Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסה לפרסם שבוע-שבועיים ביד 2, בתקווה שלא תנזק. אני מניח שתגיע לאותה מסקנה שגם אני וגם דודך הגענו אליה.

לגבי דמי תיווך - למתווכים יש התחשיבים שלהם ומו"מ על דמי תיווך למכירה (בבלעדיות) עלול להיות קשה, אם כי יתכן שיהיה אפשר להסתדר על מזומן לגבי חלק מהסכום. לגבי הדריה הנרכשת אני כמעט לא רואה אפשרות למו"מ כיון שמחתימים אותך על הסכם בכניסה לבניין, והסיטואציה לא מאפשרת מו"מ. הדבר היחיד שעליו אפשר להסתדר הוא במצב של אמון מלא בינך לבין המתווך - היו מתווכים שלאחר שהכירו אותי לא החתימו אותי עם הסכם תיווך בכניסה לדירות, ואז, כמובן, דמי התיווך נותרים פתוחים למו"מ בהשלמת העסקה. אבל זה יפע רק אם שני הצדדים יבינו שעומד מולם מישהו שלא ינסה להתחמק מתשלום או לגבות תשלום מופרז.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מדובר על השכונה שנמצאת צפונית לאגמים ובקרוב תחלוק איתה גנים ובתי ספר.

אזורים ?

בכל אופן אני מכיר רק מהעיר/ק.השרון/פולג

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ספיריאל, הכל נתון למו״מ, גם אחרי שחתמת למתווך. אני בעבר הורדתי מתווכים לחצי מהעמלה שלהם, וזה אחרי שחתמתי להם על הנייר המצ׳וקמק שלהם. כמובן שכבר ברגע החתימה הודעתי להם שעל העמלה הסופית נדבר.

תאמין לי שמתווך מעדיף עמלה מופחתת מלא לקבל כלום. החכמה היא לעשות זאת בשלב מוקדם יחסית, שאתה עוד לא נעול על הדירה.

לגבי מכירה עצמאית, תציין במפורש שזה ללא תיווך ולא למתווכים! אני מכרתי כך דירה, ולמרות הסינון הקפדני שלי באו כמה מתווכים,

שגורשו מהדירה אחרי שניה וחצי, כי מזהים אותם מקילומטר.

הבעיה בארץ עם מתווכים, שכל מה שמעניין אותם זה למכור מהר, לגזור את העמלה, בלי עניין אם הלקוחות מרוצים או לא.

תבוא למכור, יגידו לך השוק כאן קשה, אנשים לא מחפשים דירות כאלה, ובלה בלה בלה.

תבוא לקנות, יגידו לך שהשוק חם אש, ודירות כאן נחטפות ושוב בלה בלה בלה.

אני דווקא מכיר לא מעט אנשים שישמחו לקניה ללא תיווך, ואני מניח שיש הרבה כאלה. מי רוצה לשלם למישהו שני אחוז

על זה שהוא בסה״כ הראה לך את הדירה, זיין לך במוח כמה היא טובה, ואמר שיש עוד שניים שממש עומדים לסגור?!

פורסם

שאלת תם:

ההגיון שלי אומר שהמתווך אמור לקחת עמלה רק מהקונה ולא מהמוכר,

שכן זה האחרון בעצם רק עוזר לו להתפרנס. האם זה אכן המצב בפועל?

פורסם

כשיש "בלעדיות" לרוב זה תמורת הדמי תיווך של המוכר.

הוה אומר, אתה נותן למישהו בלעדיות והוא "מוותר" לך על הדמי תיווך שאתה צריך לשלם כמוכר.

לדעתי, "מהיכרות" השוק באזורי, תנסה למכור לבד. נכון, זו תהיה קצת טרחה, אבל גם אנשים ישמחו לקנות ללא תיווך.

משכנתא זה קל

פורסם

ידידי, זה אחד מהדברים הכי מעצבנים במתווכים. נכון, על פי ההיגיון אין שום סיבה שמתווך, אשר לא חתום איתך על בלעדיות, יראה ממך שקל!

אבל! היות ואתה נכנס לשוק שרובו נשלט על ידי המתווכים, שוק שבו רוב הקונים פונים למתווכים, המתווכים עלולים להזיק לך.

מתווך יכול להפיל עיסקה, ועוד לפני שתגיעו לעסקה הוא יכול לזרוק כל כך הרבה זבל על הדירה שלך, שהקונה לא ירצה להתקרב אליה.

ואת האמת, נדיר לראות מישהו שכל כך נעול על הדירה, אדם שהוא גם בעל היגיון בריא, שידע מתי לא כדאי להקשיב למתווך. הרוב ילכו אחריו בעיניים עצומות.

במקרה כזה, בא אלייך קונה ונניח והתעניין בדירה, אחרי שיצאו מהבית המתווך לכלך עליה קצת והופ הקונה נעלם, ואתה לא יכול ליצור איתו קשר לבד.

