Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן.

אגב, היום במקרה מישהו בעבודה הביא את "ישראל היום". לא יודע מה הולך בעיתונים מודפסים אחרים היום, אבל הכותרת הראשית שלהם עוסקת בכלל בראיון שנתן דונלד ראמספלד, ובו הוא כועס על הממשל האמריקאי על הביקורת על נתניהו. דוח הדיור מוזכר רק מתחת לזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש תגובות מעניינות של ה"נאשמים" על דו"ח המבקר?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ההשרשור ננעל ל 48 שעות לשם איוורור.

בינתיים, שתו מים, תירגעו ותחשבו מה אתם רוצים להגיד בלי לדרדר את רמת השיח.

תודה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

פותח את השרשור מחדש ומעלה בסיקור של העימות איך שאני רואה אותו:

דברי פתיחה:

בנט – וואלה, עשית אקזיט. תודה שהזכרת לנו.

דרעי – עיריית ת"א נתנה 14 תארים לנשים אבל לא לאשה מזרחית. וואלה. אולי תמליץ על איזו אשה מזרחית מהרשימה שלך? מה, אין? אה...

כחלון מול לפיד – כחלון תקף את לפיד על כך שבשנה שעברה מעט מאוד דירות שהושלמו נמסרו לציבור. איך לעזאזל זה אשמתו של לפיד? הוא כולה היה שנה וחצי בתפקיד. ההשפעה על בניית דירות חדשות לוקחת יותר זמן מזה. לפיד לא השכיל לענות לו בהתאם ורק חזר ואמר שהוא יצא לשטח והמון דירות נבנות ברגעים אלו.

דרעי מול ישי – קרב הבבונים. שעה מזיינים ת'שכל על המרן ומי "הולך בדרכו". וואלה, מזלכם שהציבור שבוחר בכם מטומטם. אהבתי גם ש:

א. דרעי משמיץ את ישי ואז אומר "אני האחרון שיגיד השמצות"

ב. דרעי "אני הורדתי את הראש, העיקר לעשות את רצונו של מרן, להמשיך את דרכו" – יפה לכם להודות קבל עם ועדה שאתם בובות על חוט.

ג. דרעי הזה. הורשע בפלילים, ישב בכלא... בכל מדינה נורמלית היו בועטים אותו מכל המדרגות. מזלו היחיד שכנראה אלי ישי פשוט חסר תועלת לחלוטין, וזה לא השאיר למרן ברירה אלא להחזיר את דרעי או לאבד את ש"ס.

בנט מול גלאון – טוב, זה היה קרב אבוד. אין לשניים האלה בכלל מה לדבר. רק אגיד שבנט הולך ומסתמן כמחליף נהדר לנתניהו בתור המפחיד הלאומי, זה שילדים קטנים מתעוררים בבהלה אחרי שחלמו שהוא צועק עליהם "דעאש! חיזבאללה! חמאס!".

ליברמן מול עודה – הליברמן הזה פשוט לא יאומן. הספקנו לשכוח כמה הוא טיפוס מבחיל והנה הוא מזכיר בכמה משפטים עד כמה הוא גזען מסריח. עודה גם לא יצא משהו כשהתעלם מעניין חנין זועבי, אבל בסופו של דבר הוא טיפוס הרבה יותר חיובי. אהבתי גם איך בסוף ליברמן אמר "אני ממליץ על ליברמן" והתחיל לחייך באופן משוגע לכל עבר.

דרעי מול לפיד – "אם היו קוראים לי אריה אולמרט לא היית מדבר ככה" (בתגובה לכך שהוא עבריין מורשע שישב בכלא). לא, יא טמבל, אתה עבריין מורשע. תפסיק להכניס את המוצא שלך לכל חור. זה שמסעודה נותנת לך את הקול שלה זה בגלל שהיא מטומטמת, לא בגלל שמגיע לך.

אח"כ בתגובה לשאלה של עמית סגל, דרעי עוד מעיז לשייך ללפיד איזה נזקים נגד הציבור "שלנו" (יענו עניים), בעוד לפיד לא הזיק לאף עני, אלא להפך.

