Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל דת שטוענת שמאמיניה משתייכים לעם נבחר, עם מרומם מכל העמים האחרים שאלוהים בחר אותם להיות המעודפים עליו לא שונה מנאציזם. גם הנאצים חשבו שהם העם הנבחר וגם הם חשבו שאלוהים בחר בהם. על אבזמי החגורות של חיילי האס אס היה רשום בגרמנית "אלוהים איתנו".

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא כ"כ משנה אם למדת בתיכון דתי או לא. הרקע של שיעורי תנך בבתי הספר בישראל הוא בעייתי (אגב, גם בבר אילן זה ככה). הם לא סגורים על עצמם אם מלמדים את זה כקונספט ספרותי או דתי או היסטורי. בגלל זה עושים סלט מהרבה דברים ומלמדים לפעמים כאילו זו אמת מוכחת ולפעמים כאילו זה סיפור. הגישה המחקרית המודרנית היא שחלק ניכר ממה שכתוב עד סיפורו של ישאיהו זה סיפור מומצא. מכאן והלאה - זה עניין של אמונה :)

נכון היהדות היא מגוון עצום של דברים. זה אגב הופך את הטענה לזה שיש דרך אחת ונכונה לחיות את החיים ללא הגינוית - אפילו המפרשים הגדולים לא מסכימים בינם לבין עצמם על מה נכון ומה לא, חוץ מדברים מאוד ברורים כמו "אל תרצח" (וגם בזה אני לא בטוח). אני עדיין טוען שמושג הגזענות המודרנית מבחינה אידיאולוגית מקורו בתנ"ך. קצת לפני עידן הלאומיות המודרנית כל עם באירופה התחיל לראות בעצמו כ-"עם הנבחר". מושג העם הנבחר, כידוע, מגיע מהתנך ומכוון אלינו. גם האנטיתיזה שלו (העמלק) מגיעה מאותו המקום בדיוק. מניח שזה משהו שלא תרצה לקבל, אבל אלוהים בתורה מצווה לבצע רצח עם, ומקדש עם אחר, נבחר. זה אמור להשמע דומה לאירוע היסטורי אחר שאתה מכיר...

אתה מתרץ את ההרג שלו וחושב שיש מאחוריו הגיון. מאחורי כל הרג יש הגיון - מי שמבצע אותו חושב שככה הוא משפר משהו בעולם. אני לא מאמין בזה, מצטער. התנך לכל היותר מצייר את אלוהים כמי שמשחק בנו simcity או כל משחק דומה, ואתה מנסה לתרץ אותו, כי אחרת מתקבל שהוא טיפוס לא נחמד כל כך.

maxher, הקומוניזם, הפאשיזם והנאציזם הן דתות מודרניות מהרבה סיבות. בכל אחת מהן יש מושיע (או משיח), בין אם זה מנהיג לבין אם זה מעמד. בכל אחת מהן יש סובל, המחכה לגאולה. החלוקה והתקוף שלהן (החלוקה לתקופות) מקבילה לחלוקה שקיימת בנצרות (לדעתי גם ביהדות) לשלוש תקופות, שהאחרונה מביניהן היא אחרית הימים, אחרי בואו של המשיח.

גם מבחינה היסטורית, דתות מודרניות אלו התפתחו כתחליף לנצרות וליהדות ולתהליך החילון שעבר על אירופה ב~250 - 300 שנים האחרונות.

כשחוקרים את זה וקוראים על זה קצת יותר, מתקבלת תמונה מאוד לא מחמיאה של תהליך החילון. בניגוד למה שרוב האנשים חושבים, הרציונליזם באירופה לא יצר רק קדמה ונתן boost למדע. הוא גם יצר את היטלר, לנין וחברים אחרים.

רועי, זה עונה גם על השורה האחרונה שלך. מדובר בהרבה יותר מצורות ממשל.

מומלץ לקרוא גם את זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אגב - הנאציזם, הפאשיזם ושאר ירקות הן צורות ממשל. אין קשר בינן לבין אלוהות.

זו פשוט טעות. אני מניח שלא חיית באחת מ"צורות הממשל" האלה. התפיסה, והאינדוקטרינציה שלה בתוך העם הן בפירוש תחליף לדת. הדבר היה חזק במיוחד בברה"מ, שם הדתות נרדפו והיה צורך קיומי (מבחינת קיום השלטון) בתחליף דומה בעוצמתו. ברגע שיש מנהיג ופולחן סביבו, ברגע שיש צורת חיים אחת אפשרית והיתר לא לגיטימיות - זו דת לכל דבר ועניין.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אה ורועי, שאלת איפה אלוהים החליף "בנות זוג"?

אז הנה: את שמואל הוא כמעט והדיח לטובת שאול (נכון שהעם ביקש, אבל אלוהים קובע, לא?) ואת שאול העיפו לטובת דוד.

