Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 דקות, יובל .מ. כתב:

אין לך מה לעשות, ככה הם רוצים לחיות.

ואני לא רוצה לשלם מס הכנסה, ביטוח לאומי ומס בריאות. ככה אני רוצה להיות וזאת האמונה שלי. אז אין מה לעשות או שמישהו יבאו לבקר אותי, ישימו עלי עיקולים ואולי גם אגיע לכלא?

לפני 10 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה לא יכול לגייס אותו בכוח ולהגיד לו שיעשה דברים בניגוד לאמונה שלו.

אבל לגייס חילוני בכוח, לתת לו לישון במשך חודשים בבוץ, להריץ אותו עם 30 קילו על הגב, לתת לו לקפוא בשלג בעמדת שמירה בחרמון או לרבוץ לילה שלם בלי לזוז תחת גשם במארבים, להיפצע ואולי גם למות אפשר? לא שמעתי שמכירים בארץ בסרבני מצפון חילונים.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 8 שעות, GREEN. כתב:

עפ"י ההגיון אתה צודק, אבל לדעתי אצל החרדים כקהילה הנושא של לתרום למען הכלל מושרש בהם מאוד חזק ולכן (זו תאוריה שלי ואני מאמין בה) אילו לא היו מחייבים את החרדים לעבור בכור ההיתוך של הצבא והם היו מרגישים שהגיע הזמן לקחת אחריות (לדוגמא אם הם יהיו הרוב) הם יעשו את זה בגדול (לדעתי) הרי כולם רוצים לחיות. וזה נכון גם לגבי עבודה.

מה שקרה שפעם היו הרבה מתגייסים חרדים, לאט לאט הם ראו שזה לא מתאים להם בגלל כל מיני סיבות, לדוגמה:

1. הצבא הוא לא רק לחימה אלא הרבה מעבר לכך כמו אירועי תרבות פעילויות חברתיות וכד' (כור היתוך)

2. להיות נשלט תחת מפקד או קצין שהאמון בשיקול דעתו שואפת לאפס בגלל ערכים שונים בין אם ערכים של דת ובין אם ערכים של סדר עדיפות (לשמור על חייו של אויב תוך כדי סיכון חיי חיילים) מכירים את המושג "פטור מטעמי מצפון"?

לכן הם פשוט התנתקו מזה, וכל זמן שהחילונים יקבעו את הסדר יום וינסו להכניס את החרדים בכוח, החרדים לא יקחו את העסק לידיים, וגם לא יקימו מערכי התנדבות תחת המדינה אלא הסתגרו בתוך עצמם כמגננה.

(סתם כך מעניין לציין שכל מי שאני מכיר מהיכרות אישית שהיה בצבא, או שהיה ג'ובניק או שהרוויח משרה טובה בתחום שהיה בצבא)

ההיסטוריה גם מוכיחה שכשהיה צריך לקחת אחריות הם עבדו יותר והתגייסו יותר. כרגע הם מרגישים רק צורך בלשרוד פה במדינה.

וכך לגבי עבודה, הצורך בלהכריח את החרדי בתואר בהרבה מקצועות שכלל לא נדרש בהם תואר גם מפריע. ביום שהחרדים ירגישו שהעסק באחריותם הם יעבדו יותר אבל לא לפני שיעשו התאמות בדרישות לכל מקצוע. (אולי אז יהיה להם את הזכות גם לעבוד בשרות המדינה ולקבל ג'ובים שכרגע ביחס לגודל האוכלוסיה הם כמעט לא מקבלים).

