Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז הגיע גם תורי (לצערי)

ביום רביעי האחרון, חניתי על יד מרכז מסחרי שכונתי לכמה דקות.

כשחזרתי לאוטו, הושאר לי פתק עם מספר רכב: "ראיתי אותה פוגעת בך".

הנזק (הנראה לעין): פנס אחורי שבור, טמבון קצת מפורק (תמונות מצורפות).

הלכתי להגיש תלונה למשטרה והם בתגובה נתנו לי את פרטי בעלת הרכב לפי המספר שהושאר בפתק.

לאחר הגשת התלונה, השוטר אמר לי "תתבע אותה, אנחנו לא מטפלים הזה".

באמת?

ואני לתומי חשבתי שיש סיבה שקיימת משטרה... מתברר שהמשטרה מיותרת. (אז מה הם בדיוק עושים כל היום?)

בכל מקרה, הלכתי למקום מגוריה וצילמתי את הרכב שלה עם הנזק (לא הרבה לצערי).

הצלחתי לקבל סירטון מהחנות שחניתי מולה (יש להם מצלמת אבטחה).

הדבר שמפחיד אותי זו פגיעה בשילדה כי רואים כשהיא נכנסה בי, הרכב ממש קפץ וזז ימינה.

אשמח לתובנות איך להנהל מפה:

1. לתבוע אותה באופן פרטי?

2. להעזר בחברת הביטוח שלי כדי לתבוע אותה?

3. להתקשר אליה ולהתעמת מולה?

4. ללכת אליה הביתה ולהרביץ לה? (מאוד בא לי :twisted: , אבל נראה לי שאוותר על האופציה)

5. רעיונות אחרים מישהו?

https://docs.google.com/file/d/0BwQrReLy_YNcWWU3V3JXRUJ4blU/edit?usp=sharing

https://docs.google.com/file/d/0BwQrReLy_YNcRkNoSTVwZVVQYk0/edit?usp=sharing

פורסם

תפנה אליה בטלפון תסביר לה את מה שאתה דורש עבור הנזק.

אין צורך לומר לה שיש לך הוכחות מצולמות.

היה והיא לא מוכנה לשלם על הנזק בית משפט לתביעות קטנות.

(אם היו משנים את החוק במדינת ישראל המשטרה כן היתה יכולה לפעול בנושא).

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

עם הפרטים שקיבלת מהמשטרה אתה מגיע לסוכן הביטוח שלך שאמור לטפל בכל התהליך.

או היא תודה ויגמר בטוב או שיתבע אותה בית משפט לתביעות קטנות ויגמר רע מבחינתה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

דבר ראשון לך תקבל הצעת מחיר מהמוסך שלך

עם הצעת המחיר הזו תפנה אליה ותדרוש את התשלום. ייתכן והיא תרצה להפעיל את הביטוח שלה, זכותה, הכל בהתאם למחיר של התיקון

אם היא תכחיש ולא תסכים לשלם, תתקן את הרכב שמור את כל הקבלות (תנסה במידת האפשר לנפח קצת את החשבונית) ותגיש נגדה תביעה בתביעות קטנות.

תעדכן אותנו בהתפתחויות

פורסם

דבר ראשון - עליך לפנות לשמאי רכב שיתן הערכת נזק (לא הערכה של מוסך - אלא אך ורק שמאי רכב).

הוא מצלם את הנזק + שולח לך דוח ובו יש פירוט של הנזק.

לאחר מכן, עליך להגיש תביעה כנגד בעלת הרכב בבית משפט (אם סכום הנזק עד תקרה של 31900 ש"ח - בימ"ש לתביעות קטנות. אחרת זה בימ"ש שלום - וזה כבר דורש היעזרות בשירותיו של עו"ד).

לתביעה תצרף את עותק מדוח השמאי + תציין בכתב התביעה שיש בידך צילום ממצלמת אבטחה של עסק ובו נראית התרחשות התאונה.

כמו כן, לתביעה תצרף את תמונות רכבה שצילמת ובהם נראה הנזק.

אם ידוע לך מי השאיר את הפתק - זה מעולה. אחרת - יתכן שיהיה מעט קשה להוכיח כי הרכב הזה באמת פגע (תלוי במה שרואים בתמונות של מצלמת האבטחה).

