Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, daniel.asu כתב:

ההתחזקות של חמאס בעזה היא משהו הרבה יותר עמוק מחיבה לטרור. הסיבה שחמאס נבחר מלכתחילה בבחירות שהיו ברצועה לפני 100 שנה, היא כי הוא היה הגוף שאם הייתה לך בעיה - הוא היה פותר אותה. בישראל מן הסתם דיברו רק על הצד של הטרור, אבל ברצועה, אם היית צריך תרופות או אוכל לילדים, לא היה מה לפנות לרש"פ המושחתת והמסואבת כי היא לא היתה מספקת פתרון; במקום - היית פונה לחמאס, שהייתה לו גם זרוע אזרחית. על כן, הסיבה שחמאס ניצח בבחירות היא כי הציבור העזתי סמך עליו כי הוא היה טוב איתו. מרגע שהבחירות הללו הוכרעו, אנחנו יודעים מה קרה. אבל זה לא שחמאס השתלט על הרצועה כי כל העזתים חובבי טרור, אלא כי הוא באמת היה טוב לאוכלוסייה שם וזה מה שסלל את דרכו לשלטון. ולמה זה חשוב? כי אם יתחיל תהליך של ניתוק בין ישראל לבין הרש"פ והקמת מדינה פלסטינית, חייבים לוודא שמי שיהיה בשלטון יהיה מישהו שיטיב עם האוכלוסייה הפלסטינית (בניגוד לרש"פ המושחתת, שלא מייצגת כלל את האינטרס של הפלסטיני מהרחוב ושהוא בז לה ויבחר בכל דבר אחר על פניה)

בחיי שאני מקווה שאתה צוחק. 

נכון אומנם שההנהגה בראשות פת"ח הייתה מושחתת, לא יעילה וכושלת, אך מה שמשך לא פחות את תושבי עזה ה"מושפלים" והרעבים (מה מצבם כיום אגב, הם כבר כולם עשירים ושבעים?) זה הנרטיב כי החמאס הוא גורם פעיל הנלחם, באמצעות מאבק אלים, בכיבוש ומשיג תוצאות (כמו פינוי הרצועה מהכובש הישראלי), בעוד שהרשות מבזבזת את הזמן על פתרונות דיפלומטיים שלא מביאים לכלום.

זה בא לידי ביטוי בהופעתם של השאהידים כדמויות מופת בחברה הפלשתינית, שמשכו אחריהם את ההמון.

אני חושב שלא יהיה זה מופרך לטעון כי האיסלאמיסטים כמעט תמיד זוכים בבחירות במזרח התיכון.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

איך זה עובד? אתם צריכים להתקשר לג'ורג' סורוס או שמייל זה מספיק? 

הבנתי שאפשר לשרוף דגל ואז זה מוזן אוטומטית למערכת 

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, daniel.asu כתב:

אבל למה שתעשה את זה? גם הסכמי אוסלו לא היו אמורים להביא ליציאה חד צדדית בין לילה משטחים מסוימים. הם בסה"כ היו הצעדים הראשונים בתהליך ארוך שבסופו הסדר קבע, שיש מי שיקרא לו "שלום". אני לא חושב שיש הרבה בני דעת שיחשבו שאם נעלם מהשטחים ככה בבת אחת בלי שום הסדר או בתהליך מסודר - נקבל שלום ואחווה וחרבות שכותתו לאתים. בנוסף ובמאמר מוסגר, חלקים נרחבים מהאוכלוסיה היהודית שחיה בשטחים לא יתנו לנו שקט מבית, אבל זה פחות רלוונטי כרגע. אם נחזור להסכמי אוסלו, הם נכשלו בעיקר כי כלל התהליך לא הושלם. אולי הם היו גרועים, אולי לא, אבל עצם זה שהם לא הושלמו ולא הבשילו להסדר קבע - אומר שלעולם לא נדע מה היה יכול להיות אם... זה דומה לניתוח לב פתוח שמיד איך שהמנתח התחיל להתעסק עם הלב - הוא חטף כדור בחזה; אז ברור שמצב המטופל לא יהיה וואו. מה שאני מנסה להגיד, זה שברור (לי לפחות) שיציאה מהשטחים וכל צורה של הסדר עתידי יצטרכו להיות בשלבים, בצורה מאוזנת ותוך הקרבות מצד שני הצדדים. עד שגם אנחנו וגם הם לא נבין את זה - אני לא רואה איך יגיע לפה השלום. כל פתרון של היעלמות חד צדדית משטח מסוים בבת אחת תביא יותר צרות מפתרונות (לדעתי), וגם אני לא רואה הרבה אנשים שמציעים את זה (להבדיל מתהליך הדרגתי ומסודר).

