Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב חברי הפורום היקרים ,

בבעלותי אקסנט 2006 עם 227000 ק"מ (כן אני יודע - הרבה) .

לרכב הנ"ל הוחלף בחודש מאי 2012 (לקראת סוף מאי- תחילת יוני 2012) גיר ל-גיר משופץ .

ההחלפה בוצעה במוסך לשיפוץ גירים אוטומטיים בחולון.

בעת ביצוע ההחלפה נגבו ממני 4500 ש"ח וניתנה לי אחריות לשנה. האחריות הזו לא שווה הרבה ומיד תבינו למה .

יצאתי מהמוסך לאחר החלפת הגיר, שמח וטוב לבב ונתבקשתי על ידי המוסכניק להגיע בתום 10 ימים-שבועיים לבדיקה חוזרת לגיר.

במהלך השבועיים הגיר התגלתה בגיר נזילה לכן זה תוקן, מילו שמן מחדש ונסעתי לדרכי אך משם החלו תקלות חוזרות ונשנות.

אופי התקלות :

רכב קופץ קדימה במעבר מ N ל - D.

רכב קופץ בעת הילוך עובר מ 1 ל 2 ולעיתים גם מ 3 ל 4 וחוזר חלילה .

ביקרתי במוסך לא פחות מ 5-6 פעמים וזאת מזיכרוני בלבד ולא על פי הסתכלות על תאריכים ועל שעות וביזבזתי מזמני היקר על מנת שהמוסך יוכל לממש את האחריות שניתנה לי .

בחלק מהמקרים ניפנף אותי בעל המוסך בטענה שמדובר בתקלה בממיר הקטליטי - דבר שנבדק ולדברי המוסך לממירים כל מה שקיבלתי הוא צחוק אחד גדול על התירוץ העלוב שנתן לי בעל המוסך .

בסופו של דבר, לאחר שהתפתח ויכוח לא קטן מול בעל המוסך הסכים לתקן לי את הרכב, השארתי את הרכב אצלו לעוד 24 שעות, חזרתי לאסוף אותו ועד לפני כ 10 שעות הרכב עבד מצויין .

לצערי הרב, הרכב כיום חוזר על אותן התקלות הרשומות למעלה והוא לא נוסע בצורה טובה ואני הרי יודע מה תהיה תגובת המוסך כשאפנה אליו - זו לא אשמתנו , זה אתה . כמו בדרך כלל .

לכן , רציתי להתייעץ עם בעלי המקצוע מביניכם וגם אלו שאינם בעלי מקצוע ולשאול לדעתכם .

חשבתי על רעיון אפקטיבי דיו - לקחת את הרכב למוסך יונדאי מורשה הילוך שישי ולבצע בדיקת דיאגנוזה מקיפה על חשבוני על מנת לברר מה לא תקין במנוע באופן כללי ולפי הנתונים לגשת אל בעל המוסך לשיפוץ גירים אשר בחולון ולדרוש ממנו תיקונו במסגרת האחריות.

תנאי האחריות עדיין תקפים שכן לא חלפה שנה ולא חלפו 20 אלף ק"מ על פי תנאי האחריות, מיום התיקון .

במידה וימשיך בסירובו, אתבע את המוסך לדין על אספקת מוצר שאינו תקין .

מה דעתכם בנושא ? אשמח לשמוע .

מטעמים מובנים לא אציין את שמו של המוסך נכון לעכשיו .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

קבלת חוות דעת של מומחה שזה צעד מאוד חשוב ונחוץ בתביעה משפטית כל שהוא.

קח בחשבון שגם הנתבע יציג חוות דעת משלו, ולכן חשוב שתקבל חוות דעת בכתב ושתהיה מפורטת ככל שניתן עד לרמת הפרט וזאת בכדי לחזק את הטענה שלך. הכוונה שלי שלא ירשמו לך "בעיה בגיר" אלא יפרטו את כל המכלולים הלא תקינים בגיר שמונע ממנו לעבוד בצורה תקינה.

עוד דבר שיש לקחת בחשבון זה שהרכב שלך לא בדיוק חדש.... והנתבע ינצל את זה... ספק אם יצליח אבל הוא ינסה אז תהיה מוכן לזה.

פורסם

1.האם הגיר שהותקן, הוא גיר מפירוק או ששיפצו את הגיר שלך?

המחיר ששילמת, הוא נמוך לשיפוץ מקיף.

כמה זמן, חלף בין שנפתרו כל הבעיות ובין הופעתן מחדש?

פורסם

אין דבר כזה "אתה".

יש אחריות, אם הוא נתן שנה ולא הגביל לק"מ מסויים, אתה יכול לקרוע לרכב את הצורה, ולבוא לו בחודש ה11 עם גיר גמור, והוא חייב לתקן.

לא רוצה, לך תתלונן באיגוד המוסכים או תביעה בבית משפט, אני לא יודע איך זה הולך אבל אני יודע שאפשר וכדאי להתלונן.

(ורצוי, כי ככל הנראה הוא לא יודע לעשות את העבודה הזאת).

שנה אחריות זה טוב. הרבה מוסכים יתנו לך פחות.

פורסם

בוקר טוב ,

הגיר שהותקן הינו משופץ לדברי המוסך .

