Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה משנה מעט את התמונה. לדבריך הוא פיטר אותך, אחר כך חזר בו והציע לך עבודה בתנאים אחרים אלא שאתה התפטרת בשל הרעת תנאים.

גם כאשר עובד מתפטר הוא צריך לתת למעביד התראה. מצד שני המעסיק לא פטור ממתן פיצויי פיטורין, אם העובד זכאי להם.

גש לייעוץ מקצועי.

פורסם

לדעתי בפיצויים אסור לגעת אלא אם הסכם העבודה מציין מניעתם בתנאים מסויימים.

לא סביר שהנושא יגיע לחקירה פלילית. לחברה יש שיקולים משלה, אלא אם אתה הופך להיות דוגמה למען יראו וייראו. אם ההיקף הוא לפי דברייך, אז גם אין עניין לציבור.

עוד כה ימים תרגע ותבין שאתה חייב להמשיך קדימה, והתלהמות לא תסייע לאף אחד. אל תשכח שבראיון הבא תצטרך סיפור טוב למה עזבת, אולי מכירים את החברה שאתה עדיין בה ואין לשרוף גשרים לעבר.

בעת "חיסול חשבונות" - כלומר קבלת התשלום - שים לב לחתום רק על משפט "קבלתי .... שח עבור ....". תמחק כל כיתוב אחר. זו זכותך.

ואם אתה מוכן להקשיב: אתה נוהג בפזיזות ויהירות. אתה סבור שיש הרעת תנאים והולך הביתה. לא פנית בכתב, לא בקשת חוות דעת ממונה, לא מתחשק לך לעבוד. אז...גם אתה לא בסדר. מותר למעסיק להעביר סניף עד מרחק מסויים, נדמה לי 60 ק"מ.

מנהל זו הגדרה יחסית ורחבת היקף, ולמעסיק יהיו הרבה דרכים להסביר שזה רק לטובתך. אל תתחיל אפילו לחשוב שאתה צודק.

כל עקיפת הנהלים שעשית היא חמורה ולרעתך. עם השנים תלמד שלא ישימו לך עוד פרח על המצבה בגלל מה שאתה חושב שאתה עושה לטובת הארגון. דיווח השעות הפיקטיבי שעשית הוא חמור. רצית להיות סחבק, לקנות את העובדים בצ'ופר - בלי לקבל רשות ובלי סמכות - זה רע! כמנהל מצפים תדע לווסת ולמצוא את הזמן למטלות ניהול ומטלות שרות ולא לעודד רישומים כוזבים. לא יכול? בעיה שלך.

גם החשבון שלך של 200 שעות נוספות בחודש לא נראה לי אמיתי. יותר שעות נוספות משעות משרה? וכל חודש? אתה גם חי חוץ מעבודה של 16 ויותר שעות ביום וכל יום עבודה?

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

מבלי להיכנס לכל הפרטים, מגיעים לך (לפי הסיפור) גם הפיצויים וגם סכום גדול עבור השעות הנוספות.

התייעץ עם ארגונים כגון קו לעובד, הם יכולים להעמיד לך עו"ד על חשבון המדינה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לדעתי בפיצויים אסור לגעת אלא אם הסכם העבודה מציין מניעתם בתנאים מסויימים.

לא סביר שהנושא יגיע לחקירה פלילית. לחברה יש שיקולים משלה, אלא אם אתה הופך להיות דוגמה למען יראו וייראו. אם ההיקף הוא לפי דברייך, אז גם אין עניין לציבור.

עוד כה ימים תרגע ותבין שאתה חייב להמשיך קדימה, והתלהמות לא תסייע לאף אחד. אל תשכח שבראיון הבא תצטרך סיפור טוב למה עזבת, אולי מכירים את החברה שאתה עדיין בה ואין לשרוף גשרים לעבר.

בעת "חיסול חשבונות" - כלומר קבלת התשלום - שים לב לחתום רק על משפט "קבלתי .... שח עבור ....". תמחק כל כיתוב אחר. זו זכותך.

ואם אתה מוכן להקשיב: אתה נוהג בפזיזות ויהירות. אתה סבור שיש הרעת תנאים והולך הביתה. לא פנית בכתב, לא בקשת חוות דעת ממונה, לא מתחשק לך לעבוד. אז...גם אתה לא בסדר. מותר למעסיק להעביר סניף עד מרחק מסויים, נדמה לי 60 ק"מ.

