Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל זה כבוד להצטרף לפורום ובאמת שהגיע הזמן.

את המפגש פיג'ו - סיטרואן פיספסתי עקב נסיעה לחו"ל. ( תאילנד לסקרנים ).

הראלי התעוררה לחיים חדשים אחרי מנוחה ארוכה והאינסטיקטים חזרו לפעול.

בכל מקרה זמנם של הברקסים הגיע , אני לא מוצא לנכון להתקין צלחות ורפידות מקוריות.

אני יודע שניתן להתקין קליפרים של ברלינגו שמתאימים לג'אנט של הראלי. כמובן שצלחות ורפידות גדולות בהתאם.

אני אשמח לקבל פרטים כמו , האם צריך לשייף את הקליפרים כדי שהגלגל יסתובב כמו שצריך? האם מישהוא עשה את השיפור והרגיש התנהגות שונה לטובה ו/או לרעה?

קשה לי לאמין שמוסך יבצע את השינוי הזה , לכן אני צריך מישהוא שיבצע את העבודה המקצועית. והאם הצלחות והרפידות של הברלינגו יעשו את העבודה או שצריך להשיג מחברה אחרת?

אני יודע שהשאלות רבות , כך שאני מודה מראש לכל תגובה שתבוא.

ובעתיד לבוא אני מקווה לקחת חלק בפורום , במפגשים ובכלל.

תודה לכולם

אייל כרמי

:lol::D

המהירות היא רוע השטן, הסיבובים הם אהבת האלוהים.

פורסם

אני גם רציתי לעשות את מה שאתה רוצה ומשיחה עם אנשים נאמר לי שזה מיותר!

היות והצלחות של הברלינגו לא מי יודע מה...אם כבר אז עדיף ללכת על משהו יותר איכותי.

אם בכל זאת החלטת לעשות את זה...יכול להיות שכל העניין יתלבש לך טוב ויכול להיות שלא

זה רק אחרי שתנסה תדע.

בהצלחה.

אגב אם כבר תלביש צלחות אז תתקין של 306 S-16

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם

אנשים אני לא מבין אותכם בסופו של דבר הרכב לא בעל 200 כ"ס שאתם צרכים רפידות ודיסקים גדולים מכוון שהרכב בולם בצורה מעולה גם עם החלקים המקוריים.

אני חושב שיש פה שאלה אם להחליף את הנהג ולא את הברקסים שמיכוון שנהג מיומן יבלום את הרכב בצורה מושלמת גם במהיריות גבוהות .

הברקסיים המקוריים תכננו ביחס ישר לכוח הרכב משקל וכו...

:roll::roll::roll::roll::roll::roll:

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
אנשים אני לא מבין אותכם בסופו של דבר הרכב לא בעל 200 כ"ס שאתם צרכים רפידות ודיסקים גדולים מכוון שהרכב בולם בצורה מעולה גם עם החלקים המקוריים.

אני חושב שיש פה שאלה אם להחליף את הנהג ולא את הברקסים שמיכוון שנהג מיומן יבלום את הרכב בצורה מושלמת גם במהיריות גבוהות .

שלושה דברים לי אליך -

1. מה שמצריך כושר בלימה משופר זה לא כ"ס אלא בעיקר משקל עצמי. ונכון, לזבובונים האלו עם הג'נטים הלבנים אין הרבה משקל. אבל (ונעבור ל-2).

2. אם יש שיפור באוטו שבאמת שווה לשפוך עליו קצת כסף והרוב לא עושים כך זה במערכת הבלימה. אם באמצעות החלפה למערכת של רכב כבד יותר או לרכיבים איכותיים יותר (צינורות שזורים, רפידות משופרות). זה שהיצרן שם את הבלמים המקוריים ברכב זה לא בגלל שהם הכי מתאימים שבעולם, אלא בגלל שזה המינימום שהוא יכל להרשות לעצמו לפי נתוני הרכב בלי לפגוע בבטיחותו. ואם מישהו רוצה לשפר את רכבו ולנהוג בו בצורה קיצונית קצת יותר משהתכוון היצרן, אז בהחלט מומלץ שישפר את יכולת הבלימה שלו.

3. נהג מיומן יכול לבלום טוב יותר ברכב ללא ABS, אין ספק. וזמן התגובה של נהג שאיננו שוקיסט בהחלט יכול לגרד עוד כמה מטרים. אבל בבלימת חירום, כשהנהג עומד על הבלמים, הדבר היחיד שישפיע על המרחק הוא יכולת המערכת.

וגם הנהג הכי טוב בעולם יפיק יותר ממערכת משופרת.

פורסם
אני גם רציתי לעשות את מה שאתה רוצה ומשיחה עם אנשים נאמר לי שזה מיותר!

היות והצלחות של הברלינגו לא מי יודע מה...אם כבר אז עדיף ללכת על משהו יותר איכותי.

אם בכל זאת החלטת לעשות את זה...יכול להיות שכל העניין יתלבש לך טוב ויכול להיות שלא

זה רק אחרי שתנסה תדע.

בהצלחה.

אגב אם כבר תלביש צלחות אז תתקין של 306 S-16

כמה קישקושים ! נא לא להטעות !

כשמדברים על הסבה למערכת בלימה של ברלינגו, הכוונה לרכישת קאליפרים ודיסקים בקוטר 266 מ"מ , מבנה/איכות הדיסקים ואיכות/תרכובת הרפידות ותקבע את איכות הבלימה כמו כן החלפת צינורות הבלימה לשזורים.