לר משופץ שלי אלא משופץ אחר שהותקן במקומו עליו ניתנה אחריות לשנה או עד עשרים אלף קמ

הרכב לא חצה את רף העשרים אלף ואף ״בילה״ במוסך יומיים (רביעי וחמישי) לטענת המוסך בעת הנעה בבוקר יש נקישה. מוזר כי אצלי יש חתיכת קפיצה האוטו ממש עף קדימה .

המוסך טוען שהחליף חיישן מהירות ולדעתי זה שקר, דבר לא נעשה ברכב והם מתחמקים ממני .

לאחר החג אגיש תלונה באיגוד המוסכים לא לפני שאוציא דיאגנוזה במוסך מורשה יונדאי ואשלם כמה שצריך לטובת העניין הזה.

במידה והדבר לא יצליח אגיש תביעה לביהמ״ש לתביעות קטנות .

במידה וברשותכם המלצות נוספות אשמח לשמוע זאת מאחר שהבעיה בגיר מיעה פעם כן פעם לא ולא תמיד באופן קבוע .

פורסם

כל מקרה בסיום הטיפול, לך למוסך גירים שממליצים פה בפורום, תחפש תמצא מלא המלצות.

אפילו תגיע אליו שיבדוק את הרכב, ותבקש ממנו עצות מה לעשות נגד החאפר השני.

אני יודע מזה משופץ אחר, יתכן ועשו עליך קומבינה. (לקחו גיר מפירוק, ברכב שעבר תאונה או משהו ותפרו לך אותו לרכב).

פורסם

תודה רבה על התגובות ,

ראשית ארצה לציין שהרכב יצא ביום חמישי מהמוסך שבו תוקן הגיר , לטענת המוסך בהתחלה אמרו לי "לא עשו כלום" ואחר כך המציאו לי שהחליפו חיישן מהירות. השם יודע מאיפה הפליצו את השקר הבזוי הזה , כי לא הוחלף שום חיישן. איך אני יודע ? הבעיה פשוט החמירה ועכשיו יש מצבים שהגיר לא מעלה אפילו הילוך כמו שצריך ויש בעיטות בגיר .

חשבתי על זה ומאחר שהרכב גם רועד רעידות יותר מהרגיל בהילוך D , שאולי מדובר בתושבת גיר קרועה. ייתכן שבשל תושבת הגיר יש בעיה ומרגישים את הזעוזעים והמכות במעבר מ 1 ל 2 וגם מ 3 ל 4 לסירוגין.

אתכם אשאל חבריי המלומדים, הייתכן דבר שכזה ? תושבת גיר קרועה \ גמורה ?

הרכב צריך לעבור טיפול במוסך , בחיי שאיני יודע ממה להתחיל קודם - מהגיר או מהמנוע שדורש טיפול , אך חשבתי לשים את הרכב מחר במוסך ועל הדרך שיבדוק את התושבת, ברגע שאשלול את התושבת איגש שוב למוסך הגירים .

בנוגע לשאלת המחשב : כביקשתי מהמוסכניק לחבר את האוטו למחשב כמו בפעמים הקודמות הוא ענה לי ב "לא תמיד רואים את התקלה במחשב". כשהשארתי אצלו את הרכב למשך הלילה ובבוקר הניע אמר "שמענו נקישה". שום נקישה ושום סיפורי פוגי , האוטו קופץ כמו איילה במחזור שעטה על זכר. הגיר בועט כמו שחקן כדורגל במשחק נגד פורטוגל.

בכל מקרה, מה אתם ממליצים לי לעשות מלבד לגשת לאיגוד המוסכים ?

המוסך לא בא ואומר "לא מוכנים לתקן" אבל הם מטרטרים אותי וכל הזמן ממציאים תירוצים ואומרים לי "תחזור אם זה לא יעבוד" או "תחזור אם התקלה חוזרת".

נמאס לי, אני עצבני, אני חש מרומה, אני ככה קרוב לתבוע את זכותי לאחריות בביהמ"ש.

מה אתם מציעים ?

פורסם

תגיע לבעל מוסך, תגיד לו, תשמע שילמתי לך לשיפוץ מלא, בינתיים בגלל השירות החרא שלך אני גם אצטרך לקבוע תור לאורטופד.

תניח את המפתח על השולחן, ותגיד לו שאתה חוזר תוך 24 שעות, אם הרכב לא פועל כמו חדש (ולא להתפשר!), תגיד לו שיחכה להזמנה לבית משפט.

(ואל תתחיל לחשב אם 24 שעות יספיק, הוא אשם הוא הרמאי והשקרן, שיהפוך את העולם גם אם צריך לעבוד כל הלילה).

זה כולה גיר מסכן, ועוד ביונדאי, לא תגיד לי צרפתיה או גרמניה, גיר פשוט ואמין יש לך, אין מה להסתבך.

אולי זאת גישה דומה לשל עבריין, אבל מה לעשות היום עובדים קשה כדי לפרנס את הבית, מה שלא הולך במוח הולך בכוח.

אפילו תתעד (תקליט) את השיחה (תבדוק אם זה חוקי), ותנגן על העניין של האחריות.

ככה תוכל לאסוף לך עוד קצת ראיות טובות.

• תוכן חדש...