Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

טוב אולי אתם תצדיקו את אותם אנשים אבל אני נהג חדש ומן הסתם עם השלט

לעיתים יש כל מיני ביריוני כביש שניצמדים אלי ועושים לי אור גבוהה, מצאתי פטפט קסמים זה מצב נוגד סינוור. וזה לא שאני בנתיב השמאלי על 30 קמש באיזה כביש פתוח אלא ברחובות שכונתיים דו סיטריים שאולי אני נוסע שם.

הבעיה שלי היא כזו היא שאני מאט הם לא מתרחקים ואני חושש שהם יכנסו בי.

מה שיותר חמור זה שאני מפנה יותר מידי תשומת לב למראה המרכזית וכתוצאה מכך אני כמעט מפספס הולכי רגל (קרה לי משהו כזה עם מראה ימנית שנמנע ברגע האחרון)

עכשיו נסעתי בחושך ואיזה ג'יפ שיצא מחניון של בניין ניסה להיתפרץ אני צופר לו ושאני מיתקרב אליו הוא גולש כזה ואני שוב צופר לו ושם בלימה ואז הוא התחיל להיצמד אלי ולהלחיץ אותי

השאלה שלי היא האם ברגע שאדם ניצמד אלי אני צריך לחשוש מבלימה? זה קורה גם לפעמים לפני רמזורים, האם לא לייחס יותר מידי חשיבות.

כן כן אני יודע השאלות שלי נובעות די מחוסר ניסיון אבל 7 חודשים רישיון והמון שיעורי נהיגה עדיין לא נותנים לי מושג כל כך מה לעשות ועצוב לי שיש אנשים חארות כאלה

מסרב לחתום:evil:

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איזה רכב יש לך?

אין מה לעשות. אתה נהג חדש וזאת תרבות הנהיגה בישראל, אני במקומך על כל צפירה עומד, מחכה 2 שניות ואז מתחיל בנסיעה שוב, שילמד שכל צפירה עולה לו עוד זמן.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

אוקיי קודם כל נתחיל בצפירות - סע תמיד בנתיב הימני ובמהירות המותרת (לא פחות ולא יותר ) תוך התחשבות בתנאי הדרך.

גם אני הייתי מפחד שיכנסו בי בהתחלה אבל מה לעשות ככה זה הישראלים ואין מה לפחד, בלום במתינות ונסה להמנע מבלימות חירום , אל תשכח שבמידה ויש לך מראה אמצעית מקורית היא קצת מקריבה את הריאות ואתה חושב שהרכבים קרובים ממה שהם בפועל.

גם אני כשהתחלתי לנהוג הייתי מסתכל יותר מדי זמן במראות והייתי קרוב לתאונות בגלל זה הרבה פעמים , המנע מהסתכלות ממושכת , מבט קצרצר יתן לך כל מה שאתה צריך לדעת, אל תהסס בעבירת נתיב תוך הסתכלות ממושכת באחת המראות הצדדיות, הרכב שמלפניך עלול לבלום! אותת ועבור בצורה איטית נתיב במידה ואינך מבין את המרחק שלך לרכב מאחוריך, במידה ותעבור בצורה מתונה מאוד עם איתות הסיכוי שהרכב שאתה עובר לנתיב שבו הוא נמצא ישים לב אליך גבוה מאד.

ועוד טיפ -קרב ויש רכב שנצמד בצורה קיצונית, מהבהב ומלחיץ אותך , עצור בצד הדרך ותן לו לעבור, שידהר אל מותו.

Miata ND2

פורסם

אם אתה באמת נוסע במהירות נורמלית בהתאם לתנאי הדרך, ועדיין מצפצפים לך- אז שימשיכו לצפצף..

פשוט אל תתייחס, תיסע במהירות שמתאימה לדרך ואל תספור כל אחד שמסנוור לך כי הוא ממהר

לגבי העניין שנדבקים אלייך מאחורה- במידה וייכנסו בך, זה עליהם. אין לך מה לדאוג בנושא

פגיעה שנעשית מאחורה זה עניין של שמירת מרחק- הנהג מאחורייך חייב לשמור מרחק מספיק לא משנה מה ובמקרה של פגיעה,

הוא אשם ועליו האחריות...

