Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

דוד שלי מעוניין למכור את דירתו שבנתניה ולקנות משהו מעניין יותר בעיר או בסביבתה. לצערי נוכחנו לדעת שהשוק המקומי נשלט ע"י מתווכים ואין כמעט סיכוי למכור או לקנות באופן עצמאי. בנוסף, לאותם מתווכים יש שיטות פעולה שנויות במחלוקת, ובאופן כללי הם אינם יוצרים רושם נעים במיוחד.

מסיבה זו אני פונה אליכם, תושבי העיר והאזורים הסמוכים, בתקווה שתוכלו להמליץ על מישהו אמין והגון יחסית.

בתודה מראש.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמת לב לאוקסימורון בכותרת?

אני קניתי ומכרתי דירות בחיפה לפני מספר חודשים, הרושם שלי ממרבית המתווכים היה שלילי מאד. בסופו של דבר שתי העסקאות נעשו בסיוע מתווכות שאשתי הכירה מעבודתן הקודמת (הן עבדו בבית הספר שאתשי מנהלת) ולכן היו יחסי אמון. לכן נסה למצוא מתווך שיש לו קשרים עם מישהו מהמשפחה הקרובה.

זהירות רבה מעניין הבלעדיות במכירה - מתברר שבתנאים מסויימים צריך לשלם למתווך ה"בלעדי" (או למשרד שלו) דמי תיווך גם לאחר תום תקופת הבלעדיות. צריל ללמוד היטב את החוק וההסכמים המקובלים בענף לפני שחותמים על הסכם בלעדיות. כמוכן שים לב שיש בין מתווכים כל מיני הסדרים שלפיהם מתווך מסויים מאפשר למתווך אחר לציג את הדירה ללקוחות שלו כאשר דמי התיוון מתחלקים ביניהם - להזהר מדרישה לתשלום דמי תיווך כפולים. עוד בצד של הקונה - לשים לב שלעתים מספר מתווכים ינסו להחתים אותו על אותה דירה - לא ליפול בפח כדי לא להסתבך עם דרישה לתשלום דמי תיווך מצד כמה מתווכים.

בצד המכירה יש להזהר מהבלעדיות, אבל מצד שני גם מכך שמתווכים שאינם בלעדיים משתמשים בדירה שלך כדי להציג דירה שבבלעדיות שלהם כיותר טובה, מה שקרוי בעגה שלהם "לשרוף דירה".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה, מרבית השטיקים האלה מוכרים לנו היטב ולכן השתמשתי במונח הדיפלומטי ״שיטות פעולה שנויות במחלוקת״. למעשה ההתנהלות פה בתחום הזה היא על סף הפלילית ולפעמים גם מעבר לו.

פורסם

מצטרף לאושרי,

כאחד שמחפש מ-2008 דירה,

תמיד אמרתי שאם יהיה בן אדם מספיק חכם כדי לעבוד, להיות הגון עם הלקוחות שלו, ירוויח בוכטות בתחום הזה.

רובם עצלנים, דגנרטים, שממהרים להחתים על בלעדיות ואז יושבים רגל על רגל במשרד ומחכים לפראייר.

משכנתא זה קל

פורסם

שתי המתווכות ששידכו לי את הדירה החדשה כיתתו רגליים, והרבה. אבל הם הצליחו למכור לנו דירה שכלל לא עמדה בתנאי הסף שלנו (מצד שני - יש לה יתרונות עצומים בתחומים שכלל לא הבאנו בחשבון) והן בהחלט הרויחו את לחמן בכבוד. כנראה שהדבר הטוב ביותר שיצא להן הוא ההיכרות זו עם זו עם סיכוי לפתיחת משרד משותף.

כיון שמדובר בחיפה אין לי מה לתרום למחפשי דירות בנתניה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

משפחתי גם מוכרת דירה, וגם מחפשת, בנתניה. יש לנו מתווך שעובד איתנו ללא בלעדיות. אגב, כל מתווך שהגיע אליי, אמרתי לו שאני מוכן שינסה למכור את הדירה שלי, ושאם ימכור, אז אתן לו אחוז מסוים, אבל אני לא חותם בלעדיות (ועל אף מסמך אחר לצורך העניין). הסברתי לכולם שהאינטרס שלי הוא שיעבדו כמה שיותר מתווכים על הדירה שלי, ומי שימכור, יקבל את מה שמגיע לו. כל הפלצנים של רימקס סירבו. לעומתם, יש איזה 3-4 שמביאים לי לקוחות באופן קבוע. אני לא יודע כמה הם אמינים, כי עוד לא יצא לי לסגור איתם עסקה, אבל מבלי שחתמתי על כלום, במה כבר יוכלו לדפוק אותי?

בכל מקרה, אחד מהם הוא בחור דובר רוסית, ונחמד מאוד. הוא גם משקיע הכי הרבה, ומביא אנשים לראות את הדירה באזור ה2-3 פעמים בשבוע. אם תרצה אשלח לך את המספר שלו בפרטי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אחד מהם הוא בחור דובר רוסית, ונחמד מאוד. הוא גם משקיע הכי הרבה, ומביא אנשים לראות את הדירה באזור ה2-3 פעמים בשבוע. אם תרצה אשלח לך את המספר שלו בפרטי.

תודה, זה בהחלט יעזור. :mm_yeah:

פורסם

תלוי באיזה אזור בנתניה

מתווך שעובד בפולג לא יתווך לך משהו באגמים, זה שמתווך בעיר לא ידבר איתך על קריית השרון וכו׳

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

כמו שנאמר - מתווכים הם לא אנשים שהאדם הממוצע אמור לאהוב. אלו אנשים שמרוויחים את לחמם על ידי כל מיני טריקים והם ידפקו גם את הלקוח, וגם את המוכר, אם העסקה לא תשתלם להם.

