Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשל אילוצים כנראה נאלץ להוסיף רכב שני .

ברור לי שהעדפה הראשונה שלי הינה עוד וולוו .

הרכב הראשי הינו S60 שנת 2002 שנרכש לא מזמן ואנחנו מאד מאד מרוצים ממנו.

עכשיו לגבי רכב שני יש כמה אופציות ,

או שאני אסע בו ואז אני מעדיף רכב חזק יחסית וחשבתי על 850 T5 (פשוט ה S70 גדול מידי) .

או שאני אסע ב S60 וחברה שלי תיסע ברכב החדש ואז לא חשוב אם יש 50 כ"ס או 250 כ"ס העיקר שהוא נוסע.

תנאי בכל מקרה הינו אוטומטי.

אז ככה , השאלה הינו לבעלי ידע \ ניסיון עם הוולוו הישנות יותר (אני מניח שנקנה קכב סביב שנות 95-97 ) לגבי אחזקה בלבד , אין משמעות לעלות דלק .

אז מה העלות אחזקה לדעת המומחים ?

שני הרכבים יסעו ,זה לא רכישה לסופ"שים , צפוי מעל 10K שנתי .

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

הבנתי משירשורים קודמים בפורום שעלויות תיקון/אחזקה לרכבי volvo מודגשים, כדוגמת רכבך, גבוהות.

כבעל 2003, s80, 2.4 אטמוספרית-

ביטוח מקיף כ- 1700שח

חובה כ- 1300

טסט- כ- 1850 [או 1870]

טרם חויתי תיקון/טיפול שאינו שיגרתי כך שאיני יודע לתת לך אומדן.

פורסם

ה- T5 לא התמודדה טוב עם הגיר ששודך לה, ממה שאני זוכר, וצריכת הדלק היתה גבוהה.

אבל אני איתך ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
הבנתי משירשורים קודמים בפורום שעלויות תיקון/אחזקה לרכבי volvo מודגשים, כדוגמת רכבך, גבוהות.

כבעל 2003, s80, 2.4 אטמוספרית-

ביטוח מקיף כ- 1700שח

חובה כ- 1300

טסט- כ- 1850 [או 1870]

טרם חויתי תיקון/טיפול שאינו שיגרתי כך שאיני יודע לתת לך אומדן.

יש לי הוזלה משמעותית בביטוח ולכן גם עלות ביטוח לא רלוונטית לשיקול (יש לי ביטוח קולקטיב) .

BAR72 , לא מצאתי כזה מידע ברשת.

אלו הדברים שאני רוצה לברר לפני הקנייה .

פורסם

הS70 בשנים שאתה מדבר היא מתיחת פנים של ה850, כך שמבחינת הגודל אין הבדל. ה850 יוצרה עד 95-6 לערך, ואז הS70 בשנים 96-2000. המכללים המכניים והפנים בגדול זהים.

לחבר יש כזאת מספר שנים בגירסת ה170 כ"ס, אין מחלות מיוחדות חוץ מדשבורד מתפרק שכנראה אופייני לשנים האלה, ודי קשה לפתור אותה כי הדשבורדים של מכוניות לפירוק סובלים מאותה מחלה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

כפי שאמרו לפני S70 הוא למעשה מתיחת פנים של ה-850.

ה-850 T5 ששרדו או קרועות או יעלו הרבה כסף.

אם כבר S70 אז עקב GLE או SE שבאות עם מנוע 2435 עם 140 כ"ס ומינימום תוספות שיכולות להתקלקל.

יש לי כזאת שנת 1999 יד ראשונה, והיא למכירה :) (צור קשר בה"פ אם אתה מעוניין)

עלויות האחזקה השוטפת אינן גבוהות במיוחד א-ב-ל בגיל כזה יש כבר תיקונים שהם תוצאה של בלאי ויכולים להיות לא זולים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

...

אם כבר S70 אז עקב GLE או SE שבאות עם מנוע 2435 עם 140 כ"ס ומינימום תוספות שיכולות להתקלקל.

סליחה על הסטייה מנושא השירשור..רק שאלה להעשרת היידע..

המנוע אצלי גם 2435cc, זה אותו מנוע?

