Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

רכשתי לרכבי חיישני רוורס ואני מעוניין להתקין אותם עצמאית, עבודה פשוטה שכל אחד יכול לעשות, הבעיה היא החיבורים למערכת החשמל, בדף העזר להתקנה כתוב שהכבל האדום מתחבר לכבל הרוורס, והשחור מתחבר לכבל earth -12v, הבעיה שאין לי מושג איך מזהים את הכבלים האלה, פירקתי את אחת הבקליות ויש שם כמעט 8 כבלים שמחוברים לפלאג!!!!

יש למישהו מושג איך מזהים את הכבלים הרלוונטיים?

פורסם

אפשר וויזואלית להסתכל על המעגל המודפס ולעקוב אחרי החוטים ואפשר ע"י שימוש ברב מודד או מנורת ביקורת.

אתה צריך לחפש את הפלוס בלבד שכן המינוס הוא גוף הרכב.

אם זה נשמע לך כמו סינית, עדיף שתשאיר את מלאכת ההתקנה לבעלי מקצוע שכן תמיד יש פוטנציאל לנזק.

פורסם

צריך ידע בסיסי בחשמל כדי לזהות את החוטים.

דרך אפשרית היא ע"י נורת ביקורת, לדקור חוט חוט כאשר מישהו ברכב יושב בכיסא הנהג וישלב לך רוורס עד שהנורת ביקרות תידלק באחד החוטים כאשר קוטב אחד של הנורת ביקורת מחובר לגוף הרכב(מינוס).

ומינוס תוכל לחבר לאיזה בורג שמתבר לשילדה.

או שפשוט תפרק את הלוח מגעים של המנורות ותעקוב אחרי המגעים ותגלה, רק לפני שאתה מחבר תוודא עם נורת ביקורת שגילית את החוט הנכון כדי להימנע מחיבור הפוך.

אם אינך מבין בזה כ"כ, תוכל ךהשאיר את כל העבודה לחשמלאי/מתקין, או תרכיב הכל ורק את החיבורים לחיווט נורה תשאיר לחשמלאי, יש רכבים שבקלות ניתן לגרום נזק למחשב המרכב ואז כל החסכון והכיף יהפכו לסיוט, לכן חשוב להכיר את הרכב לפני התקנות מסוג הזה.

יקיר.

פורסם

שלום,

סיימתי את ההתקנה ואמרתי הכי בטוח אלך לחשמלאי שיבצע את החיבור, בקלות גילה את החוטים ע״י דוקרן פשוט שמחובר בקצה למנורה קטנה, בקיצור אחרי שביצענו את החיבור גיליתי שהחיישנים עובדים אבל בצורה מרגיזה ונראה לי שיש בהם תקלה, הצפצוף של החיישנים אינו מפסיק ועובד כל הזמן גם כשאוטו רחוק ממפגע כלשהוא וכשאני מתקרב למשהו הם מתחילים לצפצף כולל מרחק מהמפגע, אבל הצפצוף מרגיז. ברכב השני שלי כשאני רחוק ממפגע הצג מראה שהחיישנים בפעולה אבל הצפצוף מתחיל רק בהיתקרבות לעצם מסוים , למה זה קורה והאם יש למישהו פתרון לזה?

פורסם

החיישנים מותקנים כראוי בתוך הפגוש, הבעיה שלי היא שהמערכת מתחילה לצפצף מיד כשאני משלב הילוך אחורי ולא רק כשאני מתקרב לעצם מסוים. לי נראה שהקופסה שאליה מחוברים החיישנים נדפקה ובכל הפעלה היא מראה לי "E4" ולפעמים "E3", מישהו נתקל בזה פעם?

פורסם

ישנם חיישני רוורס שצורת העבודה שלהם היא צפצוף קבוע ברגע השילוב לרוורס ובעת התקרבות לעצם הם מצפצפים באופן קטוע ומהיר מאוד(אחד הדברים היותר הזויים שנתקלתי בהם במספר רכבים)אני מקווה שלא "נפלת" על סט שכזה(הסט האחרון שנתקלתי בו היה מותקן על האיביזה SC שהייתה במבצע בזמנו)

תומר

נ.ב- שים לב,ישנם טמבונים אשר מבחינה עיצובית בנויים מחלק שקוע וחלק בולט והתקנת חיישן במיקום שקוע או בזווית מסוימת גורמת לו ל"החזר" מהטמבון עצמו,מה שכמובן נותן פידבק שגוי למח.

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

שלום,

תודה לכולם על העזרה והתשובות, שכחתי לציין שהמערכת הזאת בנוייה משומנה חיישנים ולא רק ארבע, כאשר היא מחוברת בשלושה חיבורי חשמל, החיישנים האחורים עובדים כשאני משלב רוורס לכן החיבור הוא לאור רוורס, והחיישנים הקדמים מחוברים לפנסי ערפל אחוריים, ולצורך הפעלת החיישנים הקדמיים אני צריך להפעיל את מתג הערפל. והכבל האחרון מחובר ל-12V EARTH.

הבעיה היא שניסינו לחבר את כל החיבורים של 8 החיישנים על אותו קו חשמל של הרוורס ופה טמונה הבעיה, נראה לי שדפקנו את "המוח" שכנראה מתוכנת שיעבוד בכל פעם בנפרד, פעם רוורס, ופעם קדימה, וכשאני מפעיל את שניהם ביחד יש מין נפילת מתח בצג!!!!!

בכל מקרה הזמנו עוד מוח ואעדכן בהמשך לגבי העניין, אנשים שקרה להם מקרה דומה מוזמנים לכתוב בבקשה.....

פורסם

לתומר,

הבעיה היא שהצג מצפצף כל הזמן גם כשהחיישנים עצמם מנותקים מהמוח ומה שמחובר למוח זה רק חשמל והצג עצמו, מה שמחזק את ההשערה שהמוח דפוק!!!!!

ברכבי השני "קורולה 2011" מותקנים חיישני רוורס פשוטים שקיבלתי במתנה ברכישת הרכב, המערכת שם יציבה וברגע שאני משלב רוורס הצג נדלק בלבד וברגע התקרבות לעצם ובמרחק של 1.5-2 מטר הוא מתחיל לצפצף כולל תצוגת מרחק מהמפגע!!!

נהפוך הוא במערכת של ה- 8 חיישנים שכל הזמן הצג מצפצף בצורה מרגיזה וללא הפסקה עד שאני מתקרב לעצם מסוים ואז שומעים צפצוף מקוטע והוא מתגבר ככל שמתקרבים למפגע !!!!! למה זה קורה!???

• תוכן חדש...