סכום התביעה הוא עלות הנזק כפי שקבע השמאי + התשלום לשמאי (לצרף צילום קבלה) + בקשה להחזר אגרה.

בעת פתיחת תיק בבימ"ש תביעות קטנות - תשלם אגרה בסך של 1% מסכום התביעה, כאשר יש סכום מינימלי של 50 ש"ח.

עד כאן בנושא התביעה.

בשום פנים ואופן - אל תיצור קשר עם בעלת הרכב, אל תתקשר אליה ואל תרביץ לה (אתה עוד עלול להסתבך...).

--------

במקביל - אם יש לך את הכסף - תתקן את הרכב במוסך.

פורסם

לא צריך משטרה, תתקשר אליה, ותגיד לה שפגע וברח זה עונש כבד וככה וככה.

ולפני שאתה הולך למשטרה, אתה פונה אליה ונותן לה הזדמנות.

תאמין לי שבנאדם נורמאלי שלא יודע אם המערכות פועלות בארץ, ישקשקו לו הביצים והוא ישלם ויסתום את הפה רק כדי שאתה תעזוב אותו.

כל מקרה, יום אחד יצא לי ליהיות בתחנת משטרה (עברתי ליד התחנת משטרה ונכנסתי לומר שלום לחבר שמשרת בשחמ שלא ראיתי אותו הרבה זמן).

היה שם באותו זמן אחד, שמישהו לקח רוורס ופירק לו חצי אוטו (אופל חדשה), ובידיוק השכן היה עם האייפון בגינה והספיק לצלם.

בא למשטרה עם תמונות וכו', והתשובה שלהם לא הייתה כמו שאמרת פה. (אני לא יודע מה נסגר כי מיהרתי ולא נשארתי כדי לשמוע מה אומרים לו).

• ספונסר פורום
פורסם
טוב, אז הגיע גם תורי (לצערי)

ביום רביעי האחרון, חניתי על יד מרכז מסחרי שכונתי לכמה דקות.

כשחזרתי לאוטו, הושאר לי פתק עם מספר רכב: "ראיתי אותה פוגעת בך".

הנזק (הנראה לעין): פנס אחורי שבור, טמבון קצת מפורק (תמונות מצורפות).

הלכתי להגיש תלונה למשטרה והם בתגובה נתנו לי את פרטי בעלת הרכב לפי המספר שהושאר בפתק.

לאחר הגשת התלונה, השוטר אמר לי "תתבע אותה, אנחנו לא מטפלים הזה".

באמת?

ואני לתומי חשבתי שיש סיבה שקיימת משטרה... מתברר שהמשטרה מיותרת. (אז מה הם בדיוק עושים כל היום?)

בכל מקרה, הלכתי למקום מגוריה וצילמתי את הרכב שלה עם הנזק (לא הרבה לצערי).

הצלחתי לקבל סירטון מהחנות שחניתי מולה (יש להם מצלמת אבטחה).

הדבר שמפחיד אותי זו פגיעה בשילדה כי רואים כשהיא נכנסה בי, הרכב ממש קפץ וזז ימינה.

אשמח לתובנות איך להנהל מפה:

1. לתבוע אותה באופן פרטי?

2. להעזר בחברת הביטוח שלי כדי לתבוע אותה?

3. להתקשר אליה ולהתעמת מולה?

4. ללכת אליה הביתה ולהרביץ לה? (מאוד בא לי :twisted: , אבל נראה לי שאוותר על האופציה)

5. רעיונות אחרים מישהו?

https://docs.google.com/file/d/0BwQrReLy_YNcWWU3V3JXRUJ4blU/edit?usp=sharing

https://docs.google.com/file/d/0BwQrReLy_YNcRkNoSTVwZVVQYk0/edit?usp=sharing

המכה לא קשה אבל יש צורך בתיקון

צור קשר טלפוני אם הנהגת תנסה להסתדר אתה ללא התערבות הביטוח ושמאי רכב, אני מאמין שתדרוש ממנה את סך ההשתתפות העצמית שהיא צריכה לשלם זה בסדר והוגן.

היה ולא תסכים לשלם דבר איתי טלפונית העזור לך בתיקון הרכב וחוות דעת מסודרת,

אם הפרטים שיש לך אין לה סיכוי בבית משפט:

בהצלחה,וחג שמח

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

• תוכן חדש...