Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפוך. אם היה מתחמצן בטמ'פ גבוהה זה בסדר.

הבעיה עם שמן זית שהוא מתחמצן בטמ'פ נמוכה, ולכן תוך כדי טיגון ממושך (כל מה שמעבר לזמן של חביתה) הוא עובר חמצון ונהיה מאוד לא בריא.

הבעיה היא, שהכל לא בריא. לא מכיר עדיין משהו שהוא כן בריא, או שהוא פחות "לא בריא" מהשאר. אז אני ממשיך לפעמים עם קנולה ולפעמים עם שמן זית, כי אין לי רעיון טוב יותר.

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם
מצטער ידידי אבל אני חולק על דעתך. ישנם שני סוגי שמנים שהם נחשבים בריאים ביותר והם זית וקנולה. לפני שאתה ממהר לפסול את שמן הקנולה אז רק שתדע שכמו בשמן זית שישנם סוגי שמנים לא ראויים אז אותו הדבר בקנולה. אתה צריך לחפש שמן קנולה בכבישה קרה (כמו שמן זית שמיוצר בכבישה קרה) ואז אתה בסדר גמור. שמן זית וקנולה מכבישה קרה הם היחידים שלא הופכים ללא בריאים בשעת טיגון ובישול. השאר מתחמצנים והופכים לא בריאים. שמן קנולה מכבישה קרה עולה באזור ה 14 שקל לליטר ואפשר למצוא אותו בחלק מהרשתות הגדולות או בחנויות טבע.

ישנו גם תרסיס PAM עם שמן זית. בכל מקרה, יש לקנות מיכל קטן שהוא בעצם גם משאבה. לוחצים על המכסה ובונים לחץ ואז בלחיצה השמן מרוסס על המחבת כמו תרסיס. ככה מתקבלת שיכבת שמן דקה על המחבת.

אכן, חמאה היא יותר בריאה מאשר מרגרינה. אבל גם עם חמאה צריך להיזהר כי היא מכילה כמות ענקית של שומן.

אתה צודק בהחלט בנושא הטיגון, אבל הבעיה היא שעם השמן עצמו מגיעים עוד דברים. מה שניסיתי להגיד זה ששמן קנולה, הוא שמן "מאוד תעשייתי."

ככל שמאכל יותר טבעי, ככה הוא יותר בריא לגוף שלך, ולכן חמאה תהיה בריאה יותר מכל שמן.

שמן זית טבעי, הוא יחסית פחות מעובד, ומכיל פחות חומרים משמרים, וכימיקלים למיניהם.

שמן קנולה, בפעם האחרונה שבדקתי, מיוצר בחו"ל, ועל מנת שישרוד את כל הדרך לארץ, מתווספים אליו הרבה חומרים כימיים, שאמורים לשמור על הטעם והטריות שלו, וחומרים אלו מאוד מזיקים. אם אתה אומר ששמן קנולה בכבישה קרה לא מכיל אותם, אז כנראה שהוא באמת פחות מזיק, לא בדקתי, ולכן אני ממש לא בעמדה לחלוק עליך.

חמאה שקונים בחנות, גם בה יש מעט חומרים שכאלה, אבל הרבה פחות מבשמנים, ואם אתה מכין אותה לבד בבית (15 דקות בדיוק), אז היא מאוד טבעית, ולהבדיל משמנים, היא גם בריאה.

אם אתה בטוח שאני טועה במשהו, אשמח אם תאיר עיניי :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

1. ממליץ על האתר של כהן יצחק, (חפשו בגוגל) - בפעם היחידה שהשתמשתי בו, השירות היה לטעמי, וגם המחיר (משלוח עד הבית...). יש לו ארקוסטיל.

2. לגבי מי שכתב על קנווד, יש לי סיר נירוסטה שלהם - אחד הפייבוריטים אצלי במטבח.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

דווקא קנולה הוא לא כזה נורא, ביחס לשמן סויה שהוא הזול ביותר, מה שמשתמשים בו במסעדות זולות, צבא וכו'.

תנסו שמן אבוקדו, יותר בריא לטיגון(רק ב255 מעלות).

פורסם
אתה צודק בהחלט בנושא הטיגון, אבל הבעיה היא שעם השמן עצמו מגיעים עוד דברים. מה שניסיתי להגיד זה ששמן קנולה, הוא שמן "מאוד תעשייתי."

