Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין לרכוש ג'סטי כמכונית שניה שתשמש את אשתי, מדובר על שנתון 91 ידני

סיבות:

1) היא נוהגת עם האוטו שלי, סובארו B4 לעבודה :evil:

2)ה B4 לא מיועדת לנסיעות האלה, כמו שציינתי האוטו שלי8) ואני לא אוהב לצבור מד אוץ גבוה

3)ההחזר נסיעות שהיא מקבלת לא מותאם לצריכת דלק.

שאלותי:

1) האם לרכב יש הגה כוח? אני מתכוון לשנים 91 ומעלה

2)סה"כ היא נוסעת ביום 35 ק"מ לכל כיוון, ז"א סה"כ 70 ק"מ, האם האוטו יחזיק מעמד על בסיס יומי?

3) איך האוטו בעליות של נצרת עלית?

4) איך ביצועי המזגן?

5) על מה לשים דגש?

תודה מראש

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

פורסם

פעם היה לי רכב כזה.אין לו הגה כח .

אם אתה קונה אז אך ורק המנוע 1.2 ולא 1.0 .

עדיף שנת 94 שאז יש להם כבר הזרקת דלק מודרנית ולא קרבורטור מעצבן .

פורסם

יש דברים יותר נורמליים בתקציב נמוך מגרוטאה מתפוררת שכזו.

אם כבר, עדיף קיה פרייד שנותנת את אותה חבילת אייטיז מפנקת אבל לפחות שם יש הגה כוח, מזגן נורמלי, חלונות חשמל וגיר אוטומטי.

פורסם

לא הייתי נותן לאישית לנסוע באוטו כזה, לפני 10 שנים היה לחבר שלי וזה היה פשוט מפחיד במיוחד על כביש רטוב.

עזוב את הגרוטאות האלה ותקנה לאשתך אוטו נורמלי.

פורסם

שלום,

מניסיון עם 3 גאסטי שברשות המשפחה ,אינני מבין למה אתה רוצה דווקא את הרכב הזה ,

אני מחזיק אותם בגלל שאני אוהב מכוניות ישנות, אבל אם אין לך חולשה לרכבים ישנים עדיף חפש פונטו או כל רכב אחר..

לגבי שאלותייך,

1. אין בשום דגם של גאסטי הגה כוח, וגם אין צורך בו ההגה קל ובחניות בתנועה איטית ההגה קל לסיבוב.

2. מהניסיון שיש לי עם 2 גאסטי 1.2 הזרקה וגאסטי נוספת קרבורטור גם כן 1.2 ,

ההזרקה יותר נעימה ואמינה מאוד ללא צורך בכיוונים/ניקוי תקופתי כמו קרבורטור. כמו כן ההנעה הראשונית בבוקר ללא קושי וגימגומים. עם מנוע 1.2 הסחיבה ותצרוכת הדלק מצויינת ועליות הוא עולה ללא מאמץ.

3.מזגנים : בכל השנים הגאסטי יובאה ללא מזגן , בשנים 89-92 אם הותקן מזגן אז הוא תוצרת "אלכס אורגינל"

בשנים 93-94 (מנוע עם מע' הזרקה) המזגן תוצרת "תדיראן", בשני המקרים המזגן סביר ולא מעבר לזה.

דגשים וכללי: אם ללכת על גאסטי אז רק עם מנוע 1.2 הזרקה שיובאה בשנים 93-94 גיר ידני בלבד,

הרכב אמין מאוד, ועם טיפול טוב ויישור קו הוא בד"כ ישרת אותך ללא בעיה (כמובן תלוי ברכב הספציפי)

לשים לב: נזילות שמן - כמו כל רכב ישן יש מחזירי שמן מועדים לפורענות, ובגאסטי יש אחד פנימי יקר במיוחד להחלפה

( מעל 1000 ₪) לבדוק שאין נזילה רצינית, כמו כן לבדוק נזילה ממשאבת מים שעלות שיפוצה (ולא החלפתה) לא זול.