אנחנו גם מוכרים דירה למען האמת, בעיר אחרת. המתווכים ניסו לשים רגל, היו פעמים שהם הביאו אנשים כדי להראות שהדירה האחרת משתלמת יותר. אבל למרות זאת, עדיף לעבוד בלעדיהם!

לאחר זמן מה בשוק, יש מספר מתווכים שהבינו את הראש שלנו, הבינו שאנחנו לא הולכים לשחק לפי החוקים שלהם, והחליטו לשתף איתנו פעולה.

למכור דירה, במחיר הריאלי שלה, ובמיוחד דירה במצב טוב ששווה את הכסף - קשה. עוד יותר קשה כאשר יש כל מיני כרישים שרק מחכים לקרוע אותך לגזרים. אבל זה משתלם בסופו של דבר. לשלם למתווך 2 אחוז + מע"מ, כאשר לא תמיד הם עושים עבודה טובה, זה מיותר לדעתי.

אציין אגב, שהיו לנו שני מקרים של כמעט סגירת עסקה, שנתקעו בגלל המתווכים. האחד היה מקרה שזוג אהב מאוד את הדירה, היה מוכן לרכוש, אבל לא רצה שום עניין עם המתווך שהביא אותו לדירה. כידוע, שאם מתווך מביא אותך כקונה לדירה מסויימת, אתה חותם (בד"כ) על מסמך שאומר שאם אתה רוכש את הנכס, אתה משלם לו עמלה. גם אם תמצא אותו אח"כ לבד.

עוד עסקה הייתה על סף סגירה, כאשר המתווכת (מן הסתם מהצד של הקונים, לא שלנו) שבמקרה נפלה על דירתנו - ניסתה להוציא מאיתנו את הסכום המלא, כאילו חתמנו איתה על בלעדיות. כמובן שהיא קיבלה תשובה שלילית, וכתוצאה מכך, היא דפקה את הלקוחות שלה שאהבו את הדירה.

בקיצור - לא הייתי מתעסק איתם. ממליץ לדוד שלך לעבוד לבד.

בנוגע לקרובים - אלא אם זה החבר הכי טוב שלך/קרוב משפחה ממש ממש קרוב/מישהו שאתה באמת אבל ב-100 אחוז בוטח בו - כל "אעלק חבר" גם ידפוק אותך.

אימי כבר חתמה פעם בלעדיות עם חברה (לא קרובה) - היא נתנה לנו מחיר ממש נמוך, כן הביאה לקוחות והראתה עבודה. אבל ממש לא השקיעה בזה. וכשאני מתכוון לא השקיע - בתקופה של שלושה חודשים, הגיעו רק שני אנשים לראות את הדירה. (וזה לא כי היה לה סינון מושלם של אנשים וכו')

פורסם

בשוק שנשלט ע"י מתווכים אני מבין למה לפעמים אין ברירה אלא לקנות ממתווך.

אבל למה לכל הרוחות למכור דרך מתווך?

יש המון אנשים שבפרינציפ לא ישלמו דמי תיווך ועקב מיעוט ההיצע של דירות ללא תיווך, הרבה יותר קל למכור ככה, מאשר כשהדירה שלך טובעת בין ים הדירות של המתווכים. תעשה חיפוש קצר ביד 2 ותראה בעצמך.

בסופו של דבר ה2 אחוז פלוס מעמ שהרוכש ישלם למתווך יכלו ללכת לכיס שלך, ולמעשה ירדו מהתשלום שהוא מוכן לשלם על הדירה.

פורסם
למה לכל הרוחות למכור דרך מתווך?

במקרה הנ"ל - המוכר גר כרגע בעיר אחרת ועובד במשרה מלאה, לכן מעדיף ללכת על מיקור חוץ.

לאור הדברים שנאמרו כאן אני שוקל לקחת את הפרוייקט על עצמי ולהשאיר את העמלה בתוך המשפחה.

פורסם

שוב, איני מכיר את נתניה ,אבל באזורים שבהם מכרתי וחיפשתי - למעשה כל המסחר נעשה באמצעות מתווכים. כאשר פרסמתי את הדירה שלי ביד 2 הגיע קונה פוטנציאלי אחד (וג הוא לא רציני), אבל עשרות מתווכים. כאשר סוף סוף מצאנו כמה מתווכים (למעשה מתווכות) רציניים התחילה זרימה יפה של מתעניינים, כולל שני זוגות שהיו קרובים לסגירת עסקה ובסופו של דבר אותו זוג שרכש את הדירה.

פורסם

על פניו ולדברי המוכר, זה המצב גם באזור שלנו.

עם זאת, עקרון ששירת אותי היטב בפתרון בעיות בחיים ובעסקים הוא לבחון את הסיטואציה בעצמי מא' עד ת' ולא סתם להמשיך מאיפה שאחרים הפסיקו והתייאשו. יכול להיות שאגיע בסוף לאותן מסקנות, אבל לחילופין יתכן שאמצא נוסחה שתאפשר את ביצוע המשימה באופן יותר אפקטיבי, עם או בלי השתתפותם של המתווכים.

אפילו אם אעשה זאת תמורת חצי מהתעריף המקובל שלהם, אחוז אחד משוויה של דירה כזאת הוא יותר ממשכורת מינימום חודשית. אני מאמין שבמצב כזה התמורה עשויה להצדיק את ההשקעה, ולכן לכל הפחות אפשר לעשות בדיקת היתכנות.

• תוכן חדש...