Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רק אניח כאן ליד האש את בקבוק השמן הזה, נראה לי שהברק היה רמז מאלוהים שעל מגינו roeibf להתחיל לשמור שבת.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה היה בהומור, אולי גרוע. אין לי כל טענה כלפיך, זה עניינך הפרטי בלבד מה אתה עושה בשבת ואין לזה שום קשר למידת אמונתך.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

הבעיה שלי היא לא עם הדת, אלא אם האנשים שמאמינים בה.

אננחנו בני האדם, בעלי קליפת מוח מאוד מפותחת, הנתנה לנו כלים אנליטים סופר חשובים שבין היתר הם הסיבה למה יש לנו מחשב ואת אתר קארספורום להתכתב בו, במקום לשבת במערה ולאכול איזה תיקן מזדמן שעבר בסביבה.

אחד מהכלים האלה הוא - הגיון. ובו כול החיים שלנו אנחנו עושים חשבון של תועלת מול עלות. וזה יורד לכול פרט קטן בחיים שלנו, חוץ מדבר אחד קטנטן,הדבר שלטעמי הוא המשפיע הכי גדול על אופן החיים של אנשים וקוראים לו- דת.

לא נתפס לי איך אנשים עושים אינספור חישובים של תועלת/עלות בשביל קניית רכב- כאלה רוצים שנתון גבוה, כאלה שרוצים רכב מרווח, וכאלה גם שלעזאזל כול זה רק שיתן פאן עד השמיים.

או גם פלאפון- האם 4.3 או 4.7 אינץ? האם אנדרואיד או אייפון?

אבל אין להם שום בעיה לא לחשוב מה הם לעזאזל עושים, כשהם יום בשבוע חוזרים לתקפות האבן, לא אוכלים בשר וחלב,מניחים רצועות של עור פרה על היד ועל הראש פעם ביום, מתלבשים במיטב האופנה של פולין במאה ה-16 ואפשר להמשיך ולהמשיך...

פשוט לא נתפס לי.

פורסם
הבעיה שלי היא לא עם הדת, אלא אם האנשים שמאמינים בה.

אננחנו בני האדם, בעלי קליפת מוח מאוד מפותחת, הנתנה לנו כלים אנליטים סופר חשובים שבין היתר הם הסיבה למה יש לנו מחשב ואת אתר קארספורום להתכתב בו, במקום לשבת במערה ולאכול איזה תיקן מזדמן שעבר בסביבה.

אחד מהכלים האלה הוא - הגיון. ובו כול החיים שלנו אנחנו עושים חשבון של תועלת מול עלות. וזה יורד לכול פרט קטן בחיים שלנו, חוץ מדבר אחד קטנטן,הדבר שלטעמי הוא המשפיע הכי גדול על אופן החיים של אנשים וקוראים לו- דת.

לא נתפס לי איך אנשים עושים אינספור חישובים של תועלת/עלות בשביל קניית רכב- כאלה רוצים שנתון גבוה, כאלה שרוצים רכב מרווח, וכאלה גם שלעזאזל כול זה רק שיתן פאן עד השמיים.

או גם פלאפון- האם 4.3 או 4.7 אינץ? האם אנדרואיד או אייפון?

אבל אין להם שום בעיה לא לחשוב מה הם לעזאזל עושים, כשהם יום בשבוע חוזרים לתקפות האבן, לא אוכלים בשר וחלב,מניחים רצועות של עור פרה על היד ועל הראש פעם ביום, מתלבשים במיטב האופנה של פולין במאה ה-16 ואפשר להמשיך ולהמשיך...

פשוט לא נתפס לי.

עזוב אותך מזה, יש יותר גרוע. אתה יודע מה מטריף את הדעת? שהיום המדע והרפואה כל כך מתקדמים שכבר הצליחו למפות את הגנום האנושי, השתילו כבר זוג ידיים ואפילו הצליחו להציל ילדה קטנה מסרטן על ידי החדרת נגיף איידס מהונדס גנטית למערכת הדם שלה.

אבל מה שהכי מטריף את הדעת ומטמטם שאיזה מנשק מזוזות בא ואומר על זה "מה רבו מעשייך ה'". זה פסיכי לגמרי.

And the people bowed and prayed

To the neon God they made.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

יש תאוריה שהצורך באמונה באל(ים) מחווט במוחם של רבים.

כמוכן - זה קשור לבעיה הספיכולוגית שבני אדם אינם מסוגלים להבי את העולם בלי נוכחותם (אחרי מותם).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הכי מצחיק אותי בשרשור הזה, הוא שאנשים, בני אדם, מנסים להבין את חשבון הנפש של הבורא. למה הוא המטיר ברק על גן ילדים, והאם זה נס, או שמא לא. ועזבו גן ילדים, מה עם השואה?

הבעיה היא שבעוד שרובנו מתקשים לעשות את חשבון הנפש שלנו, אנשים כאן מנסים להבין מערכת גמול של בורא עולם, מי שברא כל פיסה וחלקיק בעולם הזה. הדיבור על ה' בקנה מידה אנושי הוא שגיאה חמורה.

כל השרשור הזה הוא כמו ההוכחה ש- 0/0 = 2:

485522_10151585162558360_590000827_n.jpg

ההנחות של הויכוח כאן שגויות.