ישי מול עודה – מת, מת על הלוגיקה של ישי. תוקפים אותו על ברוך מרזל, אז הוא מעלה את חנין זועבי. רגע, אתה לא רוצה שזועבי תהיה בכנסת? אין בעיה – גם למרזל לא מגיע. אתה חושב שלמרזל מגיע להיות בכנסת? גם לזועבי מגיע.

ליברמן מול גלאון – ברור שקל לליברמן להגיד שהוא לא ישב עם מרצ, כי למרצ יש בקושי חמישה מנדטים. אבל גלאון היחידה שהעיזה לקרוא לו במה שהוא – גזען חשוך ומגעיל.

אה, ועוד דרעי, שלא מפסיק להוכיח כמה הוא איש טיפש:

1. היציאה על דרווין והקופים – גדול. פשוט גדול.

2. השאלה לבנט על אלי אוחנה – עלוב. פשוט עלוב.

לסיום, גלאון שואלת את בנט למה המפלגה שלו מעלה דעות כאלה חשוכות על הומואים ועל ערבים, והוא עונה על "שלא תעיזי להאשים אותי ברצח רבין". סחה על ההתחמקות אבל מה לעזאזל...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בנט מצטייר בעיניי בשנה האחרונה כבן אדם המפחיד ביותר שמסתובב במדינת ישראל. ליברמן די רוסק כנראה עם פרשת השחיתות של חברי מפלגתו, אבל בנט עוד עלול באמת להיות ראש ממשלה בפעם הבאה.

פורסם

שבת שלום,

לא יודע מי ראה את העימות בין בחדשות 2 אבל יפה מה שליברמן אמר לערבי (שכחתי את שמו) בסוף המשדר,

צודק במאה אחוז.

פשוט אמר לו שאם הוא מגנה בנות שעושות שירות לאומי אבל לא בנים שהולכים לדאעש, ורואה את עצמו

כפלסטיני אז שילך לשבת בעזה ולא באולפן.

הרבה אנשים חושבים כך, סוף סוף מישהו עם ביצים שגם אומר את זה.

רועי

פורסם

אני אהיה מאוד עדין כדי לא לדרדר שוב את הדיון. אז בעדינות: כנראה שחוכמה היא לא הצד החזק שלך.

א. ליברמן הוא גזען חשוך שצריך לעוף מהפוליטיקה ויפה שעה אחת קודם.

ב. יפה שכמו ליברמן, גם אתה שכחת את שמו של איימן עודה והעדפת פשוט לקרוא לו ערבי. וואלה, לא גזעני בכלל מצידך. בכלל לא.

ג. עודה ענה לו נהדר ולגמרי העמיד אותו במקומו. ליברמן אמר שעודה לא גינה את דאע"ש? עודה גינה את דאע"ש מול כל המדינה. ליברמן התלונן על השירות הלאומי? עודה אמר לו שהוא בעד התנדבות לשירות הלאומי. וואלה, סתם לו את הפה.

הרבה אנשים חושבים כמו ליברמן? למזלנו הרבה פחות מבעבר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבנט הזה הוא פשוט מינימי דתי של ביבי.

כל אלה שמפחידים אותנו על המצב הבטחוני בחיים לא יעשו כלום כדי לשנות אותו כי זה מה שגורם להם להיבחר שוב ושוב ולהישאר בעמדות כח.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

מצטער, עם כמה שהיינו רוצים לחשוב שאנחנו מיוחדים, לצערנו אנחנו לא.

לגבי הגנטיקה - אני מצטרף למה שכתב רוני. אני לא אומר ששינוים והבדלים לא קיימים. אני כן טוען שזה לא רלוונטי למקרה שלנו, ממספר סיבות. אחת מהן היא באמת חוסר היכולת, נכון לרגע זה, להוכיח מאפיינים גנטיים יהודיים כאלו (יש מחקרים לכאן ולכאן). סיבה אחרת היא שגם לא מדובר ב"יהודים" במבחן הרחב של המושג, אלא קבוצה יותר מצומצמת מאיתנו.

