Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה אסלאם פונדמנטליסטי של המאה העשרים, שהוא תופעה לחלוטין יוצאת דופן בהיסטוריה המסלמית.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

זה בדיוק מה שאני אומר, רצחנות היא תופעה בפני עצמה, היא לא תלויה בהאם הקבוצה מגדירה את עצמה על בסיס לאומי, אתני, דתי, רעיוני או אחר. לא סוג "הדבק" הקבוצתי קובע את הרצחנות, אלא העקרונות המוסריים שלו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 10 שעות, m3x7r3m3 כתב:

הרגע הזה שהפוזיציה משתלטת על המוח.

ככה זה כשהאריתראי לא נמצא בחצר שלך, NIMBY קלאסי.

אין דרך אחרת להסביר למה מישהו יכול לחשוב שאפשר לייצר מכנה משותף גדול יותר עם אריתראי ולא עם חרדי

חרדי זו הגדרה של השקפת עולם. אריתראי זה מוצא. אני מתאר לעצמי שיש הרבה אריתראים שחולקים איתי ערכים והשקפות עולם. כנראה שיש הרבה פחות חרדים.

על אחת כמה וכמה אם האריתראי (או פיליפיני) המדובר הוא ילד בן 10 שנולד בישראל והלך לבית ספר בישראל עם חברים ישראלים - איתו יש לי בוודאות מכנה משותף גדול יותר מאשר עם ילד חרדי שגדל בבני ברק או במאה שערים.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

"חרדי" זו קבוצה מאוד רחבה. עם חלק ממנה יש לנו המון במשותף, עם חלק אחר כמעט כלום.

גם אצל מהגרי עבודה, יש כאלו שנמצאים פה שנים, למדו את השפה והשתלבו בחברה, ויש כאלו שכל היום שותים בירה בנווה שאנן.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לפני 56 דקות, MiniMiz3r כתב:

על אחת כמה וכמה אם האריתראי (או פיליפיני) המדובר הוא ילד בן 10 שנולד בישראל והלך לבית ספר בישראל עם חברים ישראלים - איתו יש לי בוודאות מכנה משותף גדול יותר מאשר עם ילד חרדי שגדל בבני ברק או במאה שערים.

יאפ, התייחסתי גם בצורה די מפורשת, אני חושב, לרעיון הלא כל כך מהפכני הזה, שזר היפותטי שבא לחיות כאן עלול לפתח זהות לאומית ישראלית חזקה יותר מחרדי היפותטי, בין היתר בזכות מערכת חינוך, אולי שירות בצבא, אולי עוד פרמטרים. ואולי הפוזיציה השתלטה לי על המח, אבל לפחות אני לא ממשיך להגיב באובססיביות לאדם זר באינטרנט שאני יודע שחסם אותי. גם משהו. מ3מ3, כדאי לך לנסות. 🤷‍♂️ 

• מעניין 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, MiniMiz3r כתב:

חרדי זו הגדרה של השקפת עולם. אריתראי זה מוצא. אני מתאר לעצמי שיש הרבה אריתראים שחולקים איתי ערכים והשקפות עולם. כנראה שיש הרבה פחות חרדים.

זה כי אתה לא מכיר אריתראים, לכן אתה מתאר לעצמך ולא יודע.

ואתה גם כנראה לא מכיר חרדים, ולכן אתה גם מתאר לעצמך שיש לך יותר ערכים והשקפות עולם משותפות עם האריתראי ולא עם החרדי.

ואני לא יודע אם אתה יודע, כנראה שלא, ילדים אריתראים לא הולכים לבית ספר עם ילדים ישראלים, יש להם בתי ספר שמכילים כמעט אך ורק אריתראים, או אך ורק אריתראים.

ככה למשל עיריית ת"א החליטה לסגור את שבח מופ"ת ולהפוך אותו לבית ספר לילדי מסתננים בלבד.

נכון שזה לא קרה, אבל זה נותן הצצה לתפיסה.

בקיצור אתה מתאר לעצמך הרבה בלי שהכרת חרדי ובלי שהכרת אריתראי.

@יבגניפ גם אם אני מגיב לדברים שאתה כותב, זה לא אומר שהדברים מכוונים אליך אלא לקוראים האחרים.

ככה לפחות לא יקראו שטויות שאתה כותב בלי להבין כמה זה שטויות.

לגרום לך להבין משהו זה כבר מעבר ליכולותיי

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

אגב, נזכרתי שפעם בעידן התמימות בשרשור הזה, כשעוד היינו לפני העמוד ה-100, חלק מהמגיבים פה חשבו שיאיר לפיד הוא ה-דבר הגדול הבא, היה פה איזה מגיב שפרסם פוסטים מרתקים על בית שמש ויחסי חילוניים חרדים בה. זכור לי שאותו מגיב סיפר על השתלטות, שינוי דמוגרפי והפיכה של העיר לחרדית בכפיה, חוסר יכולת של לא חרדים לקנות או להשכיר דירה בשכונות חרדיות, פוליטיקאים חרדים שפועלים רק לטובת הציבור שלהם ולא כלל האוכלוסיה, שימוש בפרקטיקות שהזכירו לו פשע מאורגן. זכור לי שהוא דיבר על התלות הכלכלית של החרדים בחילוניים, ועל ניצול כלכלי ועל אמונה בצורך בהפרדה. ואני חושב שבזכותו גיליתי שאלי ישי אמר שעיר חרדית לא יכולה לפרנס את עצמו. 

