Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא סובל את ביבי וחושב שישראל היום הוא סמרטעיתון.

אבל החוק של כבל הוא לא דמוקרטי.

הרי אם הממשלה של ביבי היתה מנסה לחוקק את החוק הזה, כנגד חינמון שמאלני, כבל ומרעיו היו זועקים לפאשיזם וסתימת פיות.

מי שתומך בחוק הזה, צריך גם לחייב את וינט לגבות תשלום, כמו שעושה הארץ...

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

"

אבל יודע מה? ביקשת, קיבלת.

פתח מהדורה מקוונת של ישראל היום (אם אתה נכנס בתאריך שהוא לא ה-11/02/2015 אז תלחץ על ארכיון ותלחץ על הגליון של 11/02/2015), עבור לעמוד 11.

מה תמצא שם? דיווח על כך שהדיחו שנים חברים מוועדת פרס ישראל לספרות בידי משרד ראש הממשלה (זה ביבי בשבילך כן? פעולה שכנראה בוצעה בהוראה של ראש הממשלה או מי מטעמו), ומתחת לכתבה עצמה מה יש? בעד ונגד, מי נגד? דן מרגלית הפרשן הבכיר של ישראל היום.

נכון שלא תקעו את טור הדעה הזה בעמוד 2 או 3, אבל הצמידו אותו לכתבה הרלוונטית.

מצד שני גם את טור הדעה בעד ההחלטה הזו לא שמו בעמוד 2 או 3 אלא צמוד לדן מרגלית."

זה בדיוק מה שכתבתי... עלה תאנה...

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

עלה תאנה זה לשים את דן מרגלית ב"דעות היום" (שם אגב בד"כ מפורסמים הטורים של חיים שיין שהוזכר).

עלה תאנה זה לא לשים את דן מרגלית באותו עמוד עם הכתבה שעליה הוא מביע ביקורת.

עלה תאנה זה לא לשים את דן מרגלית בעמוד 2-3 במוסף סופ"ש גם כשיש בטורים שלו ביקורת על נתניהו.

אבל תודה שטעית, אתמול בשעה 18:16 דקות ביקשת לראות ביקורת על נתניהו וכבר היום בבוקר קיבלת.

אם הייתי דתי הייתי קורא לזה השגחה עליונה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני יודע שאני צודק בהכל, כי אני טרחתי לקרוא לפני שאני מתווכח.

יתרונות? פחות נוסעים ברכבת ייקחו עיתונים וישאירו אחריהם, פחות ליכלוך ברכבת ובאופן אופטימלי צריך להעסיק פחות מנקים ברכבת ישראל, אבל על מי אני עובד? עם כמות השחיתות ברכבת ישראל לא יצמצמו עובדי נקיון גם אם הנוסעים יהיו כמו שוויצרים.

אז זהו, שאתה לא צודק בהכל וכנראה לא טרחת לקרוא מספיק.

אם יהיה פחות לכלוך ברכבת, יועסקו פחות מנקים בוודאות. התשלום לחברות הנקיון לעומת זאת, לא יקטן :)

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4328039,00.html

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
אתה עושה את עצמך או שאתה רציני?

זה בדיוק מה שבאתי לשאול אותך.

ברור כשמש שזו כותרת פרו ביבי, מה זה משנה אם זו דעה של פרשן או ציטוט של מרואיין? כשמורחים על העמוד הראשון דברים כאלה באופן חזרתי לא מסובך להבין במי העיתון תומך (ומעודד אותך לתמוך), במיוחד בתקופת בחירות שכל השאר עם הסלוגן המטומטם "רק לא ביבי" והעיתון המתחרה מביא כותרת שהמסר שלה הוא ההפך הגמור.

אתה באמת מאמין שתעמולה מוגבלת רק לתקופות בחירות?! מפעילים עלינו תעמולה כל הזמן. בין אם זה השלטון ובין אם זה מתנגדיו. הרי המאבק על הנושאים שעולים על סדר היום הוא תמידי.

