Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פרויקט מצולם - החלפת ידית הילוכים אוטומאטית

טוב,

הרכב שברולט קאוואליר 2003 אוטומאטית .

המדריך תואם גם לכל דגמי פונטיאק,שברולט לומינה,מאליבו 99-2001 ,אלרו,קורסיקה ואימפאלה.

אז נתחיל מזה שנורא רציתי להחליף את הידית הילוכים מעור,לאחת מפלסטיק עם לחצן עליון ולא לחצן צדדי.

ברור לי מנסיון גם מה החסרונות של הלחצן העליון - אבל התרגלתי בקאוואליר הישנה יותר. ואבא שלי דווקא מעדיף את הצדדי.

החסרון הכי גדול בלחצן עליון הוא בעצם העובדה שבעת נסיעה אם שמתם את היד על המוט הילוכים הרכב יכול לקפוץ ל N בקלילות ובלי שתשימו לב בכלל.

אז החלטנו על החלפה :twisted:.

כמו כן,האותיות שמשסמנות את ההילוכים נשחקו עם השנים.

שלבים:

1. הרמת בלם היד של הרכב,הזזה של הידית ל הילוך "1" הכי נמוך על מנת שתהיה גישה לחלק הקדמי של ידית ההילוכים.

עוברים עם האצבע על החלק הקדמי של ידית ההילוכים עד שמרגישים חריץ לרוחב :razz:.

מכניסים מברג שטוח בין גוף הידית לחריץ ובמשיכה החוצה יוצא קליפס בצורת חצי ריבוע,כאשר החלק הפתוח כלפי פנים.

ברגע שמוציאים את החריץ החוצה החלק העליון של הידית יוצא במשיכה .:razz:

2. מכיוון שרצינו גם לסדר את האותיות שמחוקות,מפרקים את המסגרת מסביב לידית ומעלים אותה כלפי מעלה, לשים לב בצורה עדינה - אחרת החלק מתרחב ולא ישוב למקומו כראוי ויהיה רופף!!

לוקחים את המסגרת,לוקחים מידות חיצוניות, וקוטר של האותיות. במקרה הנ"ל אבא שלי ייצר לי מסגרת ב CNC וכמובן חרט את האותיות.

לוקחים קצת נייר שיוף ומתחילים לשפשף את האותיות המודפסות הישנות על מנת שנוכל לקבל דרכן יותר אור.

3. מלבישים את המסגרת החדשה, סוגרים אותה עם מעטפת הגומי שמסביב, לשים לב שהמסגרת שייצרנו דקה יותר ממעטפת גומי 1.1 מ"מ על מנת שתתלבש בתוך החלק הפנימי של המסגרת ולא תהיה רופפת מעל.

4. מחליפים את ידית ההילוכים, סוגרים את הקליפס ומוודאים שאין חופשים. וכמובן שבודקים את הלחצן של העברת ההילוכים.

והנה כמה תמונות של לפני ואחרי...

תמונות מוקטנות שצורפו attachment.php?attachmentid=302892&stc=1&thumb=1&d=1345925847 attachment.php?attachmentid=302893&stc=1&thumb=1&d=1345925847 attachment.php?attachmentid=302894&stc=1&thumb=1&d=1345925847 attachment.php?attachmentid=302895&stc=1&thumb=1&d=1345925847

cavalier 2003 2.2 ecotec T

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

יצא טוב!

לדעתי ידית עם לחצן בצד הרבה יותר נוחה, יותר מתאים לפוזת ישיבה האמריקאית.

ב95' שלי יש לחצן עליון, אבל עגולה ולא מרובעת, היא לא רעה, אבל אני מעדיף לחצן צידי.

באופן כללי, הדפקת בקוואליר ובעוד כמה אמריקאיות, זה שהידית עומדת כמו שמוק באמצע הרכב, כמו ביפניות, זה לא נוח ומכוער מאוד.

פורסם

במקור היה לחצן צדדי, ידית הילוכים מעור אמיתי,רואים בתמונה גם...

הורדתי אותה בעיקר כדי שחברה שלי לא תהרוס אותה עם הציפורניים.

פורסם

כמעט את כל הבאגים שקיימים בקוואליר הישנות יותר, תיקנו בחדשות.

ההגה שלך נראה אחד הנוחים!

ההחלפה קשה? (של הידית).

