Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לנו במשפחה את 2 הרכבים[2013] , ואנסה להיות נייטראלי כמה שיותר . נתחיל עם המראה החיצוני. כאן הפיאסטה מנצחת כמעט בנוקאוט . היונדאי פשוט נראית לידה רכב סטנדרתי לחלוטין ,אפילו קצת משעממת הייתי אומר.הפיאסטה כאילו ספורטיבית משהוא עם צורה אווירודינמית ,צמיגים רחבים{מאוד},בקיצור ישלה LOOK מנצח .נקודה.[נא לא לתקוף! דעה אישית כן?}

הישיבה בשתי הרכבים שונה{מאוד}.בפיאסטה המושב אינו נוח לנסיעות ממושכות ושדה הראיה שלה מוגבל {בעיקר לאחור}.

הישיבה הגבוהה ביונדאי התאימה לי יותר.

אבזור - הזה לוקה בחסר בפיאסטה עם רק 2 חלונות חשמל בלבד , במקום 4 ביונדאי , וללא כפתור ESP ,תאורת לוח שעונים עדיפה בחרבה ביונדאי , מנגנון חלון שנעצר כדי למנוע תפיסת ידיים ועוד...הצלחות {טאסות} לא מתלבשות עד הסוף בגלגל בפיאסטה,ונראים כאילו שהם עומדים לעוף כל רגע .

היגוי- כאן ההובלה מגיעה לפיאסטה בחזרה ! ההגה שלה מדויק מאוד עם משקל נכון ,קל בחנייה בקיצור דוגמה למכוניות אחרות !

התנהגות כביש- עדיין פיאסטה . יותר בטוחה ואוחזת טוב יותר. לא שהיונדאי רעה . כלל לא . לי הפריעה שהESP מתערב מוקדם מדי ביונדאי .

מנוע וצריכת דלק - כאן היונדאי שולטת. היא מאיצה מהר יותר , התגובה שלה חדה יותר ללחיצה, חסכונית יותר בדלק , בעיקר מחוץ לעיר .

גיר- העברת ההילוכים בפיאסטה חלקה קצת יותר.

פלסטיקה פנימית ולוח שעונים- יתרון לפיאסטה . למרות שהשעונים וכפתורי התפעול קטנים בפיאסטה , היא שקטה יותר מורכבת יותר טוב וכמעט ולא נשמעים בה קרקושים . ביונדאי המצב שונה .הבדלים בין חום לקור גורמים לרעשים {מעצבנים משהוא}בקונסולה המרכזית . כנ"ל נסיעה בכביש משובש .

מזגן- קשה להחליט כאן! שניהם מקררות "בסדר" בפיאסטה המזגן כמעט ואינו מתנתק בעומס .ביונדאי כן והרבה . אך היה נדמה לי שדווקא בI20 האוויר טיפה יותר קר? אולי...

השקט{ או הרעש}- די דומה בעומס .בינוני. אך בעמידה... היונדאי לא נשמעת כלל {כמעט} עומדים לידה וכלום ! מתקרבים למכסה מנוע ו...כלום !אין רעש . כאילו מנוע כבוי . אותו מצב היה לי בספלאש . הפיאסטה מנגד רועשת! מאוד. רעש ממע" תזמון שסתומים , מרימים , וויברציות קלות . רעש ממע " הזרקת דלק , רעש ממיסב הלחץ ...

תקלות ושרות - נתחיל דווקא עם היונדאי - גם כאן לא הכל וורוד . הרכב כרגע עם כ-4000 ק"ם . קבלנו את הרכב וכל היה בסדר.

באחת הנסיעות למרכז {מעל 300 ק"ם } ההגה פתאום היה קשה מאוד בחנייה . בחזרה נכנסנו למוסך עם הרכב , ונאמר לנו שייתכנו מכוניות בודדות עם התקלה . מייד קבלנו רכב חלופי {חדש מהשכרה} . החלק הוזמן , הגיעה , הורכב ו... זהו . 48 שעות.

