Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הוצאת קיטור (מותר?)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קניתי ומכרתי המון מכוניות ועל מנת שלא ליפול אני לא מתבייש ללכת לחברות ליסינג/השכרה/טרייד אין. יכול להיות שיקפצו כאן סיפורי זוועה גם על אלה אבל אצלי זה לא קרה

מסכים לחלוטין, גם אני הייתי בעבר נעול ולא מוכן לשמוע על רכבים מהטרייד אין של היבואנים או של חברות גדולות

עד שראיתי במו עיני שאחי רכש פורד SMAX שנת 2010 מהשכרה שהייתה בחברת אלדן, יד ראשונה עם 50000 ק"מ

הוא לקח את הרכב לבדיקה וכל בורג סידרו לו והכל במוסך מורשה של פורד.

קיבל אחריות לשנה ועוד התקשרו אליו איזה 3 פעמים אחרי שהוא כבר קיבל את הרכב לשאול אם הכל בסדר.

לאחר חודש בערך הוא התלונן על רעידות בהגה וחברת אלדן החליפו לו צמיגים על חשבונם.

אז נכון, יש מקרים לפה ולשם אבל בהחלט עדיף לרכוש ממקום שיש לו "אבא ואימא" ויש לך את מי לתבוע מאשר הרבה "אנשים פרטיים".

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני כבר לא קונה מאנשים פרטיים. אין סיבה פשוט.

מעדיף לגשת לאחת מחברות ההשכרה והליסינג, לבחור את הרכב שמתאים לי, לעשות עליו סיבוב ולהרגיש אותו - אם הוא נראה לי, לקחת לבדיקה - ואח"כ עוד מסדרים הכל על חשבונם.

חוסך הרבה מאוד עצבים.

אז לא יודע אם זה בתקציב שלך או לא, אבל תמיד יש אפשרות לקחת בתשלומים ולפרוס את כל התשלום ל-5 שנים.

היתרון - את קונה רכב חדש כמעט לחלוטין מהשנים האחרונות. הוא יחזיק יותר זמן מכל דבר שתקני בתקציב נמוך יחסית.

פורסם

ד"ר יקר, אני ממליץ לך לקחת שבוע חופש מהעבודה שלך וללכת לעבוד כנהג בחברת ליסינג/השכרה.

הדברים שאתה תראה ישנו לך את הדעה ב-180 מעלות, מניסיון.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא יודע מה המצב ברכבי ליסינג שמוצעים למכירה, אבל לרכבי השכרה לא הייתי מתקרב.

זוכרים את הת'רד עם הסטיגמות (המטופשות) על קניית מכונית מערבי? בהרבה רכבי השכרה זה קורה במציאות: נוסעים איתם בשדות, בבורות, בבוץ, מעשנים בפנים, כותבים את הקוד של הקודנית על סוכך השמש עם עט, בסניף מנקים את פנים הרכב עם אותו סמרטוט שרחצו איתו את החוץ ומפוצצים את הדשבורד בספריי סקאי סוג ז'. יצא לי לראות הרבה רכבי השכרה שכל צמיג היה ממותג (סיני) שונה ובחלק מהרכבים הצמיגים היו גמורים והמקוריים של הרכב מהמפעל (לפי התאריך). בהרבה מכוניות שכורות מצאתי סימנים של תיקון תאונות חאפרי. רק זה מראה את רמת התחזוקה שם. אולי רק לפני שמעמידים אותם למכירה לוקחים אותם לאיזה מכון דיטיילינג וקונים להם סט צמיגים חדש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני כותב את זה כל הזמן. מוכרים שקרנים קיימים גם בתור בעלים פרטיים, וגם בחלק מהמגרשים,

בעיקר באלה הפחות גדולים ומוסדרים, אבל לא רק.

אנשים משקרים כי זה לא גורם להם לנזק כלשהו, ואין להם הערכה לזמן ולכסף של הקונה.

רוב עמישראל לא מתחזק כראוי את הרכבים שלו, ועבור רובו, רכב זו חתיכת פח שצריך לתחזק

במינימום האפשרי, וזה כולל חלפים זולים, שמנים סוג ז׳, טיפולים שלא בזמן ובטח שלא לפי הספר,

ואם לא היה טסט, רובם לא היו מתקנים כלום, כל עוד הרכב נוסע.

פורסם

הצד השני של המטבע גם לא תלית שכולה תכלת.

לאחרונה הייתי בצד שמוכר ואני יכול להגיד לך שכמות "מבזבזי הזמן" שפגשתי פשוט אדירה, למרות שהיה לי רכב במצב מעולה למכירה (יחסית למה שמתארים פה).

לא יעזור, הסוד בקניה ומכירה של רכב הוא סבלנות.

יש מספיק רכבים טובים בשוק, פשוט צריך לחפש בדקדקנות ולהיות מוכנים לשלם על רכב שמור.

