Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבקש עזרתכם בבעיה, הרכב הוא פולו קלאסיק 2001 בנזין, גיר ידני.

כשאני נוסע ועוזב את הגז (גם בהדרגה), יש רגע שבו המומנט צונח והרכב עובר בחדות למצב הרגיל של גלגול מאינרציה בלי מתן גז. המעבר הזה נהיה חד מדי בזמן האחרון, זה עושה את הנסיעה לא נוחה, וברור שזה לא נורמלי.

זה מורגש במיוחד בהילוך שלישי ומטה.

איפה הבעיה והאם זה ניתן לטיפול עצמאי?

si vis pacem, para bellum

פורסם

אני חושב שאני יודע למה אתה מתכוון, ברגע שמרפים (אפילו בעדינות) מדוושת הגז, הרכב קופץ כאילו הקפצת את הקלץ', נכון?

יש לי את אותה הבעייה (קאנגו 99'), אשמח גם אני לשמוע את התשובה לזה, לי נאמר (באופן כולל) שזה הגיר.

פורסם

גם לי נאמר שזה הגיר, בסיאט שנת 2000, שזה בעצם אותו מנוע-גיר של פותח השרשור.

אפשר בכל זאת לקוות שהחלפת תושבות תפתור את העניין או לפחות תרכך אותו

פורסם

צריך להבדיל בין האטה חזקה לבין מכה והאטה. מכה יכולה לבוא מתשובות מנוע , גיר, ואפילו חופש בציריות. אם אין מכה,לרוב משהו בולם את הרכב. זה יכול להיות בלמים תפוסים לדוגמה ואפילו חוסר אוויר מספיק משמעותי לגרום להתנגדות גדולה יותר לגלגול הרכב.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

אצלי ב 306 הידנית זה אותו דבר בדיוק, ברגע עזיבת הגז הרכב קופץ מבלימת מנוע חזקה

למרות שכול התושבות חדשות ומקוריות.

306 ידנית 1.6 2001

פורסם

בא לי לפעמים למצוא את החיבור הסורר הזה שיש שם בין הגיר להשד יודע מה ולדחוף שם איזה 2 חתיכות מסטיק שלפחות יהיה משהו שיבלום קצת את הרתע. מעניין מה בדיוק גורם לזה ואם זה אותו דבר בפז'ו כמו בסיאט/VW

פורסם
אני חושב שאני יודע למה אתה מתכוון, ברגע שמרפים (אפילו בעדינות) מדוושת הגז, הרכב קופץ כאילו הקפצת את הקלץ', נכון?

יש לי את אותה הבעייה (קאנגו 99'), אשמח גם אני לשמוע את התשובה לזה, לי נאמר (באופן כולל) שזה הגיר.

ממש ככה. כמו זריקת קלאץ' עדינה, אבל לא מכה. זה היה לי לפני 4 שנים ואיכשהו עבר מעצמו.

הצמיגים שלי בסדר, ואני לא חושב שאלה בלמים תפוסים או שיש חיכוכים כי כשאני לוחץ על הקלאץ' האוטו מתגלגל מאד בשקט וב-110 קמ"ש יכול לגלוש כמעט קילומטר בלי גז וקלאץ' וכך שהמהירות לא יורדת מתחת ל90. בעלי אוטומט מתפלאים מזה. הרכב עושה 500 קמ למיכל של 38ל'.

כיוון שחיכוך נעלם כשאני לוחץ על הקלאץ', כנראה שהבעיה היא לא בין הגלגלים לקלאץ' אלא בינו למנוע..

הגיר כן סובל עדיין מחופשים שלא תיקנתי, לפעמים קשה לשלב חמישי וראשון.

si vis pacem, para bellum

פורסם

נכון, ובגלל זה אין קשר בין הקושי של wwave לשלב בהילוכים ראשון וחמישי למכת הרתע שחווים ברכב ידני ישן, בד"כ בגלל חיבורי גיר-מנוע-דיפרנציאל שחוקים כמו שיש ברכבים שלי (סיאט שנת 2000) ושל פותח השרשור (פולו 2001) שהם בעצם אותם רכבים.

השאלה אם זה בר תיקון ובאיזו עלות ואם יש איזשהם פתרונות שלא כוללים שיפוץ באלפי שקלים או החלפה בגיר משומש אחר שגם הוא מועד לתקלה הזו.

פורסם

קשה לי להאמין שמדובר בחופש בתוך הגיר. דווקא בציריות יש יותר סיכוי להיווצרות חופש כזה בכלל הצורה שבה הן בנויות.

אם המצב נוצר בגלל חלק בלוי, אז אין דרך לשפר אותו מלבד החלפה/שיפוץ של אותו החלק.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• תוכן חדש...