Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי בברלין לא מזמן גיטרת ארצ'טופ גרמנית, מעין רבע נפח ללא חיבור למגבר. היו מורכבים עליה מיתרים של חשמלית כשקניתי, ניגנתי בה ככה איזה חודש והחלפתי לסט של אקוסטית. אני לא מנגן ג'אז, סה"כ הנגינה שלי די בסיסית - אקורדים ומלודיות לא מורכבות מדי. לא משתמש כמעט במפרט (גם לא על החשמלית, אגב). הרבה שנים כבר שאין לי אקוסטית, אז אני לא לגמרי זוכר את העוביים והאופי של הסוגים השונים.

עם מיתרי החשמלית הצליל היה מאוד רזה, כמעט אנמי. קניתי מיתרי DR Rare 0.12, הצליל השתפר פלאים, היא נשמעת נהדר אך אבוי, כמעט בלתי נגינה. אני חושב שהגזמתי עם העובי בשביל לקבל סאונד שמן ומלא. המיתרים קשיחים מדי, אי אפשר לכופף (איך לתרגם Bending?) ובכלל הכל מרגיש מגושם. לא כיף לי בכלל. היה הרבה יותר נעים לנגן עם מיתרי החשמלית, גם אם הסאונד היה פחות מוצלח.

האם יש הבדלים בקשיות המיתרים בין סוגים שונים בעובי נתון? אם לא, פשוט לרדת למיתרי אקוסטית דקים יותר? אולי בכלל לחזור למיתרי חשמלית ולהנות מהנוחות העדיפה על חשבון הצליל?

אין לי ספק שסט המיתרים הזה יוחלף בקרוב מאוד, השאלה רק במה. המלצה לסט מוצלח תתקבל בברכה, כשהשאיפה לסאונד עם "בשר", אבל נוחות נגינה במקום הראשון.

IMG_1005.jpg

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי, למרות שאני לא מכיר את הדגם הנ"ל, אין ספק שהגיטרה זקוקה למיתרי אקוסטית ולא חשמלית. עם כל ה"ניסויים" האלו, תזהר לא לפגוע בצוואר ולא לגרום לעיקומים מיותרים. יכול להיות שהגיטרה צריכה סט אפ?

בכל מקרה, הייתי לוקח אותה לחנות ומתייעץ עם סטאפיסט.

תתחדש :).

פורסם

הי ,

בתור התחלה תוציא את המחשבה של שימוש במיתרים לא יעודיים . מאוד אהבתי את הגיטרה שלך למרות שלא שמעתי אותה -

אך אני בהחלט יכול לדמיין את הצלילים שלה .

למעשה הדבר היחידי שלא התחברתי אליו בגיטרה הוא המיקום של הגשר שנראה לי לא נוח (אבל אולי אני טועה),

אני מאוד מאמין שמיתריי cleartone או elixir יבצעו היטב את העבודה, אני מנגן כבר שנים רבות על 0.9 .

אם עדיין ירגיש אנמי תמיד יש לך את האפשרות להוסיף איזה פיקאפ ושומני .

יש לך אפשרות להעלות הקלטה קטנה של הגיטרה ?

Gn'f'R

פורסם

תתחדש :-)

בגדול, מיתרים של חשמלית מתאימים לגיטרות בעלות פיקאפים מגנטיים ומיתרים של אקוסטית מתאימים לגיטרות ללא הגברה (או עם הגברה מיקרופונית).

0.12 היא מידה סטנדרטית מאד לאקוסטיות ולמען האמת לא יצא לי להיתקל בגיטרות כאלה עם מיתרים דקים יותר. המידה הזו אפילו נקראת "light" כשמדובר באקוסטיות. באמת קשה לבצע מתיחות מיתרים לעומת חשמלית, אבל עם מספיק אימון אני בטוח שתסתדר.

בכל מקרה, לשנות עובי מיתרים בגיטרה זה לא פשוט כמו שאנשים נוטים לחשוב.

המתח שמופעל על הצוואר עולה ככל שעולים בעובי, מה שמצריך כיוון של הטראס-רוד בכל החלפה שכזו.

הנאט (החלק דרכו עוברים המיתרים בקצה הצוואר ליד מפתחות הכיוון) מחורץ לפי עובי שמתאים למיתרים מסוימים. עלייה בעובי מצריכה הרחבה של החריצים וירידה בעובי מצריכה החלפה של הנאט מכיוון שאין אפשרות להצר את החריצים.