בעניין המחיר וההשוואה למכונית, אתה צריך להבין את הנימוק של ניקו: כשמחלקים לך חומר תעמולה בחינם בצורת עיתון זה מצב לא רצוי. זה קצת כמו שהיטלר חילק בחינם מקלטי רדיו ושם רמקולים ברחוב כדי שכולם ישמעו אותו. כמובן שאין שום השוואה לתוכן הדברים של היטלר ימח שמו, אבל בשיטת העבודה יש מכנה משותף?

זה לא משנה כמה יעלה העיתון, אם הוא יעלה כסף אתה תצטרך לבחור אם להחשף לאג'נדה שלו או לא. להשוות את זה למכוניות זה פשות טעות כי לפורד אין אג'נדה שמשפיעה על סדר היום בישראל באופן שונה מלשברולט.

אני רואה שזה מתחיל להפוך למלחמת חפירות. אז בשביל שלא ינעלו לנו את השרשור המעניין הזה אני חושב שכדאי לקצר בדברים או לפחות להסכים על אי הסכמה.

אני משוכנע שהקוראים הבינו את כל העמדות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

ניטשה אתה בטוח שיועסקו פחות מנקים או שיהיה אותו מספר מנקים שהם הבן דוד של ההוא שמעבירים מטאטא מדווחים משמרת של 8 שעות שמתוכן ב-7 הוא מגרבץ?

זה בדיוק מה שבאתי לשאול אותך.

ברור כשמש שזו כותרת פרו ביבי, מה זה משנה אם זו דעה של פרשן או ציטוט של מרואיין? כשמורחים על העמוד הראשון דברים כאלה באופן חזרתי לא מסובך להבין במי העיתון תומך (ומעודד אותך לתמוך), במיוחד בתקופת בחירות שכל השאר עם הסלוגן המטומטם "רק לא ביבי" והעיתון המתחרה מביא כותרת שהמסר שלה הוא ההפך הגמור.

אתה באמת מאמין שתעמולה מוגבלת רק לתקופות בחירות?! מפעילים עלינו תעמולה כל הזמן. בין אם זה השלטון ובין אם זה מתנגדיו. הרי המאבק על הנושאים שעולים על סדר היום הוא תמידי.

בעניין המחיר וההשוואה למכונית, אתה צריך להבין את הנימוק של ניקו: כשמחלקים לך חומר תעמולה בחינם בצורת עיתון זה מצב לא רצוי. זה לא משנה כמה יעלה העיתון, אם הוא יעלה כסף אתה תצטרך לבחור אם להחשף לאג'נדה שלו או לא. להשוות את זה למכוניות זה פשות טעות כי לפורד אין אג'נדה שמשפיעה על סדר היום בישראל באופן שונה מלשברולט.

אני רואה שזה מתחיל להפוך למלחמת חפירות. אז בשביל שלא ינעלו לנו את השרשור המעניין הזה אני חושב שכדאי לקצר בדברים או לפחות להסכים על אי הסכמה.

אני משוכנע שהקוראים הבינו את כל העמדות.

סבבה שזו כותרת פרו ביבי, אבל זה לא מטעם העיתון אלא זה ציטוט ישיר של מרואיין, וזה בדיוק ההבדל בין סיקור חדשותי ובין מאמר מערכת.

אם הכותרת הראשית הייתה טור דעה מילא, אבל זה לא טור דעה, זה אפילו לא ציטוט של מרואיין מאותה מפלגה או מדינה של ביבי!

מה נראה לך שבכתבות על נושא "כן נאום ב-DC או לא נאום ב-DC" מותר לייצר כותרות רק מתעמולת הנגד?

אפשר לקחת רק ציטוט של נניח דובר הבית הלבן "זה לא מקובל"? (עזוב את זה שמאז הוא כבר הוכח כשקרן).