מנהל זו הגדרה יחסית ורחבת היקף, ולמעסיק יהיו הרבה דרכים להסביר שזה רק לטובתך. אל תתחיל אפילו לחשוב שאתה צודק.

כל עקיפת הנהלים שעשית היא חמורה ולרעתך. עם השנים תלמד שלא ישימו לך עוד פרח על המצבה בגלל מה שאתה חושב שאתה עושה לטובת הארגון. דיווח השעות הפיקטיבי שעשית הוא חמור. רצית להיות סחבק, לקנות את העובדים בצ'ופר - בלי לקבל רשות ובלי סמכות - זה רע! כמנהל מצפים תדע לווסת ולמצוא את הזמן למטלות ניהול ומטלות שרות ולא לעודד רישומים כוזבים. לא יכול? בעיה שלך.

גם החשבון שלך של 200 שעות נוספות בחודש לא נראה לי אמיתי. יותר שעות נוספות משעות משרה? וכל חודש? אתה גם חי חוץ מעבודה של 16 ויותר שעות ביום וכל יום עבודה?

הוא התכוון לסה״כ מעל 200 שעות עבודה בחודש. כולל הנוספות.

פורסם

כמובן שאני לא רוצה סתם להפחיד אותך אבל עליך להבין כי החוק מתייחס בחומרה רבה לעבירה של דווח על שעות עבודה שאינן תואמות או שלא התרחשו במציאות. העונש על עבירה של גניבה ממעביד הוא עד 7 שנות מאסר.

http://www.ovdim.org.il/Page27948.asp[/url]

מה אתה מתחיל להפחיד אותו עם עונשי מקסימום, מה הוא גנב מיליונים מהקופה?!

בשביל שמעשה יהיה פלילי צריך שהכוונה תהיה פלילית. לא היתה לו כוונה פלילית, רק רצון לאזן.

הלקח, בחברה גדולה לא מעגלים סטנדרטים באופן עצמאי. הבירוקרטיה לא בנויה לזה.

לפותח השרשור, קודם כל שיגישו תלונה ו/או לא ישלמו פיצויים. אח"כ יש בית דין לעבודה.

אם הבוס מבין אותך, דבר איתו, שיפעל לטובתך.

אומנם "דין פרוטה כדין מאה"

לא אומנם ולא בטיח, מידתיות היא עיקרון מרכזי במשפט.

מי שמאיים, שיאיים.

תתעלם, נראה אותו מבצע. בשביל 200 ש"ח ייצחקו עליו במשטרה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

התשובה היא, כמו שהבינו שאר החברים, שעבדתי כל חודש לפחות 200 שעות, ז"א שעברתי את מכסת 185 השעות החודשיות בכל חודש בחודשו ולא קיבלתי ולא אחוז אחד יותר משעה רגילה.

לכל החברים, תודה רבה. באמת עודדתם אותי ועכשיו אני מחכה להתפתחויות מצד המעסיק. אעדכן.

פורסם

אתם שמתם לב שהמעסיק הציב את המשוואה של שלילת פיצויים מול הגשת תלונה במשטרה?

כי אני לא רואה שהמצב שלו יהיה כ"כ קל במשטרה.

יש הוכחות פיזיות לגניבה (סמסים), יש מספר עדים לגניבה (העובדים האחרים), אני הייתי שוקל פעמיים לפני שהייתי מסתכן בלהביא את עצמי לחקירה במשטרה עם "תיק עדויות" שכזה.

וזה לא רק 200 ש"ח כי בעצמו הוא מציין שהדביקו לו גם כל מיני סחורות ש"נגנבו". בטח מדובר בסתם אי דיוקים בספירת מלאי אבל עם עדויות לעניין גניבת השעות, הוא יצתרך לעבוד קשה מאוד בכדי להוכיח שלהד"ם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה, הוא מדבר על ניהול חנות של רשת עם כמה סניפים. הריצות יעלו הרבה יותר מהפיצויים שהם כסף קטן (צריך לבדוק אם הם בכלל מופקדים לפי סעיף 14 או שהם בידי המעביד) אתה היית הולך להגיש תלונה ולרוץ מול עובד על 10 שקלים?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
באגירה, הוא מדבר על ניהול חנות של רשת עם כמה סניפים. הריצות יעלו הרבה יותר מהפיצויים שהם כסף קטן (צריך לבדוק אם הם בכלל מופקדים לפי סעיף 14 או שהם בידי המעביד) אתה היית הולך להגיש תלונה ולרוץ מול עובד על 10 שקלים?

