Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש רכב משפחתי לא ארוך בגלל בעיות חנייה (האצ׳בק).

דגש על נוחות, אחיזה, סחירות, חסכוניות. רוב הנסיעות עירוניות ומעט בינעירוניות עד 25 ק״מ.

אם יש המלצות למשהו כדאי יותר, אשמח לשמוע.

בשבוע הבא קבעתי פגישה לרכישת גולף (עקב המבצע שיש), אבל אני כבר ממש לא בטוח שזה שווה את המחיר.. מחכה לראות כמה יוזילו..

בנוסף, קבעתי נסיעת מבחן לטווייה אוריס היברידית, אבל אני חושש מירידת מחיר רצינית בעוד כמה שנים וגם מהשמועות על קרינה עקב המנוע החשמלי. בנוסף, לא בטוח שהרכב כבר עבר מבחן ריסוק מתוקנן.

ולבסוף, יש את הפוקוס.. האמת שיש לי פיאסטה 2009 וחוץ מזלילת דלק וקצת עצלנות זה אחלה רכב (כמובן שהחדשה נראית הרבה יותר אטרקטיבית...). אז חזרה לפוקוס.. נראה לי שאם אני אוהב את הפיאסטה אז אוהב גם את הפוקוס, אבל אין בה ביטול כרית אוויר שהכרחי מבחינתי וגם נראה שיש פוקוס בכל חור.. בכל מקרה אני מתכנן לקבוע נסיעת מבחן ולראות - יש המלצה על דגם ספציפי (אוטומט)?

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מחפש רכב משפחתי לא ארוך בגלל בעיות חנייה (האצ׳בק).

דגש על נוחות, אחיזה, סחירות, חסכוניות. רוב הנסיעות עירוניות ומעט בינעירוניות עד 25 ק״מ.

אם יש המלצות למשהו כדאי יותר, אשמח לשמוע.

בשבוע הבא קבעתי פגישה לרכישת גולף (עקב המבצע שיש), אבל אני כבר ממש לא בטוח שזה שווה את המחיר.. מחכה לראות כמה יוזילו..

בנוסף, קבעתי נסיעת מבחן לטווייה אוריס היברידית, אבל אני חושש מירידת מחיר רצינית בעוד כמה שנים וגם מהשמועות על קרינה עקב המנוע החשמלי. בנוסף, לא בטוח שהרכב כבר עבר מבחן ריסוק מתוקנן.

ולבסוף, יש את הפוקוס.. האמת שיש לי פיאסטה 2009 וחוץ מזלילת דלק וקצת עצלנות זה אחלה רכב (כמובן שהחדשה נראית הרבה יותר אטרקטיבית...). אז חזרה לפוקוס.. נראה לי שאם אני אוהב את הפיאסטה אז אוהב גם את הפוקוס, אבל אין בה ביטול כרית אוויר שהכרחי מבחינתי וגם נראה שיש פוקוס בכל חור.. בכל מקרה אני מתכנן לקבוע נסיעת מבחן ולראות - יש המלצה על דגם ספציפי (אוטומט)?

אוריס היברידי - אני אני משוחד - יש לי פריוס :lol:

פורסם

עשיתי נסיעת מבחן בגולף 1.2 ובטויוטה אוריס בנזין , אומנם לא הגרסאות שאתה מכוון אליהם אבל מתחושה כללית הגולף הרגישה יותר נעימה למרות שהיא פחות מאובזרת בנוסף החלון האחורי באוריס צר ולטעמי לא נוח , יכול להיות שזה עניין של הרגל .

פורסם

כלכלית האוריס עדיפה, בטח לנסיעות עירוניות רבות.

לפי שמירת הערך של פריוס (ידוע לי על לפחות שני פריוסים שנמכרו במחירון תוך יומייים-שלושה), תשמור על ערכה לפחות כמו הגולף.

אם אתה אוהב לנהוג ספורטיבי, הגולף עדיפה.

פורסם

לגבי האוריס, מה בדבר נושא הקרינה? האם ידוע לך שהרכב עבר מבחני ריסוק רשמיים? מה לגבי עלות טיפול במנוע החשמלי לאחר בטווח של יותר מ- 5 שנים קדימה (הבנתי שיש להחליף סוללה פעם בכמה שנים והמחיר גבוה)?

פורסם

את הפוקוס הייתי מוריד מהמשוואה בגלל סחירות בעייתית עקב הצפה של השוק ברכבי ליסינג. אתה לא תוכל להתמודד עם טלפונים של קונים פוטנציאלים שיידרשו ממך להוריד 20% במחיר כי אלה המחירים שיש בחברות הליסינג, שלא לדבר על הגיר הרובוטי המעצבן של הרכב.

לא יכול לייעץ לך לגבי שני הרכבים הנוספים כי אני משוחד.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

מקריאה בפורום הבנתי שרכב כמו הגולף פחות מתאים לנסיעה עירונית כבדה ביומיום. קראתי גם שבאוריס ההיברידית, תא המטען קטן, והרי חלק מהמטרה זה לקנות רכב משפחתי שיכיל עגלה וכו'.. מצד שני יש הרבה מחמאות למחיר-תמורה על הפוקוס...