בוודאי שמופעלת כל הזמן תעמולה, אבל היא מותרת בחוק. היא אסורה בתקופה מאוד מוגדרת לפני הבחירות (וזה בדיוק התקופה ש"כביכול" משתלם להחזיק עיתון - בתקופה הזו הוא יכול להדפיס חומרים שאתה לא יכול להדפיס עם לוגו המפלגה).

אני תומך בדעת יבגני בקטע הזה, אם אתה רוצה חדשות בלי תעמולה (או תעמולה מאוזנת ליתר דיוק) - לך לרוטר, בכל השאר (קל וחומר בכלי תקשורת שאף אחד לא מחזיק אותם כדי לעשות מיליונים, - כי הם בד"כ מפסידים כסף) אתה תקבל את התעמולה שמתאימה לאותו בעל עיתון.

מבחינת התקשורת המודפסת, ישראל היום הוא דווקא במקום הכי טוב מבחינת איזון תעמולה, פינדר קרא לזה עלה תאנה, לאחרים אין אפילו חצי עלה.

בנושא ההשוואה למכונית, אל תשים את העגלה לפני הסוסים, יו"ר ועדת הבחירות לא קבע שזה חומר תעמולה, ולכן בינתיים ניתן להשוות את זה לרכב. נכון לעכשיו זה מוצר צריכה, אתה רוצה? תיקח, לא רוצה? אל תיקח.

לצורך העניין במה זה שונה מהגירסה החינמית של ידיעות אחרונות שמופצת? שם אין אג'נדה? שם זה לא תעמולה?

בכלל בבחירות הקודמות מה שהלך בידיעות אחרונות היה פשוט מביך, עם ההבנה שלהם שביבי מנצח והשאלה היא רק מי יהיה בקואליציה ומי לא, ניסו להלבין את אולמרט ולהכניס אותו חזרה לזירה כאילו הוא לא עמד בפני עונש מאסר ממושך.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בוא נעזוב את מספר המנקים ונתפשר על זה שיהיה פחות נקיון.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)

זה בטוח, מה זה בטוח, חתום, עם תוספת שעות וסיכון מקצועי בילט אין

אגב עכשיו ראיתי את זה, זה קטן לעומת הסיפור על בועז טופורבסקי לא?

אני לא יודע מה יותר גרוע בסיפור של אותו טופורבסקי, זה שהוא נחקר בחשד לשוחד או העובדה שהוא עשה את זה עם אנשי ליברמן?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

m3x7r3m3

עוד לא פגשתי את הישראלי שיציעו לו משהו בחינם ולא יקח(אני היחיד שלא לוקח עיתון) וכמובן שגם בידיעות יש תעמולה. בידיעות אפילו הגדילו לעשות ופרסמו בעמוד השער את הלוגואים של המפלגות (בסדר הנכון לשיטתם). החוק הזה אמור לאסור גם על ידיעות לחלק את הניירות שלהם בחינם, לא?

כל מה שהעיתון בוחר לפרסם זה מדעתו. יכלו גם לפרסם שלל דברים אחרים, אבל בחרו להלל את ביבי כרגיל.

אני חושב שישראל היום לא שונה מכל עיתון אחר עם מסרי התעמולה שהוא מפיץ, רק שמבחינת תפוצה הוא מנצח בגדול ובזה יש סוג של בעיה. בהודעה הקודמת הסברתי למה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
עלה תאנה זה לשים את דן מרגלית ב"דעות היום" (שם אגב בד"כ מפורסמים הטורים של חיים שיין שהוזכר).

עלה תאנה זה לא לשים את דן מרגלית באותו עמוד עם הכתבה שעליה הוא מביע ביקורת.

עלה תאנה זה לא לשים את דן מרגלית בעמוד 2-3 במוסף סופ"ש גם כשיש בטורים שלו ביקורת על נתניהו.

אבל תודה שטעית, אתמול בשעה 18:16 דקות ביקשת לראות ביקורת על נתניהו וכבר היום בבוקר קיבלת.

אם הייתי דתי הייתי קורא לזה השגחה עליונה.

אני מודה. טעיתי.