אנו בהחלט לא מיוחדים, אבל אנו שונים. למשל השכיחות השונה של מחלות גנטיות:

Jews are different, and the differences are not just skin deep. Jews exhibit, he writes, a distinctive genetic signature. Considering that the Nazis tried to exterminate Jews based on their supposed racial distinctiveness, such a conclusion might be a cause for concern. But Ostrer sees it as central to Jewish identity.. ...

Geneticists have long been aware that certain diseases, from breast cancer to Tay-Sachs, disproportionately affect Jews

תושבי אתיופיה וקניה מוצלחים בריצות ארוכות וככל הנראה לצורת הגוף הממוצעת ולמאפיינים פיזיקליים אחרים יש משמעות, אבל גם הרבה מאוד לתרבות. אותו הדבר לגבי הכדורסלנים.

שחקני כדורסל, אגב, זו דוגמא מרתקת. אני לא חושב שתושבי אפריקה של היום טובים בכדורסל במיוחד. ואם נסתכל על אפרו אמריקאים - הם עברו תהליך כפוי של

בחירת החזק בגלל סחר העבדים וכמה מאות שנות עבדות לאחר מכן. וכמובן שגם לפן התרבותי כאן יש משקל.

Only male sprinters have beaten the 100 meter 10-second barrier, nearly all of them being of West African descent...Scientists have concluded that

elite-level sprinting is virtually impossible in the absence of the ACTN3 protein, a "speed gene" most common among persons of West African descent that renders fast twich muscle fibers fast.

כלומר קבוצת אוכלוסיה מסוימת נהנית מיתרון גנטי שהודות לו הביצועים הספורטיבים טובים יותר.

בנוגע לגברים ונשים, גברים אמנם טובים יותר מנשים בראיה מרחבית, אבל בממש מעט. למען האמת, האשה הממוצעת טובה יותר מ-33% מהגברים בראיה מרחבית.

אותו הדבר עם שפות, רק לכיוון השני - הגבר הממוצע טוב יותר בקטע המילולי מ-33% מהנשים.

מקור:

תודה על הקישור המענין. לצורך הנושא הנידון החשוב הוא שקים הבדל גנטי בין נשים וגברים, מעבר להבדל בין אברי המין.

כל אלו לא יכולים להסביר את השליטה המוחלטת של יהודים בתחומים שבהם מוצע פרס נובל (24% מהפרסים לעומת אחוז אפסי מהאוכלוסיה העולמית). ההצעה לגבי הגנום היא בעייתית כי יהודים כעם מתקיימים כמה אלפי שנים בלבד, כלומר עשרות או מאות בודדות של דורות. בזמן כזה אפשר להאמין שאולי יש שינויים גנטיים, במיוחד אם לא מתערבבים עם עמים אחרים, אבל לא בהפרש כזה...

יהודה,

בהגדרה הרחבה ביותר, היהדות קיימת מה?

4000 שנה? 5000 שנה?

שבריר רגע, הינד עפעף במושגים אבולוציונים.

ניתן לטפח זן שונה של בעל חיים ע"י ריבוי סלקטיבי, וזאת במשך מספר עשרות שנים. לדוגמא: הפרה הישראלית היא אלופה ביצור חלב לאחר ריבוי סלקטיבי של פרות הולנדיות ואחרות. זן כלבי הבוקסר נוצר לפני כ 100 שנה מכלבים בודדים.

אולי לצורת הריבוי של היהודים היתה הטיה קלה לכיוון החכמים ובעלי המוטיבציה לפרוץ דרך? טוענים שבגולה בת הגביר חותנה עם התלמיד חכם העני. אולי לאחר דורות רבים כאלה האוכלוסיה היהודית הכילה אחוז גבוה יותר של אנשים כאלה?

לא כך כך בטוח ש-5,000 שנה זה מעט, במיוחד כאשר כל זמן הקיום של Homo sapiens הוא בסדר גודל של 100,000 שנה.

