Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאור הצלחת השרשור הקודם שלי בנושא גיטרות אני מנסה שוב:

בשנת 95' קניתי פנדר טלקסטר ומגבר מרשל Valvestate 8040. עזבו כרגע את הגיטרה (שאולי תקבל שרשור משלה מתישהו), המגבר הזה היום הוא אוברקיל רציני לצרכיי.

האמת שאני בקושי מנגן בחשמלית בימים אלה, עניין של תקופות. גם כשאני בתקופת חשמלית - אני מנגן רק בבית, בווליום לא היסטרי. אין לי ספק ש-15 וואט יספיקו לי לחלוטין.

אני מחפש קלין נקי ומצלצל ואוברדרייב בלוזי, לא צריך דיסטורשן כאסח. שנים שאני לא ממש מתעניין בתחום, יש מלא חברות "חדשות" שאני לא מכיר כלל (לדוגמא, Orange הזולים שווים משהו?).

מחיטוטים בלוחות מודעות ומחקר זריז אני מבין שערך המגבר שלי הוא בערך 1000 ש"ח (אני טועה? דגם Valvestate 8040, בוקסה Celestion G12L). האם אוכל למצוא בסכום הזה מגבר 15W נורמלי בעדיפות למנורות? יש המלצות ספציפיות? אני לא רוצה להוסיף שקל אחד מעבר למגבר הישן, יש לי הרבה על מה להוציא לפני כן.

מכירים מקום שמתעסק עם מגברים יד שניה חוץ מווינטג' בקינג ג'ורג'? רוצים החלפה או מכירים מישהו שיכול להיות מעוניין בכזו?

אין לי חשק להתחיל עם פרסום-סינון טלפוני-מיקוח מעליב-ברזים וכו'. בנוסף אין לי ממש חשק או זמן להתחיל לכתת רגליי עם הגיטרה בין החנויות השונות ולחפש לי מגבר חדש, כשדרישותי די בסיסיות ואיני גיטריסט מי יודע כמה, ניואנסים של סאונד כאן לא עד כדי כך יטרידו אותי.

שוב תודה, ואיזה כיף שהפורום הזה הוא וואן סטופ שופ!

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

שוק היד שניה מאוד חלש למגברים - אז קח בחשבון שיקח לך זמן למכור.

לבית אפילו 5W מנורות יספיק מעל ומעבר לבית. זה לא כמו המגברים שאתה מכיר מהטרנזיסטורים הזולים - תחשוב כמו מערכות ב2 שקל לבית שמצהירות על 1200W לעומת רמקולים אמיתיים של 150-200W שנשמעים משמעותית חזק יותר :)

הקפיצה באיכות במגבר מנורות אמיתי מהמגבר שלך תהיה מאוד דרמטית. (עם כל הכבוד למרשל וסידרת הואלווסטייט - וגם לי היו 2 כאלו - הם ממש לא בכיוון של מה שהולך היום עם המגברי מנורות הקטנים)

עריכה - אין לך כ"כ מה לקרא הלאה - ראיתי את התקציב רק אחרי שכתבתי את כל זה שאני אשאיר לאנשים שיקראו הלאה בעתיד.

ב1000 ש"ח - אולי תמצא איזה יד שניה של בלאקהארט.

מה התקציב?

אורנג' היא חברה מעולה ודי וותיקה שעושים מגברים שהעיפו לי את הראש בסאונד שלהם.

יש לזה יוצא דופן אחד - הטייני טרור שלהם שלדעתי די פרווה (וזה דווקא המגבר הקטן שלהם).

המגברים הרגילים שלהם - פח זבל.

לי יש לדוגמא Egnater Rebel 20 שהוא מגבר פשוט מדהים עם מנחת פנימי בין 1-20 W בסיבוב חוגה.

יש גם את המגבר מיני החדש של מסה בוגי - שהוא לא פחות ממדהים! אבל יקר אש.

ויש גם דברים יותר פשוטים כמו Blackheart שה15 ואט שלהם מעולה גם כן.

עצה שלי? תתרחק מהגדולים (כלי זמר וחלילית)

יש את מיוזיקול (נראה לי ככה קוראים להם) באיזור תעשיה בראשון עם היצע לא רע , יש את wild guitars ברמת השרון עם חדר תצוגה מעולה וצוות מדהים (עם תום עדיין מנהל את החנות - בחור על הכיפק) - בראשון תמצא אורנג' , בשני תמצא את רוב מה שאני כתבתי לך.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אה , והאורנג' שהעלית הוא די זבל , וממש לא מגבר מנורות.

אורנג' אמיתיים הם רוקוורב ומעלה לטעמי - אבל אז הסביבת מחיר ממש לא קשורה למה שאתה שמת.

Then dying is forgetting

פורסם

אני לא מבין גדול במגברים ולמרות חוסר הבנתי הנני חסיד של מרשל .

כמה וואט המגבר שלך ? שנת ייצור ? ומחיר לחבר פורום :wink: (אני..) ?

Gn'f'R

פורסם

הבנת את זה כי בכמה מגברי מנורות אמיתיים ניגנת?

גם אני בשלושה מגברים הראשונים חשבתי ככה... ואז התחלתי להופיע ולנגן קצת על ציוד יותר מרשים.

