Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לסוכן ביטוח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם...

אבא שלי עובד בחברה ממשלתית ויש לו מספר קופות ...ואני רוצה לעשות סדר באותן קופות כי אין לו מושג מה הולך שם ...אשמח להמלצה לסוכן ביטוח

תודה!

ליאור

פורסם

אני לא מאמין שסוכן יתן לך ייעוץ בלתי תלוי.

יש חברות שנותנות ייעוץ פנסיוני בלתי תלוי וגובות על זה גם כסף.

סוכן טוב למקרים בהם יש לך נגיד 5 קופות מאותו סוג(תגמולים/פיצויים/השתלמות)

ואתה רוצה לאחד אותן לקופה אחת, ונגיד להחליף חברה מנהלת של הקופות.

פורסם

להגיד לך את האמת בלבלת אותי לגמרי... אני לא מהתחום ולא מבין בכל זה

אני צריך לסדר לאבא שלי את כל הבלגן שעשו לו בקופות או לפחות להבין מה הולך שם...

אך אתה ממליץ לעשות את זה?

תודה!

פורסם

זה לא כזה מסובך. יש כמה סוגים של קופות וקרנות.

יש קרן השתלמות, שאותה אפשר לפדות כל 6 שנים.

יש קופות גמל, שחלקן לתגמולים, כלומר פנסיה, וחלקן לפיצויים, משמע שאדם מפוטר,

אז הקופה הזו אמורה לכסות את פיצויי הפיטורין שלו.(לפעמים זה לא המצב ועל המעסיק להשלים

את החסר).

וכמובן יש קופות פנסיה ויש ביטוח מנהלים.

אתה לא יכול לאחד בין קרן השתלמות למשל לקרן פיצויים, וגם לא בין קופת גמל לתגמולים עם קופת

גמל לפיצויים.

בעבר, כל חברה היתה מכתיבה לך את הקופות שהיא עובדת איתן, ולא היתה לעובד בחירה.

בגלל זה יש עובדים שעברו בין כמה מקומות עבודה, ופתאום יש להם 8 קרנות השתלמות, 5 קופות

פיצויים, קרן פנסיה, וביטוח מנהלים.

במקרים כאלה יש הרבה שמעדיפים לאחד את כל מה שאפשר, כדי שיוכלו לעקוב אחרי זה.

במקרה כזה סוכן יוכל לעזור לך. הוא לא יתן לך ייעוץ בלתי תלוי, אלא ינסה לדחוף לך את החברות

מהן הוא מקבל תגמול הכי נדיב.

אני ממליץ לך קודם לעבור על כל הדיווחים של הקופות שהוא קיבל, ולמיין אותם לפי שמות, ולפי סוג.

אם תראה שיש לך אותו סוג של קופה מכמה שמות שונים, אז יש מקום לפנות לסוכן שיעזור לך

לאחד אותן. אם כל קופה זה משהו אחר, אז אין יותר מידי מה לעשות, לפחות ממה שאני יודע,

ובחלק מהמקרים תוכל להחליף גוף מנהל, כלומר נגיד לעבור מכלל ביטוח למיטב, או משהו בסגנון

הזה.

פורסם

אם הוא עובד כ-20 שנה בחברה ממשלתית סביר שיש לו קרן פנסיה ותיקה - זו אופרה אחרת לגמרי עם לא מעט יתרונות.

אם ניתן לקשר את הקופות לחשבון הבנק שלך (ואצלי זה המצב לגבי חלקן) יתכן שיע ההשקעות בבנק יהיה הכתובת הנכונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...