שינוי בעובי משמעו גם שינוי באינטונציה (ולא נכנס כרגע להסבר מפורט של מה זה) - ובגיטרות אקוסטיות וקלאסיות זה סיפור לא פשוט מכיוון שאין כיוון אינטונציה בגשר כמו בחשמליות. זה מצריך שיוף של הגשר או החלפה שלו במידה ושיוף לא מספיק. קשה קצת לראות בתמונה איזה גשר יש לך בגיטרה, אבל נדמה לי שזהו גשר ללא כיוון כזה.

כמו שהג'וקר המליץ, כדאי מאד לקחת את הגיטרה לאיש מקצוע.

הוא יוכל לומר לך איזה עובי מתאים כרגע לגיטרה וגם יוכל לבצע סט-אפ לפי הדרישות שלך.

בנוגע להמלצה על מיתרים מסוימים - מדובר בעניין מאד אינדיבידואלי. יש אנשים שמעדיפים צליל בהיר יותר ויש כאלה שפחות.

כדאי בהחלפות המיתרים הראשונות לנסות בכל פעם סוג אחר וכך תוכל למצוא את הסוג שמתאים לך.

אני אישית מאד אוהב את martin 80/20, אבל אני מוצא שצריך להחליף אותם לעתים קרובות - לפחות בגיטרה שלי שמאד רגישה למיתרים לא טריים.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

היי אנלוגי,

לא קנית גיטרה אקוסטית רגילה (מה שמוכר בעולם כ-STEEL STRING ACOUSTIC GUITAR) אלא גיטרת ארצ'טופ. המבנה של הגיטרות האלו דומה מאוד לכינורות/צ'לו/קונטרה בס וכו' ויועדו במקור לנגינת ג'אז וסווינג. מבחינת מיתרים, הבחירה הקלאסית תהיה ציתרי FLAT WOUND בעובי של לפחות 0.11 (ואני ממליץ על 0.12). אחד הצרכים של הגיטרה במיתרים עבים הוא הלחץ שצריך להיות מופעל על הגשר שאינו מחובר לגוף אלא מקובע למקומו נטו ע"י אותו לחץ.

נכון שכדי לעשות בנדים המיתרים האלו קצת קשים אבל אתה צריך להבין שכשתיכננו את הכלים האלו טכניקות נגינה שכוללות בנדים (כמו בבלוז/רוק) פשוט לא היו קיימות. אם הגיטרה תקינה ובסט-אפ טוב היא צריכה להיות נוחה גם עם מיתרי 0.12.

בנוסף מכיוון שלא מדובר בגיטרה אקוסטית רגילה יכולת הפקת הסאונד שלה ללא פיקאפ פחות טובה מאקוסטיות סנטדרטיות (כמו שמכירים היום) ולכן אני הייתי ממליץ להתקין פיקאפ מיוחד לגיטרות ארצ'טוב שיחמיא לגיטרה ובשום פנים ואופן לא להתחיל לחצוב בלוח התהודה, מה שיהרוס לך לא מעט מהכלי.

אני מצרף לך לינק לדף לי (בכל זאת תיקון, שיחזור ובניית כלי מיתר זה מה שאני עושה): http://www.facebook.com/pages/%D7%A6%D7%97%D7%99-%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%9E%D7%91%D7%A8%D7%92-%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%AA/235573533198706

אם תרצה עוד ייעוץ ו/או לבדוק את הגיטרה אתה מוזמן להרים טלפון ולקפוץ - 054-7988744

כבר שנים לא מתקן גיטרות
שטח: סמוראי קצר 98 --> סמוראי ארוך 88 --> גראנד ויטרה 98 --> פאג'רו Q ארוך 2000 --> האנטר 2014 --> שבי ואן G30 4X4 קוויגלי
כביש: רנו קליאו 2012 1150 ידנית

פורסם

תודה רבה.

בקשר לפיקאפ - לא מעוניין, לא כרגע, אין לי בזה שום תועלת - אני אוהב לנגן בבית על הספה.

הגיטרה עברה לא מזמן Refretting מקצועי, לגבי סט אפ אני לא לגמרי בטוח - אין טראס רוד, אז בעצם הכיוונון היחיד שאני יכול לראות הוא כזה שאני ממילא צריך לכון בעצמי - מיקום הגשר וגובה האקשן.

לגבי מתיחות מיתרים (Bending) - ניתן לביצוע, פשוט לא ממש משפיע על הטון :).

אני חושב שאחליף בשלב הראשון למיתרי אקוסטית דקים יותר ואבדוק. כאן אני חוזר לשאלה המקורית שלי - האם סטים של חברות שונות/בטכנולוגיות שונות באותה מידת עובי יתנו מתח מיתרים זהה? ההגיון שלי אומר שכן.

