Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אולי הסיכום הוא לא הכי רלוונטי למי שגר בארץ, אבל בכל זאת אני משתף אותכם בחוויות, בבעיות ובשנתיים אם הלגונה, כרגע הא מוצאת למכירה, ואני מחפש את המחליפה הבאה.

אז מתחילים: את הלגונה קניתי לפני שנתיים, עקב צורך ברכב גדול יותר ממה שהיה לי (טווינגו), לאחר בירורים, ורצון להשאר במשפחת הצרפתיות, הוחלט ללכת עוד הפעם על רנו.

בדיקה זריזה באינטנרט, וטלפון לסוכנות הודיעו לי שיש רכב שיענה לי על כל הצרכים אם נתונים מעולים (סוף שנת 2009 אם 25 אלף ק"מ יד ראשונה), מחיר אטרקטיבי + שנתיים אחריות נוספות של רנו העולמית + צמיגי חורף אם עוד סט ג'אנטים.

הרכב נלקח לסוף שבוע, ובתחילת השבוע נקנתה הלגונה :twisted::twisted:

כשהרכב הגיע ל40 ק"מ הוחלט להכניס לטיפול (טיפול כל 20 אלף ק"מ), טיפול 40 הוא טיפול יחסית קטן, בטיפול הוחלפו שמנים,

והוחלט להחליף בלמים מקדימה ומאחורה עקב חוסר שיוויון בבלימה בין צד ימין לצד שמאל מקדימה ומאחורה, הברקסים הוחלפו במסגרת האחריות וגם כיסוי המושב של הנהג אשר נפרם בצד.

שבוע שעבר התריאה לי נורת SERVICE, והתראה שנשארו לי מספר ימים עד הטיפול, הטיפול הוא טיפול 60 אלף, שבמהלכו הוחלפו פלאגים, נוזל בלמים, נוזל קירור, ושמן מנוע.

במהלך החצי שנה האחרונה הלגונה התחילה לצקצק מכיוון הדשבורד, זה הגיע לרמע שפשוט לא היה אפשר לעמוד בD ברמזור, הרעשים היו כל כך חזקים, וגם דלת קידמית שמאל התחילה להרעיש (אחרי שנכנסתי בה בריצה כשהיא היתה פתוחה)

במהלך הטיפול גילו שהרעשים נובעים מתושבות מנוע גמורות :shock: הוחלפו 2 תושבות, 2 גומיות ציריה שהיו קרועות + תיקון הדלת וכל זה באחריות.

במהלך השנתיים לא היתה תקלה משביתה, לא נשרפה נורה, המצבר עדין מתפקד כמו חדש (והוא כבר בן 4), לא היתה אפילו תקלת חשמל אחת, חוץ מפעם אחת שהgps התחיל לשהתגע ופשוט נתקע, כיבוי המכשיר והדלקה מחדש פתרה את הבעיה.

במהלך השנתיים הלגונה הובילה אותי, את אישתי, חמותי והכלבה ועוד אנשים ללא בעיה וללא בחוסר מקום, במהלך השנתיים גם קניתי בית, והיתי צריך להוביל חומרי בנייה, הלגונה עמדה בזה בכבוד, חוץ מפעם אחת שצבע התפוצץ בתא המטען, במהלך השנתיים הובלנו כ4 משטחי עץ מלאים בפרקט, 2 היו בשבילי ו2 בשביל חמותי (כל משטח 46 חבילות), מספר שקי בטון ושפכטל ועוד, והלגונה בשלה סוחבת וסוחבת ללא בעיה.

צריכת הדלק בתוך העיר עמדה על כ7 ק"מ לליטר, ומחוץ לעיר על 15 ק"מ לליטר בממוצע, לא הכי מרשים אבל מספיק טוב בשביל רכב אם מנוע 2 ליטר 178 כ"ס ומשקל של משאית :lol:

דברים שלא אהבתי בלגונה : מי שתכנן את מחזיק הכוסות צריך לשבור לו את הידיים, מול פתחתי המיזוג, סיגרת תא המטען - היה נחמד אם היה כפתור (ידיים מלאות זה יכול לעזור), וברקסים שפשוט לא מספקים את הסחורה, ממש לא מתאימים לרכב.

יתרונות - מקום מקום מקום, כשהתושבות מנוע תקינות שקטה מאוד, כוח לא חסר, מאובזרת יותר מהמתחרות באותו מחיר ואפשר להגיד גם התנהגות כביש שגורמת לחיוך קטן.