172

פורסם

ההנחה השגויה היחידה היא שלך - אתה, מתוך אמונתך, מניח שכל מי שלא מאמין שוגה. זה שורש הכפיה הדתית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני אמרתי שמישהו פה טועה באמונתו? אני לא רמזתי את זה אפילו.

אמונתי אמונתי - אמונתך אמונתך. אין לי כל רצון להפשיע על אי אילו אמונות כאלה או אחרות של מי מחברי הפורום.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

התכוונתי ל-tommy g שכתב מעלי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רועי,

אני לא חושב שיש מדען אחד רציני בתחום, שחושב שיציאת מצרים באמת התרחשה (אני לא מדבר על אנשים דתיים שמאמינים. אני מדבר על כאלו שיודעים. על סמך הוכחות).

כנ"ל גם לגבי ממלכת שלמה, האימפריה שהוא הקים, כביכול, וכן גם בית המקדש הראשון. אם זה מספיק מעניין אותך, ממליץ לך לחפש על גישת המחקר הדויטרונומיסטית ובכלל לקרוא קצת על חקר וביקורת המקרא.

אפשר, אגב, גם להיות אדם דתי (לדעתי לפחות) ולא לקבל כפשט כל מה שכתוב בתנ"ך, שנכתב, בסופו של דבר, על ידי אנשים שונים במשך תקופה די ארוכה.

לא הייתי ממהר לצאת כנגד הדת כקונספט. נכון שיש בה הרבה פגמים ובעיות, נכון שהיהדות (התנך) במידה כזו אחרת אחראים על המצאת הגזענות והשמדת העם כפי שאנחנו מכירים אותם. עדיין, הדתות המודרניות (קומוניזם, פשיזם, נאציזם) גרמו הרבה יותר נזק לאנושות מהיהדות או הנצרות או האסלאם גם יחד. אלוהים אולי לא באמת קיים (לפחות בשבילי), אבל מסתבר שאנשים כ"כ צריכים אותו כקונספט, שברגע שמעלמים אותו, הוא מוחלף בדברים הרבה יותר גרועים, כמו תורת הגזע וכו'.

tommy g נראה לי שיש טעות חישוב בציור שלך. זה לא קשור לניסיון להבין את אלוהים. חוץ מזה, אנחנו יכולים להבין אותו בכלים שהוא נתן לו, בתור מי שברא אותנו בצלמו. הוא ציווה עלינו לא להרוג ומנצל כל הזדמנות כדי להפר ציווי זה. אין בזה הגיון. חוץ מזה, לאורך ספרי התנך הוא מתנהל כמו בן זוג קנאי, שמעמיד את האנשים שהוא בוחר באין ספור מבחנים, רק כדי לראות אותם נכשלים ולחפש בני זוג אחירם. אני מניח שבעולם הפסיכולוגיה המודרנית יש לזה שם...

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ממתי קומוניזם פאשיזם ונאציזם הן דתות מודרניות? במי מאמינים שם , בהיטלר? , בסטאלין?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

בוודאי! מהו פולחן אישיות אם לא אמונה באל?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
רועי,

אני לא חושב שיש מדען אחד רציני בתחום, בשיעורי תנ"ך המורה הביאה לנו טיעונים בעד ונגד, שהיו אך ורק מדעיים. אם תרצה אוכל לשאול אותה. (לתוהים - לא למדתי בתיכון דתי, למדתי בבויאר הנחשב פלורליסטי).

לא הייתי ממהר לצאת כנגד הדת כקונספט. נכון שיש בה הרבה פגמים ובעיות, נכון שהיהדות (התנך) במידה כזו אחרת אחראים על המצאת הגזענות והשמדת העם כפי שאנחנו מכירים אותם. תפריד בין כלל התנ"ך ליהדות. היהדות היא מכלול חוקים שנגזרו מהמקורות. התנ"ך הוא מקור ההשראה של המקורות, שהם תלמוד בבלי, ירושלמי, שו"ע, המפה ועוד כהנה וכהנה יצירות הלכתיות. היהדות בסופו של דבר ועניין, היא מגוון ענק של חוקים ותקנות המגדירות את הלך חייו של האדם. ע"ע ספר החינוך ועוד.

הוא ציווה עלינו לא להרוג ומנצל כל הזדמנות כדי להפר ציווי זה. אם תתעמק, תבין שאת ההרג הספונטני לשיטתך, הוא מבצע כדי להגן על עם בחיריו. אין בזה הגיון. חוץ מזה, לאורך ספרי התנך הוא מתנהל כמו בן זוג קנאי, שמעמיד את האנשים שהוא בוחר באין ספור מבחנים, רק כדי לראות אותם נכשלים ולחפש בני זוג אחירם. מתי ראית פעם אחת שהקב"ה הפר את הבטחתו והחליף "בני זוג"? אלא אם אתה מאמין ב"ברית החדשה" וזה כבר סיפור אחר. אני מניח שבעולם הפסיכולוגיה המודרנית יש לזה שם...

במודגש.

אגב - הנאציזם, הפאשיזם ושאר ירקות הן צורות ממשל. אין קשר בינן לבין אלוהות.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תוכן חדש...