Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עובד נהג כל היום אני מסתובב באזור...

יש מקרים שאני יוצא מדעתי פשוט

הם חייבים להרחיב את אזור הלימוד שלהם לא חסר כבישים בירושלים

זה גורם לעומסים לא נורמליים, גם ככה צפוף ופקוק באזור.

:x

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם
עוקף תוך כדי צפירה, לא הגיוני שהמורה יאפשר לתלמיד ליסוע 25 קמש

קודם שיקח אותו לתרגל בחניון.

למי שמכיר את אזור תלפיות בירושלים יבין על מה אני מדבר פשוט בלתי ניסבל מה שהולך שם עם הלמדים למינהם:idea:

צר לי אבל אתה מסוג הנהגים שחבר שלי מספר עליהם, גם אותך לימדו במגרש ומתי הוציאו אותך לכביש? או שאתה הית מוכשר וישר קיבלת רשיון?

פורסם

יחס סבבה,

כל עוד לא עושים דברים מוגזמים.

היו מקרים שסטו לנתיב שלי בצורה רצינית כשאין לי לאן לברוח, אז קיבלו צפירה.

כשצריך וזה קריטי - כן.

תלמיד שנוסע 40 קמ"ש בכביש של 50 קמ"ש לא יקבל צפירה, כי גם אני הייתי לפניי 3 שנים במצב שלו.

(למרות שלרוב נסעתי במהירות החוקית ולפעמים אפילו קצת יותר בטעות :-D)

מן הסתם אם אני יכול אני אעקוף, אבל בלי לסכן אף אחד.

בכללי אם נכבה האוטו הוא לא יקבל צפירה, זה קורה לכולם, זה קורה גם לנהגים ותיקים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אחרי שהמורה נהיגה שלי פשוט דפק ברקס באמצע החיים כי חשב שלא ראיתי הולך רגל ולא האטתי ונכנס בנו דימאקס מאחורה. אני שומר מהם מרחק כמו מאש. עושה סיבוב אם צריך רק להיתרחק.

כמובן שאם אין ברירה סובלני. הייתי בדיוק כזה לפני קצת יותר מחצי שנה.:shock:

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

צופר וחותך בכל הזדמנות - כדי שילמדו כבר עכשיו מה זה הנהג הישראלי

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

התגובות כאן הקשורות בהתנהגות כלפי רכבי ל' אינה מדגם מייצג. לצערנו במדינה הקטנה שלנו לתלמידים קשה הרבה יותר ללמוד בגלל כל מיני חארות למיניהם שלא מצליחים להתחשב.

בטסט שלי שעברתי בחודש יולי, הייתי עם כובע שכתוב עליו "במבחן רשמי" ואנשים לא בחלו באמצעים- חתכו מימין, צפרו, הבהבו, לא הביאו זכויות קדימה, פשוט שמו זין על זה שבן אדם בא מנסה להבחן, משלם על זה המון כסף ובסוף הם עוד מכשילים אותו. אני אשאר אחרי תלמיד ל' גם שעה אם אין אפשרות לעקוף בצורה אפשרית ובטוחה, אני בחיים לא אצפור או אהבהב, תמיד אתן זכויות קדימה גם אם זה אומר שאני נתקע אחריהם. אחרי הכל גם אני הייתי במצב הזה, ואני יודע כמה מתסכל זה כשאין לך בטחון על הכביש ואתה מרגיש שכולם בעליהום עלייך. באחד השיעורים הראשונים שלי שעוד לא הסתדרתי עם הקלאץ' (מה לעשות, יש אנשים שזה לא בא להם בטבעיות) יצא לי לכבות את הרכב, להלחץ לפספוס מחזור ברמזור קצר שמאלה. כמובן שהצפירות וההבהובים העצבניים לא עזרו לשלווה ולא נתנו לי להתרכז במשימה שעמדה מולי.

וזה לא קשור רק לתלמידי נהיגה. כל תרבות הנהיגה על הכביש- כלפי נהגים אחרים ונהגים חדשים, מתבטא גם בין היתר ביחס כלפי תלמידי הנהיגה. אותו אחד שייצמד לתחת של נהג שנוהג במהירות סבירה, צופר ומהבהב עם האורות, אותו אחד שצופר כמו משוגע עוד לפני שהירוק בכלל מופיע ברמזור הוא גם אותו אחד שיצפור לנהג החדש, יקלל אותו יסמן לעברו תנועות מגונות וכו' רק כי יש לו שלט צהוב בחלון האחורי, הוא כמובן גם אותו אחד שייתייחס לתלמידי נהיגה כאילו הם הזבל שלו.

אבל מה זה חשוב. בסופו של דבר הכביש הוא סתם עוד מקום שמתבטא ביחס של הישראלים כלפי עצמם, ראו דוגמאת תור בקופת חולים או בדואר, או אפילו ראו דוגמאת 120 הנבחרים שלנו שמתנהגים כאילו הם בתוך כלובים של גן חיות. עצוב מאד.

פורסם

מחפש את הפירצה הכי קטנה ויוצא לעקיפה מידית...לא יכול לסבול לנהוג אחרי תלמיד נהיגה...ברגע שיש לי הזדמנות בורח ממנו.

פורסם
התגובות כאן הקשורות בהתנהגות כלפי רכבי ל' אינה מדגם מייצג. לצערנו במדינה הקטנה שלנו לתלמידים קשה הרבה יותר ללמוד בגלל כל מיני חארות למיניהם שלא מצליחים להתחשב.