הקיצר, אני הולך כאן לאיבוד.. ואולי יש הצעות לרכב מתאים יותר?

פורסם

בבעלותי גולף 1.4 דור 7 , רכב מצויין אבל : לפי תיאור הדרישות שלך ( בעיקר נסיעות עירוניות) נראה לי שדווקא במקרה שלך האוריס מתאימה יותר , למרות שהגולף חסכונית מאד ביחס לשאר רכבי הקטגוריה האוריס ההיברידית חסכונית יותר, בנוסף גיר ה DSG קצת פחות נעים לנסיעה עירונית וזחילות.

אם היית אומר שעיקר הנסיעות שלך בין עירוניות זה היה משנה את התמונה לטובת הגולף.

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם
מקריאה בפורום הבנתי שרכב כמו הגולף פחות מתאים לנסיעה עירונית כבדה ביומיום. קראתי גם שבאוריס ההיברידית, תא המטען קטן, והרי חלק מהמטרה זה לקנות רכב משפחתי שיכיל עגלה וכו'.. מצד שני יש הרבה מחמאות למחיר-תמורה על הפוקוס...

הקיצר, אני הולך כאן לאיבוד.. ואולי יש הצעות לרכב מתאים יותר?

אוקטביה 1.2 TSI. תא מטען ענקקקק. רכב מרווח, מנוע זריז, חסכוני וחזק. חסר איבזור אבל לטעמי אחת הקניות המשתלמות.

פורסם

זה פשוט מאד, הגולף ובייחוד בגירסת ה- 1.4 טובה יותר כמעט בכל פרמטר מהאוריס גם מההיברידית.

לעומת זאת האוריס חסכונית יותר בעיקר בעיר ותשמור מצויין על ערכה, גם בגירסה ההיברדית, לפחות כמו הגולף וככל הנראה גם יותר.

האוריס צפויה להיות אמינה יותר. גם לגבי הסוללה, של האוריס הסר דאגה מליבך לעשר השנים הקרובות. בארה"ב נבדקו טויוטות פריוס בנות 10 שנים עם תפוקת סוללות כמעט מלאה. כמו כן העלות של החלפת הסוללה היא כ- 6,000 ש"ח בלבד.

אם כבר לחשוש מאמינות, הרי שיש לך סיבה גדולה בהרבה לחשוש מהגולף. המכלולים של מנועי ה- TSI וגיר ה- DSG הפגינו אמינות רעועה ביותר עד כה בגלל סיבות שונות (קרא שרשורים קודמים בפורום). אני רוצה להניח שפולקסווגן טיפלה בבעיות שהיו בדגם החדש של הגולף ואולם לא בטוח שכך המצב או שלא יהיו בעיות אחרות. עצם קיומן של תקלות חמורות עד כה מראה על תכנון ו/או בקרת איכות לא כך קפדניים של פולקסווגן.

דרך אגב תא המטען של האוריס היברידית החדשה הוא בגודל זהה לגירסת הבנזין שלה (בניגוד לאוריס היברידית הקודמת בה תא המטען היה קטן יותר לעומת גירסת הבנזין) ודומה עד זהה לזה של הגולף.

לגבי הקרינה יש באמת סימן שאלה. בפריוס הקרינה הייתה נמוכה ולמעשה כמו רכב בנזין רגיל (זאת על פי בדיקות שנערכו לה בישראל ע"י המשרד להגנת הסביבה) ואולם בפריוס הסוללות מוקמו בתחתית תא המטען ואילו באוריס היברידית החדשה הסוללות ממקומות ממש מתחת הספסל האחורי. הייתי פשוט רוכש מד קרינה ובמהלך נסיעת מבחן בודק את הקרינה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לגבי האוריס, מה בדבר נושא הקרינה? האם ידוע לך שהרכב עבר מבחני ריסוק רשמיים? מה לגבי עלות טיפול במנוע החשמלי לאחר בטווח של יותר מ- 5 שנים קדימה (הבנתי שיש להחליף סוללה פעם בכמה שנים והמחיר גבוה)?

הרבה אי דיוקים:cry:

יש אחריות של 5 שנים על המערכת ההיברידית אך היא אמורה לתפקד הרבה מעבר לכך

נכון שהחלפתו יקרה אך הטיפולים השוטפים סבירים ביותר ויש בלאי פחות על בלמים ורכיבים אחרים

כמוכן אין לרכב רצועות אין טיימינג וכו'

בקיצור רכב היברידי כלכלי באחזקה וכמובן מאוד בדלק

כך בחשבון שיש הטבות מבס משמעויותי אחרת הרכב היה יקר בהרבה

פורסם

אוקיי, אז בינתיים, למעט נושא הקרינה המטריד, נראה שהטויוטה נותנת תמורה טובה יותר למחיר, בהנחה שיש הרבה נסיעות עירוניות בשעות עומס.

מה לגבי הונדה סיוויק האצ'בק? - יש מקום להכניב אותה להשוואה?

• תוכן חדש...