פורסם

שלושת ההצעות שלי:

1. תנסה להיות כמה שיותר רגוע ולא להילחץ מהמצב.

2. אני לא מציע לעצור בכוונה בכל פעם שצופרים לך\ נצמדים אלייך, כדי לעשות דווקא ולנסות ללמד את הנצמד מאחור - שום דבר טוב לא ייצא מזה.

3. במיקרה של נצמד מלחיץ במיוחד, אני ממליץ להניח את הרגל על דוושת הבלם מבלי ללחוץ על הברקס, כדי שאור בלם יידלק - הנצמד יצטרך להגדיל את המרחק ממך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם תנסע בקצב של שאר התנועה זה לא יקרה לך, רק במקרים חריגים של נהג ממהר. רוב הסיכויים שאתה מעכב את התנועה אם זה קורה לך קבוע.

פורסם

אל תפחד לבלום לעולם. עדיף שייכנסו בך ולא שתדרוס חס וחלילה איזה הולך רגל שלא שמת לב אליו (כמובן שעדיף להימנע מתאונות בכלל).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
איזה רכב יש לך?

אין מה לעשות. אתה נהג חדש וזאת תרבות הנהיגה בישראל, אני במקומך על כל צפירה עומד, מחכה 2 שניות ואז מתחיל בנסיעה שוב, שילמד שכל צפירה עולה לו עוד זמן.

רכב קורולה 03' לא יודע כל כך מה הסטיגמה על הרכב הזה אבל הוא לא בולט יותר מידי לעיניים

רעיון טוב כי באותה נסיעה אחד סתם צפר לי שאני יכנס לכיכר הרמתי ברקס ואם באמת הייתי ניכנס הייתי עכשיו כותב פה שצפרו לי, נכנסתי לכיכר עשיתי תאונה וכו...

מה שכן אני מודאג מאנשים שיסגרו איתי חשבון וישברו לי מראה או משהו חמור יותר (אופנוען הסתכל עלי במבט רצח שעשיתי לו אור גבוה אחרי שעקף אותי מימין)

גיליתי שאפשר לעשות לנהג מאחור אורות ערפל אבל שוב זה יכול לעצבן אותו ומסיר את תשומת הלב

אוקיי קודם כל נתחיל בצפירות - סע תמיד בנתיב הימני ובמהירות המותרת (לא פחות ולא יותר ) תוך התחשבות בתנאי הדרך.

גם אני הייתי מפחד שיכנסו בי בהתחלה אבל מה לעשות ככה זה הישראלים ואין מה לפחד, בלום במתינות ונסה להמנע מבלימות חירום , אל תשכח שבמידה ויש לך מראה אמצעית מקורית היא קצת מקריבה את הריאות ואתה חושב שהרכבים קרובים ממה שהם בפועל.

גם אני כשהתחלתי לנהוג הייתי מסתכל יותר מדי זמן במראות והייתי קרוב לתאונות בגלל זה הרבה פעמים , המנע מהסתכלות ממושכת , מבט קצרצר יתן לך כל מה שאתה צריך לדעת, אל תהסס בעבירת נתיב תוך הסתכלות ממושכת באחת המראות הצדדיות, הרכב שמלפניך עלול לבלום! אותת ועבור בצורה איטית נתיב במידה ואינך מבין את המרחק שלך לרכב מאחוריך, במידה ותעבור בצורה מתונה מאוד עם איתות הסיכוי שהרכב שאתה עובר לנתיב שבו הוא נמצא ישים לב אליך גבוה מאד.

ועוד טיפ -קרב ויש רכב שנצמד בצורה קיצונית, מהבהב ומלחיץ אותך , עצור בצד הדרך ותן לו לעבור, שידהר אל מותו.