ככל שמאכל יותר טבעי, ככה הוא יותר בריא לגוף שלך, ולכן חמאה תהיה בריאה יותר מכל שמן.

שמן זית טבעי, הוא יחסית פחות מעובד, ומכיל פחות חומרים משמרים, וכימיקלים למיניהם.

שמן קנולה, בפעם האחרונה שבדקתי, מיוצר בחו"ל, ועל מנת שישרוד את כל הדרך לארץ, מתווספים אליו הרבה חומרים כימיים, שאמורים לשמור על הטעם והטריות שלו, וחומרים אלו מאוד מזיקים. אם אתה אומר ששמן קנולה בכבישה קרה לא מכיל אותם, אז כנראה שהוא באמת פחות מזיק, לא בדקתי, ולכן אני ממש לא בעמדה לחלוק עליך.

חמאה שקונים בחנות, גם בה יש מעט חומרים שכאלה, אבל הרבה פחות מבשמנים, ואם אתה מכין אותה לבד בבית (15 דקות בדיוק), אז היא מאוד טבעית, ולהבדיל משמנים, היא גם בריאה.

אם אתה בטוח שאני טועה במשהו, אשמח אם תאיר עיניי :)

אכן כן, השמן הקנולה מכבישה קרה שנמכר בשופרסל (שם ראיתי כזה שמן) מגיע מחו"ל. לא הייתי מודע לחומרים שמונעים קילקול שמוסיפים להם כפי שאתה טוען. אי לכך האופציה הכי טובה היא לחפש בסופרים אחרים או בחנויות טבע למינהם. שם בטוח תמצא. שמן קנולה איכותי מכבישה קרה מתוצרת הארץ לא אמור להכיל אותם. שים לב, גם השמנים היקרים של חברות ישראליות לא אומר שאלה הם שמנים בכבישה קרה. גם לא אלא שמבטיחים ויטמינים וכיוצא בזה. כמו שיש שמן זית איכותי מכבישה קרה שהוא נחשב לדבר האמיתי ומנגד יש שמן זית מזוכך שזה בעצם כל הבררה שנשארה בתהליך הכבישה של השמן. כנ"ל לגבי הקנולה. הנה קצת מידע לגבי סוגי השמנים. מה שבטוח הוא שעדיין אין שמן בריא לטיגון עמוק. אם אתה מחפש בריאות מוטב להימנע בכלל מאוכל מטוגן.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000736732

אם תקרא כאן מהם תהליכי זיכוך השמן אתה בכלל לא תאמין. האם ידעת שמוסיפים לשמן סודה קאוסטית? פאק, מסתבר ששמן מזוכך יותר רעיל מקולה.

http://www.tevalife.com/article.asp?id=2526

הנה.

"תהליך העיבוד התעשייתי של שמנים מלמד על התוצאה :

הפולים והגרעינים מכילים 20-50% שמן. מועכים אותם ומשרים את העיסה בכימיקל ממיס. הממיס רעיל ובכדי להיפטר ממנו מחממים את התמיסה. אחר – מזככים ע"י ערבול במהירות גבוהה ובחום של 50 מעלות, בתהליך זה מפרידים מהשמן מרכיבים בריאים וחיוניים דוגמת לציטין, המנקה את העורקים מכולסטרול ובונה רקמת מוח. הסיבה – הלציטין נוטה להשחיר בטמפרטורות גבוהות ומפריע לשמן להיראות אטרקטיבי, צלול ובהיר. מאחר וטעמו של השמן חומצי מערבבים אותו עם סודה קאוסטית, לנטרול הטעם, אחר – מחממים ומערבלים לניקוי שאריות הסודה. להבהרת השמן מערבבים עם חומר כימי סופח צבע, מחממים שוב ומסננים את החומר והצבע. לשינוי הריח – מרתיחים את השמן בטמפרטורה של 230 מעלות והריח הדוחה מתאדה. בתהליך הזיקוק התעשייתי לא די שנטרלנו את השמן מרוב המרכיבים הבריאים שהיו בו מלכתחילה – אלא שבנינו מוצר תעשייתי מזיק הנצמד אל כלי הדם, יוצר מחלות לב ועורקים, המהוות גורם התמותה והתחלואה מס` 1 בעולם".

