Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רק מזכיר שנתניהו כבר הודיע מי המועמד שלו להחליף את בר וביטל את ההחלטה עוד באותו יום, כשעלה חשש שהוא לא יהיה מספיק נאמן למלך.

העובדה הזו לבדה הופכת אותו ללא כשיר למנות מחליף. כלומר אם היינו מדינה נורמלית, עם מנהל תקין.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 26 דקות, mikyl כתב:

ועוד איך עקרוני. ישנם כאן 2 שאלות. 

1 - האם ראש שב"כ חייב להיות נאמן למלך או לממלכה. אנחנו יודעים מה רוצה ביבי. וזה לא עניין טכני.

2 - האם ראש ממשלה יכול לפטר ראש שב"כ בזמן ששב"כ מעורב בחקירת אנשים בכירים בלשכתו וכאשר חקירה יכולה להגיע גם עד אליו.  

א)

1. נו באמת

2. כן, כל עוד זה נעשה בהליך תקין. ניגוד עניינים צריך לא רק לטעון אלא גם להוכיח, ושום איש מקצוע, באף תחום, לא עובד במושגים של "יכולה" או "עלולה". לפי ההגיון הזה אסור לפטר אף ראש שב"כ אף פעם כי אולי מתישהו בעתיד ראש הממשלה בעצמו יבגוד במדינה והשב"כ יצטרך לחקור אותו.

ב) השאלות האלה לא רלוונטיות. בג"ץ התמקד בעיקר בפן הטכני, לא היו לו טענות לפן הנורמטיבי.

לפני 32 דקות, mikyl כתב:

בשביל זה לא היה צריך בג"ץ. בר בעצמו אמר שהוא ילך עוד לפני סוף כהונתו. שאלה באיזה עיתוי.

לא נשאר לו המון זמן עד סוף הכהונה בכל מקרה.

פורסם
לפני שעה, MiniMiz3r כתב:

לפי ההגיון הזה אסור לפטר אף ראש שב"כ אף פעם כי אולי מתישהו בעתיד ראש הממשלה בעצמו יבגוד במדינה והשב"כ יצטרך לחקור אותו.

נו באמת.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, MiniMiz3r כתב:

א)

1. נו באמת

באמת. 100% באמת. ביבי התבלבל וחושב שהוא לואי XIV. שמדינה זה הוא.

לפני 4 שעות, MiniMiz3r כתב:

2. כן, כל עוד זה נעשה בהליך תקין. ניגוד עניינים צריך לא רק לטעון אלא גם להוכיח, ושום איש מקצוע, באף תחום, לא עובד במושגים של "יכולה" או "עלולה". לפי ההגיון הזה אסור לפטר אף ראש שב"כ אף פעם כי אולי מתישהו בעתיד ראש הממשלה בעצמו יבגוד במדינה והשב"כ יצטרך לחקור אותו.

נו באמת. לא מדובר ב"מתישהו בעתיד". מדובר על החקירה בזמן הזה. נכון, צריך להוכיח. אבל החקירה עדיין בעיצומה. וזה רק עניין של הסכמה או אי הסכמה של הגיבורים לעבור צד ולהיות עדי מדינה. כי אין שום סיכוי שבעולם, אבל שום סיכוי שאוריך העז לארגן את הקומבינה הקטארית בלי אישורו המפורש של בעל הבית. או שש"ג (פלדשטיין) על דעת עצמו בלי הכוונה ואישורים מלמעלה העביר את המסמך הסודי הגנוב ל"בילד". וביבי מת מפחד שאולי מישהו ישבר. לכן במקום לדרוש לחקור עד תום מה בדיוק מתרחש במשרדו הוא הפך למפיק הוליוודי וצורח בכל פינה על מרתפי שב"כ ועינויים. אבל אם אתה עדיין מאמין שאין לו שוק קשר לזה, אז יש לי כמה גשרים למכור לך. במבצע, במחיר מציאה.

עריכה אחרונה על ידי mikyl
פורסם

בחזרה לגרעין השרשור הפוליטי, מכתב טייסי/אנשי חיל האוויר https://www.ynet.co.il/news/article/hjckt6v0kl

דעות רבות נכתבו במקרים קודמים, לפני ואחרי ה-7 לאוקטובר - חלקן תקפות גם היום אך ודאי יש מי ששינו את דעתם או לפחות עידכנו אותה - אשמח לתובנות

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דרך מקורית להוציא פטור ממילואים.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מכתב. לא יותר מזה. לא ישנה כלום.

אין בו קריאה לסרבנות ואין בו משהו שלפחות 50-60 אחוז מהישראלים לא היו חותמים עליו בעצמם.

Just now, SlowRide כתב:

דרך מקורית להוציא פטור ממילואים.