לבדוק מתי עשו טיימינג לאחרונה, שלמות ותקינות רדיאטור, חום מנוע ,העברת הילוכים חלקה, תושבות מנוע-גיר, מצמד.

שיהיה בהצלחה וקח בחשבון טסט כל חצי שנה

פורסם

70 ק״מ ביום בכבישי הגליל בג׳אסטי?

אמנם מדבור ברכב אמין, אך כבר ישן מאוד ותקלות יקרו.

הרכב מאוד לא נוח, מאוד!

מדובר ברכב ישן וקטן.

אחיזת הכביש נמוכה, אין abs, ושלא נדבר על מה יקרה במידה והתנגשות תקרה ברכב כזה.

אני לא נכנס לך לזוגיות ולחיים וכו׳ אבל לתת לה לסוע בסכנה כזאת כדי לא להעלות את הק״מ ברכב זה פשוט בזיון!

אתם לא מתמודדים עם הדלק? תסב לגז או תחליף לרכב חסכוני.

פורסם

אני מסכים עם עומר, ההתנסחות שלך היא בושה וחרפה, תתבייש לך!

ה-B4 אוטו שלך? אתם שותפים לחיים! למה היא צריכה לסוע בג'אסטי? תסעו שניכם באימפרזה!

לא אוהב לצבור מד אוץ גבוה? קנית אנדרטה או רכב?

אם אתה רוצה אנדרטה תקנה פסל, התחזוקה שלו יותר זולה והערך שלו עוד יכול לעלות עם השנים ולא לרדת.

על מה לשים דגש אתה שואל? על הגישה שלך לחייים.

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם

חחח... זה פוסט אמיתי?

לרגע חשבתי שזאת בדיחה, ואני עדיין לא בטוח שלא.

היה פה פעם פוסט כזה על מישהו שהתגרש או משהו והיה חייב לקנות לאשה אוטו, ובקיצור חיפש המלצה לרכב הכי גרוע שאפשר למצוא.

ועכשיו ברצינות, ואני לא אהיה קיצוני כמו מי שהגיב מעלי, אתה באמת רוצה לשלוח את אשתך 70 ק"מ ביום בדבר כזה? ברכב כזה שאין לו ABS אין לו כריות, אין לו בטיחות מינימלית, ישן ומתפרק, בעוד אתה מתפנק בB4?

אם צריך משהו קטן לעיר בלבד, 2-3 ק"מ כל כיוון, קצת סידורים בתוך העיר, ניחא. וגם אז אני לא בטוח.

אבל בחייך, או שתחפשו פתרון תחבורתי אחר ליוםיום בשבילה (אוטובוס/ מונית שירות/ טרמפ עם מישהו וכו'), או שתתן לה רכב בטוח נוח, נעים, ואמין לנסיעה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
אני מסכים עם עומר, ההתנסחות שלך היא בושה וחרפה, תתבייש לך!

ה-B4 אוטו שלך? אתם שותפים לחיים! למה היא צריכה לסוע בג'אסטי? תסעו שניכם באימפרזה!

לא אוהב לצבור מד אוץ גבוה? קנית אנדרטה או רכב?

אם אתה רוצה אנדרטה תקנה פסל, התחזוקה שלו יותר זולה והערך שלו עוד יכול לעלות עם השנים ולא לרדת.

על מה לשים דגש אתה שואל? על הגישה שלך לחייים.

אתם יכולים להירגע זה היה קצת בשביל ההומור, המטרה היא לשלב בין הנסיעה שלה לעבודה בשתי המכוניות ובנוסף שלי יהיה רכב ישן שאוכל לאמץ.

אשתי לא תיכנס לג'סטי, היא תיסע רק ב B4, שדרגתי ל B4 בגלל שיש לי תינוקת ובשביל האישה.

פורסם
שלום,

מניסיון עם 3 גאסטי שברשות המשפחה ,אינני מבין למה אתה רוצה דווקא את הרכב הזה ,

אני מחזיק אותם בגלל שאני אוהב מכוניות ישנות, אבל אם אין לך חולשה לרכבים ישנים עדיף חפש פונטו או כל רכב אחר..