1. ומה מונע מהמלחמה הזו לקרות כבר היום? זה שלפלסטינאים אין מדינה? כי אם כבר, עכשיו זה זמן הרבה יותר טוב מבחינתם לצאת למלחמה. הם אנדרדוג כבוש, יהיה הרבה יותר קל לשכנע את העולם הערבי (או את העולם בכלל) שהמלחמה הזו סבירה מאשר כשתהיה פה מדינה פלסטינית ריבונית, עם גבולות וצבא מסודר, שקוראת תיגר על המדינה השכנה לה כדי לכבוש עוד שטחים.

2. ההתקרבות של מדינות ערב למערב היא דווקא לטובתנו. בעולם שבו לאינטרסים כלכליים יש הרבה יותר השפעה משאלות מוסריות, אני לא רואה איזה אינטרס יש לכל העולם הערבי (לשיטתך) להתערב באופן אקטיבי ממש בסכסוך הזה ( = לשלוח לפה חיילים ונשק. אשכרה להצטרף למלחמה מעבר לגינויים חלושים). תוסיף על זה את זה שמצרים וירדן, למשל, גם נשענות לא מעט על המערב ועל האמריקאים, וכנראה שגם להן אין אינטרס אמתי להיכנס לתוך הבוץ הזה.

ההתחזקות של חמאס בעזה היא משהו הרבה יותר עמוק מחיבה לטרור. הסיבה שחמאס נבחר מלכתחילה בבחירות שהיו ברצועה לפני 100 שנה, היא כי הוא היה הגוף שאם הייתה לך בעיה - הוא היה פותר אותה. בישראל מן הסתם דיברו רק על הצד של הטרור, אבל ברצועה, אם היית צריך תרופות או אוכל לילדים, לא היה מה לפנות לרש"פ המושחתת והמסואבת כי היא לא היתה מספקת פתרון; במקום - היית פונה לחמאס, שהייתה לו גם זרוע אזרחית. על כן, הסיבה שחמאס ניצח בבחירות היא כי הציבור העזתי סמך עליו כי הוא היה טוב איתו. מרגע שהבחירות הללו הוכרעו, אנחנו יודעים מה קרה. אבל זה לא שחמאס השתלט על הרצועה כי כל העזתים חובבי טרור, אלא כי הוא באמת היה טוב לאוכלוסייה שם וזה מה שסלל את דרכו לשלטון. ולמה זה חשוב? כי אם יתחיל תהליך של ניתוק בין ישראל לבין הרש"פ והקמת מדינה פלסטינית, חייבים לוודא שמי שיהיה בשלטון יהיה מישהו שיטיב עם האוכלוסייה הפלסטינית (בניגוד לרש"פ המושחתת, שלא מייצגת כלל את האינטרס של הפלסטיני מהרחוב ושהוא בז לה ויבחר בכל דבר אחר על פניה). ובשביל זה, לא צריך רק שיתוף פעולה בין ישראל לפלסטינים, אלא צריך תמיכה רחבה ושיתוף פעולה ועזרה גם מהעולם, ובעיקר מהעולם הערבי. אם מחר ישראל תנסה להקים מדינה פלסטינית עם הרש"פ - סיפור עזה יקרה שוב, אם לא יהיה משהו גרוע יותר.