מאז אין תלונות . 0 תקלות . שרות מצויין

בפיאסטה המצב "קצת" שונה . לא אפרט שוב את עניין הכתמים הקטנים בצבע. את זה תקראו לבד. פניתי ליבואן ולמוסך רבות בעניין המושבים הקדמיים שחורקים . החלקים לטענתם הוזמנו {לפני חודש וחצי}. אך לא הגיעו עדיין{עם אופניים היה מגיע מהר יותר} הפגישה עם מנהל השרות נדחתה לסוף אפריל בעניין הכתמים על הצבע , לאחר נסיעה גם קצרה יש ריח של דלק מחלקו האחורי של הרכב {ריח עדין של אדי דלק} ללא קשר לכמות הדלק במיכל . לאחר ביקור קצר במוסך הנה התשובה שלהם , ללא בדיקת הרכב "ככה זה" ועוד "תבוא הנה רק עם הרכב יעמוד".

וויתרתי על תיקון הכיסאות . לקחתי WD-40 וריססתי על הקפיצים והשקט חזר ! אהה כמעט שכחתי . לעיתים רחוקות הגיר קופץ לניוטראל בנסיעה אחורנית בעיקר בעלייה .

שוב אני לא בוחן רכבים אבל מקווה שעזרתי למתעניינים ברכבים הללו .תודה רבה .

ן

פורסם

שכחתי לציין את מערכת הסטריאו הטובה בפיאסטה בהרבה, יחסית לסאונד הפושר ב-I20 . וזה בערך הכל חברים . באם השרות בפורד ישתפר ולו במילימטר , זו התחלה חיובית . באם לא , אז הרכבים הללו ימכרו לאנשים שלא ממש אכפת להם מכל זה {חברות ליסינג} , וזה חבל , כי הרכב עם המון פוטנציאל וגם עם מחלות ילדות קלות שניתנות לריפוי . וכמו שנאמר"אם תרצו אין זו אגדה" .אז הכדור כרגע בידי היבואן .

פורסם

כרגע : אופציה 1- לקחת את יחידת הנעה של היונדאי ולהעביר לפיאסטה .

אופציה 2-לקחת את הפיאסטה לטיפולים ותיקונים בכלמוביל

טוב עכשיו ברצינות . ה I20 מנצחת כאן באמינות ,בחיסכון בדלק ,ישיבה ,אבזור שדה ראיה ,מנוע טוב ,ובשרות הטוב של היבואן .

אבל אני אבחר דווקא בפיאסטה כי זה בסך הכל רכב קצת יותר טוב ,[הכוונה לנהג] .וזאת רק לאחר שיום אחד יבינו "בדלק מוטורס" שתעודת האחריות זה לא סתם עוד נייר . הנייר הזה יקר והוא חלק ממחיר הרכב . נקודה .

פורסם

תודה רבה על ההשוואה, בדיוק היום אחרי ניפוי של הסוויפט קורסה והריו נשארתי עם דילמה קשה בין שני הרכבים האלה..

אבל למרות ההוואה הדילמה נשארה! צריך לוותר על דברים בסיססים לכאן או לכאן :(

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

האמת שאני גם באותה דילמה.. איזה מבין שניהם עדיפה. והאמת רק סיבכת קצת חח

שמעתי לפני זה על הקטע של הגיר הקצת בעייתי של הפיאסטה בעליות.. לא ברור לי מה זה.

ומה אתה בעצם עושה זה קופץ לניוטאל ואז אתה צריך להספיק לתפוס את הבלם? חח או שאתה נדפק?

אישית אני גם נוטה לפיאסטה אבל כן מדאיג אותי השרות וכאלה

מה לגבי מחירים של טיפולים וכאלה?

או חלקים וכאלה?

פורסם
תודה רבה על ההשוואה, בדיוק היום אחרי ניפוי של הסוויפט קורסה והריו נשארתי עם דילמה קשה בין שני הרכבים האלה..

אבל למרות ההוואה הדילמה נשארה! צריך לוותר על דברים בסיססים לכאן או לכאן :(

אני דווקא נשארת עם הריו בסופו של דבר, בגלל המרווח הפנימי והגודל, האחריות.

