, בה האוכלוסיה מתחלקת 50-50% בין היהודים לערבים.

עריכה:

אל תשלה את עצמך. רוב העולם עדיין עניים, לפחות בשנים הראשונות שלהם. תמיד מצחיק אותי להזכר איך בתור ילד בן 7 הייתי צריך להסביר לילד של השכנים שלא קיבלנו אוטו ודירה בחינם. למעשה, עד עצם היום הזה, רוב המשפחה שלי עדיין גרה בשכירות ועברו כבר יותר מ20 שנים.

פורסם
אני רק לא מצליח להבין משהו בסיסי ואשמח אם מישהו יסביר לי.

אם ילודה גבוהה זה רע, למה מממנים עולים חדשים במיליונים?

מי צריך אותם?

גם ככה יש אבטלה, אין אוכל, כולם עניים ויש יותר מידי ילדים.

שישארו איפה שהם וכך לא רק שנחסוך מליארדים בשנה, גם העלויות העקיפות כמו "תגלית" ושאר השטויות, יחסכו.

תחשבו על זה.

משפחה שלמה של עולים חדשים מקבלת המון כסף ופטור ממסים בהמון דברים.

ולא רק זה אלא שהם מביאים ילדים שיתחתנו כאן ויביאו עוד ילדים.

למה זה טוב?

עולים חדשים באים לפה על מנת לחפש חיים טובים יותר, אין בזה שום דבר רע. מי שמחפש חיים טובים יותר מגיע עם מוטיבציה להתפתח ולא על מנת ליפול כנטל על החברה. לא מכיר שום מקרה של עולים שמרצון הפכו לנטל על ביטוח לאומי, להיפך רוב האוכלוסיה מאוד חרוצה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לא אמרתי שלא יבואו.

אבל למה על חשבוני?

שימכרו כל מה שיש להם בגולה ויביאו את הכסף איתם ובמחילה מכבודם, שיקנו הכל כמו שאני קניתי.

למה מגיע להם יותר ממליון שקל + הקלה במיסים על חשבוני?

אם ניקח את המליון וחצי שקל האלו + ההטבות במיסים, אני חושב שזה פי כמה וכמה מאיזה משפחה עם 8 ילדים שמקבלים ביטוח לאומי עד גיל 18.

פורסם
עולים חדשים באים לפה על מנת לחפש חיים טובים יותר, אין בזה שום דבר רע. מי שמחפש חיים טובים יותר מגיע עם מוטיבציה להתפתח ולא על מנת ליפול כנטל על החברה. לא מכיר שום מקרה של עולים שמרצון הפכו לנטל על ביטוח לאומי, להיפך רוב האוכלוסיה מאוד חרוצה.

אני לא חושב שיש מישהו ששמח ליפול כנטל על החברה.

להרגיש תלוי במישהו ושאם לא הוא אז אתה כלום זו הרגשה לא נעימה

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
לא אמרתי שלא יבואו.

אבל למה על חשבוני?

שימכרו כל מה שיש להם בגולה ויביאו את הכסף איתם ובמחילה מכבודם, שיקנו הכל כמו שאני קניתי.

אם ניקח את המליון וחצי שקל האלו + ההטבות במיסים, אני חושב שזה פי כמה וכמה מאיזה משפחה עם 8 ילדים שמקבלים ביטוח לאומי עד גיל 18.

תנשום אוויר. תקרא את מה שכתבתי שתי תגובות מעל. תזכור שסבא או סבתא או אמא או אבא שלך היו עולים חדשים גם והמדינה הזאת הוקמה כמדינת העם היהודי. לא המדינה של אייל הצבר, שהוא שלושה דורות שלמים פה ולכן חושב שהוא בעל המקום.

ההורים שלי מכרו כל מה שהיה להם כשעלו לכאן. לא יודע איך הגעת ל"מיליון שקל בהטבות", שניהם עדיין עובדים בעבודות שחורות, לא מצליחים ולא יצליחו לקנות דירה בחיים, ועדיין הם רחוקים שנות אור מלחיות על חשבונך, הברון היקר אייל.

