Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להחליף בבית את כל הנורות ליבון שיש לנו בבית, לנורות חסכוניות. רוב הנורות שיש לנו היום בבית הן בעוצמה של 100W.

יש נורות כאלה שנותנות את אותה עוצמה של אור (ואם יש, אז אפילו יותר), ואת אותו צבע? לא יכול לסבול את האור הלבן.

מה טווח המחירים שלהם, ומאיפה מומלץ לקנות (איזור ירושלים)?

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

מה שאני עשיתי הוא להשתמש בשילוב של נורות בשני צבעים - בהירות (Daylight) וצהבהבות (Warm) - בגופי תאורה בעלי יותר מתושבת אחת. איני זוכר את הטמפרטורות והן קצת שונות בין יצרנים. חשוב לבחור בנורות בסיווג אנרגטי A שהן החסכוניות והחזקות ביותר - אני משתמש בהספקים של 23W ומעלה - תוצרת פיליפס או אוזרם, ואם גנרי - אז רק יונדאי בסיווג A. נורות בסיווגים B ומעלה יהיו חלשות.

עוד כמה דברים שצריך לשים לב אליהם:

1. יש נורות עם צבע דומה מאוד לזה של נורות ליבון רגילות, (סביב 2700K), בדרך כלל יהיו חלשות.

2. יש נורות עם מבנה מרחבי שונה - צרות וארוכות רחבות וקצרות או רחבות מאוד וקצרות מאוד. בדוק מה מתאים לאהילים שלך. בד"כ צורות הביניים הן הדומותביותר לנורות הליבון, אבל בכל זאת יותר רחבות וארוכותץ

3. שים לב לגודל התושבות - E27 הסטנדרטית ו-E14 הקטנה.

4. תףפוקת האור של הנורה מצויינת על האריזה ביחידה הקרויה לומן (lm). ככל שהנורה יותר יעילה תקבל יותר לומן לאותו הספק (ואט).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מה שאני עשיתי הוא להשתמש בשילוב של נורות בשני צבעים - בהירות (Daylight) וצהבהבות (Warm) - בגופי תאורה בעלי יותר מתושבת אחת. איני זוכר את הטמפרטורות והן קצת שונות בין יצרנים. חשוב לבחור בנורות בסיווג אנרגטי A שהן החסכוניות והחזקות ביותר - אני משתמש בהספקים של 23W ומעלה - תוצרת פיליפס או אוזרם, ואם גנרי - אז רק יונדאי בסיווג A. נורות בסיווגים B ומעלה יהיו חלשות.

הסתכלתי קצת בזאפ, וראיתי שיש "תאורה חמה" ו-"תאורה קרה", מה ההבדל?

בנוסף ראיתי שרשום ש-23W שווה ערך ל-115W בנורת ליבון, האם יש אמת בזה?

(מדובר בגופי תאורה בעלי הברגה אחת, ולכן יש לי אפשרות לשים מנורה אחת בלבד בכל מקום)

פורסם

אתה מחפש "תאורה חמה" = אור צהוב ולא לבן. האפקט דומה מאוד למה שאתה מכיר כיום. 23W יעשה את העבודה...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

התאורה ה"חמה" (טמפרטורות סביב 2700K) תתן פחות תאורה מה"קרה" (סביב 5000K ויותר). גש לחנות לכלי עבודה, בגדולות שבהן יש לוח עם הדגמה של נורות וכמעט בכולן יש שקעי בדיקה שבהן תוכל להתרשם מהנורות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
התאורה ה"חמה" (טמפרטורות סביב 2700K) תתן פחות תאורה מה"קרה" (סביב 5000K ויותר). גש לחנות לכלי עבודה, בגדולות שבהן יש לוח עם הדגמה של נורות וכמעט בכולן יש שקעי בדיקה שבהן תוכל להתרשם מהנורות.

הבעיה שבמקומות כאלה יש עוד עשרות (אם לא מאות) נורות שפעולות במקביל, וקשה באמת לדעת מה האפקט.

מה הכוונה לתאורה "קרה"? במה היא שונה מתאורה "חמה"? רק בתפוקה, או גם בצבע?

פורסם

הההבדל הוא בצבע ובתפוקת האור: "קרות" - כחלחלות (5000K ומעלה), תפוקת אור גבוהה. "חמות" - צהבהבות (סביב 2700-3000K), תפוקת אור פחותה.

פורסם
הההבדל הוא בצבע ובתפוקת האור: "קרות" - כחלחלות (5000K ומעלה), תפוקת אור גבוהה. "חמות" - צהבהבות (סביב 2700-3000K), תפוקת אור פחותה.

אוקיי, תודה רבה על התשובות, נראה לי שהבנתי מה אני מחפש (תאורה "חמה", באיזור ה-23W, סיווג A).

יש מקום זול/מומלץ לקנות ממנו? (איזור ירושלים / אינטרנט+משלוח)

פורסם

אם היית באזור פ"ת הייתי עוזר לך.

בכל מצב,לא הייתי מזמין דבר כזה מהאינטרנט,שביר מאד.

הצבע שאתה מחפש נקרא WARM LIGHT והוא נותן גוון צהוב.

