Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצורך העניין כמו שכתוב בכותרת, המקרה היפותטי לחלוטין, אבל משום מה תמיד שאלתי את עצמי איך למה ומדוע.

נניח אני נוסע ברכבי בכביש בו המהירות המותרת היא 70 קמ"ש, על 90 קמ"ש, מתקרב לצומת (צומת קטן ולא מרומזר),

מגיח רכב מימיני ורוצה לחצות את הצומת, אצלו מופיע שלט "תן זכות קדימה" ואצלי לא (כיוון שאני בכביש ראשי לצורך העניין).

במידה ופגושינו נפגשים, מי האשם במקרה? הרכב שנכנס לצומת ללא מתן זכות קדימה? או אני שנסעתי במהירות גבוהה מהמותר בכביש?

פורסם

כשמדובר בתאונת נזק בלבד, מי שלא נתן זכות קדימה יישא באחריות, כי עניין המהירות קשה להוכחה.

אם לא עלינו תאונה קשה, בוחן תנועה יבוא ויבדוק ואפשר יהיה לדעת באיזה מהירות נסעו. גם אז עיקר האחריות על מי שהתפרץ לצומת. המהירות זה חלק שולי.

פורסם

למרות מה שכתבו מעליי, באם יוכיח הנפגע שנסעת מהר, זה יפעל מאוד לרעתך. בנוסף, ישנו סיפור שסיפר המרצה בקורס הזה שעושים אחרי שיש לך 5 שנים רישיון. הוא השתמש בו כדוגמה לכך, שאין להסתמך על תמרורים, וצריך להיות זהיר בצמתים. בגלל שחוקי התנועה בארץ "התאחדו" עם החוקים באירופה בשנת 2007, קיים כיום התנאי שיש לתת זכות קדימה לרכב שבא מימין. במקרה לעיל סופר על קנגו שנכנסה מימין לתוך צומת למרות תמרור עצור, ונפגעה ממשאית. לבחור עם הקנגו היה עו"ד מפולפל, והשופט קבע אשמה תורמת לנהג המשאית! למרות תמרור העצור.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יכול להיות גם מצב שהוא הרבה יותר קיצוני בו אתה נכנס לצומת בירוק והנהג השני יכנס לצומת באדום והכל יהיה מתועד במצלמות כך שעל עובדה זו לא תיהיה מחלוקת ועדיין ייתכן אתה תורשע וייתכן שגם הוא יורשע. אתה תורשע כי לא עמדת ברף הנדרש כדי למלא את חובת הזהירות (למשל מהירות מופרזת) והוא יורשע כיוון שעבר באדום , כמובן שהכוונה להליך הפלילי בהליך אזרחי תיהיה חלוקת נזק לפי ראות בית המשפט.

פורסם

בתאכלס זו מילה כנגד מילה.

בית המשפט בטח יאשים לבסוף את זה שלא נתן את הזכות קדימה, ויחלק את האשמה ב70 אחוז,30 אחוז.

בטענה שהרכב בכביש הראשי היה צריך לבדוק אם הצומת פנויה.

שאלה אחרת, יוצא לי לנסוע בפקקים אחרי מכוניות שרק פנס בלם אחד עובד אצלהם.

נגיד הפנס הימני והפנס המרכזי בשימשה האחורית.

מה שיוצר מצב שאני צריך לשים לב לחלק השמאלי של הרכב כדי לדעת מתי הוא בולם.

אם נגיד אני נכנס בו מאחור, מי אשם?

אני, שלא שמרתי מרחק? או הנהג שלא תיקן את המנורות?

• תוכן חדש...