לגבי שאלותייך,

1. אין בשום דגם של גאסטי הגה כוח, וגם אין צורך בו ההגה קל ובחניות בתנועה איטית ההגה קל לסיבוב.

2. מהניסיון שיש לי עם 2 גאסטי 1.2 הזרקה וגאסטי נוספת קרבורטור גם כן 1.2 ,

ההזרקה יותר נעימה ואמינה מאוד ללא צורך בכיוונים/ניקוי תקופתי כמו קרבורטור. כמו כן ההנעה הראשונית בבוקר ללא קושי וגימגומים. עם מנוע 1.2 הסחיבה ותצרוכת הדלק מצויינת ועליות הוא עולה ללא מאמץ.

3.מזגנים : בכל השנים הגאסטי יובאה ללא מזגן , בשנים 89-92 אם הותקן מזגן אז הוא תוצרת "אלכס אורגינל"

בשנים 93-94 (מנוע עם מע' הזרקה) המזגן תוצרת "תדיראן", בשני המקרים המזגן סביר ולא מעבר לזה.

דגשים וכללי: אם ללכת על גאסטי אז רק עם מנוע 1.2 הזרקה שיובאה בשנים 93-94 גיר ידני בלבד,

הרכב אמין מאוד, ועם טיפול טוב ויישור קו הוא בד"כ ישרת אותך ללא בעיה (כמובן תלוי ברכב הספציפי)

לשים לב: נזילות שמן - כמו כל רכב ישן יש מחזירי שמן מועדים לפורענות, ובגאסטי יש אחד פנימי יקר במיוחד להחלפה

( מעל 1000 ₪) לבדוק שאין נזילה רצינית, כמו כן לבדוק נזילה ממשאבת מים שעלות שיפוצה (ולא החלפתה) לא זול.

לבדוק מתי עשו טיימינג לאחרונה, שלמות ותקינות רדיאטור, חום מנוע ,העברת הילוכים חלקה, תושבות מנוע-גיר, מצמד.

שיהיה בהצלחה וקח בחשבון טסט כל חצי שנה

היי,

תודה על התשובה הברורה והמובנת, לי אישית לא היה ניסיון עם ג'סטי, יש לי רצון לרכב שני שישמש אותי בעיקר להנאה והנעה.

אני השתעשעתי ברעיון של שנת 91 שראתי במצב טוב, על פי התשובות המפורטות שלך אני אוותר כרגע על זה ואחפש שנתונים מתקדמים יותר.

אין לי בעיה לקנות מכונית אחרת גם בתקציב הרבה יותר גדול, אני לא יודע למה אבל הג'סטי מושכת אותי משום מה.

פורסם

אם כבר "פחנוע מהאייטיז" אז עדיף פיג'ו 205 שלפחות תהיה בשנתון שעדיין סביר (נגיד שנת 97).

רכב שנת 91 זה נראה לי כבר עתיק מדי.

פורסם

הרכב כבר בן 20+, לא תהייה לך הרבה נחת ממנו וכמובן שום אביזר בטיחות ושלא נדבר על חלונות חשמל, הגה כח וכדומה.

עדיף לך לחפש איזו פונטו או איביזה שנת 2000 שיהיהו הרבה יותר איכותיות וגם הן מתומחרות היום בגרושים.

פורסם

באמת שלא מבין מי בשנת 2013 עם שוק היד שניה הכי בשפל בשנים האחרונות, שואל את השאלה הזאת?

לדעתי היחידים שעוד קונים את הרכבים האלה, זה ילדים בני 17 שאין להם בכלל סבלנות, או שאנשים עם פאטיש מטורף לגרוטאות ישנות.

פורסם

ב-35 אלף ש"ח קונים סוזוקי אלטו שנת 2010, פרטית במצב מעולה (יש אפילו מודעה כאן בפורום).

אני מניח שרמת המחירים של הרכבים הישנים יותר היא בהתאם - דברים כמו יונדאי אטוס וכו', כבר נמכרים בטח בגרושים.

• תוכן חדש...