אתה לא עושה טובה לאף אחד כשאתה הולך לצבא ואף אחד לא חייב להתאים את עצמו אליך. למה אותנו לא שואלים ואתם חייבים pampering מיוחד שתואילו בטובכם לעשות מה שכל השאר עושים בכפיה? זאת אפילו לא חוצפה, זה משהו הרבה יותר חריף מזה. זאת בדיוק ההגדרה של להשתין מהמקפצה.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 16 דקות, Night Driver כתב:

האמונה שלו אומרת לשמור נגיעה ולא להיות עם אישה לבד. הוא נוסע באוטובוס, הולך ברחוב ונכנס לחנויות ונותני שירות. המסגרת הצבאית הרבה פחות מעורבת מזה.

2 מחזורים לפני היה פיילוט של מפקד חיל הים לשלב בנות בתפקידים "מלוכלכים", אז כן הייתה עבודה קרובה יחסית.

אבל זה תפקידים מאוד ספציפיים ואפשר להמנע מזה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 13 דקות, Potato כתב:

כי חתונה מוגדרת כהסכם הלכתי.

אתה יכול לעשות הסכם שהוא משפטי שייחשיב אתכם לזוג נשוי מבחינת רכוש/ילדים וכו' פשוט אל תקרא לו חתונה.

חתונה מוגדרת כהסכם הלכתי? זו בדיוק הבעיה.

במדינות דמוקרטיות נהוג שאנשים יכולים להתחתן עם מי שהם בוחרים, באופן שבו הם בוחרים.

לשלוח אנשים להסכם משפטי שהמדינה אולי כן ואולי לא תקבל, עם כל הכאב ראש הבירוקרטי, זה לא פתרון.

כמו שאני לא אציע לגייס בן אדם דתי לצבא ולשלוח אותו לבשל לעצמו אוכל כשר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 18 דקות, Potato כתב:

אתה יכול לעשות הסכם שהוא משפטי שייחשיב אתכם לזוג נשוי מבחינת רכוש/ילדים וכו' פשוט אל תקרא לו חתונה.

שניה למה בחול אני הולך לעירייה וחותם על טופס ("הסכם משפטי"), וזה נקרא חתונה. אבל בארץ חייבים להיות מיוחדים ולהגביל?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

חתונה מוגדרת כהסכם הלכתי? זו בדיוק הבעיה.

במדינות דמוקרטיות נהוג שאנשים יכולים להתחתן עם מי שהם בוחרים, באופן שבו הם בוחרים.

לשלוח אנשים להסכם משפטי שהמדינה אולי כן ואולי לא תקבל, עם כל הכאב ראש הבירוקרטי, זה לא פתרון.

כמו שאני לא אציע לגייס בן אדם דתי לצבא ולשלוח אותו לבשל לעצמו אוכל כשר.

תקרא לזה משפט פרמה ולא חתונה.

למה הסמנטיקה משנה לך?

Just now, David32 כתב:

שניה למה בחול אני הולך לעירייה וחותם על טופס ("הסכם משפטי"), וזה נקרא חתונה. אבל בארץ חייבים להיות מיוחדים ולהגביל?

למה? לא יודע,לדעתי מיותר.

פורסם (נערך)
לפני 1 דקה, David32 כתב:

כדי שלא תרגיש יותר מדי טוב עם עצמך.

וגם כדי שיהיה לרבנות קופון לגזור (כן, הם לוקחים על זה כסף מסתבר).

מעבר לזה גם אני לא מבין למה חתונה (וגם גירושין) זה לא יכול להיות משהו שנכנסים 5 דקות בעירייה לחתום, וממשיכים הלאה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 12 דקות, vadim6385 כתב:

מעבר לזה גם אני לא מבין למה חתונה (וגם גירושין) זה לא יכול להיות משהו שנכנסים 5 דקות בעירייה לחתום, וממשיכים הלאה.

איזה 5 דקות?

ראית את התורים בעירייה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 24 דקות, mikyl כתב:

אני לא רוצה לשלם מס הכנסה, ביטוח לאומי ומס בריאות. ככה אני רוצה להיות וזאת האמונה שלי. אז אין מה לעשות

יש חוקים שמחייבים אותך לשלם מיסים.

