Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש ברשותי קיה ריו ידנית עם מערכת HAC, רציתי לדעת איך בדיוק היא עובדת?

מנסיון מרכבים ידניים בעבר, אני יודע לבצע זינוק בעליה - אבל פה הבנתי שהמערכת אמורה למנוע הדרדרות, ושמתי לב שהרכב כן מדרדר, מה בדיוק אמורים לעשות כדי להפעיל את המערכת? ואיך אפשר לדעת שהמערכת באמת עובדת?

עד עכשיו לא ראיתי שיש ממש הבדל עם המערכת הזאת או בלי.

תודה מראש לכל העונים.

פורסם

המערכת מזהה שיפוע מסוים שממנו הרכב לא ידרדר,כשאתה רוצה לזנק אתה לוחץ על המצמד ואוטומטית הבלמים פועלים עד לרגע לחיצה על הגז.

אני מציע גם לקרוא בספר הוראות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה yulianx,

זה לא מה שקורה אצלי, כשאני נמצא בעליה ולוחץ על המצמד הרכב מדרדר לאחור, וכשמנסה להגיע לנקודת החיבור - לרוב הרכב נכבה אם לא "לוחץ" מספיק גז, קשה להגיע לנקודת החיבור, ובינתיים הרכב מדרדר לאחור.

יכול להיות שהמערכת לא עובדת?

פורסם

רוב המערכות מהסוג הזה, אצל רוב היצרנים, "מחזיקות" את הרכב לפרק זמן של כ-2 שניות לאחר עזיבת דוושת הבלם. במידה וחולפות שתי השניות, הבלמים משוחררים.

שים לב שהמערכת נדרכת רק כשדוושת הבלם לחוצה, הרכב אינו בתנועה (= מהירות 0 קמ"ש) והוא נמצא בשיפוע.

פורסם

תודה ALX,

אבל זה נראה שהמערכת יותר יעילה ברכב אוטומט, בידני זה נראה פחות יעיל ואם בכלל.

ברגע שאני נמצא בשיפוע בעצירה מוחלטת, נכנס להילוך ראשון דורך על הברקס והמצמד, אם אעזוב את הברקס כדי שהמערכת תעבוד, הרכב נמצא ב"נוטרל" בגלל המצמד, אז בכל מקרה צריך להגיע לנקודת החיבור, כמו בידני ללא המערכת הזאת, על מנת שהרכב לא ידרדר לאחור.

אז לא בדיוק מובן למה צריך את המערכת?

תודה בכל אופן.

פורסם

המערכת מיועדת לגשר על פרק הזמן בו אתה מרים את הרגל מדוושת הבלמים ועד לרגע בו אתה מגיע לנקודת החיכוך של המצמד ומתחיל בתנועה.

אם אתה לא מספיק והרכב בכל זאת מתדרדר, סימן שאתה צריך לשפר את מיומנות הנהיגה שלך עם תיבת הילוכים ידנית.

פורסם

בגיר אוטומטי אין טעם למערת הזאת כיוון שהרכב לא מידרדר.

ניראה לי שמצאתי את הבעיה שלך,האם כשאתה עוזב את הברקס הרכב עדיין נמצא על ניוטרל?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

yulianx, באוטומט הרכב כן מדרדר - מדובר על עליה תלולה ביציאה מחניה מקורה, במאזדה 2 האוטומטית הרכב מדרדר כשעוזבים את הברקס.

כשאני עוזב את הברקס, הרגל השניה על המצמד ונמצא בהילוך ראשון, רשמתי זה מעין "נוטרל".

ALX,

אם אני מגיע לנקודת החיכוך הרגל לא אמור לסוע רוורס (זינוק בעליה), אבל זה תקף בכל רכב ידני - אז מה כל כך יחודי במערכת הזאת אם אני משתמש בטכניקה הרגילה של גיר ידני רגיל?

לפי מה שאתה אומר, אין כל הבדל ברכב עם המערכת הזאת או בלי, והמערכת קצת מיותרת.

תודה לכם.

פורסם

היא לא מיותרת,אם אתה בעליה רצינית ומישהו צמוד אליך היא נותנת ביטחון על ידי כך שאתה לא צריך למהר וללחוץ על גז ועזיבת המצמד,הכול רגוע יותר.

נכון לנהג מיומון אין צורך בה,אבל זה יותר נוחות.

• תוכן חדש...