בטסט שלי שעברתי בחודש יולי, הייתי עם כובע שכתוב עליו "במבחן רשמי" ואנשים לא בחלו באמצעים- חתכו מימין, צפרו, הבהבו, לא הביאו זכויות קדימה, פשוט שמו זין על זה שבן אדם בא מנסה להבחן, משלם על זה המון כסף ובסוף הם עוד מכשילים אותו. אני אשאר אחרי תלמיד ל' גם שעה אם אין אפשרות לעקוף בצורה אפשרית ובטוחה, אני בחיים לא אצפור או אהבהב, תמיד אתן זכויות קדימה גם אם זה אומר שאני נתקע אחריהם. אחרי הכל גם אני הייתי במצב הזה, ואני יודע כמה מתסכל זה כשאין לך בטחון על הכביש ואתה מרגיש שכולם בעליהום עלייך. באחד השיעורים הראשונים שלי שעוד לא הסתדרתי עם הקלאץ' (מה לעשות, יש אנשים שזה לא בא להם בטבעיות) יצא לי לכבות את הרכב, להלחץ לפספוס מחזור ברמזור קצר שמאלה. כמובן שהצפירות וההבהובים העצבניים לא עזרו לשלווה ולא נתנו לי להתרכז במשימה שעמדה מולי.

וזה לא קשור רק לתלמידי נהיגה. כל תרבות הנהיגה על הכביש- כלפי נהגים אחרים ונהגים חדשים, מתבטא גם בין היתר ביחס כלפי תלמידי הנהיגה. אותו אחד שייצמד לתחת של נהג שנוהג במהירות סבירה, צופר ומהבהב עם האורות, אותו אחד שצופר כמו משוגע עוד לפני שהירוק בכלל מופיע ברמזור הוא גם אותו אחד שיצפור לנהג החדש, יקלל אותו יסמן לעברו תנועות מגונות וכו' רק כי יש לו שלט צהוב בחלון האחורי, הוא כמובן גם אותו אחד שייתייחס לתלמידי נהיגה כאילו הם הזבל שלו.

אבל מה זה חשוב. בסופו של דבר הכביש הוא סתם עוד מקום שמתבטא ביחס של הישראלים כלפי עצמם, ראו דוגמאת תור בקופת חולים או בדואר, או אפילו ראו דוגמאת 120 הנבחרים שלנו שמתנהגים כאילו הם בתוך כלובים של גן חיות. עצוב מאד.

הלוואי שכולם היו נוהגים כמוך .

בתור נהג חדש ותלמיד נהיגה עד לא מזמן , גם אני עברתי את הסיוט הזה של רכב שנכבה ברמזור קצר ושיירה של נהגים לחוצים צופרת לו מאחורה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נוסע אחריו במרחק בטוח. לא צופר ולא מתעצבן. תמיד נותן להם זכות קדימה או לעבור איפה שהם צריכים.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

תלוי מאוד באיזה ל' מדובר.

אם זה ל' שנוסע 20קמש באזורים שאני נוסע בהם 50קמש קבוע אני יוצא מדעתי ומחפש איפה לעקוף אותו.

אם זה ל' שזורם עם התנועה 45~50 אני מתנהג כרגיל אבל שומר קצת אקסטרה מרחק, שלא יפתיע אותי בשום דבר.

ואם זה אחד עם כיתוב 'במבחן' על הכובע - אני בורח כמה שיותר מהר לדרך חליפית, רק שיהיה לו מקום וחופש לנהוג כמו שצריך, שיקבל את הרישיון - את הנהג הממהר תהיה לו עוד הזדמנות להכיר אח"כ.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אף אחד לא עולה על הכביש כי "ממש סבבה שם", צריך להגיע ממקום למקום, תוך-כדי עמידה בזמנים (לשיעור באוניברסיטה, לעבודה וכו'), זה ממש מעצבן שאתה מאחר כי "ל" נתקע ברמזור או סתם נוסע לאט בשמאלי (!), אני מבין שאף אחד מאיתנו לא נולד עם הגה ביד, אבל יש מדינה שלמה שצריכה להגיע בדיוק בזמן לאן שהם צריכים.

פורסם
הלוואי שכולם היו נוהגים כמוך .

בתור נהג חדש ותלמיד נהיגה עד לא מזמן , גם אני עברתי את הסיוט הזה של רכב שנכבה ברמזור קצר ושיירה של נהגים לחוצים צופרת לו מאחורה.

אסור להלחץ,

קרה לי פה ושם שהיה נכבה הרכב,

וואלה, לא מעניין אותי - שיחכו.

גם אם זה קורה לי עכשיו - שיחכו בשקט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אצלי בפ"ת לפני בערך שנה +- (נראה לי כבר שנתיים) העבירו את רחבת הטסטים 1 קילומטר מהבית שלי.

מה זה אומר? שבשכונה כל הזמן מסתובבים כמה רכבי ל'... מה אני עושה? מנסה לא להיתקע מאחוריו (נוסע בדרך חלופית) ואם כבר נתקעתי אז נותן לו את הספייס לנהוג, ועוקף אותו בהזדמנות הראשונה שיש לי בצורה בטוחה.

אם זה "במבחן רשמי" אז נותן לו אפילו יותר ספייס, העיקר שלא יהיה לחוץ על הכביש.

אין מה לעשות, הם לומדים וזה מה יש. אני צופר לפ-ל' רק אם הוא עשה משהו שעלול לסכן אותי ואותו בצורה בטיחותית, לא בשום צורה אחרת.

ואני לא מאחר בגלל ל'. אני גם ככה יוצא מספיק מוקדם כדי שדברים כאלו לא יקרו!

פורסם

כבר יצא לי תוך-כדי נסיעה להתקשר (בדיבורית) למורה (הטלפון מפורסם בדר"כ ע"ג הרכב) ואומר לו שאני ברכב שצופר לו מאחורה ושירד בבקשה מהשמאלי, ואם התלמיד שלו צריך לנסוע על 30 שיעשה את זה בימני.

• תוכן חדש...