תאמת יש מצב אתה צודק למה ג'יפים ניראים אחרת במראה וכן לא שמתי פנורמית (כפי שכמעט עשיתי) שבכלל בחושך היא לא שווה כמעט כלום ולא ברורה.

וכן פעם ראשונה שנהגתי עם המראה הזו עשיתי רוורס ולא הבנתי איך זה שנראה שעוד שניה אני מנשק פגוש ושאני יוצא יש מקום לעוד איזה חצי מכונית

וכן ההסתכלות הרבה במראות עוד רודפת אחרי משיעורי הנהיגה

אם תנסע בקצב של שאר התנועה זה לא יקרה לך, רק במקרים חריגים של נהג ממהר. רוב הסיכויים שאתה מעכב את התנועה אם זה קורה לך קבוע.

בדרך כלל אין בעיות עם נהגים זה רק החריגים האלה שהם בעיקר בכבישים חד נתיבים

וכן בדרך כלל הנהגים נוסעים אחרי בשקט (או עוקפים אם רוצים או אפשר)

מסרב לחתום:evil:

פורסם

תיסע במהירות המותרת , תחשוב שזה מעצבן באותה מידה כמו נהג ניצמד כשנהג נוסע על 20 קמ"ש בעיר או 60 בכביש מהיר ומעקב אותך עקב חוסר ניסיון בכביש.

פורסם

חבר,

אתה נהג חדש.

תהיה חכם ולא צודק, אל תפעיל אורות ערפל או אורות גבוהים.

תעשה רק את הפעלות שעוזרות לך לצאת ממצב מלחיץ, ולא להתנקם בנהגים מלחיצים.

אתה עדיין לא מיומן להתמודד בכביש עם בריונים. אם תסנוור מישהו כזה - הוא עלול לחתוך אותך ולגרום לך לאבד שליטה על הרכב.

צופרים לך ללא סיבה מוצדקת? - תתעלם.

נדבקים אליך מאחור ומסנוורים - תגרום לאור ברקס להידלק, אבל אל תבלום ללא סיבה אמיתית.

תאונה לא תהיה בעיה רק של הנהג הפוגע מאחור.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כל עוד אתה לא זוחל עד כדי עיכוב מיותר של התנועה - אז הבעיה לא בך, אבל היא כן בעיה (גם) שלך. ישנם מספר צעדי זהירות שאתה יכול לנקוט בהם:

א. הראשון הוא לעבור נתיב. עדיף אפילו לעבור שמאלה ולתת לו לעקוף מימין.

ב. אם זה לא מתאפשר, תאט בצורה מאוד עדינה (רק להרפות קצת מהגז, בלי לבלום) מתחת למהירות שנראית לך מתאימה, כדי לפצות על כך שהרכב מאחור קרוב אליך. ככה, אם תצטרך לבלום, סביר שלא תצטרך לבלום בכוח כה רב שיגרום לפגיעה באחוריך.

ג. אם הרכב השני נשאר קרוב, איתותים של אורות מצוקה או אפילו הבהוב רגעי בלבד באור הערפל האחורי יכולים לעזור. אסור לאותת בעזרת אור הבלמים.

ד. אם זה לא מועיל: תאט עוד קצת, שוב בעדינות, כדי להגדיל את מרווח הבטחון עוד יותר ולעודד אותו לעקוף.

ה. במקרה קיצוני, תעצור בצד לרגע ותן לו לעקוף.

בכל מקרה, כאשר קרובים אליך מאחורה, תתחיל להאט הרבה יותר מוקדם והרבה יותר בעדינות לעבר כל האטה, עצירה או סכנה בכביש (כמו רכב שגולש מדרך צדדית) ואם אתה ממש רוצה להיות בטוח אז גם תתכנן לך "נתיב מילוט" אלטרנטיבי שתוכל לסטות אליו תוך כדי בלימה (אפילו בלימת חירום, אם תצטרך), כדי שלא תיפגע מאחור.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא מציע להפעיל אורות בלם כי מה שנראה לך עצירה חלשה יכול להיות בפועל משהו יותר חזק והטמבל שמאחוריך יכול הוא עצמו לבלום בפיתאומיות והנה לנו תאונת שרשרת.

