Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מפעל הייטק

POHUIST
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הבנתי

למה שזה יהיה שונה מהקמת מסגריה למשל?

השאלה שלך זה איך מקימים עסק בישראל? (שנחשבת לאחת המדינות הכי בירוקרטיות שקיימות בעולם לנושא...)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

קודם כל ישראל סבירה במחינת בירוקרטיה לעומת אירופה וטובה יחסית צחלק מהמדינות שם (מערב אירופה כמובן).

מפעל הי טק ימקימים כמו כל מפעל אחר. מוצאים רואה חשבון או עורך דין, רושמים חברה בע"מ או מוציאים עוסק מורשה, שוכרים מקום. קונים ציוד, מעסיקים עובדים ומתחילים לעבוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם יש לזה מפעל - רוב הסיכויים שזה לא הייטק.

הייטק בישראל זה בעיקר ״פתרונות״ של תוכנה וחומרה. התוכנה מן הסתם וירטואלית ואת החומרה ברוב המקרים לא מייצרים בכמויות שמצדיקות הקמת מפעל יעודי. בשביל דברים כאלה יש מפעלי turnkey כמו ״תמוז״ בקיבוץ יזרעאל או חברות תכנון מכני/חשמלי עם סדנאות צמודות.

יוצאי דופן הם מפעלי מוליכים למחצה (אינטל וכד׳), אבל אלה בד״כ לא קמים באופן עצמאי, אלא כחלק מתאגיד בינלאומי ולפי המפרט שלו.

פורסם

דריש, לפי הגדרת התמ"ת גם קבלן משנה לעיבוד שבבי ממוחשב נחשב הי טק.

אני גם לא מסכים עם הקביעה שלך שאם יש מפעל זה לא הי טק. גם מפעל שלא מפתח בעצמו עדיין יכול להיות הי טק.

פורסם

נקודה מעניינת לגבי התמ"ת, השכלתי.

לא יודע עד כמה קשיחות ההגדרות בעולם למונח "הייטק", אבל בארץ משתמשים בו באופן די ליברלי.

לצורך העניין, האם היית כולל בהגדרה הזאת גם מפעלים של מדפסות דיגיטליות או רובוטים רפואיים?

במערכת מולטי-דיסציפלינרית, היכן בדיוק עובר הגבול בין יחס הרכיבים המכניים לרכיבי המחשב ע"מ

שהמוצר יחשב להייטק? לי אישית קשה לומר.

פורסם

ברור שזה לא קו ברור. מצד שני אני גם לא חושב שמה שעושה חברה לחברת היי טק זה רק האלקטרוניקה אלא הסך הכל.

מפעל כמו ישקר זה מפעל היי טק למרות שהוא לא מייצר שום דבר אלקטרוני. ומנגד אני לא חושב שהמפעל הסיני שמייצר את האייפון הוא מפעל היי טק כי אין שוח היי טק בשורה של סינים מדוכאים שיושבים ומלחימים.

פורסם

אני חושב שההגדרה תלויה יותר בטכנולוגיות הייצור ובהקפדה על תקנים מסויימים של נקיון ואבטחת איכות.

לראיה, ובהמשך לדוגמת המפעל הסיני - יצא לי לבקר במספר מפעלי ״הייטק״ בצפון ובדרום הארץ, אז שם

זו הייתה שורה של רוסיות מדוכאות שיושבות ומלחימות בשכר מינימום. לא בדיוק אווירת הקמפוס של גוגל.

פורסם
מהם התנאים להקמת מפעל הייטק?

כמו במונופול, אתה צריך שלושה בתי מלאכה לפני שאתה יכול לבנות מפעל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חידוד של השאלה:

אני עובד בחברת הייטק והבנתי שיש אפשרות לפתוח מפעל הייטק, חפשתי מידע על העניין ברשת ולא מצאתי כלום.

אז אם מישהו יודע, אני אשמח לעזרה.

מה זה מפעל הייטק?

מי זכאי להיות מוגדר מפעל הייטק?

מהם ההטבות מבחינת מסל [???] של מפעל הייטק?

תודה

ליאור

פורסם

לא הבנתי, אתה רוצה להיות קבלן משנה של החברה בה אתה עובד כרגע? לפתוח בית מלאכה שייצר בשבילם את המוצר?

או שזה סתם רעיון שקיבלת בגלל שאתה עובד בחברת הייטק, ועכשיו אתה מנסה לפתח אותו?

פורסם

יש המון מסלולי סיוע של התמ"ת ואתה ממש לא צריך להיות מפעל הי טק בשביל זה. תרים אליהם טלפון ותבדוק מה אתה יכול לקבל.

פורסם

אני מכיר מפעל היי טק שמייצר בחדר של 10X10 בדרום תל אביב ויש עיר שלמה של אינטל בדרום...

בשביל שאפשר יהיה להתחיל להתייחס ברצינות, תצטרך לתת יותר פרטים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מפעל כמו ישקר זה מפעל היי טק למרות שהוא לא מייצר שום דבר אלקטרוני. ומנגד אני לא חושב שהמפעל הסיני שמייצר את האייפון הוא מפעל היי טק כי אין שוח היי טק בשורה של סינים מדוכאים שיושבים ומלחימים.

אני קצת מכיר טוב את חברת ישקר שבזמנו רכשה את החברה שעבדתי בה (ETM) והציעו לי לעבוד בה בתור מתכנן כלי עיבוד שבבי לכן אני לא מסכים איתך שישקר היא חברת הייטק.

נכון שהחברה מנוהלת כחברת הייטק אבל בסה"כ היא מייצרת שימות וכלי עיבוד שבבי פשוטים ומצויינים.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...