אצלנו, כרגע ישנם שלושה לקוחות שממש מעוניינים בדירה. אחד מהם ללא מתווך, שניים אחרים כן עם מתווכים. כל אחד מהמתווכים מצא להם דירה מתחרה ברמה שהיא טיפה יותר נמוכה מדירתנו, אם כי גם טיפה זולה יותר. עכשיו, אתה יכול לשלוח אותו לאלף עזאזל כאשר הוא רוצה עמלה, ואז הוא ימכור את הדירה השנייה. מצד שני, אתה יכול להציע סכום נאה (כמובן רחוק אלף שנות אור מ2 אחוז + מע"מ), ואז דירתך תמכר. ככה השוק עובד. הם שולטים בו, אתה נתון למרותם. למדנו את זה אחרי כמה זמן בשוק.

אציין שלפני מספר חודשים היה זוג שרצה לקנות את הדירה, כמו שכבר רשמתי. המתווכת שלהם ניסתה לסחוט מאיתנו את מלוא העמלה, כאילו היא עבדה בשבילנו. אמרתי לה בצורה יפה - לא. הצעתי סכום נמוך אך נאה, היא לא הייתה מעוניינת והלקוחות לא רכשו את הדירה.

מה שאנשים אשר נותנים שירות בארץ שוכחים זה שלקוח, במיוחד בשוק של דירות, הוא לא חד פעמי. אני בעוד מספר שנים אמכור את הדירה החדשה ואחפש דירה חדשה. בנוסף, חבריי אשר כמעט כולם כרגע נמצאים במצב של שיפור דיור, גם יתעניינו בתחום הזה.

מילה טובה על מתווך רק ממני לבד, עלולה להביא לו מספר לקוחות כבר בחודשים הקרובים. מילה רעה, תרחיק אותם ממנו.

על כל חבר, יש לפחות אדם אחד שגם יהיה באותו מצב, מה שיוביל בסופו של דבר לכמות מכובדת של לקוחות שהמתווך הרוויח/הפסיד. את זה אני לא מציין בפניהם, את זה הם כבר יחוו על בשרם. מי שעוזר לנו ובאמת עובד כמו אדם ישר, יקבל את מה שמגיע לו. כנ"ל גם ההיפך, מי שמתנהג כמו זבל ומנסה לסחוט ממך כסף סתם, יפסיד לקוחות.

אבל לצערנו, בשורה התחתונה - אם בא לקוח מעוניין אשר נותן לך את הסכום אותו אתה דורש, ובמידה והמתווך כן עזר לך למכור את הדירה (שוב, מתווכים יודעים למכור, ולקוחות מקשיבים להם) - אפשר לתת לו סכום נאה על מנת שהדירה תימכר.

בעולם מתוקן, אם לאנשים יש תרבות - לא היו דורשים ממך כסף על כלום. אבל חביבי אנחנו בישראל, פה אין חוקים של תרבות והיגיון.

פורסם

וואדים תרשום שם ומספר-

אורי 052-5550524.

מתווך דירות מאוד נמרץ וחרוץ, לא השתמשתי בשירותיו המקצועיים אבל מהכרותי איתו בנאדם סופר סבלני ונעים ומאוד ישר, עובד בנתניה.

גילוי נאות,

מדובר בקרוב משפחה שלי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שמעו קטע.

אחרי שמתווך אחד לא חזר אליו ואחר לא דיבר יפה, דוד שלי הלך ופרסם את הדירה ביד2. בלי תמונות, בלי טקסט, רק מילא את כל השדות הרלוונטיים וחיכה. תוך שעתיים התקשרו שני אנשים. הראשון שבא נתן מחיר מעולה וסגר את העסקה. אתמול נחתם החוזה.

מדובר באדם מבוגר שבקושי מצליח להפעיל מחשב, לא מבין את חשיבות האינטרנט ולמה מודעה בלי תמונות לא שווה כלום, אבל הפעם הוא הראה לי מאיפה משתין הדג. כנראה שמכל ההשתלטות הזאת של המתווכים בכ״ז יצא משהו טוב - השוק צמא לדירות מבעלות פרטית וממוכרים איכותיים.

1:0 לאדם הצדיק במאבקו מול כוחות הרשע. :-)

פורסם

ככל הנראה קרוב המשפחה שלך הציע עסקה טובה. אם מבחינת טיב הדירה, אם מבחינת הנמחיר המבוקש, והסביר ביותר - שילוב להם. וכמובן העובדה שדמי התיווך נחסכו לשני הצדדים.

שים לב למה שכתבתי בהודעה מס' 16 בשרשור זה: נסה לפרסם ביד 2 וראה מה התגובות. במקרה שלך - הצלחת. לי לא היה כזה מזל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה תלוי בהמון מזל. אכן התמזל מזלכם, כל הכבוד.

מתווך בכל אופן לדעתי זה מיותר, אלא אם אתה אדם סופר עסוק ואין לך זמן וכוח להתעסק במכירת הדירה/בחיפוש נכס. אחרת זה סתם בזבוז כסף.

לנו אגב, הפרסום ביד 2 לא הועיל כל כך. האדם שרכש מאיתנו את הדירה, רכש אותה בגלל השלט שתלינו.

• תוכן חדש...