Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, בשנה הקרובה הייתי רוצה להתחיל ללמוד ולא לבזבז את הזמן בטיולים.

בא לי לשלב לימודים עם עבודה, ונתקלתי במכללת רחובות.

כל החברים שלומדים לא מכירים את המכללה, וזה מדליק נורא אדומה.

הבנתי שמקבלים שם כל אחד, אז אני מניח שהרמה נמוכה.

מישהו לומד שם? יכול לספר יותר?

תמיר.

פורסם

לפי התיאור מדובר בסניףשל האוניברסיטה הפתוחה. אני מכיר סניף דומה שפועל במפוס "בית בירם" של בית הספר הריאלי בחיפה.

כיון שמדובר באוניברסיטה הפתוחה מובטחת לך רמה טובה, אבל הלימודים יהיו ממושכים בהשואה ללימודים בהיקף מלא באוניברסיטה מסורתית. כמוכן איני יודע כיצד מעסיקים מתיחסים לתואר של האו"פ.

אני ממלי לך להכנס לאר האו"פ ולקרוא על המסלולים המוצעים בה, וכן לחפש בפורום זה ואחרים מידע מפי סודנטים שלמדו בה. מתוך היכרות עם 1-2 אנשים שסיימו באוניברסיה הפתוחה אני יכול להבטיח לך רק דבר אחד: קל זה לא יהיה. אבל זה מאפיין כל לימודים אקדמיים איכותיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מכללת רחובות האוניברסיטה הפתוחה? - נשמע כמו עוד שלוחה של האוניברסיטה הפתוחה (כמו מכללת רמת גן).

הלימודים האוניברסיטה הפתוחה קשים ביותר מניסיון.

אני אמנם כבר בשליש האחרון של התואר אך אני סטודנט כבר 3.5 שנים

והעסק לא פשוט בכלל. השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא אם יש לך תחת ללמוד לבד 80 אחוז מהתואר + 14 מפגשי

הנחיה לקורס מוגבר או 5-6 לקורס בהנחיה רגילה.

מה שכן, התואר בפתוחה יוצא יחסית זול לעומת מכללות (באיזור ה-40K ש"ח פלוס מינוס לתואר).

עריכה - בדיוק בזה הרגע קבלתי ב-SMS את הציון לבחינה הגמר של קורס בהיסטוריה שעשיתי לפני כשבועיים... וואו, איזו

הקלה אני מרגיש עכשיו, כאילו ילדתי :)

Twincharger Stratified Injection

פורסם

בצ דודה שלי למדה שם, וחוץ מהנוחות של קרבה לבית (היא גרה בקריית עקרון) היא לא ציינה שום יתרון נוסף.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אתה יכול לפרט יותר?

רמת לימוד, הבנתי שיש שם המון שעות לימוד ולא כמו באוניברסיטה הפתוחה.

היא סיימה כבר תואר?

אם כן, איך התייחסו אליה בראיונות עבודה?

תמיר.

פורסם

אני לא בעד האונ' הפתוחה.

יש מס' דברים שלא לטעמי שמה. ללמוד 2-3 קורסים בסמסטר זה מאד לא רציני, קשה מאד לסיים ככה תואר. בגלל העדר דרישות קבלה, יש לא מעט "תלמידים חלשים" בכיתה וזה מפריע.

ללמוד לבד לטעמי זאת לא בעיה, אני בעצמי בקושי נוכח במכללה ולומד למבחנים מקורסים ב-GOOL.

זה נכון לרושם שקיבלתי ממכללת רמת גן.

פורסם

לפותח השרשור, רק שתהיה בעניינים, אחוז מסיימי התואר דרך האונ' הפתוחה הוא הנמוך בארץ. רק 14 אחוזים מכל מי שהתחיל ללמוד בה מסיים ומוציא תואר. לגבי המכללות מטעם הפתוחה - יש להוסיף 2000 שקלים לשכר הלימוד "דמי מכללה" כמס שקר כלשהו כדי שגם המכללה תגזור את הקופון המגיע לה, איך לא? כך נהוג במכללת רמת גן ואני מניח שגם לגבי יתר המכללות הדבר זהה.

פורסם
תוכל לספר יותר על מכללת רמת גן?

אין תנאי קבלה נכון?

האם יש אופציות ללימודים יותר טובעניים במכללה הזו?

אין תנאי קבלה כלל(אין צורך בבגרות אפילו).

ממה שהבנתי ניתן לקחת עד 2 קורסים בסמסטר ובאישור חריג ניתן לקחת שלושה. בקצב הזה ועם קבוצה למידה לא הכי "חדה", ברור שהסיכויים לסיים תואר הם נמוכים עד בלתי אפשריים.

לשם השוואה אני סטודנט למנע"ס במרכז הבינתחומי ולומד 6-8 קורסים בסמסטר(וזה נחשב תואר לא תובעני). חבר טוב שלי לומד שמה כרגע, הוא קצת מתקשה עם החומר אז אני עוזר לו מדיי פעם. מהקורסים שהוא בחר(מיקרו כלכלה ודיני חוזים) התרשמתי שרמת התוכן סבירה והשיעורים הוירטואלים איכותיים.

פורסם

רק בסמסטרים הראשונים יש מגבלה על כמות הקורסים. עד שלא עברת 18 נ"ז, לא יתנו לך לקחת יותר משני קורסים בסמסטר.

לאחר שצברת 18 ומעלה נ"ז, אתה יכול לגשת ל-3 וגם ל-4 קורסים בסמסטר.

יש לציין משהו חשוב - האונ' הפתוחה נועדה בעיקר לאנשים עובדים, קרייריסטים, אנשי משפחה או אנשים שעובדים בחצי משרה.

אם ברצונך להתמקד בלימודים נטו ועכשיו ללמוד 3-4 שנים ולגמור עם זה ולסיים עם התואר- סביר להניח שלא תעבוד בדרך.

אם ברצונך לעשות את זה בפתוחה - בבקשה.

אם החלטת שלא - דע שבכל מקום אחר, לא יהיה לך סיכוי לשלב עבודה במהלך הלימודים.

זה בעצם היתרון הגדול שיש בפתוחה, אופציה לעבוד.

פורסם

שיטת הלימודים באו"פ קשה ומצריכה משמעת עצמית גבוהה מאוד והרבה סבלנות. תמורת זאת תקבל את האפשרות ללמוד בקצב שלך. יש לי גיס שלמרות שאין לו תעודת בגרות השליפם באו"פ תואר שני. הבחור ירק ברגים במשך הרבה שנים תוך כדי עבודה במשרהמלאה+שעות נוספות+טיפול במשפחה עם שני ילדים קטנים, אבל הגיע להישג. מבחינתי דוגמא חיובית גם להישג האישי וגם לאופציה של הלימוד העצמאי בשיטת האו"פ. מצד שני, סביר שהרבה תלמידים נברים לאחר קורס או שניים.

אני מניח שיש בין תלמידי האוניברסיטה הפתוחה גם אוכלוסיה לא קטנה של מרחיבי אופקים שאינם מתעניינים כלל בתואר אלא בלימודים עצמם, ואינם משלימים את התואר כיון שאינם זקוקים לו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...