פורסם
אני לא יודע מה המצב ברכבי ליסינג שמוצעים למכירה, אבל לרכבי השכרה לא הייתי מתקרב.

זוכרים את הת'רד עם הסטיגמות (המטופשות) על קניית מכונית מערבי? בהרבה רכבי השכרה זה קורה במציאות: נוסעים איתם בשדות, בבורות, בבוץ, מעשנים בפנים, כותבים את הקוד של הקודנית על סוכך השמש עם עט, בסניף מנקים את פנים הרכב עם אותו סמרטוט שרחצו איתו את החוץ ומפוצצים את הדשבורד בספריי סקאי סוג ז'. יצא לי לראות הרבה רכבי השכרה שכל צמיג היה ממותג (סיני) שונה ובחלק מהרכבים הצמיגים היו גמורים והמקוריים של הרכב מהמפעל (לפי התאריך). בהרבה מכוניות שכורות מצאתי סימנים של תיקון תאונות חאפרי. רק זה מראה את רמת התחזוקה שם. אולי רק לפני שמעמידים אותם למכירה לוקחים אותם לאיזה מכון דיטיילינג וקונים להם סט צמיגים חדש.

שמע, יש גם זבל לא מועט ברכבי השכרה. אבל יש גם רכבים שנראים מעולה.

חבר קנה לאחרונה פיאט פנדה שנראית ומרגישה כמו חדשה. באותו מגרש בדיוק היו רכבים מאותו סוג שנראו כאילו סיימו עכשיו שירות צבאי בעיראק. ככה שזה לא בדיוק מאה אחוז זבל.

אגב - אותה פנדה נלקחה לבדיקה במכון המחמיר ביותר בחיפה (מממ) ובסעיף הליקויים נמצאו וישרים יבשים.

אז האם שווה לקנות רכב כזה ועוד לקבל 20% הנחה? לדעתי כן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון שיש ויש אבל זה בדיוק העניין, גם במגרש של חברת ליסינג אתה צריך לעשות מיון קפדני ובדיקות כך שזה כבר לא כזה שונה מלקנות מאדם פרטי. בנוסף על כך יש יותר מבחר ורמות גימור שונות בשוק הפרטי.

ד"א, אני משער שלפנדה שנרכשה הייתה נסועה גדולה יותר מהממוצע, ועוד העובדה שהרכב שייך לחברת ליסינג מורידה מערכו, אז ההנחות מתבקשות, זו לא מציאה של פעם בחיים.

פורסם
נכון שיש ויש אבל זה בדיוק העניין, גם במגרש של חברת ליסינג אתה צריך לעשות מיון קפדני ובדיקות כך שזה כבר לא כזה שונה מלקנות מאדם פרטי. בנוסף על כך יש יותר מבחר ורמות גימור שונות בשוק הפרטי.

ד"א, אני משער שלפנדה שנרכשה הייתה נסועה גדולה יותר מהממוצע, ועוד העובדה שהרכב שייך לחברת ליסינג מורידה מערכו, אז ההנחות מתבקשות, זו לא מציאה של פעם בחיים.

28 אלף ק"מ לרכב בן שנה ו-4 חודשים. זה לא כזה גבוה מהממוצע. 1750 ק"מ לחודש.

עכשיו, תחשוב על הבנאדם שרוצה לקנות רכב - הוא יכול לגשת למגרש ליסינג, אפילו לכמה כאלה, באותו יום.

בחיפה למשל, רובם מרוכזים באיזור הצ'ק פוסט ואפשר בשיטוט ביום שישי אחד לעבור 10 מגרשים כמו כלום.

את הסינון אתה עושה על המקום לפי מה שאתה רואה ומתאים לך.

איפה בדיוק תעשה את זה עם מוכרים פרטיים? תיסע לכל חור בארץ ותגלה שהרכב לא מתאים לך? תיסע ותגלה פתאום שהרכב הוא השכרה לשעבר למרות שהיה כתוב פרטי? שהרכב יד 2 הוא בעצם 02 בעלים קודמים? וכך הלאה וכך הלאה.

לכן לרוב האנשים אין כוח להתחיל עם הסיוט הזה והם פשוט קונים רכבים בתשלומים ונפטרים מכל הסיפור של התעסקות עם מוכרים שקרנים ברחבי ישראל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הטירטור שבחיפוש רכב מיד פרטית באמת יותר גדול ולמי שמחפש תחבורה בסיסית מA לB אולי לפעמים לא משתלם, אבל אחרי מיון אתה נשאר עם משהו שרצית ביד ולא עם פשרה שקנית במגרש בגלל שהציעו לך מחיר נמוך וחסכו לך זמן.

אם למשל חבר אחר של בעל הפנדה הטרי היה מספר לו שאחרי חצי שנה של חיפושים הוא מצא פנדה מיד פרטית עם ק"מ נמוך יותר ומאובזרת יותר במחיר דומה יכול להיות שהוא היה קצת מתבאס על הפזיזות שלו.