"רינה את לוקחת אותי לפרוצדורה " 😉 ברור שאף אחד לא יעלם ברגע אחד זה היה כדי להדגיש את הנקודה להקשר שהגבתי עליו,  אין לנו את הבסיס של הבסיסי רצון טוב ואמון בין הצדדים , מה שהופך את הדיבור הנוכחי ליציאה מן השטחים/די לכיבוש/הכיבוש משחית וכו'... ללא ממש רלוונטיים ומועיל ב2023 כי אין איך וחצי, אולי בעתיד הקרוב /רחוק קלפים יסתדרו מחדש אחרת כרגע זה מקסימום אידיאל לא פרקטי.

מסכים לגמרי שתהליך שלום עם הפלשתינאים כנראה יהיה אפשרי רק על ידי מהלכים גדולים באזור , הרי מאיפה נולדו כל הסכמי אברהם והעלאת השתפ"ים של ישראל עם מדינות האזור ?  בזכות האויב החדש הקיצוני שקם לעולם , דעאש, יכולותיה של ישראל עזרו לכל הפרנמי (פרנד +אנמי) שהתאחדו סביב מטרה משותפת, כוחות הבטחון של ישראל פעלו הרחק מעל לגבולות המדינה בחצי שושו, אולי היינו יכולים להשיג יותר התקופה הזאת שאדי הדלק האחרונים שלה כנראה נגמרים עכשיו.

בוא נזכור שבגלל זה גם היה לנו שקט הרבה שנים בגזרת הצפון כי חיזבאללה גם הוא היה ממוקד במלחמה בסוריה ובהתאוששות מהמכות שספג ממנה.

אפרופו פרוצדורה,  החמאס עלה לשלטון לא מעט בגלל שהאמריקאים הדוגמטים ללא ראיה מקומית של מהמזה"ת התעקשו לתת לחמאס להתמודד בבחירות באופן דמוקרטי אחרי שישראל לחצה עליהם למנוע את זה , ההמשך ידוע עם אנשי הפתח שנזרקו מהגגות...

תראה כמה דברים הם לא ברמת ההשפעה שלנו בכלל, לא חשוב מה נספר לעצמנו...

עריכה אחרונה על ידי yb
  • אהבתי 2

פורסם
לפני 22 דקות, oryo כתב:

איך זה עובד? אתם צריכים להתקשר לג'ורג' סורוס או שמייל זה מספיק? 

המע׳ מזהה אוטומטית מי נמצא בהפגנה, בעזרת הצ׳יפים של ה5G.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 28 דקות, gadik6 כתב:

נכון אומנם שההנהגה בראשות פת"ח הייתה מושחתת, לא יעילה וכושלת, אך מה שמשך לא פחות את תושבי עזה ה"מושפלים" והרעבים (מה מצבם כיום אגב, הם כבר כולם עשירים ושבעים?) זה הנרטיב כי החמאס הוא גורם פעיל הנלחם, באמצעות מאבק אלים, בכיבוש ומשיג תוצאות (כמו פינוי הרצועה מהכובש הישראלי), בעוד שהרשות מבזבזת את הזמן על פתרונות דיפלומטיים שלא מביאים לכלום.

זה בא לידי ביטוי בהופעתם של השאהידים כדמויות מופת בחברה הפלשתינית, שמשכו אחריהם את ההמון.

אני חושב שלא יהיה זה מופרך לטעון כי האיסלאמיסטים כמעט תמיד זוכים בבחירות במזרח התיכון.

עם כמה עזתים שהצביעו לחמאס דיברת?

חמאס עלו בדיוק לפי המודל של שס בשילוב משמר בן גבירי.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, daniel.asu כתב:

חייבים לוודא שמי שיהיה בשלטון יהיה מישהו שיטיב עם האוכלוסייה הפלסטינית

אנחנו לא מצליחים לדאוג שזה יקרה בישראל, אז ברשות הפלסטינית?!

