Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני סטודנט אשר חיי בירושלים וחושב לעבור בקיץ לאיזור סובב תל אביב. אם זאת אצטרך להמשיך לנסוע לירושלים לפחות 3 פעמים בשבוע. למטרה עיקרית זאת אני מחפש לקנות רכב. אחרי מחשבה רבה בנושא החלטתי שחשוב לי חסכון ואמינות (לכולם לא?) ובעזרת חברים ומכונאי רכב צמצמתי את החלטתי לברלינגו/פרטנר שנת 2007 מנוע 2000 טורבו. רכב חזק ואמין כולם אומרים לי. אבל אחרי שהתייעצתי עם מכונאי רכב נוסף הוא דווקא הציע את המזדה 2 כרכב אמין שנותן תפוקה טובה לאגרה. ברור לי שהקשר בין השתיים הוא מקרי בהחלט וקצת מוזרה ההשוואה ביניהם אבל מי מכם שיוכל אולי לפרט לי לי ולחדד לי את הבחירה אני אהיה אסיר תודה. כמו כן אני מדי פעם עובד עם ציוד כבד שאני צריך להעביר ממקום למקום, ברור לי שפה הפרטנר לוקח אבל אם זאת זה לא קבוע ולא כל כך קריטי הייעוד של הרכב לעבודה שכזו.

המחיר עצמו של הרכב לא מטריד אותי כמו הוצאות עתידיות ועלויות דלק.

כמו כן מיותר לציין שזה יהיה הרכב הראשון בבעלותי, אז מזל טוב.

דברים שחושבים לי:

הוצאות נמוכות על דלק.

להימנע כמה שיותר מטיפולים יקרים במוסכים.

בטיחות.

תודה לכל העוזרים.

פורסם

מה התקציב המקסימלי שלך ?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הבעיה עם דיזלים,שאם מתקלקץ המשאבה או הטורבו,הלך כול החיסכון,דבר שני יותר קשה למצוא מסחרית שמורה מפרטית.

לדעתי אם ניקח תקציב של 50,אתה יכול לחפש סוזוקי סוויפט,דיההטסו סריון ופיאט גרנדה פונטו, הסוויפט תהיה הכי זריזה, מבחינת חיסכון ממוצעת, הגרנדה פונטו, חלשה אבל יותר חסכונית תודות לגיר הרובוטי. הסריון אמינה, יש מבחר גדול רובם מהליסינג. המאזדה 2 במידה ונכנסת לתקציב, גם כן זריזה תודות למשקל נמוך, קח בחשבון שבגירסה הפשוטה יש רק 2 כריות אוויר (active).

עכשיו ראיתי שערכת, אם ככה המאזדה 2 לא בתקציב. יש לך את הגרנדה פונטו והסיריון, כמו כן יש את הגטס פחות חסכונית אבל מאוד אמינה ולא יקרה לאחזקה, רק חפש רמות איבזור gli/gls ולא glf, כיוון ששם כרית אויר אחת וללא abs.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מחברים שנוהגים על סיריון וסוויפט הבנתי שהם רכבים חלשים עם חווית נהיגה ירודה משהו ותחושת הביטחון יורדת עקב פלסטיק זול ויכולות נמוכות של אחיזה בכביש.

אני חושב שהגטס היא לא אופציה. למרות שאפשר לבחור את הדגם הבטוח יותר הבנתי שזהו רכב עדין שקיבל ציונים לא חיוביים בעליל במבחני בטיחות.

האם האמינות של רכבי העבודה וחוזק המנוע ואף החיסכון בצריכת דלק בכבישים בין עירוניים (פלוס רכב ידני), הוא לא פקטור מכריע מול מכוניות המיני שנחשבות לחלשות?

אותו מכונאי הצליח לבלבל אותי מאוד עם ההמלצה שלו על מאזדה 2 (ד״א מדוע המזדה יותר יקרה משאר המתחרות בקטגוריה?)

פורסם

נסעתי מספר פעמים על הסריון,היא בסדר,במסחרית אתה חושה הפלסטיק איכותי? פשוט גם כן אפלו יותר.

ובסיבובים מסחרית היא לא מזדה מיאטה,מרכז כובד גדול יותר לכן צריך להאט יותר.

מבחינת חוזק נכון,מסחרית שמצוידת בטורבו עושה בית ספר לסופר מיני,אבל גם להם יש תקלות,כמו הטורבו ומשאבת סולר,חיישנים הם אותם החיישים.נ

לי אישית הרכב הראשון היה הדובלו,כיוון שקשה הה למצוא שמורה היו תיקונים שהיו צריכים להתבצע.

אם אתה מוכן להוצאה פתאומית של כה אלפים במקרה של הדברים שציינתי,תחפש מסחרית,אני מציע את הדובלו שכן היא הכי חזקה.

פורסם

נהגתי בכמה מן הדגמים שהוזכרו פה. הראשון שעף מהרשימה ללא מצמוץ זה מאזדה 2, ימח שמה ושם זכרה.

סיטרואן ברלינגו או פיג'ו פרטנר (אותה גברת בשינוי אדרת) נוחות מאוד לנהיגה וכיף לגמוע איתן מרחקים גדולים. אינני מכיר את מנועי הטורבו שלהן, אבל לפחות בסולר האטמוספרי המנוע עמיד מאוד ויכול בשקט לעבור כמה מאות אלפי ק"מ ללא בעיות מיוחדות.

אם אתה מוצא אחת כזאת במצב טוב, לדעתי זאת אופציה פרקטית, בפרט אם אתה מידי פעם מעמיס את החבר'ה ונוסע לסופ"ש בכנרת.

