Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ראיתי עד היום רכב שמציג נתונים של היצרן, אפשר להגיע קרוב, אבל בחיים לא ראיתי רכב שמגיע לנתוני היצרן.

אסור לשכוח שנתוני היצרן די שגויים בגלל שהם מבוצעים בתנאי מעבדה, ללא התנגדות רוח, עם נהג אחד, נסיעה עירונית ב50 קמ"ש ולא האצות חוזרות ונשנות, נסיעה בינעירונית ב90 קמ"ש גם היא ללא האצות חוזרות ונשנות.

בקליאו שלי הגעתי מאוד קרוב לנתוני היצרן, בעיר אני עשיתי בתדלוק האחרון 1:13-1:13.5, מחוץ לעיר אני עושה 1:17-1:18. זה לא נתוני היצרן כמובן, אבל זה לא רחוק וזה נתונים יפים בסך הכול.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
ולתכלס , בתור בעלים של קיה פיקנטו , האם אני יראה בארץ הקודש סכום כלשהו מסוכנות קיה ?

המשפט הזה נוגע לi25, וולוסטר ו-i35. לפיקנטו אין שום קשר.

(אולי בעתיד, לך תדע)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
זה מסביר אולי את העובדה שמשווקים בישראל את הקיה פיקנטו ידני 1.0 עם תצרוכת דלק משולבת מדהימה של 23.8 ק"מ לליטר.

בפועל נהגים מתקשים לקבל יותר מ- 12 ק"מ לליטר. רחוק שנות אור מהצהרות היצרן וגרם להרבה קונים להרגיש מרומים, ובצדק.

נראה לי שטיפה הגזמת. טיפה. 23.8 זה שקר וכזב, פה אתה צודק. אבל בין 12 ובין המציאות יש פער גדול באותה מידה. מדובר ברכב שעושה 16 קמ"ל וגם טיפה יותר בנהיגה משולבת.

אם אתה נוהג רק בעיר, מאיץ בחדות ובולם בפראות, אז תגיע לצריכה של 12.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם
נראה לי שטיפה הגזמת. טיפה. 23.8 זה שקר וכזב, פה אתה צודק. אבל בין 12 ובין המציאות יש פער גדול באותה מידה. מדובר ברכב שעושה 16 קמ"ל וגם טיפה יותר בנהיגה משולבת.

אם אתה נוהג רק בעיר, מאיץ בחדות ובולם בפראות, אז תגיע לצריכה של 12.

זו צריכה די מאכזבת.

בקליאו אני עושה בעיר 1:13-1:13.5, חלק עם מזגן (חם בבאר שבע), ויש לי מנוע 1.2 ומרכב יותר כבד מזה של הפיקנטו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לא ראיתי עד היום רכב שמציג נתונים של היצרן, אפשר להגיע קרוב, אבל בחיים לא ראיתי רכב שמגיע לנתוני היצרן.

אסור לשכוח שנתוני היצרן די שגויים בגלל שהם מבוצעים בתנאי מעבדה, ללא התנגדות רוח, עם נהג אחד, נסיעה עירונית ב50 קמ"ש ולא האצות חוזרות ונשנות, נסיעה בינעירונית ב90 קמ"ש גם היא ללא האצות חוזרות ונשנות.

בקליאו שלי הגעתי מאוד קרוב לנתוני היצרן, בעיר אני עשיתי בתדלוק האחרון 1:13-1:13.5, מחוץ לעיר אני עושה 1:17-1:18. זה לא נתוני היצרן כמובן, אבל זה לא רחוק וזה נתונים יפים בסך הכול.

שגויים,תלוי מה.(צריכת דלק, כן.)

מבחינת נתון 0-100, בדרך כלל זה נכון מאוד.

פורסם
המשפט הזה נוגע לi25, וולוסטר ו-i35. לפיקנטו אין שום קשר.

(אולי בעתיד, לך תדע)

האמת שאצלי הצריכה הממוצעת היא 11.6 ק"מ לליטר עד היום (עם הזמן הרגל משום מה נהייתה כבדה לי על הגז :wink: ), ככה שנתוני יצרן זה לא. מה שכן, בנסיעה נורמלית (110-120 בבינעירוני, האצות מתונות בעיר) ומשולבת, הגעתי כבר לצריכה של 1ל-14 לא פעם ולא פעמיים.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אני לא מבין,

כשאומרים שרכב צורך 1:14, לדוגמה, משפחתית, זה לא ברור שזה לא באמת ככה?

אז מה ההבדל פה?

ההבדל בשתי נקודות עיקריות:

1. עוצמת הסטיה, אצל קיה זה פשוט מופרז באופן קיצוני.

2. התמקדות השווק בנושא החסכון. במשפחתומטית שלך או לצורך העניין בכל רכב שאינו מיני חסכוני פר הגדרה, תצרוכת הדלק היתה מן נתון די שולי. המיני ה"חסכוניות" משווקות ככאלה, יש התייחסות רבה וממוקדת לתצרוכת הדלק שלהם ולכן מצופה שהם יהיו לפחות קרובים לנתונים שהם מפרסמים.

כולם משקרים במצח נחושה וקיה השקרנים הכי גדולים, לפחות בפיקנטו.

פורסם

אתם סוטים מהעניין-

מעבדה הבדיקה מוגדרת בדיוק, מהירות, טמפרטורה וכו'.

קיה ויונדאי לא הצליחו לשחזר במעבדה את הנתונים עליהם הצהירו.

שאר היצרנים מספקים נתונים שהינם נכונים בתנאים של המעבדה (ואגב ניתנים לשחזור בקלות בעולם האמיתי).

חוצמזה המעבדה האמריקאית שונה מהבדיקה האירופאית ומחמירה בהרבה, אותו רכב יקבל בערך 20% צריכת דלק גרועה יותר במעבדה האמריקאית ביחס לאירופאית (שאנחנו רגילים לראות בפרסומות).

• תוכן חדש...