• אהבתי 1
  • מצחיק 5
פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

המע׳ מזהה אוטומטית מי נמצא בהפגנה, בעזרת הצ׳יפים של ה5G.

יש לי 5 צ'יפים, אז סופרים אותי כפול 5?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

ההנהגה בראשות פת"ח היא עדיין מושחתת, לא יעילה וכושלת, רק שהיא בשטחים ולא בעזה, וזה מהותי כי אם ישראל תמשיך להתעלם מזה - היא עלולה למצוא את עצמה עם מצב דומה מאוד לעזה גם בשטחים.

ברור שהיום מצב התושב העזתי לא מזהיר - אבל איפה נטען אחרת? אני חושב שהם עשו בחירה גרועה כי הם התעלמו מזה (או לא חשבו על זה) שסביר שגוף שפועל נגד אוכלוסייה אזרחית כאג'נדה, בסופו של יום יפעיל כוח גם כנגד האוכלוסייה שממנה יצא. אבל עדיין, אם הלך הרוח שהיה שם דומה לזה שיש היום בשטחים - הם היו בוחרים בכל גוף שהוא לא הפתח - מכוח המיאוס והרצון להחליף שילטון גרוע בשילטון לא ידוע.

בהמשך למה שאתה אומר, אם מה שהצעתי היה קורה - הקמה של מדינה פלסטינית עם הנהגה שתדאג לאזרח, ושיפור החיים באופן כללי של הפלסיטינים שסופסוף יהיו אזרחים במדינה כלשהי - האם עדיין היינו רואים ארגון טרור מתחזק על חשבון אותה ראשות היפוטטית? לדעתי לא. כי כשיש לאדם מה לאבד - הוא לא שש לסכן את זה או לרוץ אל תוך התופת. מה גם שהעולם ייבחן אותם והם יצטרכו להוכיח שהם יכולים לנהל מדינה.

העניין עם התחזקות חמאס ברצועה הוא רק דוגמה לזה שכשאתה דואג לאוכלוסייה - אתה מרוויח את האמון שלה. אי אפשר להתעלם מזה שחלק ניכר מהפופולאריות של חמאס ברצועה נבע מדאגה לתושב ומתן אלטרנטיבה לשלטון שלא מייצג אותו. אם יהיה גוף כזה רק בלי הטרור בשטחים - תהיה אלטרנטיבה גם לחמאס וגם לפתח, שהיא משהו שאפשר לעבוד איתו. אבל כדי לעשות את זה, צריך שיתוף פעולה עולמי ובעיקר מצד העולם הערבי.

דבר אחרון: אני חושב שהקמת מדינה כזו הייתה שמה לשני הצדדים את האמת מול הפנים - אף צד לא הולך להתפייד. ובחלוף השנים, כנראה ששני הצדדים היו רואים שאולי לא מושלם ואין מדינה אחת בין הירדן לים התיכון, אבל המצב סביר והחיים נוחים. 

לגבי בחירות במזרח התיכון - אמנם יש כמה רפובליקות, אבל אין ממש דמוקרטיות להוציא את ישראל. אז ברור שמרגע שהאיסלאם הפונדמנטליסטי השתלט על מדינה - רק הפיכה אלימה תוריד אותו (אולי, בינתיים זה לא ממש קרה).

ואחרי שזה נכתב - מי דיבר על בחירות? לא זכור לי שהצעתי שהמדינה הפלסטינית ההיפוטטית תהיה דמוקרטית. רק הצעתי דרך שבה היא תוקם בשיתוף פעולה כזה שיכול להטיב עם כל הצדדים (או לכל הפחות לא לחרבן עליהם יותר מהמצב הקיים). או שאתה משליך את מה שאתה חושב שאני חושב על מה שאני כותב?