פיאט גרנדה פונטו גם עונה על הדרישות שלך, אלא שאין לה את נפח ההטענה של צמד הצרפתיות - לטוב ולרע. אם אינני טועה היא אפילו בטיחותית יותר מהצרפתיות.

דייהטסו סיריון היא סבירה. לרעתה עומד מחיר שוק גבוה והעובדה שיש לא מעט פליטות ליסינג והשכרה, מה שדורש בדיקה מדוקדקת. לזכותה עומדת אמינות טובה וכן העובדה שבמקום רצועת תזמון יש לה שרשרת, מה שמונע טיפול יקר יחסית אחת לתקופה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אגב תמיכת המושבים של הבלינגו פשוט מצוינת,לא מכיר הרבה רכבים משפחתי עם כזאת תמיכה

פורסם

אתה מתכוונן לברלינגו?

אני חושב שירדתי מהמזדה 2

וכרגע האופציות עומדות על ברלינגו/פרטנר מנוע 2000 טורבו, פיאט דובל, האם היא עדיפה על הברלינגופרטנר? (מה המחירון שלו על מנוע 2000?)

ואולי גם הפיאט איבו יכולה להיות אופציה? כמה היא עולה ואיך המנוע שלה? (נראה לי שהגרנדה קצת חלשה בשבילי).

עוד הצעות חברים?

פורסם

לדובלו מנוע 1.9,בקשר למחיר תבדוק יד 2.

איבו בכזה תקציב לא תמצא,במיוחד לא גירסה החזקה יותר,כי לחלשה יש את אותו המנוע 1.4/77. כמו לגרנדה.

פורסם

מנוע 2000 טורבו (קרי 2.0HDI) זה אומר מקסימום שנת 2007 (כמו שלי) והמחירון שלהם כיום נע באיזור 25~ אלף ש"ח.

מנועים וטורבואים כאלה חיים מעל 300,000 ק"מ ללא בעיה, בהנחה שעברו טיפולים סדירים בסיסיים לגמרי.

המנוע הזה, וגם הטורבו, לא מפונקים כלל. הם לא צריכים שמן מיוחד או טיפולים חריגים. "סוס עבודה" זה השם השני של ה 2.0HDI .

מחליפים שמן (10W40) ופילטר (מקורי, כמה עשרות שקלים) פעם בשנה או 15K ק"מ, מסנן אויר וסולר כל 30K ובא לציון גואל.

החלק היקר הוא האינג'קטורים והמשאבה. הם חיים בד"כ 250K ק"מ, אפשרי גם יותר, אבל מסוכן. העלות מאוד גבוהה אך בסבלנות ניתן להביא גם מ EBAY חלקים שהם זולים ביחס למחיר בארץ (אבל לא זולים אבסלוטית).

ב"ניו ברלינגו" (הדגם החדש) רמת הפלסטיקה ואיכות החומרים היא הרבה מעל סיריון ושות', ויש לה גם ESP.

בברלינגו-2 (2003-2011) איכות הפלסטיקים גם כן טובה, ולמרות שלא מדובר בדיפון\ריפוד "רך", הפלסטיק עצמו טוב ונראה ויזואלית נעים בסך-הכל. לציין כי ב"ניו ברלינגו" אין מנוע 2.0HDI אלא רק 1.6HDI, לכן מבחינת מנוע וטורבו - רמת האמינות לא משתווה לדגמים הישנים (עד 2007) עם המנוע 2.0HDI.

אם אין לך בעיה עם גיר ידני - אני בעד. לציין כי אם חיסכון בדלק הוא בראש מעיינך, וכבר "פזלת" לדיזלים, קח בחשבון שמכונית פרטית עם מנוע דיזל היא חסכונית יותר מברלינגו ושות' הודות לאוירודינמיות עדיפה בהרבה. מבחינת מכוניות פרטיות, יש היצע לא רע בכלל (מלא VW\SEAT\SKODA בשלל גרסאות ומודלים) אך לציין 2 דברים לרעתן: ביטוחים יקרים (עקב גנבות) ואחזקה לא זולה במיוחד בחלק מהדגמים (חלק מהמנועי דיזל שלהם מכילים אינג'קטורים בתוך הראש, התיקון עצמו יחסית יקר וקיימת מגמת שחיקה של הקאמשאפטים בראשי מנוע). אם תצליח לשים יד על 307 עם מנוע 2.0HDI זה יכול להיות לא רע בכלל. C4 קיימת עם מנוע HDI מ 2006 אבל לא מדובר במנוע הנ"ל אלא במנוע 1.6HDI שהוא רגיש יותר (גם הטורבו) ובעל אורך חיים קצר יותר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אבל האם בטנדרון כגון ברלינגו או דובלו וכיו"ב הביטוח (חובה) לא יקר יותר שזה פקטור חשוב לסטודנט ששוקל שיקוןלי חיסכון?

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
אבל האם בטנדרון כגון ברלינגו או דובלו וכיו"ב הביטוח (חובה) לא יקר יותר שזה פקטור חשוב לסטודנט ששוקל שיקוןלי חיסכון?

ביטוח זה לא הפקטור היחידי במשוואה. למסחרית הוא אומנם יקר יותר, אבל זה זניח לעומת הטיפולים הזולים (כמו שציינתי קודם, ה 2.0HDI לא מפונק). רמת הגניבות של הרכב נמוכה, ובטווח מחירים של 20K-25K שח, זה כבר מתחיל להיות "סימן שאלה" אם לבטח מקיף או לא (במכוניות יקרות יותר אתה בד"כ תבטח מקיף אם אין לך את האפשרות לקנות במידה ונגנב הרכב).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...