לשים טור (אחד!) של דן מרגלית, בעמ' 11(!), ליד טור שטוען להיפך (כדי שחלילה לא נתבלבל), הופך את ישראל היום לעיתון מאוזן.

ואני לא אתן לכותרות בעמודים 1-10 לבלבל אותי (נסו לנחש בעד מי הן..).

אכן טעיתי.

השכנוע העצמי שלך גדול משחשבתי...

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני עוקב אחרי הבלוג של יוסי גורביץ מדי פעם. אני לא מסכים עם כל מה שהוא כותב. לפעמים הניתוחים שלו ילדותיים ונאיבים אפילו בעייני ולפעמים הוא סתם נופל במלכדות הפוליטיקלי קורקט.

עם זאת, בכל פעם שהוא כותב על ארגון שהוא קשור אליו, הוא מדגיש את זה בפרסום הרלוונטי, וכשהוא החליט להתפקד למרצ הוא כתב על זה בערך באותו הרגע (ועד אז סתם היה קישור בעמוד הבית של הבלוג שלו לפוסט שהסביר למה הוא תומך במרצ).

בעייני זו הגינות בסיסית. לפעמים הגינות בסיסית כזו מופיעה גם בטורי דעה שונים, אבל בטח שזה לא הסטנדטרט של אף עיתון.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
עוד לא פגשתי את הישראלי שיציעו לו משהו בחינם ולא יקח(אני היחיד שלא לוקח עיתון) וכמובן שגם בידיעות יש תעמולה. בידיעות אפילו הגדילו לעשות ופרסמו בעמוד השער את הלוגואים של המפלגות (בסדר הנכון לשיטתם). החוק הזה אמור לאסור גם על ידיעות לחלק את הניירות שלהם בחינם, לא?

תשאל את falou, אם אתה מקבל משהו בחינם אתה לא הלקוח, אתה המוצר :wink:

ולא, החוק הזה לא יאסור על ידיעות אחרונות לחלק בחינם, כי מה שהם מחלקים ביום חול לא מגיע ל-30 עמודים, ובכל מקרה הם לא מחלקים אותו בשישי ככה שהחוק לא יחול עליהם, כנ"ל ישראל פוסט ושאר העיתונים החינמיים.

כל מה שהעיתון בוחר לפרסם זה מדעתו. יכלו גם לפרסם שלל דברים אחרים, אבל בחרו להלל את ביבי כרגיל.

אני חושב שישראל היום לא שונה מכל עיתון אחר עם מסרי התעמולה שהוא מפיץ, רק שמבחינת תפוצה הוא מנצח בגדול ובזה יש סוג של בעיה. בהודעה הקודמת הסברתי למה.

נכון, יכלו גם לראיין את אובאמה במקום את הסנאטור ג'ון מקיין, אבל סביר להניח שיראיינו את מי שדעתו תואמת את האג'נדה לא?

ראיון עם ג'ון מקיין אני מבטיח לך שלא תראה בהארץ/ידיעות, ככה שהכל הוא דו כיווני, אבל התפיסה הזאת שכל מה שהוא לטובת משהו הוא חרא/מטעם/ממומן/משוחד מגעילה אותי, לא כל החדשות צריכות להיות אנטי, לא כל הכתבות והראיונות צריכות להיות אנטי.

אאל"ט לידיעות יש תפוצה רחבה יותר מישראל היום, אז מה זה אומר? אז ידיעות זה בעיה יותר גדולה לא?

אני מודה. טעיתי.

לשים טור (אחד!) של דן מרגלית, בעמ' 11(!), ליד טור שטוען להיפך (כדי שחלילה לא נתבלבל), הופך את ישראל היום לעיתון מאוזן.

ואני לא אתן לכותרות בעמודים 1-10 לבלבל אותי (נסו לנחש בעד מי הן..).

אכן טעיתי.

השכנוע העצמי שלך גדול משחשבתי...

