Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אסטוניה כמשל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 281
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תודה על השיעור בהתייחסות לקביעות המלומדות של SRONIS.

תצטרכו לסלוח לעומר. הוא חולה והוא קצת גראמפי. הוא גם שוכח שאני גרפומן חסר תקנה, הוגה יתר על המידה ובאופן כללי טיפוס מעצבן שחייב תמיד למצוא משהו להגיד על דברים :lol:

נראה שאני צריך להבהיר שוב שאין לי כוונה לייחצן את אסטוניה, בטח שלא בשלב הזה. חוץ מזה שקר פה טילים וזה ג'יפה.

רוב הדברים שכתבתי לא מגיעים מניסיון אישי אלא ממה שאני חוקר מעל גבי האינטרנט (ואמרתי את זה כבר בהתחלה!), וכפי שאנחנו כבר יודעים, ויקיפדיה לא יודעת הכל...

בכל מקרה, עומר ממהר לטעון שאני לא יודע על מה אני מדבר, אבל בסופו של דבר הוא לא סתר את רוב הדברים שכתבתי, אלא רק הוסיף מניסיונו.

בהתייחסות לנקודות שהועלו ע"י עומר:

איך אתה מסביר שבכמה מקומות כבר קראתי שמהירות החיבור הממוצעת בטאלין היא קרוב ל-60 מגה, ואתה מדבר על 12 בלבד? קניית מאמרים בעיתונות? נשמע לי מוזר, לא מדובר בעיתונות מקומית.

כל שאר הדברים שאמרת, לגבי מוסר העבודה האסטוני, לגבי המשכורות, לגבי הנשים, לגבי חברות ההייטק שאין פה - דווקא משחק לטובתנו, האאוטסיידרים (בעצם אתה כבר לא ממש אאוטסיידר אלא אסטוני לכל דבר, אם תרצה או לא :twisted: ).

נ.ב. נקודה נוספת - האינטרנט טוענת שאמנם יש יותר נשים מגברים, אבל בעיקר בגילאים מבוגרים (כמו שעומר אמר, תוחלת החיים לגברים נמוכה משמעותית מלנשים). לדוגמא, בטאלין יש כ-40000 יותר נשים מגברים (מתוך 400000 איש סה"כ), אבל רובן בגילאי 60 פלוס...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יאללה יאללה, חדל קשקשת.

האם "מיהרתי לציין" שאתה לא יודע על מה אתה מדבר? האם ציינתי שאני הולך לסתור את מה שאתה כותב?

בכל מקרה, נראה שחלק לא קטן מ"התובנות" שלך הגיעו משטויות ששמעת ממני - דיעות (חלקן כנראה אכן קשקוש, חלקן קצת פחות) שלקח לי כמה שנים לפתח.

לגבי הנקודות שהעלת:

אני מבין שקניית המאמרים נשמעת לך "מוזר", ואני מתאפק לא ללעוג לצורך שלך להתווכח כאשר אתה מחזיק באפס מידע בנושא.

אשמח לנסות להסביר ביותר פרטים בהזדמנות, אך בעקרון מדובר בכתבות שנדחפות לעיתונות (זרה, כמובן) על ידי בעלי אינטרסים אסטונים. אסטוניה דוחפת אג'נדה של עמק הסיליקון של צפון אירופה כבר שנים, ומדובר בהבטחות ללא כיסוי.

אינטרנט:

http://www.netindex.com/download/allcountries/

רואה את הבאמפ בגרף של אסטוניה? רואה שהוא לא קיים באלו של לטביה ושל ליטא, למשל? זהו.

אגב, אחרי קריאה של ההודעה שלי ראיתי שכמעט לגמרי התמקדתי בשלילי - כמובן שיש גם חיובי. אולי אפרסם מאוחר יותר, אם עדיין ישאר לי משהו להוסיף אחרי שהאנתרופולוג הגדול, רוני "מייקל פאלין" שטרן אמר את דברו :lol:

פורסם

לפחות דבר אחד טוב הצלחתי לעשות עם המעבר לאסטוניה - להוציא את עומר מהקונכיה האסטונית שלו ולגרום לו ליצור קשר עם העולם החיצון בישראל. אם מטרה נעלה כזו באה על חשבוני - מילא :lol:

בחודשים הקרובים בוודאי אחקור לעומק את השטויות ששמעתי ממנו ואחזור עם יותר מידע רלוונטי (או שלא).

לגבי קניית המאמרים - עדיין נשמע לי קצת מוזר שאסטוניה הקטנה מצליחה להשפיע על העולם הגדול, אבל קטונתי. מחכה לשמוע על הטוב שיש באסטוניה, אמנם טרם הגעתי לכאן ייחצנת אותה מצוין, אבל בטח יש עוד מה לספר...

ואגב, הזכרת לי עכשיו כמה התוכניות של מייקל פאלין טובות. אני אנצל את עשרות המגהבייטים לשנייה שעומדים לרשותי ואוריד כמה מהסדרות שלו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בטח. כבר אמרתי שקר פה? לא מבין איך אנשים חיים במקום הזה בתקופת החורף. שלג זה נחמד לבערך 5 דקות. אח"כ זה מתחיל לייאש.