בכל מקרה דיסקים בקוטר 266 מ"מ יתנו תוצאות טובות יותר בהשוואה לאותם רפידות/דיסקים בקוטר קטן יותר, בכל סיבוב של ציר הגלגל יש יותר זמן/שטח מגע בין הרפידה לדיסק שזה שווה יכולת בלימה טובה יותר.

לגבי מה עדיף קאליפרים של 306 S16 או ברלינגו

ברלינגו - קאליפר גירלינג

306 S16 - לרוב קאליפר lucas

דווקא הקאליפר של ברלינגו משתמש ברפידות בעלות שטח פנים גדול יותר מהרפידות בקאליפרים ב-306 S16

הרפידות בקאליפר גירלינג בעלות מבנה שמתאים לקאליפר 2 פיסטונים

כאשר הרפידות ב-S16 מהוות בערך 60% משטח הפנים של הרפידות בקאליפר גירלינג

נא להפסיק להטעות ולפזר מידע שגוי !

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

שלושה דברים לי אליך -

1. מה שמצריך כושר בלימה משופר זה לא כ"ס אלא בעיקר משקל עצמי. ונכון, לזבובונים האלו עם הג'נטים הלבנים אין הרבה משקל. אבל (ונעבור ל-2).

2. אם יש שיפור באוטו שבאמת שווה לשפוך עליו קצת כסף והרוב לא עושים כך זה במערכת הבלימה. אם באמצעות החלפה למערכת של רכב כבד יותר או לרכיבים איכותיים יותר (צינורות שזורים, רפידות משופרות). זה שהיצרן שם את הבלמים המקוריים ברכב זה לא בגלל שהם הכי מתאימים שבעולם, אלא בגלל שזה המינימום שהוא יכל להרשות לעצמו לפי נתוני הרכב בלי לפגוע בבטיחותו. ואם מישהו רוצה לשפר את רכבו ולנהוג בו בצורה קיצונית קצת יותר משהתכוון היצרן, אז בהחלט מומלץ שישפר את יכולת הבלימה שלו.

3. נהג מיומן יכול לבלום טוב יותר ברכב ללא ABS, אין ספק. וזמן התגובה של נהג שאיננו שוקיסט בהחלט יכול לגרד עוד כמה מטרים. אבל בבלימת חירום, כשהנהג עומד על הבלמים, הדבר היחיד שישפיע על המרחק הוא יכולת המערכת.

וגם הנהג הכי טוב בעולם יפיק יותר ממערכת משופרת.

יכולת בלימה טובה יותר ת-מ-י-ד תתקבל בברכה.

פורסם

תגיד, קוביסו,

נהגת פעם בכלל על הזבובונים האלו :?:

נהגת על 306 GTI :?:

נהגת על ברלינגו :?:

לברלינגו מסריחה יש יכולת בלימה יותר טובה מאשר ל-106, ואל תגרום לי בכלל

להתחיל לדבר על ה-306GTI (אני עלול לפרוץ בבכי). אז מה הקשר למשקל הרכב כאן.

עובדתית, הרכב לא בולם מספיק טוב, הוא צריך יותר רגש, ומה לעשות "נשיכה" איך לו.

אז מה אתה מתפלא שכל אחד עם 106 חושב להחליף את הבלמים :?:

להיפף, זה מראה על מחשבה, ולא על ללכת לשפר כמו קוף כדי להיות יותר מהיר בקו ישר.

כי כשהקו הישר נגמר....

יש סיבוב :shock2:

פורסם
זה גם קשור לשלדה ולבולמים.

אני הייתי מחכה לדעתו של הרב בוחן...קומפי

חיובי.

ול-106 ראלי מדור 1+2 יש שילדה קשיחה ובולמים תואמים גם ב-setup המקורי.

אחלה של פלטפורמה לשיפור יכולת הבלימה.

פורסם

תודה רבה לתגובות.

במהלך השבוע בררתי עוד פרטים וכנראה ביום שישי זה מתבצע.

אולי לא ההיתי ברור , ותסלחו לי , השאלה לא היתה האם כדי להחליף או לא , זה ברור שצלחות של ברמבו 266 מ"מ עדיפות על המקוריות מכל הבחינות.והשיפור יוסיף כוח בלימה משמעותי. זה לא שאני נוסע על מאה מגיע לרמזור ועוזר בחריקת בלמים. אלא יש אפשרות לשפר את הבלמים בצורה מושלמת אז אני לא מבין למה לא.

במיוחד כאשר יש תכנונים לשפר את כוח המנוע ואת השילדה.

בכל מקרה , אני אשיג קליפרים של ברלינגו מפירוק , צלחות ורפידות כבר מצאתי , עוד לא קניתי אבל זה החלק הקל. הבעיה שלי , היא מי יבצע את העבודה , חבר של ההורים שלי "פרש" וחבר אחר שלי במילואים והברקסים גמורים ( יצא חרוז :lol: ) , כך שאין לי זמן מיותר.

במידה ומישהוא יודע או עשה כבר את השיפור אני אשמח אם יפנה אלי למייל או לסלולרי

817819 - 054.

תודה אייל

שמקווה להגיע למפגש ביום שישי על ברקסים משופרים. :p:p

המהירות היא רוע השטן, הסיבובים הם אהבת האלוהים.

פורסם

ומה בשעת נהיגה מהירה, כאשר יושבים על הבלמים חזק לפני כל סיבוב?

הרפידות המקוריות ירתחו ויאבדו את כושר הבלימה יחסית מהר, הדיסקים יתחממו וירתחו

גם הם (ועלולים להתעוות). זה לא רק עניין של לעצור מהר יותר במצב נתון.

• תוכן חדש...