Eran26 - אין לי הקלטה, אבל אם אתה בת"א אתה מוזמן בשמחה, כנ"ל לשאר העונים כאן.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

נשמע כאילו בכ"ז כדאי לך לתת לאיש מקצוע לחוות דעה.

החלפות מיתרים כאלו דרמטיות (במיוחד אם אתה לא סגור על מה בדיוק מתאים לכלי) זה לא נשמע לי כזה עניין בריא לכלי , או לכיף שלך מלנגן בו.

אני גם מכיר את צחי ISHC אישית אגב ובהחלט ממליץ עליו כבעל מקצוע מעולה בתחום של טיפול בכלי מיתר.

הוא עשה עבורי גם סטאפים וגם עבודות קצת יותר מתקדמות ויש לי רק מילים טובות להגיד עליו (גם ברמה האישית)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו, תודה על הפירגון וההמלצה.

לבעל הגיטרה, על ייעוץ ובדיקות אני לא לוקח כסף, אם תרצה לשמוע את דעתי אתה מוזמן ליצור קשר.

כבר שנים לא מתקן גיטרות
שטח: סמוראי קצר 98 --> סמוראי ארוך 88 --> גראנד ויטרה 98 --> פאג'רו Q ארוך 2000 --> האנטר 2014 --> שבי ואן G30 4X4 קוויגלי

פורסם
ליביו, תודה על הפירגון וההמלצה.

לבעל הגיטרה, על ייעוץ ובדיקות אני לא לוקח כסף, אם תרצה לשמוע את דעתי אתה מוזמן ליצור קשר.

נצל''ש.

שוכבת אצלי בבית קלאסית ממש מגעילה, סטייל מחסן הגיטרות

עם סדק קטן בצוואר למעלה,

אפשר פשוט להדביק עם דבק נגרים נכון?

(אני לא מתכנן חדשה עד שאני לא יודע לנגן טוב לגמרי)

עוד שאלה. בתור שמאלי שמנגן על גיטרה רגילה, זה אמור להיות כ''כ קשה? כי אני מפחד שאני פשוט מאנשים האלו שלא יכולים.

טאבים אני שולט ומצליח. אקורדים קצת פחות, אבל תתחש בבזה שאני החזקתי גיטרה עובדת רק 4 פעמים בערך.

אז התאמנתי רק על טאבים.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין במפץ הגדול? מזל טוב, גם לך יש תאוריה דמיונית. :-P

פורסם

אפשר להדביק עם דבק עץ רק כדאי שהוא יהיה דבר איכותי, יש דבק של חברה שנקראת TITEBOND, מאוד איכותי וניתן להשיג בהמון חנויות של חומרי/כלי עבודה.

גם אני שמאלי אבל מנגן רגיל. אותי הצליחו להרגיל ויש שמלאיים שחייבים "להפוך" את הגיטרה. לוקח הרבה זמן ותירגול עד שתגע לנגינה זורמת, אין מה לעשות אתה חייב להמשיך :)

כבר שנים לא מתקן גיטרות

פורסם

אני מכפר סבא, נמצא צמוד לתחנת הרכבת אם זה מקל עליך את ההגעה.

רח׳ יציאת אירופה 30, 054-7988744. רק תאם איתי מראש בבקשה.

כבר שנים לא מתקן גיטרות

פורסם
אפשר להדביק עם דבק עץ רק כדאי שהוא יהיה דבר איכותי, יש דבק של חברה שנקראת TITEBOND, מאוד איכותי וניתן להשיג בהמון חנויות של חומרי/כלי עבודה.

גם אני שמאלי אבל מנגן רגיל. אותי הצליחו להרגיל ויש שמלאיים שחייבים "להפוך" את הגיטרה. לוקח הרבה זמן ותירגול עד שתגע לנגינה זורמת, אין מה לעשות אתה חייב להמשיך :)

אני לא מתכוון להפוך את הגיטרה, אני מקווה שאני יגיע לנגינה זורמת ;)

ואת הדבק אני יחפש,

טיונרים בפלאפונים למניהם [s3] עושים את העבודה כמו שצריך?

האתר של עודד נבון מלמד טוב מספיק ?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין במפץ הגדול? מזל טוב, גם לך יש תאוריה דמיונית. :-P

פורסם
אני לא מתכוון להפוך את הגיטרה, אני מקווה שאני יגיע לנגינה זורמת ;)

ואת הדבק אני יחפש,

טיונרים בפלאפונים למניהם [s3] עושים את העבודה כמו שצריך? כן

האתר של עודד נבון מלמד טוב מספיק ? לא התנסתי

.....

כבר שנים לא מתקן גיטרות

• תוכן חדש...