איזה ריצות?

אמרת בעצמך, מדובר ברשת, מעבירים את הטיפול למחלקה המשפטית של הרשת וזה הכל.

אני לא אומר להתקפל וללכת בלי כספי הפיצויים אבל אני מנסה לרמוז שצריך לפעול בחכמה ובעדינות כי במשחק הפוקר הזה, מי שעלול להפסיד בגדול זה הבחורציק פה ולא הרשת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אתם שמתם לב שהמעסיק הציב את המשוואה של שלילת פיצויים מול הגשת תלונה במשטרה?

כי אני לא רואה שהמצב שלו יהיה כ"כ קל במשטרה.

יש הוכחות פיזיות לגניבה (סמסים), יש מספר עדים לגניבה (העובדים האחרים), אני הייתי שוקל פעמיים לפני שהייתי מסתכן בלהביא את עצמי לחקירה במשטרה עם "תיק עדויות" שכזה.

וזה לא רק 200 ש"ח כי בעצמו הוא מציין שהדביקו לו גם כל מיני סחורות ש"נגנבו". בטח מדובר בסתם אי דיוקים בספירת מלאי אבל עם עדויות לעניין גניבת השעות, הוא יצתרך לעבוד קשה מאוד בכדי להוכיח שלהד"ם.

כמו שאמרתי למעסיק, כך גם אדגיש ואומר כאן- לעולם לא יצא דבר וחצי דבר מהחנות ללא תשלום. במידה ויוכח אחרת, אני אעמוד בכל גזרה שתחליט החברה. עם כל הכבוד לחבורת האפסים המלשינים שעבדתי איתם, אלה שדאגתי לאינטרס שלהם וביקשתי להעלות משכורתם , אין להם שום הוכחה, ממצא, עדות כי פשוט לא היו דברים מעולם. הבוס חושב אחרת? שיוכיח. הדבר היחיד שגרם לכל הבלאגן הזה היא בדיקת הפוליגרף שהראתה דברים שגויים, הרי בשאלה אחרת שנשאלתי, ״האם אתה בן אדם אמין?״ ותשובתי היתה ״כן״, פה לא התגלה שקר. פשוט ביזיון.

פורסם

קובי, הראש שלך צריך להיות בחיפוש העבודה הבאה.

עם אנשים לא רצויים מנתקים מגע, זאת לאחר שקיבלת מה שמגיע לך.

אני מבין שהפעלת שקול דעת במעשיך ובדיעבד זה מופנה נגדך, לקח להבא.

אנשים להם עזרת פעלו נגדך, גם זה קיים. לא כולם כאלו, אך רבים כן.

יש הבדל בין האמת לפרשנותה ולמה שניתן להוכיח לכאן או לכאן.

את הפרטים המדויקים אתה יודע טוב מאיתנו.

עמוד על שלך, דע גם לוותר בשוליים, היזהר ממלכודות, גם מ"חברים" לעבודה.

קיבלת כאן עצות פרקטיות יותר ממה שאני כותב כאן.

הגדר לך יעדים ומהם תגזור את דרכי הפעולה.

תצליח.

פורסם
מה אתה מתחיל להפחיד אותו עם עונשי מקסימום, מה הוא גנב מיליונים מהקופה?!

בשביל שמעשה יהיה פלילי צריך שהכוונה תהיה פלילית. לא היתה לו כוונה פלילית, רק רצון לאזן.

הלקח, בחברה גדולה לא מעגלים סטנדרטים באופן עצמאי. הבירוקרטיה לא בנויה לזה.

במקום עבודתי אנשים פוטרו לאלתר בגלל שהחתימו כרטיסי נוכחות של עובדים אחרים. לכן עצתי הייתה לקבל עזרה מקצועית.

ציינתי את חומרת העבירה לכאורה מכיוון שאין להקל ראש במשמעות הדבר אם המעסיק יגיש תלונה במשטרה מתוך נקמנות או כדי לשלול פיצויי פיטורים, גם אם לא יוגש כתב אישום.

• תוכן חדש...