לפני שעתיים, yb כתב:

אין לנו את הבסיס של הבסיסי רצון טוב ואמון בין הצדדים

מסכים, והרשה לי להוסיף - לפוליטיקאים משני הצדדים אין שום אינטרס שזה יקרה גם. אז בכלל, במציאות של היום, זה לא יכול לקרות.

לפני שעתיים, yb כתב:

מה שהופך את הדיבור הנוכחי ליציאה מן השטחים/די לכיבוש/הכיבוש משחית וכו'... ללא ממש רלוונטיים ומועיל ב2023 כי אין איך וחצי, אולי בעתיד הקרוב /רחוק קלפים יסתדרו מחדש אחרת כרגע זה מקסימום אידיאל לא פרקטי.

אבל אם האזרחים לא יפעילו לחץ על השלטון - למה לו אפילו לתהות האם יש טעם לנסות? זה דרך אגב נכון בכל מחאה נגד השלטון. אם המציאות לא מתאימה לאזרח, תפקידו להביע את זה במחאה ולדרוש שינוי. אני לא חושב שגם בשלום עכשיו יש מישהו שמאמין שישראל יכולה לצאת מהשטחים תוך כמה חודשים, בלי להוביל לנזק עצום לשני הצדדים (מבלי להכניס להם מילים לפה).

לפני שעתיים, yb כתב:

תראה כמה דברים הם לא ברמת ההשפעה שלנו בכלל, לא חשוב מה נספר לעצמנו...

אמת, אבל מדינאי טוב צריך לדעת לרתום את כל התהליכים שקורים סביבו לטובת האינטרסים של המדינה. זה חלק ממה שכתבתי מקודם, שצריך שיתוף פעולה עולמי כדי להרים את המהלך של הקמת מדינה פלסטינית. זה צריך לכלול אותנו, את העם הפלסטיני (בניגוד לרש"פ שלא מייצגת אותו) והמון בעלות ברית עם הבנה שבפשרה שצריך לרקום - כולם יפסידו וכולם ירוויחו.

לפני 6 דקות, avngas כתב:

זה כי נתנו להם מדינה.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

חמאס עלו בדיוק לפי המודל של שס בשילוב משמר בן גבירי.

בדיוק. לא לשכוח שחמאס בראשותו שייח אחמד יאסין צבר את כוחו בתור ארגון צדקה בעידודם שלטונות ישראליים שראו בו אלטרנטיבה לאש"ף. 

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, daniel.asu כתב:

אבל אם האזרחים לא יפעילו לחץ על השלטון - למה לו אפילו לתהות האם יש טעם לנסות? זה דרך אגב נכון בכל מחאה נגד השלטון. אם המציאות לא מתאימה לאזרח, תפקידו להביע את זה במחאה ולדרוש שינוי. אני לא חושב שגם בשלום עכשיו יש מישהו שמאמין שישראל יכולה לצאת מהשטחים תוך כמה חודשים, בלי להוביל לנזק עצום לשני הצדדים (מבלי להכניס להם מילים לפה).

העניין שלרב העם שאני תופס אותו כמתון ורציונלי , לא רק מי שהוא מימין מהותי וימין קיצוני, לא כל כך אכפת שנשארים בשטחים אז עדיף לשמר את המציאות-  הרבה האנשים במדינתו בחרדה גדולה שהמתאבדים ואוטובוסי המוות יחזרו זה הרבה יותר חשוב בסדר עדיפויות (רוצים סכינים במסטר שף לא ממחבלים),  אז עדיף כך וזורמים כל עוד לא עושים דברים קיצוניים מדי, כמו ההפיכה המשפטית שמנסים לעשות, למשל.

כמו שאמרתי אני חושב שזה טימטום להראות שאנחנו הרעים וכל השטחים וגם ירדן הם ישראל הגדולה ששייכת לנו בפועל, סתם מוציא אותנו אהבלים ונותן להם תרוץ לדברים כמו שקורה בימים האלה ויוצר איחוד זירות במקום הפרד ומשול. 