למה אני מוכר? כי הגיע הזמן להתקדם, מיציתי את הלגונה, ואם היתה יוצאת לגונה חדשה אולי היתי חושב על זה, לבנתיים לא מתוכננת לגונה חדשה בזמן הקרוב, ולרנו אין יותר מדי מה להציע לי, אז אולי אני אפזול למתחרות, ומי יודע מה אולי איזה ספורטיבית משפחתית אם תא מטען גדול.

IMG_0743.jpg

פורסם

תבדוק את הרנו מגאן סטיישן החדשה שהושקה לא מזמן בארצנו וכנראה אצלכם כבר נראית בנוף מזה זמן רב.

היא מגיעה עם טורבו דיזל ו130 כ''ס ,היא נאה ונראה שהיא יכולה לספק את הסחורה עבורך,קיבלה גם פידבקים חיוביים בנושא הנאה מנהיגה ביחס לסטיישן.

כמובן שאם פרקטיות היא שם המשחק ודלק הוא יחסית שולי עבורך אז הייתי מחפש לי "זאב בעור כבש"- RS6 ... :)

פורסם

אז זהו, אני לא רוצה לרדת בגודל תא המטען, אני עדין צריך אותו, המגאן הרבה יותר קטנה (בדקתי), לצערי הRS6 הביטוח שלה יהרוג אותי :lol:

פורסם

מה שמוזר במגאן סטיישן זה שאין לה פתחי מיזוג מאחור, אבל אולי זה פחות רלבנטי במקום מגוריך :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

דווקא רלוונטי ביותר, במיוחד שצועקים לך מאחורה שקר להם :-P ועוד בנסיעה של 12 שעות :shock::shock:

המגאן לא רלוונטית לי בגלל המקום, איפלו אני חושב לקנות מיני וואן אם איזה קמצוץ ספורטיביות, באמת שאם הלגונה לא היו לי תלונות לא לגבי המנוע ולא לגבי תיבת ההילוכים האוטומטית.

למזלי מקום העבודה שלי הוא כק"מ מהבית אז כל הזמן הרכב נשאר בחניה :lol: חסכון גדול בדלק

בסופרב נהגתי (בעבודה המנהלים הזוטרים מקבלים אותה והבכירים מקבלים אודי Q7 ו5) ולא התחברתי, הרגישה לי פלסטיקית מדי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה עם האינסיניה סטיישן? יש לה גם גירסה ספורטיבית, לא?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אכן לאינסיניה יש גרסת ספורט ובאופן מחשיד גם זולה מאוד כיד שניה, סתם לדוגמא:

http://www.autoscout24.ch/de/d/opel-insignia-kombi-2011-occasion?allmakes=1&body=2768&ccmto=2000&hpfrom=200&index=0&make=12934%2c0%2c0&model=206730%2c0%2c0&nav=8&priceto=30000&vehid=1415678&vehtyp=10&yearfrom=2011

יד שניה אם 18 אלף ק"מ ב29600 פרנק, ועוד אפשר להוריד במחיר.

שווה לבדוק :-D

פורסם

בארץ האינסיגניה מגיעה כסטנדרט עם מנוע 2.0 ליטר מוגדש טורבו אז אינני יודע למה אתה מתכוון כספורטיבי,הגרסה החמה היא הOPC שלה - מנוע 2.8 טורבו עם 325 כ''ס.

קח בחשבון שגם הגרסה ה"פושרת" יותר בעלת ה220 כ''ס נתפסת כצמאה לדלק בקטגוריה .

אולי 159 סטיישן 2.2 טורבו דיזל יכול לספק לך הנאה רבה עם אבזור ,עיצוב ומנוע נהדר (שאלרגי לאיכות הסולר בישראל) .

פורסם

אני פותח את הלינק שצירפת לAUTOSCOUT ומבטיח לעצמי לצאת משם מהר, בד"כ ברגע שאני נכנס לאתר הזה קשה לי לצאת ממנו, מכרתי שם הרבה מכוניות :)

מישהו אמר RS6, מה לגביי S6 ?

תצרך להתפשר על משהו, לרדת בשנתון קצת ללא ספק אבל תראה מה אתה מקבל...