מה שאני עושה זה מה שהובלע בפוסט שמעליי, מפעיל מהבהבי מצוקה לכמה שניות וכמעט תמיד הם מבינים את הרמז...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

עוד עצה/בקשה בנוסף לשתי התגובות המחכימות מעלי:

תתרכז בנסיעה שלך ולאן שאתה רוצה להגיע, מבט לכביש ולהולכי הרגל, בעיקר קדימה. מידי פעם מבט חטוף במראות.

[ תשתמש בכתפור חיפוש בפורום, שם למעלה משמאל, כדי למצוא שירשור בו חן ואחרים הסבירו הרבה על כיוון מראות ]

היה אדיש לכל העצבנים והמעצבנים. סע לאן שאתה רוצה ולפי חוקי התנועה ומצב הדרך, שים דגש לא להפריע לאחרים. הכל בזהירות ועירנות לכל מה שקורה בדרך.

אל תנסה לחנך אך אחד ולא ללמד אף אחד, אפילו לא להביע את דעתך עליהם או צורת הנהיגה שלהם. תשתמש בצופר רק לאזהרה, לא לחווי דעה.

יתכן שכדאי לעשות כמה נסיעות עם מלווה מנוסה כדי לקבל עצות וחיזוקים.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

מחזק את חן ובני.

כמו שאמרו, לרוב הנהגים העצבניים הם אלו שצמודים לך לזנב ומלחיצים. אם בכביש יותר מנתיב אחד, תמיד תהיה בימין. תמיד. אתה לא עוקף, וככה גם לא מעכב.

אל תכנס לסרט של להעיר לנהגים על ההתנהלות שלהם. הוא לא נגמר. ובטח שלא אופנועים. הם יעקפו אותך מימין. קבל את זה, תכין את עצמך לזה, ותתמודד עם זה בזהירות.

בהצלחה, סע בקצב שלך, ולאט לאט הוא יעלה.

שנה טובה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

כשלמדתי נהיגה, למורה שלי היה סטיקר ענק על הטמבון האחורי: "אתה מצפצף אני מצפצף".

פשוט שים עליהם פס, ואל תיתן להם להסיח את דעתך. אידיוטים לא חסר. קרו לי מקרים שבכביש דו סיטרי צר וקטן בעיר (מגבלת מהירות 30) נסעתי 30 ואפילו קצת יותר, ובא איזה אידיוט מאחורי והתחיל לצפור / לעשות אורות וכדומה. באחד המקרים הוא עקף אותי בפס לבן, לחץ על הגז עד הסוף, ואז דפק ברקס כי הוא לא ראה את הרמזור האדום בעוד 5 מטר. איזה תענוג זה להתגלגל לידם לכיוון הרמזור ולחשוב לעצמי "גם ביזבזת דלק, גם הגדלת את הבלאי שלך, ובסוף לא הרווחת אפילו שנייה אחת".

אה, ועוד דבר: אותי מרתיחים נהגים שנכנסים לפאניקה מכל דבר שזז וישר לוחצים על הברקס. עוד יותר מרתיח זה נהגים שנוהגים במהירות של 30 קמ"ש בכביש של 50. גם שני נהגים שנוהגים בדיוק 50 במקביל וחוסמים את כל הכביש לא בדיוק מאריכים לי את החיים. מה שכן, אני לעולם לא צופר או עושה אורות. זה רק מלחיץ את המסכן שמפחד מכל דבר שזז. אל תנהג בחוסר בטחון עצמי, אבל גם לא בבטחון מופרז.

וסתם טיפ מאחד שבמקרה יש לו גם רשיון לאופנוע - אל תעשה אורות גבוהים לאופנועים. כך בחשבון שתמיד הם יעקפו אותך מימין ומשמאל. כשאתה עושה להם אורות אתה פשוט יכול לגרום להם להתרסק.

.Your average Notepad

• תוכן חדש...