למה אני שונא לעבוד על אמריקאיות, הם בונים בלי שכל, קליפסים ושיניים נשברים על ימין ועל שמאל למ שלא יודע לעבוד.

פורסם

ההחלפה לוקחת 2 דקות.

אגב,האמריקאיות לדעתי נורא נוחות לפרוק והרכבה, החל מחלקים מכניים ועד פלסטיקה.

אתה מוריד את המוט הילוכים ל"1" ומהצד הפנימי שלו,אתה מכניס מברג,מושך קליפס החוצה ואז מוציא את הידית כלפי למעלה.

פורסם
ההחלפה לוקחת 2 דקות.

אגב,האמריקאיות לדעתי נורא נוחות לפרוק והרכבה, החל מחלקים מכניים ועד פלסטיקה.

אתה מוריד את המוט הילוכים ל"1" ומהצד הפנימי שלו,אתה מכניס מברג,מושך קליפס החוצה ואז מוציא את הידית כלפי למעלה.

אפשר לדבר על הידית עם הלחצן צד שפירקת?

תפרק צרפתיות ואירופאיות בעיקר ואז תבין שאמריקאיות בנויות גרוע יותר.

אם יצא לך להעיף מבט על המפסקים של החלונות (זה שיושב ליד ההילוכים), צריך שם הרבה זהירות, אצלי שיפצתי את החלק והוא מצב חדש עכשיו, אבל הייתה דרך ארוכה ומייגעת. (זה נראה כאילו המקסיקנים האלה בנו את זה חד פעמי, מה שנכון לגבי אמריקה ששם הכל זול, אתה מוציא ומכניס חדש, פה בארץ זה עולה מלא כסף).

אם פעם תיהיה לך בעיה איתם, תגיד לי, יש שם כמה דברים שנפלתי איתם, וחבל שתיפול גם.

פורסם

הידית עם הלחצן צד הלכה לקאוואליר של אבא.

אני אישית בקרוב בע"ה יפטר משלי... לטובת ידית הילוכים אחרת במבנה בצורה ובשימוש :twisted:

תודה רבה,בינתיים עובדים... לא נוגע.

הדברים אכן בנויים לשימוש של PLUG N PKLAY בעיקר כי בארה"ב הכל הרבה יותר זול.

לחצני חלונות חדשים עולים 30 דולר ומחזיקים 3-4 שנים .

במקום שיפוץ פשוט עדיף להחליף.

פורסם
הידית עם הלחצן צד הלכה לקאוואליר של אבא.

אני אישית בקרוב בע"ה יפטר משלי... לטובת ידית הילוכים אחרת במבנה בצורה ובשימוש :twisted:

תודה רבה,בינתיים עובדים... לא נוגע.

הדברים אכן בנויים לשימוש של PLUG N PKLAY בעיקר כי בארה"ב הכל הרבה יותר זול.

לחצני חלונות חדשים עולים 30 דולר ומחזיקים 3-4 שנים .

במקום שיפוץ פשוט עדיף להחליף.

30 דולר בלי משלוח.

בגלל שיש ישראלים חארות, לא שולחים לארץ, ככה שאני עושה קומבינה (שולח לכתובת בחו"ל ומשם שולח לארץ, ככה שזה עוד 20$).

ותוסיף לזה שאמריקאים טיפשים, כותבים שזה מתאים מ95-2002 (או 05', לא זוכר), אבל לא מצויין שיש שתי סוגים (חיבור לבן וחיבור שחור), ההבדל ביניהם, השם יודע, אני חיברתי אותו PLUG'N'PLAY ושרף לי פיוז (מעגל שונה).

קראתי לזה שיפוץ, כי הייתי צריך לקחת את הנחושת ואת הכפתורים עצמם וגם את המנופים שבפנים, אז פתחתי, ניקיתי הכל טוב טוב עם אלכוהול וסגרתי, יצא 90% חדש, הערכה שלי שעם משתמשים לא מגושמים זה יחזיק גם 8 שנים לפחות.

(לשלוח למוכר בחזרה לא שווה, עולה כמו החלק).

מפה גם אני אומר שהאמריקאים בונים חלק מהדברים כחד פעמי, הכפתורים עצמם של החלונות, תפוסים בצורה כזאת שאתה חייב לשבור שן כדי לפתוח אותם. (גם התושבת נשברת בקלות, אבל למדתי מהחלק הקודם להוציא אותם במינימום נזק).

אם הבנתי נכון אתה רוצה הסבה לידני?