בוא נבהיר כמה דברים:

1. זה לא טור אחד, זה טור אחד היום, בדיוק יום לאחר הטענה שלך, בדיוק אחרי שכתבת בביטחון עצמי מופרז בקטע אחר:

m3x

פתח בבקשה את העיתון של היום וציין מס עמוד, בו מופיעה ביקורת על נתניהו.

2. איפה ציפית למצוא את הטור דעה הזה? לא ליד הכתבה באותו נושא?

3. בשער העיתון הכותרת השנייה בגודלה היא של אותה כתבה שצוינה (הראשונה היא לגבי הנאום ב-DC).

4. עמוד 2-3 מוקדש לעניין הנאום ("דיל בכל מחיר"), עמוד 5 מוקדש לפלילים, עמודים 7,9 מוקדשים לפוליטיקה (תחת סיקור "בחירות 2015"), ובעמוד 11 תמצא את הכתבה. עם כל הכבוד ל"סערת פרס ישראל" - זה הרבה פחות חשוב מאשר הנאום (מעניין באיזה עמוד מסוקר היום נושא הנאום בידיעות אחרונות) או הפלילים (רב ראשי לשעבר שכנראה יעמוד לדין, מי מחליף את הסמפכ"ל שמואשם בעבירות מין, ועוד שוטר שמואשם בעבירות מין וגם בהתעללות בעציר) וגם פחות מהבחירות הקרובות.

5. כשיש טור בעד וטור נגד זה הכי מאוזן, לטעון שזה לא ככה זה פשוט טענה מטומטמת ממדרגה ראשונה, מציגים בפניך את שתי הדעות עם נימוקים של הצד הזה והצד השני, תבחר מה מתאים לך.

אבל לא, כנראה שהסיקורים וגניזת הכתבות של ידיעות אחרונות לפי יצר הסחטנות שלהם נקראים מאוזנים אצלך.

תנסה בפעם הבאה לא לזלזל באינטלגנציה שלי, תודה.

אגב, אם כבר בנושא ביקורת, הליכוד הוא אחד מהעותרים לוועדת הבחירות לפסול את מועמדות זועבי, ובכל זאת ביום שני השבוע 09/02/15 (איך לראות את הכתבה אתה כבר יודע נכון) בעמוד 9 בכתבה על הדיון לפסול את זועבי (עתירה של הליכוד וישראל ביתנו כן?) ומרזל מופיע טור דעה של דן מרגלית, נגד אותה עתירה עם נימוקים שנתלים למשל בבן גוריון ומנחם בגין.

לא זאת ועוד, באותו דף אין טור דעה בעד פסילת זועבי, וגם אותו טור דעה של דן מרגלית ארוך יותר וגדול יותר בשטח הדף מאשר הכתבה עצמה.

אתה טועה כבר פעמיים באותו שבוע והשבוע עוד לא נגמר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

איך אני חולה על הויכוחים עם אלה שזורקים טענה, מקבלים הפרכה לאותה טענה, מתעלמים מכל העובדות, ואז מאשימים אותך בעיוורון.

מעניין מתי אתה תבין שטעית, כי העלית טענה, ובינתיים אני רק מוצא יותר דוגמאות שמפריכות את הטענה שלך.

אגב, פתח את עיתון שישי 06/02/15, מוסף "ישראל השבוע" עמוד 2-3, תחת הכותרת משנה "לבדוק, בשביל האמון", שקורא דווקא כן לבדוק את התנהלות בית רה"מ, כן כן, אותו אחד שלטענתך מפעיל מאחורי הקלעים את העיתון שבו זה כתוב לחקור אותו.

פתח את העיתון שבוע לפני כן, אותו מוסף אותם עמודים, כותרת משנה "חשבון הרווח וההפסד", בעד נתניהו?

בטווח של פחות משבועיים הוכחתי לך שאתה טועה לפחות 3 פעמים.

אבל לעזאזל עם העובדות, ישראל היום הוא רק בעד נתניהו, ממש שלוחה שלו.

היחיד שעיוור כאן זה אתה, עיוור לעובדות שחור על גבי לבן.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...