תגובות כמו שלך הן ללא ספק בין הדברים שהכי גורמים לי כל יום מחדש לארוז את החפצים שלי ולעוף מכאן. ואם זה מעניין אותך, אני דווקא רחוק מלחיות על חשבונך. במקרה אני גם לא בדיוק בעשירון התחתון לא מבחינת ההכנסות ולא מבחינת ההשכלה שלי. את ההשקעה של מדינת ישראל בי, שהסתכמה בזה שאבא שלי היה צריך לעבוד ב-2 עבודות כמה שנים טובות, החזרתי כבר מזמן.

תאמין לי, אם גזענות ושנאה לזר היו משאב שניתן למכור - ישראל היתה מככבת בטופ של כל רשימה אפשרית של עושר של אזרחים. אבל לצערנו הרב, זה מספיק רק כדי לכתוב תגובות חשוכות ולא מבוססות על כלום חוץ משנאה בפורומים שונים. וכמובן שאין בזה שום דבר מפתיע. אם יש מפלגה בכנסת שהתורה שלה היא שנאה לחילונים, מפלגה שמבוססת על שנאה לערבים (יותר מאחת) ומפלגה שמבוססת על שנאה לחרדים - ממה כבר אפשר להיות מופתעים? יאללה, תקים את מפלגת "הכסף אצל הרוסים והאתיופים". אולי תוכל לרוץ עם המחליף של יאיר לפיד בעוד 4 שנים.

פורסם
אני לא חושב שיש מישהו ששמח ליפול כנטל על החברה.

להרגיש תלוי במישהו ושאם לא הוא אז אתה כלום זו הרגשה לא נעימה

תתפלא, החינוך החרדי מוביל אנשים בדיוק לנקודה הזו. היות שמבחינתם להיות עני זה בסדר הרי שזה גם מקובל לקבל מצרכים עד הדלת או לקבל ל"כולל" ארגזים של פירות וירקות כדי שכולם יוכלו לקחת הבייתה.

אלה אנשים שלא לוקחים אחריות על החיים שלהם אלא מאמינים ש-אם אני עני זה בגלל שככה אלוקים רוצה/ אני עומד למבחן/ זה מה שאלוקים חושב שהכי טוב בשבילי גם אם אני לא רואה את זה עכשיו.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אז למה קשה להם לקבל את זה שהקב"ה רצה אותם מחוץ לממשלה הפעם? זה לא נכלל במאסטר-פלאן? :wink:

לגופו - עוד כתבה צהובה מבית YNET שנסב סביבה שרשור בפורום. לא ביג דיל. קו העוני בארץ והגדרתו הם עניין מאד שנוי במחלוקת ולא סתם אומרים שהסטטיסטיקה היא הזונה של המדעים. אחוז האנשים העניים באמת בישראל, כאלה שאין להם מה לאכול, הוא לא כל כך גבוה. נכון שלא קל לחיות כאן ויש בעיה אמיתית למעמד הביניים - בהגדרתו (סביב השכר החציוני, והאמת גם הממוצע) אין כמעט אפשרות לחסוך. אבל מכאן ועד חרפת רעב המרחק הוא עצום.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לא אמרתי שלא יבואו.

אבל למה על חשבוני?

סליחה?

איזה מליון שקל?

אתה חושב שכל עולה חדש מקבל סכומים כאלו?

אני קיבלתי 9000 ש"ח ב12 תשלומים כדי שאוכל לשרוד את החודשים הראשונים במדינה.

רוב מי שמגיע לא יודע עברית וצריך תקופה לרכוש את הכלים בשביל להיות חלק יצרני מהחברה הישראלית, אז זה הגיוני לחלוטין.

אין מליוני שקלים, אין הטבות מס כל כך מדהימות (70% במקום 83% על מכוניות) ובכלליות זה לא מציאה גדולה להיות עולה חדש.

אגב, התשלומים הם גם לפי מדינת המוצא.

צ'יליאני מקבל 9000 ש"ח (לפחות ב2003) וארגנטינאי היה מקבל כמעט כפול בגלל שהקהילה הארגנטינאית היא מעמד ביניים-נמוך.

אני באמת רוצה לדעת איפה ראית סכומים של מליונים או אפילו מאות אלפים.

פורסם

בזמנו (1990) ההנחות היו גדולות יותר, מה שאוזן היטב על ידי האנטגוניזם של החברה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...