ספיקינג אוף ייאוש, אני עדיין מחכה לרשימה שעומר הבטיח על הדברים הטובים באסטוניה.

בינתיים אביא לינק לרשימה שמישהי עשתה לפני כמה שנים, שדי הופתעתי לגלות שאני כבר יכול להזדהות עם בערך חצי ממה שכתוב בה, מה שאומר שמצבי קשה :lol:

לענייננו: יותר זול לחיות פה מבישראל, באופן משמעותי. שכר דירה, קניות בסופר, תחבורה ציבורית, תחבורה לא ציבורית, מסעדות...

יש דברים שלא יותר זולים - למשל מותגי אופנה. למשל חלק ממוצרי האלקטרוניקה. את הקנון 650D שאני קונה - אני קונה בארץ כי יותר זול ב-10-20%. לעומת זאת היום קניתי פה טלוויזיה 40 אינץ' LED 3D FULL HD די איכותית ב-2500 שקל.

אה, וחקרתי קצת - יש פה התאחדות דריפטרים פעילה ומוכרים מכוניות דריפט מקצועיות בסכומים שיורדים לפעמים ל-1000 יורו...

אבל כל זה בטח לא יותר מעניין אתכם מהבחורות, נכון? אז ככה: 90% מהן צובעות לבלונד. נדמה שלפחות חצי מהן 175 ס"מ ומעלה, רובן המוחלט רזות (אפילו מדי לטעמי). וכן, יש משהו בגנים הרוסים/פינים האלה שהופך אותן למאוד יפות... הן גם מאוד נחמדות, ברובן. ואוהבות זרים. ולא, לא תקבלו תמונות. אני פשוט רוצה לחסוך לכם את כאב הלב... :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
שהופך אותן למאוד יפות... הן גם מאוד נחמדות, ברובן. ואוהבות זרים. ולא, לא תקבלו תמונות. אני פשוט רוצה לחסוך לכם את כאב הלב... :wink:

אופס, דווקא לרואה שחורות כמוני?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אתם בטח מתים לעדכונים, אז נתחיל בכך שלא תאמינו, אבל עדיין קר פה טילים. ותנו לי לצנן את האווירה אפילו יותר, ולהגיד שלא תקבלו כאן תמונות של אסטוניות, ולו כי לא נעים לי לדחוף להן מצלמה לפרצוף :-P

מה שכן, חשבתי לצרף לכם כמה תמונות מההווי של עיר הבירה, טאלין, למקרה שזה מעניין מישהו.

זה הבניין בו אני מתגורר, במרכז של העיר העתיקה, כפי שצולם בבוקר נדיר של שמיים כחולים:

18619_580696421954249_612171158_n.jpg

וככה הוא נראה בחמש אחה"צ באותו היום:

482917_580698308620727_1022339270_n.jpg

להמחשה נוספת, עוד תמונה מהכיכר המרכזית של העיר בשעות הבוקר:

521788_580696618620896_1608048206_n.jpg

והנה היא בערב:

521660_580698418620716_72783769_n.jpg

עוד כמה תמונות מהעיר העתיקה:

524928_589781231045768_1234377349_n.jpg

19593_589781204379104_1851335776_n.jpg

524872_589781237712434_914462911_n.jpg

קטר לבני הספל:

13194_589781174379107_2101838557_n.jpg

ברווזים לחובבי החיות:

13194_589781004379124_1491952642_n.jpg

31464_589781111045780_1401779671_n.jpg

עוד בהמשך...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אתם בטח מתים לעדכונים, אז נתחיל בכך שלא תאמינו, אבל עדיין קר פה טילים. ותנו לי לצנן את האווירה אפילו יותר, ולהגיד שלא תקבלו כאן תמונות של אסטוניות, ולו כי לא נעים לי לדחוף להן מצלמה לפרצוף :-P

מה, הזום עובד רק במקרה שהוא מכוון כלפי ברווזים? :twisted::lol::wink:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

מעלה בי זכרונות מעולים. כבר קרוב ל4 או 5 שנים שלא הייתי שם. וזאת לאחר שלפחות פעם בשנה אני שם.

ידוע לך אגב, מה מחירה של דירה כזו כמו שאתה מתגורר בה? מה גודלה אגב?

בטאלין יהיה קר עוד הרבה זמן. אל תופתע אם גם בקיץ תתעורר לימים גשומים ואפורים. וזה עדיף אגב, על פני ימים חמים. הייתי שם בקיץ אחד שהיה ממש חם והיה נוראי היות והם לא מוכנים למזג אוויר חם מאוד ואין להם ברוב המקומות מזגנים(כולל לא בתחבורה ציבורית)

אשמח אם תעלה תמונות נוספות של שלל מקומות לאו דווקא העיר העתיקה.

• תוכן חדש...