כמובן, אני לא יודע איזו פוזיציה שלטה במוחו של אותו המגיב, וכבר אין דרך לגלות היום. אולי קצת חבל. אולי הוא היה מצליח להסביר למ3מ3מ3מ3מ3 שהרעיונות שלי לא מהפכניים כל כך. 🤷‍♂️

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם

זה בדיוק מה שאותו מגיב חושב גם היום.

מעניין אם אתה יודע מה אותו מגיב חושב על האריתראים.

אה רגע, גם על זה דיברנו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 13 שעות, יבגניפ כתב:

יאפ, התייחסתי גם בצורה די מפורשת, אני חושב, לרעיון הלא כל כך מהפכני הזה, שזר היפותטי שבא לחיות כאן עלול לפתח זהות לאומית ישראלית חזקה יותר מחרדי היפותטי, בין היתר בזכות מערכת חינוך, אולי שירות בצבא, אולי עוד פרמטרים. 

קודם כל, כולנו מכירים אנשים כאלו, גם אני. מהאקסית שלי, שעלתה בגיל 17, בלי שום רקע יהודי מהותי, ועד הודי מזנזיבר, שהיגר לארה"ב בגיל צעיר, והוא אמריקאי סופר גאה (אם כי זה יותר מקובל בארה"ב, כי הנרטיב שם הוא יותר ידידותי למהגרים).

קודם כל, המקררה הבודד שונה מהותית מהגירה של אוכלוסיה.

דבר שני, שאלת ההשתלבות היא שאלה סטטיסטית.

אנחנו יודעים, למשל, שהעלייה הרוסית השתלבה מעולה. העלייה האתיופית פחות, אם כי לא רע בסה"כ, ומדובר בעליה הרבה יותר קטנה 

פורסם

צודק לגמרי.

אבל גם צריך לחזור לקרקע. זה לא משנה באמת מה אני חושב, אלא מה באמת אפשר לעשות. זה לא שזה אפשרי עכשיו להקים מדינה נפרדת בבני ברק ובית שמש. ולכן הדבר היחיד שאני מקווה שנזכה לראות, זו פשוט ממשלה לא סקטוריאלית, שתנסה לכפות יישור קו בעיקר במערכת החינוך על החרדים. או יותר בהכללה - ממשלה שתנסה להיות *ישראלית*.

פורסם

אני חושב שהביטוי "לכפות יישור קו" יכול לעבוד בצבא, לא בדמוקרטיה. גם הצפייה שהשינוי ייכפה מלמעלה, מבוסס על תפיסת עולם לא ריאלית.

זה כמו פריצת הפמיניזם המחודשת בשנות ה-60'. פעילים אוהבים לייחס את זה לאקטיביזם, אבל למעשה זו תוצאה של שתי מלחמות עולם, שהוציאו את הנשים לעבודה, הגלולה וגם... מכונת הכביסה (ושאר האוטומציה של פעולות הבית), שאפשרו ארגון מחדש של הזמן של כל בני האדם בעולם המערבי.

הגורמים לשינוי הם הרבה יותר טריוויאלים והרבה פחות מכוונים, ממה שאנחנו חושבים.

פורסם

לפעמים.

אבל אני לא חושב שיש סיבה לשאננות או אופטימיות. כרגע אנחנו במסלול די בטוח להפוך למדינה שהיא לא רק לא דמוקרטית, אלא אפילו לא מאפשרת רמת חיים סבירה לאזרחים שלה.

• מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 18.7.2020 בשעה 00:10, Katom כתב:

אני כתבתי כמה פעמים, ההתנהלות של האזרח לגיטימית, לא של המדינה.

כתבתי גם שאני מאמין בחירות, כלומר,בין היתר, ניתוק התלות הכלכלית של האזרח במדינה (כמובן שלא באופן גורף, יש יוצאים מהכלל).

עם האמונה הזאת הצבעתי בקלפי.

גם אני, אבל נראה שרוב המצביעים מעדיפים מדינה שתנהל אותם ותפקח עליהם גם בנושאים האישיים והפרטיים ביותר. זה לא משהו שהולך להשתנות בקרוב ואפילו יחמיר בגלל הגידול באוכלוסיות האלה. 

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פילוסופיה פוליטית בצד - משה גפני מתנגד למענק המתוקשר של ביבי, כי זה רק עד שלושה ילדים.

גפני לא מוכן "להשאר את הילד הרביעי והחמישי רבעים".

בוא, בוא, ספרו לי עוד קצת על הקשקוש המוחלט הזה של עניים ומאושרים בחברה החרדית ועל התרומה האדירה שלהם למדינה.

• תוכן חדש...