אצלי בעסק שלישית נורות של 20 WAT של יונדאי לא עוברות את ה30 ש"ח, עם שנה אחריות על שריפת הנורה.

אני מאד ממליץ על הנורות של יונדאי, יש לי איתן ניסיון לא קצר ומכרתי כבר מאות אם לא אלפי נורות בשני העסקים וההחזרות הן באחוז מאד מאד קטן.

פורסם

Killer - יונדאי הוא מותג מדבקה בעניין הנורות. יש להם נורות טובות (סיווג אנרגטי A) ונורות באיכות ירודה. אל תתפשר על האיכות, תרגיש אותה בתאורת החדר. ד"א - אני די סקפטי לגבי נוזא האחריות, הרי כיצד תוכיח מתי רכשת או התקנת את הנורות? אין להן מספר ייצור.

נורות של פיליפס ואוזרם יקרות וכנראה נותנות יפה יותר אור אבל אורך החיים שלהן לא יותר ארוך משל האחרות. לקנות אותן רק במבצעים מיוחדים.

פורסם
Killer - יונדאי הוא מותג מדבקה בעניין הנורות. יש להם נורות טובות (סיווג אנרגטי A) ונורות באיכות ירודה. אל תתפשר על האיכות, תרגיש אותה בתאורת החדר. ד"א - אני די סקפטי לגבי נוזא האחריות, הרי כיצד תוכיח מתי רכשת או התקנת את הנורות? אין להן מספר ייצור.

נורות של פיליפס ואוזרם יקרות וכנראה נותנות יפה יותר אור אבל אורך החיים שלהן לא יותר ארוך משל האחרות. לקנות אותן רק במבצעים מיוחדים.

אני סבור שאוסרם הוא המותג המוביל ביותר בתחום הנורות ואיכותן.

אבל ואבל גדול,ההפרש במחירים לא שווה את זה. היונדאי נורה מעולה,הסיווג האנרגטי שלה הוא כמו שציינת A והיא חסכונית ונותנת את אותו האפקט.

מלבד העסק והתצוגה שהנורות עובדות שמה 12 שעות ברציפות ביום כבר כמה חודשים, אני משתמש בנורות האלה גם בבית וכרגע אין לי טענות.

בנוגע לאחריות,אל תיהיה סקפטי. אני בתור בעל העסק שכל ההחזרות מגיעות אליו אומר לך שהאחריות מכובדת,יותר מזה? לקוח שמגיע אליי עם קבלה ונורה שרופה מקבל על המקום אחת חדשה.

חשוב לציין, אני לא יבואן של הנורות האלה ולא מנסה לדחוף כלום לאחף אחד בכח. מנקודת המבט שלי ולדעתי היא דיי חשובה לנושא שנפתח בתור זה שמוכר אותם ללקוח והניסיון מדבר.

פורסם

אני עברתי ל-CFL בהדרגה ב-2006-7 וצברתי לא מעט נסיון עם נורות ממקורות שונים.

סיניות זולות - מתאימות לסטיגמה. מעט אור, נשרפותמהר.

יונדאי דירוג אנקרטי B או גרוע ממנו - כנ"ל.

יונדאי דירוג אנרגטי A - כנראה התמורה הטובה ביותר לכסף. תפוקה טובה, עוד אין לי מספיק נסיון לגבי אורך החיים.

פיליפס ואוסרם - הרבה אור, אורך חיים פחות בהרבה מהמוצהר (להערכתי - בממוצע שנה), לא שוות את המחיר אלא אם מדוב רבמבצע שמביא אותן למחיר של היונדאי או פחות.

פורסם

אפשר שאלה של תם ?

פעם התעניינתי קצת בנורות גאלו - וויתרתי.

עלות נורה CFL או איך-שיקראו-לה היא פי 8 עד פי 10 מנורת ליבון שוות עוצמה. אם תשרף פעם בשנה-שנתיים - עלות ההחלפה זולה. נורת 100 וט עולה 4-5 ש"ח ובטח אפשר למצוא בפחות.

בהנחה שהפרש העלות בצריכת החשמל אינו משכנע בסיכום עבור בית ממוצע - אז למה להחליף?

שמתי לב כי מתחילה להיות בעיה להשיג נורות ליבון בעוצמה גדולה - אולי בגלל שמנסים לדחוף לנו בכוח את הנורות היקרות פי כמה?

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
אפשר שאלה של תם ?

פעם התעניינתי קצת בנורות גאלו - וויתרתי.

עלות נורה CFL או איך-שיקראו-לה היא פי 8 עד פי 10 מנורת ליבון שוות עוצמה. אם תשרף פעם בשנה-שנתיים - עלות ההחלפה זולה. נורת 100 וט עולה 4-5 ש"ח ובטח אפשר למצוא בפחות.

בהנחה שהפרש העלות בצריכת החשמל אינו משכנע בסיכום עבור בית ממוצע - אז למה להחליף?

שמתי לב כי מתחילה להיות בעיה להשיג נורות ליבון בעוצמה גדולה - אולי בגלל שמנסים לדחוף לנו בכוח את הנורות היקרות פי כמה?

מינואר 2012 אסור על פי חוק למכור נורות ליבון שעוצמתם עולה על 60 וואט, כך שאופציה זאת לא קיימת יותר עבורך.

• תוכן חדש...