חוץ מזה, המבחנים האלה שהוא כל הזמן עושה לבני האדם כבדי לבדוק נאמנות - בחייאת, למה זה טוב?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אבל למה אלוהים בחר מלך חדש? הוא הרי בוחן לב וכליות לא? הוא ידע ששאול יפעל בדרך שיפעל אז מי פה בדיוק עשה את הפאשלה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

כי הכנסת הם אנשים ואינם בוחני לב וכליות, אלא אינטרסנטים שזהו כל תפקידם וזוהי כל מהותם.

עקרון האלהים הכל-יודע והכל-יכול נסתר כל פעם שהוא "נותן" לאנשים לטעות ומעמיד אותם בפני מבחנים כאלה ואחרים. לפטור את זה בתירוצים כמו "נסתרות הן דרכי האל" או "אל לנו לנסות להבין את החשבונות של הקב"ה" וכו' זה עילבון לאינטילגנציה.

שים לב - אדם חזק בד"כ ישלח לאלפי עזאזל בת זוג שכל הזמן תחפש לבחון אותו. אדם חלש יישאר אתה. זהו בדיוק אותו המצב.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אתה חושב ככה וזו זכותך. אני מאמין בדברים אחרים, ואני יכול להתמודד מולך רק בעזרת האמונה שלי. אבל, מכיוון ואתה לא מסכים איתי, זה אבוד מראש. כי אני אגיד שאני מאמין ואתה תסתור בעוד ועוד טיעונים, שיכול להיות שהם מוצדקים אבל אני לא מאמין בהם, כי אני מאמין במשהו אחר.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אין לי בעיה עם אמונה, כל עוד מאתה לא מנסה להעביר אמונה כאמת מוחלטת.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מעולם לא טענתי שאמונה היא אמת מוחלטת. האמונה היא האמת המוחלטת שלי.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אם אתה מאמין שלך יש אמת אחת ולשאר העולם אמת אחרת, זה אומר שאתה מאמין שמה שאתה מאמין בו, בעצם לא אמיתי כי הוא לא תואם את העולם ואת העובדות.

יש לך מושג עד כמה זה עקום ומטריד?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא חושב שלזה הוא התכוון, לכל אחד יש את ה"אמת" שלו, וכל עוד זה לא פוגע באף אחד זכותו המלאה להאמין בה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה פוגע מאוד.

ה"אמת" שלו היא בעצם הצורה שהוא רואה את העולם.

זה אומר שהוא צריך לקבל כמה הנחות יסוד מסוימות בשביל להחזיק באמונה שלו.

1) העולם הומצא בשביל בני האדם

2) בתוך בני האדם יש קבוצה שעדיפה על השאר, וכל השאר לא נחשבים למספיק טובים כי הם לא נולדו בקבוצה הזו

3) אנחנו לא מסוגלים להבין את מהות העולם ולפיכך לא צריך לנסות בכלל, מעבר למה שאומר לנו התנ"ך

4) לא משנה מה נעשה, יש גזירות מלמעלה ומה ש"הוא" רוצה, יקרה

במילים אחרות:

1) העולם שלנו ואפשר לעשות איתו מה שרוצים

2) מותר (ורצוי) להיות גזען, פשוט כי אנחנו נעלים על כל שאר האנושות

3) מותר (ורצוי) להיות מפגר שלא מבין את העולם שמסביבו, כי ידע שלא מבוסס על אמונה הוא רע

4) אין סיבה לנסות לעשות התקדמות טכנולוגית ברפואה או לשמור על עצמנו כי הכל מלמעלה

אם זה לא מפריע למישהו, יש לנו בעיה רצינית.

פורסם
זה פוגע מאוד.

ה"אמת" שלו היא בעצם הצורה שהוא רואה את העולם.

זה אומר שהוא צריך לקבל כמה הנחות יסוד מסוימות בשביל להחזיק באמונה שלו.

1) העולם הומצא בשביל בני האדם

2) בתוך בני האדם יש קבוצה שעדיפה על השאר, וכל השאר לא נחשבים למספיק טובים כי הם לא נולדו בקבוצה הזו

3) אנחנו לא מסוגלים להבין את מהות העולם ולפיכך לא צריך לנסות בכלל, מעבר למה שאומר לנו התנ"ך

4) לא משנה מה נעשה, יש גזירות מלמעלה ומה ש"הוא" רוצה, יקרה

במילים אחרות:

1) העולם שלנו ואפשר לעשות איתו מה שרוצים

2) מותר (ורצוי) להיות גזען, פשוט כי אנחנו נעלים על כל שאר האנושות

3) מותר (ורצוי) להיות מפגר שלא מבין את העולם שמסביבו, כי ידע שלא מבוסס על אמונה הוא רע

4) אין סיבה לנסות לעשות התקדמות טכנולוגית ברפואה או לשמור על עצמנו כי הכל מלמעלה

אם זה לא מפריע למישהו, יש לנו בעיה רצינית.

וואי תודה !!!!! מרשה לי לקחת זה פשוט מתמצת את הדעה שלי על דת וכל כך נכונה

how it's like to drive :twisted:

• תוכן חדש...