Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באיזה שנה הגיע החיפושית לארץ ביבוא סדיר? האם הגיעו לארץ חיפושיות עם חלון חצוי?

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
באיזה שנה הגיע החיפושית לארץ ביבוא סדיר? האם הגיעו לארץ חיפושיות עם חלון חצוי?

זכורה לי, לפני שנים רבות מאד, חיפושית עם חלון חצוי, עם מספר ישראלי, בתקופה שעדיין לא היה יבוא אישי, כחיפושית חדשה למדי.

פורסם

גם לי זכור כי יבוא סדיר של חיפושיות החל ב- 1961 - רובן (אם לא כולן) - נשאו כבר לוחיות זיהוי בעלות 6 ספרות ( קידומת 201 בתל-אביב, 710 בצפון, 610 בירושלים והדרום).

חיפושיות ישנות יותר (בוודאי אלה עם חלון חצוי - 1957 ומוקדם יותר) הגיעו ב"סוג של..." יבוא אישי.

עודד

פורסם

לפי אתר "נוסטלגיה אונליין" החיפושיות הגיעו לארץ כבר בתחילת שנות החמישים

הפולקסווגן החלה להיות משווקת כאן כבר בשנת 1952, למרות שלא היו עדיין יחסים דיפלומטיים בין ישראל וגרמניה. בשנים האלה ועד החלת היחסים בין המדינות, יובאה הפלקסווגן לישראל ב"גנבה": היבואן העביר את המכוניות מגרמניה לבלגיה, הטביע על הרישיונות "תוצרת בלגיה" ושילח את המכוניות לישראל.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

היה לי שכן שהיתה לו חיפושית, 1948 ואני זוכר שהיו לו בלמים מכניים. עם שטנגות וכל הזמן היה עסוק בלכוון אותם, לבסוף נמאס לו והוא מכר אותה. וסיפר שהקונה השבית אותה בתאונה לאחר זמן קצר.

1949_VW_Beetle.jpg

יוני מ"יוני אופנועים" בירושלים 0505244105

פורסם

אני מופתע (ואולי גם קצת בספק :-) ) לשמוע כי היתה חיפושית 1948 בישראל.

אבל חיפושיות בעלות בלמים עם "שטנגות" היו גם הרבה יותר מאוחר.

בתחילת שנות השישים עדיין נמכרו שתי גירסאות: "סטנדרט" לשיווק מקומי בגרמניה,לה גירסת בלמים מכניים, ו-"אקספורט" יקרה יותר לייצוא ולה מערכת "מתקדמת" של מערכת בלימה מופעלת הידראולית.

עודד

פורסם

אבל חיפושיות בעלות בלמים עם "שטנגות" היו גם הרבה יותר מאוחר.

בתחילת שנות השישים עדיין נמכרו שתי גירסאות: "סטנדרט" לשיווק מקומי בגרמניה,לה גירסת בלמים מכניים, ו-"אקספורט" יקרה יותר לייצוא ולה מערכת "מתקדמת" של מערכת בלימה מופעלת הידראולית.

היתה בהחלט אפילו בצבע כתום, אם כי נפחה את נשמתה לפני יותר הארבעים שנה.

יוני מ"יוני אופנועים" בירושלים 0505244105

פורסם

ראיתי לפני כמה ימים חיפושית מדהימה ועוצרת נשימה! במצב תצוגה, עם חלון קטן! (כמו בתמונה של עדי 1971) ועם 5 ספרות, מה שאומר שהיא הגיע לארץ ביבוא סדיר? וזה מודל לפני 1961, ב61 כול החיפושיות היו 6 ספרות?

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
ועם 5 ספרות, מה שאומר שהיא הגיעה לארץ ביבוא סדיר? וזה מודל לפני 1961, ב61 כול החיפושיות היו 6 ספרות?

5 ספרות אומר שיש למכונית רישוי ישראלי, לא אומר כלום על דרך היבוא.

החל מ- 1961 לכל המכוניות הפרטיות (לא רק חיפושיות :-)) הונפק רשיון בעל 6 ספרות.

עודד

פורסם

הנה תוצאות הבדיקה: ברשומות מופיעות תשע חיפושיות כאלו, אבל זה כשלעצמו לא אומר הרבה. אליבא דרישומים הישראליים היו בארץ גם חיפושיות מ- 1934 ו- 1935... לפי מספרי השלדה, היתה רק חיפושית אחת שיוצרה בשנת הדגם 1948, ועוד אחת שיוצרה בסוף 1948. מספרי הרישוי שלהן היו 82-660, 80-855. הן קיבלו רישוי ישראלי ב- 51 וב- 58.

החל מ- 1961 לכל המכוניות הפרטיות (לא רק חיפושיות :-)) הונפק רשיון בעל 6 ספרות.

פרטיות ת"א, ירושלים - ספטמבר 1961. חיפה - מאי 1962. ואכן היו לא מעט חיפושיות "ישראליות" עם חמש ספרות, בחיפה.

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

• תוכן חדש...