מסכים.

בכל מקרה - גם בין היהודים יש קבוצות שונות, וישם לב איזו השפעה סביבתית יש ל"גויים" ביניהם חיה כל קבוצה - ההישגים הגדולים ביותר היו לקבוצות שחיו בסביבה פורה, אם אלה בגדד וספרד של ימי הביניים ואם זו רויה או גרמניה ושאר מערב אירופה המודרניות.

צריך לזכור בהקשר של פרסי נובל למיניהם, שגם לפני 80 - 100 שנה, תושבה היהודי הממוצע של רוסיה - פולין - ליטא לא בהכרח היה אלברט אינשטיין, אלא בור עני, שבמקרה הטוב למד כמה שנים ב"חדר" המקומי.

לסביבה יש השפעה מאוד חזקה. וגם בארץ, אם נסתכל לרגע על זוכים בפרסי נובל במדעים שונים (כלומר לא אנשי שלום או ש"י עגנון), נגלה שאין כ"כ הרבה מהם (רק 8 אנשים עפי ויקיפדיה), ומתוכם חלק מזוהים בכלל עם מוסדות מחקריים בחו"ל.

הרוב המוחלט של זוכי פרס נובל יהודים הם אמריקאים, אז כל הכבוד לגניוס היהודי וכל הכבוד למערכת החינוך האמריקאית.

בהחלט מסכים שלסביבה יש השפעה מאוד חזקה. אבל יתכן שחלק מההשפעה נובע גם מהגנים, אלא שכנראה לא ניתן למדוד אותו.

יהודה, הבעיה בהפרטה היא שמאוד קשה באמת לפקח על מה שקורה.

נכון, וחלק מההפרטות גם נכשלות. בכל זאת, בפאראפרזה על הביטוי ש"דמוקרטיה היא גרועה, אבל עדיין לא מצאו שיטה טובה יותר", לדעתי ניתן להגיד שההפרטה היא גרועה אבל עוד לא נמצאה שיטה טובה יותר. בכל זאת, לא כל דבר ניתן להפריט, למשל חילים קרבים, שוטרים , שופטים ועוד.

וגם התנערות מאחריות זה קצת בעייתי. הממשלה יכולה לא להתנער מאחריות, אבל בתי ספר פרטיים פשוט יציעו לימודים יותר טובים, networking טוב יותר ועוד (כפי שקורה היום, על פי הטענות, עם הבינתחומי).

התחרות טובה לכולם. בתי ספר מצטינים יגרמו לבתי ספר אחרים להשתפר (כפי שקרה בשיקגו, ראה הקישור קודם), אחרת יצטרכו להיסגר. הממשלה צריכה להקפיד שלא להגיע לקיצוניות בסגירת הגרועים. דוגמא לקביעת כללים מוצלחת- ליגת ה NBA בכדורסל. כללי בחירת השחקנים החדשים קובעים שהקבוצות החלשות יקבלו צ'אנס לקלוט את המועמדים הטובים ביותר, וכך נמנעת התופעה שהחזקים מתחזקים בעוד שהחלשים נדפקים עוד. אגב, הכללים האלה לא נקבעו מנקודת מבט סוציאליסטית אלא קפיטליסטית: העסקים יהיו טובים יותר כשהמאבקים בליגה יהיו צמודים יותר.

אני לא חושב שצריך לסגור חוגים כפולים שאין בהם ביקוש, אלא להפך - לעודד את הביקוש הזה. זה מאוד חורג מנושא השרשור, אבל אף אחד לא ירוויח מכך שחוגים העוסקים בעת העתיקה, היסטוריה או פילוסופיה יסגרו. יש להם ערך מוסף מאוד גבוהה, גם אם הם לא מבטיחים פרנסה פרקטית לבוגריהם.

בודאי שיש לחוגים אלה חשיבות גדולה וחיבים להמשיך לקיים אותם. הבעיה מניעת בזבוז הנובע מכפילויות. המדינה לא צריכה לסבסד כפילויות, אבל כמובן שאוניברסיטה רשאית לקים גם חוג לא מסובסד הנסמך על גיוס תרומות.