יש איזה אחד שנתן לי שירות דרך (חינם מהביטוח), בדרך דיבר איתי על הקוואלירים שלו ועל החוויות" שלו איתם (חלק מהם היה שהוא עשה תאונה עם קוואליר ידנית ב160 קמש פגע ברכב שחטף לו את הנתיב, וכמובן לקוואליר הטמבון נכנס ויצא והייתה פגיעה בשלדה אך המנוע והגיר לא חטפו שריטה ולו הכי קטנה, לגבי הרדיאטור וונטה לא זוכר).

מה שאני בא לומר, יש מצב שהגיר ידני שלו יכול להתאים לך (הקוואליר שלו מושבתת), שווה למצוא אותו ולהרים טלפון.

פורסם

לא מתאים למנוע אקו-טק.

אני גם לא רוצה גיר ידני מקאוואליר ישנה מדי,אני אכניס גיר ידני מחו"ל ומשם השמיים הם הגבול :lol: .

זכור לך איזה שנה שלו? אני מהמר 95-6 גג.

פורסם
לא מתאים למנוע אקו-טק.

אני גם לא רוצה גיר ידני מקאוואליר ישנה מדי,אני אכניס גיר ידני מחו"ל ומשם השמיים הם הגבול :lol: .

זכור לך איזה שנה שלו? אני מהמר 95-6 גג.

הוא לא נראה לי אמר שנה.

מה שכן אני מכיר עוד מישהו עם קוואליר 97' ידנית. (לא נראלי הביאו ידניות אחרי 97').

תגיד, בשביל כל השיפורים האלה, לא עדיף לך את המנוע 2.4L הישן? (16v 150HP DOHC), הוא בולע את כל המקום במכסה מנוע, אבל יש מצב שהוא יותר מאסיבי ומתאים לשיפורים. (נהגתי עליו, הוא מרגיש יותר חזק מה2.2 אבל לא בהגזמה).

או אפילו לעזוב את כל זה וללכת על מאליבו 3.1L V6 או אלרו 3.4L V6?

(למרות שתאכלס זה לא הכי כדאי כי זה ירידה בשנתון).

פורסם
הוא לא נראה לי אמר שנה.

מה שכן אני מכיר עוד מישהו עם קוואליר 97' ידנית. (לא נראלי הביאו ידניות אחרי 97').

תגיד, בשביל כל השיפורים האלה, לא עדיף לך את המנוע 2.4L הישן? (16v 150HP DOHC), הוא בולע את כל המקום במכסה מנוע, אבל יש מצב שהוא יותר מאסיבי ומתאים לשיפורים. (נהגתי עליו, הוא מרגיש יותר חזק מה2.2 אבל לא בהגזמה).

או אפילו לעזוב את כל זה וללכת על מאליבו 3.1L V6 או אלרו 3.4L V6?

(למרות שתאכלס זה לא הכי כדאי כי זה ירידה בשנתון).

מנוע ה2.4 הישן לא עמיד לשיפורים,ולא עמיד בכלליות,ובנוסף כל המכלולים הפנימיים שלו "כבדים" יותר. העליה בסל"ד איטית יותר.

פוטנציאל השיפורים והעמידות הוא של האקו-טק.

תחושה בנפרד ותאוצה בפועל נפרד,אני אישית נהנה יותר מהאקו-טק.

מאליבו 3.1 מאיצה בדיוק כמוני כשהייתי בסטנדרט למאה... האמת? אני קצת יותר מהיר גם בסטנדרט.

20 כ"ס הפרש ו250 קילו לרעת המאליבו - בשביל מומנט יותר טוב אני לא אגדיל נפח,ארד בשנתון,וכן הלאה... יש פתרונות טובים יותר (כמו הנוכחי שלי :twisted: ).

אלרו V6 ? הפרש של 30 כ"ס ו300 ק"ג ,אותו סיפור בשביל מומנט ותחושת כח אני לא אעשה מעבר.

מנוע ה V6 של האלרו הוא צרה צרורה.

נכון להיום, אני עומד על 190 כח בצורה יפה, בלי בלאי מואץ בצורה חריגה, כל החלקים מקוריים! גם "השיפור".

מחשב מנוע מקורי,כל הרכב נשאר כמעט מקורי ללא התאמות מיוחדות לבינתיים.

לא מדובר במכונית מרוץ,אלא ב SLIPPER זריז במיוחד :twisted:

• תוכן חדש...