הסוויפט נפסלה על המקום בגלל היותה קטנטנה מידיי, למרות שמבחינת ההעדפה רציתי אותה.

פורסם
האמת שאני גם באותה דילמה.. איזה מבין שניהם עדיפה. והאמת רק סיבכת קצת חח

שמעתי לפני זה על הקטע של הגיר הקצת בעייתי של הפיאסטה בעליות.. לא ברור לי מה זה.

ומה אתה בעצם עושה זה קופץ לניוטאל ואז אתה צריך להספיק לתפוס את הבלם? חח או שאתה נדפק?

אישית אני גם נוטה לפיאסטה אבל כן מדאיג אותי השרות וכאלה

מה לגבי מחירים של טיפולים וכאלה?

או חלקים וכאלה?

קצת לא הבנת פה . כאשר אתה נוסע אחורנית ויש עליה או שיפוע קל , הידית של הגיר קופצת לבד לניוטראל תוך כדי נסיעה .אך המצב הזה קורה רק לעיטים רחוקות {פעם בשבועיים למשל}

המחירים של הטיפולים אמורים להיות די זהים , אך אני עדיין לא הגעתי לזה וגם אשתי בI-20 עדיין לא .

הסיבה שאני לא מתלונן במוסך על זה שצריך לבצע כיוון ידית הילוכים , כדי למנוע "בריחה לניוטראל" , היא ששמעתי על מקרים שבהם בוצע הכיוון , הבעיה עם בריחה נפתרה , אבל אחר כך ההילוכים 1 ו2 נכנסים מאוד קשה ,ו כרגע כל ההילוכים נכנסים חלק ואני לא רוצה לשנות את זה .מפחיד אותי שמנסים לתקן משהוא והורסים משהוא אחר . אחר כך לך תוכיח שזה לא היה ככה...

פורסם
לעיתים רחוקות הגיר קופץ לניוטראל בנסיעה אחורנית בעיקר בעלייה .

ע"פ ספר הרכב, בעת העברה להילוך אחורי יש להמתין כ-3 שניות עם הרגל לחוצה על דוושת הניוטרל.

תבדוק אם זה מונע את "קפיצת" ההילוכים.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
ע"פ ספר הרכב, בעת העברה להילוך אחורי יש להמתין כ-3 שניות עם הרגל לחוצה על דוושת הניוטרל.

תבדוק אם זה מונע את "קפיצת" ההילוכים.

ההילוך נכנס יפה , הרכב כבר נוסע ואז זה קורה , לאחר כמה מטרים של נסיעה קצרה אחורנית . ושוב לעיטים רחוקות ולא בכל נסיעה . ולכן קשה לעלות על זה . ושוב , זה קורה רק פעם או פעמיים בחודש. יש לי רשיון נהיגה "רק" 33 שנה עם לרוב מכוניות ידניות מכל מיני חברות ומדינות .

פורסם
ההילוך נכנס יפה , הרכב כבר נוסע ואז זה קורה , לאחר כמה מטרים של נסיעה קצרה אחורנית . ושוב לעיטים רחוקות ולא בכל נסיעה . ולכן קשה לעלות על זה . ושוב , זה קורה רק פעם או פעמיים בחודש. יש לי רשיון נהיגה "רק" 33 שנה עם לרוב מכוניות ידניות מכל מיני חברות ומדינות .

לא מבין למה הצורך להיכנס למגננה, אני לא מערער על היכולת נהיגה שלך, פשוט לי זה גם היה קורה (ובשכיחות גבוהה מפעם בחודש) אבל מאז שאני מקפיד על "חוק 3 השניות", זה לא חזר על עצמו.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אני מתחיל להתחרט שהזמנתי פיאסטה ידנית .... והאמת זה קצת מדאיג אותי . מה זה לעזזל חוק 3 שניות ? יש לי פיאט פונטו בת עשר והיא נוסעת רברס עוד לפני שהכנסתי הילוך(אני ציני כמובן) . בכל אופן משהו נראה לי מוזר בבעיות האלה .

• תוכן חדש...