אגב, בתור חובב הסטוריה, ממש לא אשמח אם וכאשר יסגרו חוגים עודפים להסטוריה, כפי שאחרים לא ירצו שיסגרו חוגים בתחומים הקרובים לליבם. כל זמן שלא סוגרים, קשה לשלול טענות שהממשלה צריכה לסבסד ישיבות, בתי ספר להלכה המוסלמית והנוצרית, ויפאסנה, מדיטציה, קונפוציוס ועוד.

יהודה

עריכה אחרונה על ידי yehuda-k
פורסם (נערך)
אני אהיה מאוד עדין כדי לא לדרדר שוב את הדיון. אז בעדינות: כנראה שחוכמה היא לא הצד החזק שלך.

א. ליברמן הוא גזען חשוך שצריך לעוף מהפוליטיקה ויפה שעה אחת קודם.

ב. יפה שכמו ליברמן, גם אתה שכחת את שמו של איימן עודה והעדפת פשוט לקרוא לו ערבי. וואלה, לא גזעני בכלל מצידך. בכלל לא.

ג. עודה ענה לו נהדר ולגמרי העמיד אותו במקומו. ליברמן אמר שעודה לא גינה את דאע"ש? עודה גינה את דאע"ש מול כל המדינה. ליברמן התלונן על השירות הלאומי? עודה אמר לו שהוא בעד התנדבות לשירות הלאומי. וואלה, סתם לו את הפה.

הרבה אנשים חושבים כמו ליברמן? למזלנו הרבה פחות מבעבר.

נכון החכמה היא לא הצד החזק שלי בככל לא, כבר אמרו לי בעבר.

ותזכיר לי מתי הוא גינה?, אחרי שיברמן אמר לו?, אז הוא חזר בו מול כל המדינה.

ליברמן לא אמר ערבי, ואני באמת שכחתי איך קוראים לו\ אתה מזכיר לי את גלאון שחושבת שמי שבימין הוא קיצוני,

ושונא ערבים.

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

פורסם

יהודה, קראתי את המאמר הראשון שצירפת על גנטיקה. מעניין מאוד. צריך לקרוא מאמרים מהסוג בצורה קצת ביקורתית. כך, למשל, נטען שם שיש קשר גנטי חזק יותר בקרב יהודים אשכנזים, וקשר פחו וודאי \ ממשי בין יהודים ספרדיים. כמו כן, מה שכתוב שם מנפץ את המיתוס על מוצא זהה לנו וליהודים אתיופים מחד, ומאידך מדגיש את זה שלפלסטינאים יש קשר גנטי כלשהו אלינו גם (מה שמתיישב עם הטענות של שלמה זנד ודומיו, אגב).

אי אפשר להתווכח על כמות פרסי הנובל בהם זכו יהודים, אי אפשר להתווכח עם זה שסוציולוגיה, אנתרופולוגיה, חקר ספרות ואפילו היסטוריה, כפי שהתפתחו מאז המאה ה-19, עוצבו בזרמים רבים על ידי חוקרים יהודים. ועם זאת, צריך לזכור שני דברים: הדבר הראשון הוא שהיהודים האלו הגיעו מקבוצה מצומצמת מאוד יחסית, מתוך מה שאנחנו מגדירים היום כיהודי. הדבר השני, כפי שמצוין במאמר, הוא שלסגירות קהילתית - אתנית יש גם השפעות רעות, כמו לכל סוג של inbreed, ולכן אני ממש לא בטוח שאמור להיות לנו אינטרס לשמור על "יהדות" במובן הזה.

לגבי מערכת החינוך - זה משהו שלא נשכנע בו אחד את השני, היות ומדובר פה בלקיחת סיכון \ הימור מסוים. אני לא כ"כ בטוח שבמצב של הפרטה בתי ספר גרועים יסגרו. הם פשוט יקלטו את מי שלא יוכל לשלם ליקרים יותר. שוב, תראה את הדוגמא של המרכז הבינתחומי בהרצליה. הוא פותח חלון הזדמנויות עבור בוגריו שאין במקומות אחרים. מאידך, הוא לא זמין למי שמרוויח שכר מינימום, וגם לא יהיה זמין בעתיד (מלבד חריגים ביותר, שגם שם מקבלים מלגה כלשהי להבנתי).