[5 ציל., 170כס]

פורסם

5 צילינדר 10 שסתומים - 140 כ"ס

5 צילינדר 20 שתומים - 170 כ"ס.

מנוע דומה אבל לא זהה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

האמת שיצאתי קצת מבואס מהשרשור ...

נשמע לי מבאס לקחת רכב מדהים (בעיניי) כמו ה S70 או ה 850 ולקחת את הגרסה המסורסת של 140 כ"ס ובלי אבזור.

אבל עדיף פתיחת עניים ולא קריעת הכיס.

חשבתי שאולי אוכל לקנות כזה רכב ולהנות ממנו בלי לדאוג לנושא הכלכלי של אחזקה .

השיקול לא היה כלכלי , נוכל למצוא תקציב גם לרכישת מודל עדכני .

כנראה נחפש רכב שיהיה לחברה שלי (כנראה איזה S40 חדיש ) ואני אסע בS60 שלי כרגע.

פורסם

יש לי S-60 T-5 ממודל 2003

ביטוח חובה - 1450 ש"ח, ביטוח מקיף - 2700 ש"ח, אגרת רישוי - 2100 ש"ח (מה לעשות, הרכב הוא הדגם המפואר, קבוצת רישוי 7 ;-)

בסה"כ אני מרוצה מאוד מהרכב ובניגוד לסטיגמות - לא חוויתי עד היום בעיות חשמל, בעיות במגדשים או בגיר האוטומטי (שעבר כבר 160,000 ק"מ).

ממליץ לך, אם אתה מרוצה מהרכב הנוכחי, לקנות אחת לא מוגדשת ממודל 2001-2002, הן נמכרות במחירים מצחיקים ונותנות תמורה מצויינת.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם
5 צילינדר 10 שסתומים - 140 כ"ס

5 צילינדר 20 שתומים - 170 כ"ס.

מנוע דומה אבל לא זהה.

טעות נפוצה - שני המנועים עם 20 שסתומים.

עקומת המומנט של המנוע בעל ההספק הנמוך שטוחה הרבה יותר והמומנט המירבי מתקבל בסל"ד נמוך יותר מה שמביא לנסיעה הרבה יותר נעימה במהירויות עירוניות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

טעות נפוצה - שני המנועים עם 20 שסתומים.
אני לא רגיל לטעות, כי אני לא כותב דברים שאני לא יודע אותם, או בלי לבדוק.

ובכן, שלחת אותי אל הספרים ואני לא טעיתי, אבל גם אתה לא לגמרי.

במנועים אטמוספריים 5 צילינדר של וולוו 850, S70 וV70 עד שנת 1999 כולל המנוע החלש הוא עם 10 שסתומים ו144 כ"ס (טעיתי בקטן). המנוע החזק הוא עם 20 שסתומים ו170 כ"ס.

החל משנת 2000 (השנה האחרונה של הצורה המרובעת) הוחלף המנוע החלש במנוע 20 שסתומים ו140 כ"ס עם שיא המונמנט ב3750 סל"ד, שהוא ככל הנראה מה שדיברת עליו. גם מנוע ה170 כ"ס הוחלף ושיא המומנט שלו ב4500 סל"ד במקום ב3300 סל"ד ב- 20 שסתומים הישן.

אין ספק שבמודלים עד 1999 מנוע ה170 כ"ס עדיף, אני מכיר אותו והוא בהמה גסה במובן הטוב של המילה.

לגבי החדשים יותר, אתה ככל הנראה צודק שה140 כ"ס עדיף.

עמוס

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ה940 בהחלט רכב מעניין, נצר אחרון להנעה אחורית של היצרן,

גרסאות ה2 ליטר טורבו לא נדירות , ובהחלט נוסעות יפה מאוד עם 150 כוח סוס.

ממליץ לשדרג את הבולמים, כדי לרסן את הרכב שמרגיש מעט כמו אוניה.

וכמו כן, ממליץ לבדוק חופשים בדרייבשאפט תחת האצה בעומס, הגורמים לרעידות. מבחינת חיישנים, נתקלתי רק בלמבדה תקול, סהכ רכב פשוט ואמין.

M-TECH E46

• תוכן חדש...