אאל״ט גם ככה כל או רוב החתומים הם מתנדבים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אנשי מילואים הם קודם כל אזרחי מדינת ישראל. וכמו כל אזרח זכותם המלא להגיד הכל מה שהם חושבים לנכון כל עוד הם באותו הרגע לא לובשים מדים. מה בדיוק הקרימינל? שיש להם קבוצה משלהם? יש 1000 כאלה. ואים כל מיני ביטחוניסטים יצאו בקריה להמשיך את המלחמה עד החמאסניק האחרון? זה כן לגיטימי כי תואם את עמדתו של ביבי? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

אל״ט גם ככה כל או רוב החתומים הם מתנדבים

עבור ה10 אחוז שכן משרתים ולא מעוניינים להמשיך זה כרטיס יציאה מהיר.

בכל אופן, אני לא חושב שהטענה שלהם צודקת. המלחמה אכן גם משרתת את אדון ביביאהו מלך היהודים שמסוגל למנף כל טרגדיה לטובתו אבל אם נוציא מעזה את הצבא תמורת חטופים, נשחרר את כל השטחים שתפסנו ונעמוד במילה שלנו ולא ניזום אחרי זה כניסה מידית ולא נמשיך לפוצץ לחמאס מאגרי תחמושת ומנהרות מהר מאד נחזור לאזעקות צבע אדום בכל שעתיים בכל הדרום והמרכז.

השנה היו בתקופת הרמדן משמעותית פחות פיגועים משנים קודמות, למה? כי צה"ל חורש את ג'נין, שכם וכל המקומות האלה 24/7 ולא נותן להם להרים ראש. 

פורסם (נערך)

כאילו שבמגורי החיילים אין ויכוחים פוליטיים. תמיד היו ותמיד יהיו. מי שעושה פוליטיזציה הוא הרמטכ"ל שמדיח אתצמי שלא בדעת הביג בוס. אני מכיר לפחות שני טייסי מילואים שבבוקר מפציצים בעזה ובערב מפגינים בקפלן, ומבחינתם אין שום סתירה. אני מניח שזה הלך רוח נפוץ

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איך הרמטכל הוא זה שעושה פוליטיזציה?

ויכוחים פוליטיים בין חיילים זה דבר אחד, חיילים שיוצאים לתקשורת עם מכתב כזה פוליטי, לא משנה אם זה בעד או נגד הממשלה הנוכחית, זה לא פוליטיזציה?

אם היו מפרסמים שחתמו על מכתב שכתוב בו שהם מסרבים להמשיך לשרת אם המדינה תחייב בכח חרדים להתגייס, זה לא פוליטיזציה?

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 10 דקות, sperial כתב:

כאילו שבמגורי החיילים אין ויכוחים פוליטיים. תמיד היו ותמיד יהיו. מי שעושה פוליטיזציה הוא הרמטכ"ל שמדיח אתצמי שלא בדעת הביג בוס. אני מכיר לפחות שני טייסי מילואים שבבוקר מפציצים בעזה ובערב מפגינים בקפלן, ומבחינתם אין שום סתירה.

הם מפגינים בערב כאזרחים, והחיילים משאירים את הויכוח ביניהם.

פורסם
לפני 12 דקות, SlowRide כתב:

עבור ה10 אחוז שכן משרתים ולא מעוניינים להמשיך זה כרטיס יציאה מהיר

אם מדובר בטייסים פעילים, אז הם כולם מתנדבים ואין להם שום בעיה להפסיק את ההתנדבות בלי שום מכתבים.

לפני 11 דקות, sperial כתב:

כאילו שבמגורי החיילים אין ויכוחים פוליטיים. תמיד היו ותמיד יהיו. מי שעושה פוליטיזציה הוא הרמטכ"ל

ישנו הבדל בין ויכוחים במגורים ומכתב פומבי. זה כמו לעסוק בפוליטיקה בשיחה פלוגתית/גדודית. אבל עוד פעם, מדובר קודם כל באזרחים. בכל אולפן יושבים מלא כאלה במיל. 

פורסם
לפני 10 דקות, SlowRide כתב:

אם היו מפרסמים שחתמו על מכתב שכתוב בו שהם מסרבים

אין במכתב שום סרבנות.

אבל כמובן שרוה״מ וחבר הלקקנים, כולם הוציאו הודעות שמשבחות את הדחת ״הסרבנים״.

• רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עזוב סרבנות, הם אומרים שהמלחמה פוליטית נטו וצריך לעצור אותה. זה לא פוליטיזציה?

אם היו כותבים מכתב דומה על גיוס חרדים שזה פשיסטי ונגד היהדות או מה שזה לא יהיה וכל המטרה היא פוליטית, זה לא אותו הדבר?

• אהבתי 1

• תוכן חדש...