אין חוקים שמחייבים אותך לעבוד ואוסרים עליך להתפלל כל היום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 16 דקות, Potato כתב:

האם בת.ז. שלי יהיה רשום שאני נשוי? האם בדרקון שלי יהיה רשום שאני נשוי? האם במרשם האוכלוסין יהיה רשום שאני נשוי? הזכות להינשא היא זכות יסוד בסיסית. למה אזרח ישראלי שממלא את כל חובותיו כלפי המדינה נאלץ להשתמש במעקפים משפטיים וביורוקרטיים בזמן שכמה פרזיטים מתחמקים מקבלים את זה בחינם על הצלחת? 

פורסם
לפני 6 דקות, mikyl כתב:

האם בת.ז. שלי יהיה רשום שאני נשוי? האם בדרקון שלי יהיה רשום שאני נשוי? האם במרשם האוכלוסין יהיה רשום שאני נשוי? הזכות להינשא היא זכות יסוד בסיסית. למה אזרח ישראלי שממלא את כל חובותיו כלפי המדינה נאלץ להשתמש במעקפים משפטיים וביורוקרטיים בזמן שכמה פרזיטים מתחמקים מקבלים את זה בחינם על הצלחת? 

השאלה היא מה זה משנה לך.

אתה יכול גם להמיר את הדת שלך לקירגיסדרוזי ועדיין תהיה יהודי בת"ז.

פורסם
לפני 6 דקות, Potato כתב:

השאלה היא מה זה משנה לך.

אתה יכול גם להמיר את הדת שלך לקירגיסדרוזי ועדיין תהיה יהודי בת"ז.

מתי פעם אחרונה ראית את הת"ז שלך? שם מזמן לא רושמים את הדת, ובסעיף לאום ישנם רק כוכבים 🙂 
מה זה משנה לי? ומה זה משנה לבן אדם דתי להרביץ סטייק לבן ביום כיפור? אני בטוח שהוא לא יקבל הרעלה.

פורסם
לפני 53 דקות, SlowRide כתב:

שיתפלל כל היום ולא יעבוד, לא אכפת לי.

העיקר שזה לא יהיה על חשבוני.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 38 דקות, SlowRide כתב:

יש חוקים שמחייבים אותך לשלם מיסים.

ישנו גם חוק שמחייב אותי להתגייס לצבא ולשרת במילואים. אין לי שום בעיה עם מישהו שלא עובד ומתפלל כל היום. כן יש לי בעיה כאשר זה בא על חשבוני. אבל אתה יודעה, זאת לא הבעיה בשבילי ועם זה אני יכול להיות. אולי כי לא נתקל ישירות ולא מבין עד הסוף את המשמעות. אבל כאשר אותם אוכלי חינם שחיים על חשבון של אחרים נכנסים לי לצלחת ומנסים לנהל את החיים שלי זה כבר סיפור שונה לחלוטין.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

החוק שמחייב אותך להתגייס, לא מחייב אותם.

גם אין לך אינטרס אמיתי לגייס אותם.

יש לך אינטרס שהם יעבדו וישלמו מיסים כמוך, אבל אתה לא יכול להכריח בן אדם לעבוד.

הם אומרים שאתה נכנס להם לצלחת בדיוק כמו שאתה אומר את זה עליהם. ככל שאתה תדרוש יותר חילון של המדינה, הם ידרשו יותר הדתה.

למצב הזה יש 2 פתרונות. או לבטל את מדינת הרווחה, ואז יהיה פה אולי יותר קשוח אבל גם יותר הוגן, או להקים מדינה נפרדת לציבור שתורתו אומנותו.

לפני 18 דקות, vadim6385 כתב:

שיתפלל כל היום ולא יעבוד, לא אכפת לי.

העיקר שזה לא יהיה על חשבוני

כל עוד ישראל מדינת רווחה זה יהיה על חשבונך כי אתה מחוייב לשלם מיסים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...