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בטיגון כל שמן בילתי רווי מתחמצן, גם אם זה קנולה או שמן זית

הם פשוט יותר מומלצים לבישול כי בבישול הם לא מתחמצנים ולשמן סויה תירס וחממניות יש יותר סיכוי להתחמצן

לגבי חמאה, אם אתם קונים חמאה רגילה שעשויה מ100% משמנת אז אין איתה שום בעיה

בחמאה יש פחות שומן משמן - לזה שרשם שחמאה מלאה בשמן :)

מי שממש רוצה לצמצם את כמות השומן אז למרוח את החמאה על המחבת טרם הוא חומם - מתקבלת שכבה שומנית דקיקה ביותר

ומי שרוצה למנוע את השחמתה אז שיזקק אותה כמו שרשמתי למעלה

אגב, שמן קוקוס הינו שומן צמחי עשיר בשומן רווי ולכן ניתן לטגן איתו בראש ״שקט״ יותר משמן קנולה/זית - רק שמחירו גבוהה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

Cerebral Cortex - תודה על הקישורים, השני מתאר בדיוק את מה שדיברתי עליו, לצערי בשביל תהליכי שימור, והגדלת רווחים, הרבה מאוד מוצרים עוברים ערבובים עם חומרים רעילים, רק בשביל שיתנו יותר רווח, ולכן אני באופן אישי משתדל לאכול יותר דברים טבעיים, ופחות דברים מעובדים.

לדוגמה: בתור פחמימה, עדיף לאכול תפו"א או אורז, מאשר לחם.

בקשר לחמאה, אני אומר לכם, תנסו להכין בבית, זה יוצא מאוד טעים, ואפשר להוסיף המון דברים (שום, עשבי תיבול וכדומה...).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני לא יודע מי כתב את המאמר שהבאת, אבל מבחינתי אתר האינוטרנט של ידיעות אחרונות בעכו אינו מקור מוסמך, וכשאני קורא את ה"מאמר" מדובר בגיבוב מוחלט של מעט אמיתות, קצת יותר חצאי אמיתות והרבה שטויות מוסוות בביטויים פסבדו-מדעיים. אני מצטער על נפח העברת הנתונים שבזב זתי על העברתו למחשב שלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני לא יודע מי כתב את המאמר שהבאת, אבל מבחינתי אתר האינוטרנט של ידיעות אחרונות בעכו אינו מקור מוסמך, וכשאני קורא את ה"מאמר" מדובר בגיבוב מוחלט של מעט אמיתות, קצת יותר חצאי אמיתות והרבה שטויות מוסוות בביטויים פסבדו-מדעיים. אני מצטער על נפח העברת הנתונים שבזב זתי על העברתו למחשב שלי.

וואלה, ואלו שטויות רק בגלל שאתה קבעת, ובגלל שמדובר בעכו.

המאמר המקורי נמצא פה.

בעברית האתר לא קיים יותר מספר שנים, וכמה העתיקו אותו משם לאתרים אחרים כמו עכונט.

פורסם
Cerebral Cortex - תודה על הקישורים, השני מתאר בדיוק את מה שדיברתי עליו, לצערי בשביל תהליכי שימור, והגדלת רווחים, הרבה מאוד מוצרים עוברים ערבובים עם חומרים רעילים, רק בשביל שיתנו יותר רווח, ולכן אני באופן אישי משתדל לאכול יותר דברים טבעיים, ופחות דברים מעובדים.

לדוגמה: בתור פחמימה, עדיף לאכול תפו"א או אורז, מאשר לחם.

בקשר לחמאה, אני אומר לכם, תנסו להכין בבית, זה יוצא מאוד טעים, ואפשר להוסיף המון דברים (שום, עשבי תיבול וכדומה...).

תתפלא אבל דווקא תפוח אדמה הוא לא ממש מומלץ. תפוח אדמה זהו אחד המאכלים שמעלים את רמת הסוכר בדם לרמה גבוהה ותחושת השובע ממנו נעלמים הכי מהר. סוכרתיים צריכים להיזהר מתפוח אדמה שבעתיים כי כאמור הוא מעלה את רמת הסוכר בדם ולא מספק תחושת שובע לאורך זמן. דווקא לחם מקמח מלא מעניק ערכים תזונתיים לא רעים. כמובן שלא צריך להגזים בצריכת לחם. כמובן שהכי בריאים אלה הם ירקות.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3663124,00.html

הנה עוד על מדד גליקימי.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%93%D7%93_%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%9E%D7%99

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...