S6 AVANT

A6 ALLROAD

הפייבוריטית שלי :

SUBARU OUTBACK 2.5 LIMITED

והרבה יותר מיוחדת:

SUBARU LEGACY GT

אני לא יודע מה הגישה שלך לגיר רגיל, אם זה לא מפריע, יש אופל ווקטרה OPC סטיישן 2010 עם 31K ק"מ

משהו שלא ראיתי אף פעם, ככל הנראה יצור כלאיים שנבנה לשוק האירופאי, קרייזלר 300C סטיישן, הבודי הוא של דודג' מגנום והפרונט לא :\

מה שכן, מנוע מרצדס 3.5 ומערכת 4MOTION.

סדרה 3, ידנית, 2009, 63K ק"מ 330D XDRIVE אם רוצים לדייק. נאה מאוד.

וולבו V50 T5 עם ק"מ נמוך ותיבה ידנית

אני ממש מבין אותך, אני אוהב סטיישן, יש בזה יותר היגיון מסדאן, עכשיו אני פשוט שוכר מיניוואן כל פעם שאני צריך, יוצא לי ממש זול בתור לקוח עסקי של אנטרפרייז, $20 ליום בלי הגבלת מיילים :) ואני תמיד לוקח כמה ימים אקסטרא בשביל הכייף.

haters will hate

פורסם
מה עם האינסיניה סטיישן? יש לה גם גירסה ספורטיבית, לא?

אינסיגניה סטיישן היא בדיחה. קורבן אופנה.

הגג המשתפל מאחור משאיר שטח העמסה אפקטיבי מצומק למדי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בנצי אני גם ראיתי את הרכבים הללו ואני מזיל ריר עליהם, התצקיב שלי בין 25 ל30 אלף פרנק.

הבעיה היא שלא משתלם לי לקנות רכב מעל 2 ליטר הסיבות הן:

1) הביטוח יקר מאוד - כרגע אני משלם על הלגונה 1900 פרנק בשנה (מחשבים מחיר הרכב + נפח המנוע והשנתון)

2) אגרת רישוי שנתי גובהה מאוד - אני משלם כרגע 360 פרנק בשנה אגרת רישוי

ככל שעולים בנתונים ככה המספרים עולים :roll:, בגלל זה אני מקציב את עצמי עד נפח מנוע 2 ליטר

לגבי ידני אין לי בעיה אם זה, אולי אני אתפשר על במוו סידרה 5 דיזל :lol: נמתין לטלפון מהסוכנות לראות אם יש להם משהו מעניין בנמצא (הסוכנות של רנו ניסאן ובמוו שייכת לחבר מאוד טוב של ההורים של אישתי, כמו קרוב משפחה).

הV50 יותר קטנה מהלגונה, אם כבר אז V70 :twisted:

אבל קודם למכור את הרנו (לצערי כבר לא שווה יותר מדי)

פורסם

שאני יבין, אתה מתלונן על 360 פרנק מצ'וקמקים [1404 ש"ח]??

אני משלם אגרת רישוי על קאמרי מעל 2600 ש"ח :x

מה שנכון הביטוח באמת יקר [מה זה כולל?].

פורסם

מה עם פורד smax עם מנוע אקובוסט?

לא נוחה כמו הלגונה אבל בהחלט יכולה להעלות חיוך.

יצא לי לנהוג כמה מאות קילומטרים בלגונה (5 דלתות) בהולנד ודי התאהבתי בה. חבל שהיא לא מגיעה לארץ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

360 פרנק זה רק אגרת רישום, יש גם טסט בנוסף שזה עוד, הביטוח כולל כמובן:

מכות חניה, גניבה, גניבת ריכוש, גרירה אחת בחינם רק בכשל טכני (נתקתע בשלג תשלם)

הפרוד גם קרצה לי במיוחד אם שמשה קדמית הניתנת לחימום נראה אופציה נחמדה, לפי דעתי מהלגונה לא היו נמכרות הרבה יחידות, אפילו שהיא מאובזרת בכל טוב (מערכת שמע של בוש, ווילונות מובנים לחלונות האחוריים, מכשיר ניווט אינטגרלי מבית טום טום ועוד), ניסיתי לברר בקשר ללגונה חדשה ולא לעוד מתיחת פנים, וכרגע לא מתוכננת לגונה אחרת, השמועה אומרת שהם מתכננים מנועים חדשים לגמרי לכל הרכבים שאמורים לצאת שנה הבאה.

• תוכן חדש...