כפילות זה לא באמת משהו שקיים באקדמיה יותר מדי, מהסיבה שתחום העיסוק של רוב החוקרים הוא צר מדי. בכל מקרה, הבעיה הזו ככל הנראה "תיפתר" מעצמה בשנים הקרובות. כבר כמה שנים מצמצמים תקנים ולא נראה שזה ישתנה, בהתחשב בכמות הסטודנטים. אגב, אין לי בעיה עם קונפוציוס, וישיבות. הבעיה היחידה היא עם איזון - לא הייתי רוצה לחיות במדינה בה כולם לומדים תורה, בדיוק כמו במדינה בה כולם לומדים היסטוריה. איך שומרים על האיזון הזה אני לא באמת יודע :)

פורסם

בינתיין מנסים לסגור דווקא את רחד הטובים שבבתי הספר - הריאלי בחיפה. אידיאולוגיה מוזרה שלפיה מי שמשלם שכר לימוד אינו זכאילתקצוב מהמדינה. אולי יזרקו מקופות החולים את כל מי שרוכש ביטוח רפואי פרטי?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נכון החכמה היא לא הצד החזק שלי בככל לא, כבר אמרו לי בעבר.

ותזכיר לי מתי הוא גינה?, אחרי שיברמן אמר לו?, אז הוא חזר בו מול כל המדינה.

ליברמן לא אמר ערבי, ואני באמת שכחתי איך קוראים לו\ אתה מזכיר לי את גלאון שחושבת שמי שבימין הוא קיצוני,

ושונא ערבים.

תגיד, עשו אותך באצבע? זה כמו שזהבה גלאון שאלה את בנט על ההומואים אז הוא צעק לה "את אל תאשימי אותי ברצח רבין!".

אז מה אם ליברמן אמר שעודה לא גינה? זה הופך את זה לנכון? ליברמן עושה עליך רושם של בנאדם הגון ולא שקרן? נו באמת... הוא ניסה להלהיב את הרוחות ולעשות את מה שמושך את קהל המצביעים המטומטם שלו - רעש ובלגן. באותה המידה הוא היה יכול להאשים את עודה ברצח רבין :-P

ליברמן לא אמר ערבי, אבל בהחלט הייתה משמעות חבויה לכך שהוא אמר "ראש הרשימה המשותפת" ולא התייחס אליו בתור בנאדם. אסור לשכוח שמדובר בגזען שהיה מעדיף פשוט לזרוק את כל הערבים לים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אין לי מושג איך עשו אותי,

כן בקטע של בנט לא הבנתי מה הקשר, זה כמו שישאלו אותי מה השעה ואני יענה מה בא לי לאכול.

ליברמן ממש לא בן אדם הגון ישר וצדיק בסדום אבל גם עודה לא ממש איש שלום, רוצה לטובת הכלל.

תראה אני לא אוהב את ליברמן מסיבה מאוד פשוטה, שהאשימו את מפלגתו בשוחד הוא פתאום טען

שלשלום צריך להחזיר שטחים, בקיצור התפך, בקיצור זבל.

אתה טוען שבנט וליברמן גזענים ושונאי המואים וכו', יש איזה חוק שאומר שצריך לאוהב אותם?

זכותם המלאה לחשוב מה שהם רוצים.

הרי שהם לא מגנים דבר אחד ודבר אחר כן זה רק מראה מה הם חושבים, אותו דבר התבטויות של ליברמן.

רועי

פורסם

אין חוק שאומר שצריך לאהוב ערבים והומואים.

אבל, לשנוא אנשים על פי גזע או נטיה מינית, זה מתועב.

ואנשים שמנהלים את המדינה על סמך תפיסת עולם מתועבת, זה אסון.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...