אנחנו פשוט צריכים לחכות שמשהו מהותי, רכיב במשוואה, מנהיג חדש או משהו מסויים  ישתנה או יכול להשתנות, זה יכול להיות מחר בבוקר או עוד 100 שנה , בנתיים חייבים להיום חזקים, פרגמטיים ובעיקר וסבלניים.

בשינוי העתידי הזה אני מעריך שזה לא יהיה הסכמי השלום כמו שהיו אלא משהו שונה מאוד שתלוי בסיטואציה ונסיבות.

סיפוח מלא במציאות הנוכחית חד צדדי מצידנו  זה לא אחד הדברים האלה, זה בטוח, כי כשאתה נותן ביס אתה צריך מסוגל לבלוע ולעכל...

עריכה אחרונה על ידי yb
  • אהבתי 1

פורסם (נערך)
בתאריך 8.4.2023 בשעה 14:48, farkash7 כתב:

אני לא מבין למה לצחוק/לרדת על המשפחה?
ניקח את זה לכיוון אחר, בנאדם שרוצח, אתם חושבים שכל הרוצחים הם פסיכופטיים?
יש הרבה אנשים רגילים לגמרי בלי עבר פלילי שקמים בבוקר ורוצחים. המשפחות שלהם גם בהלם ולא מאמינות.
הילדות שהבריחו סמים לא מזמן אתם חושבים שהמשפחות לא היו בהלם? שהן לא סירבו להאמין?
למה אתם חושבים שהמקרה הזה שונה בהנחה שבאמת מדובר במחבל? כי הם ערבים? אז ההלם שלהם הוא סתם?
בנאדם נורמטיבי, אבא לילדים מחליט ללכת להרוג אנשים, עזבו רגע בצד שזה פיגוע טרור. אתם אחים/בני דודים/משפחה רחוקה שלו לא תהיו בהלם? לא תחשבו שאולי מדובר בתאונה? זו תגובה צפויה והגיונית.

תאונה? בדרך לאן בדיוק? לאן הוא נסע? לא מסתדר. הוא נרדם לו בכפר קאסם והתעורר בתל אביב?

עריכה אחרונה על ידי Coro

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

אני מבין את הסקפטיות של מי שלא חושב שאי אפשר להגיע להסדר עם הערבים. אבל האמת היא שלאף אחד מאיתנו אין מושג. כי זה די כמו להסיק מזה שאם לא ירד גשם שבוע לא ירד גשם אף פעם. אפשר לחזור שוב להיסטוריה של אירופה, ולמדינות כמו גרמניה וצרפת או צרפת ואנגליה, למלחמות הדת שם וכו'. והנה, איכשהו היום חיים בשלום. האם גם זה אומר שאין שום קונסטלציה שבה חיילים גרמניים שוב יגיעו לפריז? לא. אין לנו מושג.

מסכים, בכל מקרה, עם מה שאמר פרקש. ומוסיף קצת. הרבה לפני שמדברים על נסיגה ושלום ושאר הירקות, אפשר להמנע מהקמה והסדרה של מאחזים, מהסוג שהדמוקרט הגדול רוטמן בוחר לגור בהם, וגם ממפגני פיגור קיצוניים כמו הצעידה לאביתר השבוע. ושלא במפתיע, קהל התומכים במהפכה המשפטית וקהל התומכים בצעדה הוא אותו הקהל. 

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אבל יש מושג, יש לך שני דוגמאות נפלאות בשטח:

- חמאס שיצר שטח טרור בתוך עזה ומשתמש בתושבים כמגן.

- הרשות הפלסטינית שמצטיירת כמו מלאך ליד חמאס כי הם רק ממנים פעולות טרור תוך כדי שהם מפעילים לחץ פוליטי בכל העולם כנגדו.

פשוט צריך לקחת את הדוגמאות הללו ותכפיל.

• אהבתי 1

טסלה 3 2022

• תוכן חדש...