Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום! :-D

שמעו קטע מעניין: לפני שנה קיבלתי 2 דו"חות חניה מעיריית ירושלים.

במקרה הראשון - חניתי בין 2 מכוניות (היה לי רכב קטן-פורד פיאסטה-שנכנסה בין 2 מכוניות) -ובשני הצדדים היה מדחס אבל מכיוון שאני נכנסתי "באמצע" אז לא ידעתי לאיזה מדחס להכניס-ולכן לא הכנסתי כסף..

למעשה, החניתי "בחינם" את הרכב. כעבור שעה אני חוזר ורואה דו"ח.מה מסתבר? אחד הרכבים עזב את המקום והפקח "חשב" שאני הוא זה שהחניתי בצד ההוא (הריק) ולכן הביא לי דו"ח.

כעבור זמן מה (כחודש) החלטתי לשלם את הקנס (למרות שהתלבטתי..) ושילמתי אותו בדואר בירושלים - סניף בית וגן (היחידי שהיה פתוח הכי מאוחר). שילמתי במזומן 100 שקלים חדשים..חשבתי שסיימתי עם זה אך כעבור כמה חודשים מאז..אני מקבל מכתב מהעייריה ובו ההודעה על כך שלא שילמתי את הדו"ח הישן שלי.. התקשרתי לברר ואמרתי ששילמתי בתאריך...בשעה..בסניף..אבל לצערי לא הייתה לי קבלה (מי שומר קבלות אחרי שנה??) ולכן אמרו לי שעליי לשלם (שוב)!

במקרה השני - קיבלתי דו"ח ליד הבית שלי,אבל עכשיו (לאחר חצי שנה בערך) קיבלתי תו חניה.

לשאלות שלי:

1: האם ואיך אוכל להיפטר מהדו"ח הראשון? האם בטענה שהייתי בין 2 מכוניות וכו'...או האם בטענה שכבר שילמתי?

2: איך אוכל לבטל את הדו"ח השני? השגתי תו חניה לפני שבוע. ועכשיו אני רוצה לבטל את הדו"ח למפרע. אפשר? איך?

תודה רבה למי שעוזר ..אני מתבלט מה לעשות..:?

פורסם

תלמד לקח - קבלות תמורת תשלומים בעייתיים שומרים 7 שנים (לפחות).

מומלץ לשלם בכרטיס אשראי או צ'ק, אם כי הדבר לא תמיד אפשרי. כך יהיה רישום בבנק שתמיד תוכל לשלוף, אם כי לאחר זמן מסויים העמלה עלולה להיות גבוהה.

יש מוסדות שאני שומר את הקבלות שלהם יותר מזה - 10 שנים ויותר - למשל רשות השידור, עיריה (קנסות חניה והודעות ביטול קנס) וגופים מבורדקים דומים או גופים שעדיף לא להסתבך אתם.

תלושי שכר, דוח"ות של קרנות פנסיה, מסמכים רפואיים ודומיהם - כל החיים.

יש גופים שלא חיוני לשמור כל קבלה - כיון שמחייבים באופן שוטף וכל חוב יתגלה תוך זמן קצר בחשבון. למשל - חשבונות ארנונה, מים, טלפון ודומיהם. חשבונות כאלה אני שומר בד"כ שנתיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תלמד לקח - קבלות תמורת תשלומים בעייתיים שומרים 7 שנים (לפחות).

מומלץ לשלם בכרטיס אשראי או צ'ק, אם כי הדבר לא תמיד אפשרי. כך יהיה רישום בבנק שתמיד תוכל לשלוף, אם כי לאחר זמן מסויים העמלה עלולה להיות גבוהה.

יש מוסדות שאני שומר את הקבלות שלהם יותר מזה - 10 שנים ויותר - למשל רשות השידור, עיריה (קנסות חניה והודעות ביטול קנס) וגופים מבורדקים דומים או גופים שעדיף לא להסתבך אתם.

תלושי שכר, דוח"ות של קרנות פנסיה, מסמכים רפואיים ודומיהם - כל החיים.

יש גופים שלא חיוני לשמור כל קבלה - כיון שמחייבים באופן שוטף וכל חוב יתגלה תוך זמן קצר בחשבון. למשל - חשבונות ארנונה, מים, טלפון ודומיהם. חשבונות כאלה אני שומר בד"כ שנתיים.

תאמין לי רק עכשיו למדתי את הלקח ...

תגיד לי, יש לך מקום בבית לשמור את כל המסמכים האלו ?! יש לך ארונות/חדרים שלמים בשביל זה? 10 שנים?.....

פורסם
תאמין לי רק עכשיו למדתי את הלקח ...

תגיד לי, יש לך מקום בבית לשמור את כל המסמכים האלו ?! יש לך ארונות/חדרים שלמים בשביל זה? 10 שנים?.....

כמה דוחות אתה מקבל כל שנה?

מתייקים את זה בתיקייה במגירה.

:roll:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

תגידו לי,

איך אני מבטל דו"ח שקיבלתי לפני חצי שנה ליד הבית שלי ועכשיו יש לי תו חניה - אני רוצה לבטל את הדו"ח למפרע .איך אפשר ?

• תוכן חדש...