פורסם

תן לי סיבה אחת שבגינה מוכר פרטי ימכור רכב עם פחות קילומטרים מאותו שנתון בהנחה של 20% סתם ככה.

(ולא, בנאדם שהיה לחוץ חבל"ז לכסף זו לא סיבה - כי אתה לא תחכה שנתיים שיצוץ מישהו עם בעיות פיננסיות ורכב שמור).

ולגבי אבזור - ברכבים הקטנים בד"כ האבזור זהה בהשכרה ואצל פרטיים - כמובן בסקאלה הנמוכה. במקרה של הפנדה האבזור מחורבן ככה או ככה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יכול להיות שהפנדה באמת לא מתאימה לדוגמה הזאת בגלל האבזור.

בהחלט ניתן למצוא מכוניות מיד פרטית במחירים דיי נמוכים. אנשים יודעים שהמגרשים מוכרים מכוניות כמו שלהם במחירים נמוכים אז כדי למכור גם הם דורשים מתחת למחירון. אולי לא ב20% פחות, אבל החיסכון הזה יחסי כי גם במכירה לא תוכל לקבל מחירון.

אני לא חושב שכדי למצוא פנדה שמורה צריך לחכות שנתיים, לא מדובר במכונית נדירה והרבה נמכרו לידיים פרטיות.

פורסם

היום באמת שמי שלא מחפש משהו מיוחד אלא מכוניות כמו שיש לכל עם ישראל- מאזדה פורד וכו עדיף שיחפש אצל חברות הליסינג. מקבלים אחריות על הרכב + תיקון של כל הפגמים שהתגלו בבדיקה. לצערי אין במגרשים מכוניות ידניות אלא אם זה I10 . אני משוטט ממוכר למוכר ויש שיטה שתנסו מה אכפת לכם. תשאלו יש מכות/שפשופים/דפיקות ? הדשבורד מפוצץ או נראה טוב ? אם תקבלו תשובה חד משמעית - תשאלו שוב כדי לוודא בכדי שלא תנסעו סתם. למרות שיש מוכרים שאם תשאלו גם 20 פעם יגידו שהכל כמו חדש ושתגיעו תגלו רכב שדי מזכיר את הרכב של משה אופניק. אם תקבלו תשובה בסגנון של "תבואו תראו" - חבל על הדלק שלכם. נתקלתי במוכר שאחרי שהמטרתי עליו מטר של שאלות לגבי הרכב ואחרי שנסענו ברכב - החליט שהוא לא יכול לבוא לבדיקה. ויום למחרת התחרט והחליט שלא מעוניין למכור . אם המגרשים היו מחזיקים ידניות היו נחסכים ממני הרבה ק"מ מיותרים וזמן.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

ד"ר, מה שחבר שלך עדיין לא גילה זה כשהוא חתם על העברת בעלות הוא חתם על חתונה קטולית.

למכור עוד 3 שנים רכב בן 4+ יד שניה מהשכרה זו משימה בלתי אפשרית.

חמי מנסה למכור כיום רכב בן 6 מליסינג עם ק"מ ממוצע במצב מצויין והוא מאוד מתקשה.

לא הורידו לו 20% מהמחירון רק בגלל העיניים היפות שלו, הורידו לו מכיוון שאם מחר הרכב חס וחלילה הולך טוטאלוס הוא יקבל 20% מתחת למחירון מחברת הביטוח. בנוסף את רוב ההנחה הזו הוא יצטרך לגלגל לבעלים הבא של האוטו.

אני רואה שאתה איש מכירות מעולה, אתה יודע טוב מאוד להציג את היתרונות אבל החסרונות נעלמו.

פורסם

למכור עוד 3 שנים רכב בן 4+ יד שניה מהשכרה זו משימה בלתי אפשרית.

חמי מנסה למכור כיום רכב בן 6 מליסינג עם ק"מ ממוצע במצב מצויין והוא מאוד מתקשה.

לא הורידו לו 20% מהמחירון רק בגלל העיניים היפות שלו, הורידו לו מכיוון שאם מחר הרכב חס וחלילה הולך טוטאלוס הוא יקבל 20% מתחת למחירון מחברת הביטוח. בנוסף את רוב ההנחה הזו הוא יצטרך לגלגל לבעלים הבא של האוטו.

נסה רגע לחשב את ההנחה האבסולוטית בשקלים ולא באחוזים.

אם קיבלת 20% הנחה השווים ל-15K ש"ח, אפשר לגלגל את ההנחה השקלית לקונה הבא, ומיד להפוך את הרכב שלך לאטרקטיבי יותר.

לאחרונה רכשתי רכב.

נתקלתי לא מעט במוכרי רכב, יד שניה כשהראשונה מליסינג. הרוב מנסים להוריד פחות בשביל 'להרויח יותר'.

קנית רכב בזול? תגלגל את ההנחה לקונה הבא ואז כנראה שתמכור מהר יותר...

שבת שלום,

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

• תוכן חדש...