בימינו עם מגברי מנורות זולים בכלל אין מה ללכת על מרשלים לבית לטעמי.

אני ממש לא הכיוון של למכור - גם אני החלפתי מרשל 80ואט במגבר מנורות קטן בדיוק מהסיבה הזו.

סט כמו שלי אבל לדעתי הוא בסביבות ה4 אלף חדש.

Then dying is forgetting

פורסם

חזרות והקלטות ביצעתי במס' אולפנים קבועים , אחד המקומות ששרצתי בהם בערך 6 שנים הוא האולפן של אילן "רוקו" בגן יבנה ,

כן , אמנם המקום שלו נראה כמו מעברה (לא יודע איך היום - פעם אחרונה הייתי אצלו ב 2007 :oops:) אבל הסאונד שיצא מהצריף הזה

שווה מיליון דולר וזאת בזכות העובדה שהוא החזיק מרשל מנורות משנת שבעים ומשהו .

הקלטתי אצלו מס' דמויים עם סאונד חם ונדיר .

אז נראה לי שלפי הגדרתך בזה מסתכם הנסיון "האמיתי" עם מנורות .

אני בטוח שיש מגברים שמתעלים על מרשל - פשוט התחברתי לעיניין ואני לא עורך הרבה ניסויים , גם בבית אני מחזיק 80 שלהם כי לעניות דעתי ולמשמע אוזניי זה מתלבש טוב עם הלס פול .

אבל אשמח לעוד מגבר קטן ופרקטי .

Gn'f'R

פורסם
אחד המקומות ששרצתי בהם בערך 6 שנים הוא האולפן של אילן "רוקו" בגן יבנה ,

איזה נשכחות אתה מעלה לי. פעם אחרונה שהייתי שם הייתה לפני איזה 10 שנים.

אני יכול להמליץ לך לבדוק מגברי בוגרה. אמנם סיניים אבל מפתעיעם מבחינת סאונד (מנורות מלא). אם תמצא בלוז ג'וניור בתקציב שלך אז הוא בחירה מצויינת.

כבר שנים לא מתקן גיטרות
שטח: סמוראי קצר 98 --> סמוראי ארוך 88 --> גראנד ויטרה 98 --> פאג'רו Q ארוך 2000 --> האנטר 2014 --> שבי ואן G30 4X4 קוויגלי
כביש: רנו קליאו 2012 1150 ידנית

פורסם

מתעלק על הקישור ( סליחה מראש )

בתור חובבן שלומד לבד יש לי ESP MH-50 ומגבר כזה :

http://www.behringer.com/EN/Products/AC108.aspx

הבעייה שהדיסטורשיין שלו לא נשמע טוב.

איך אני גורם לו ( או מוסיף ) ללכת לכיוון של צליל מטאל כמו של מטאליקה?

תודה מראש

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

א. למרות שיש בו מנורה - זה ממש לא מדבר מנורות כן?

ב. הייתי מהמר שמרמקול 8 אינץ לא תוכל להוציא צליל ״עבה״ לא משנה מה תעשה

הייתי הולך על פדאל טוב בתקציב נמוך או מחליף מג

Then dying is forgetting

פורסם

מה זה תקציב נמוך?

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

אם אתה מתכוון לקנות מגבר - משהו סבבה שיחזיק לך כמה שנים טובות (מגבר מנורות קטן לבית + בוקסה קטנה - 10/12) יתחילו מ2500 צפונה.

אם אתה מנסה לסחוב עוד עם המגבר הזה - הייתי מנסה אולי איזה פדאל דיסטורשן (או אוברדרייב עם הרבה "בשר" כמו OCD של פולטון לדוגמא) שתוכל לקחת איתך הלאה כשתשדרג ציוד (גיטרה ומגבר). זה יעלה כנראה כמה מאות (500-1000 , תלוי מה)

Then dying is forgetting

פורסם

OCD לא ייתן לו צליל של מטאליקה ובטח לא של מטאל :).

קניית אפקט דיסטרושיין עד 500 ש"ח (חדש או יד שנייה) תעשה את העבודה מצויין. לדוגמא, האפקט של רוקטרון, שנמכר בכלי זמר בפחות מ-400 ש"ח.

פורסם

אמור להיות לי זרוק איפושהו פדל דיסטורשן של איבנז, אם אמצא אותו ותרצה - הוא שלך.

אני לא מבין גדול במגברים ולמרות חוסר הבנתי הנני חסיד של מרשל .

כמה וואט המגבר שלך ? שנת ייצור ? ומחיר לחבר פורום :wink: (אני..) ?

40 וואט, נקנה בשנת 95', דרוש TLC קל שאני מתכוון לבצע בקרוב.

לא בא לי למכור, בא לי להחליף. אין לך איזה טרייד מעניין להציע?

בכל מקרה אם אתה מעוניין (גם לגבי מכירה) דבר איתי בפרטי.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

צליל של מטאליקה יתן פיקאפים אקטיביים של emg 81/85 ביחד עם dual rectifier. מניסיון - השילוב הזה יוציא את הצליל הזה גם בערך מקרש עם מיתרים.

אבל דווקא OCD מאוד וורסטילי ויכול לתת המון עם eq נכון

הייתי בודק את הפדלים של מסה בוגי. לפחות בדמויים נשמעים אש.

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...