Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הצרה היא שבמרבית המקרים מי שיושב בב.מ.וו ההיא עם "פרצוף של עבריין" הוא בעצם מין יבגני כזה שבטוח שיש לו עסק עם עוד ישראלי, חסר אחריות והתחשבות באחר, במקרה הטוב, עארס שש אלי קרב במקרה הרע. והוא, אדוני הנכבד, לא מפנה את הלחי השנייה, גם כי הוא לא פראייר וגם כי הוא דואג לכולנו. ואם אני מעיז לנחש, אז זה פחות או יותר מה שקרה במקרה שפתח את השירשור הזה. ותמיד כשאנחנו משוכנעים שאנחנו צדיקים והאחרים מנוולים וגם מחליטים שיש לנו תפקיד של מחנך, ובניגוד לתור בקופת חולים או בקולנוע, גם יש לנו כלי משחית כמו אוטו בשליטתנו, כזה שיכול להעצים באופן מסיבי את יכולתנו החינוכית, או אז מתחילה הקטסטרופה.

ההבדל הוא שאני לא יוצר את הסיטואציות האלו. ברצינות, אתם חיים בכזה עיוות של המציאות שאתם לא מסוגלים להבדיל בין התוקפני והאגרסיבי לבין מי שצריך לבחור איך להגיב לזה? אני מבין שהתגובה היותר נראת לכם לאגרסיביות היא איפוק והשפלת המבט. זכותכם. בין זה לבין להפוך אותי לזה שיוצר את המצב הבעייתי מלכתחילה עובר איזה גבול, לא?

חבל על המאמץ שלי, כנראה שכשחותיכם אותך אחרי שאתה מחכה בפקק רבע שעה, מר רועי, אתה יוצא למי שעושה את זה עם סוכרית גומי וקפה חם, שיהיה לו יותר נעים על הדרך. ובטח כשזה קורה בקולנוע, אתה מזין את העוקף לסרט הבא על חשבונך.

לא אני מחליט שאחרים הם "מנוולים", אלא המחוקק, לפי סטנדרט בינלואמי מאוד פשוט, שתקף בכל מדינה מתורבת פחות או יותר. תמרור עצור, אור אדום, מעבר חצייה אלו לא המצאות שלי. לא אני גרמתי למפקדי משטרת התנועה הארצית להצהיר שגנבת פקקים היא תופעה חמוה שהם מתכוונים להלחם בה. לא אני מבלה 99% מהנסיעות שלי בלצפור למי שנמצא לפני, כי אני בטוח שאני יודע יותר טוב ממנו איך לנהוג. תראה את הטענות שאנשים כאן מעלים.. "אולי הבן אדם מאחורי ממהרי לבית חולים". אולי.. אז זו סיבה לדרוס הולכי רגל או לעבור באדום? אם הוא ככ נסער שהוא לא מסוגל לנהוג, שיקח מונית. די לנסות לתרץ בריונות ודי להתקפל מולה.

זה בדיוק מה שגורם לאנשים להתנהג ככה יותר ויותר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 132
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רועי ויבגני,

כל אחד מכם קיצוני בדעתו אך האמת ( כמו תמיד) נימצאת במקום טוב באמצע.

רועי,אם תשפיל מבט לכל בריון שחושב שהמציא את הגלגל אתה אמנם לא תסתבך אבל אתה גם לא תעצור את התופעה ( לא טוען שזה התפקיד שלך).

אין לך בעיה להמשיך ככה? בכיף שיהיה, רק בוא תסביר לי לאן אתה מצפה להגיע בגישה הזאת?

אם כולנו ננהג כמוך אנו בעצם ניתן לגיטימיות לכל בהמות האדם שמתנהלים בכבישי ישראל,הרי הם ילמדו שלבריונות שלהם אין התנגדות ואז......

יבגני,

יצאת מרכב והעפת למישהו סטירה??

פה אני חושב שעברת את הגבול,לא כי לא הגיע לבחור הסטירה אלא כי סיכנתה את עצמך!!

מה עם היית לו סכין??

אתה מוכן לאבד את החיים שלך בשביל איזה בבון?

לבריונות אני בד״כ בוחר שלא להגיב,אך במצב שחוסמים לי את הדרך ובעצם לא מותירים לי ברירה......שישו יהיה איתם :viking:

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם
אני בסך הכל רוצה (וכמובן שזה לא יקרה) שכל גאוני ישראל יבינו, .

קודם כל, זה לא אני זה ש-"מנסה לעצבן אנשים".

ההבדל הוא שאני לא יוצר את הסיטואציות האלו. ברצינות, אתם חיים בכזה עיוות של המציאות שאתם לא מסוגלים להבדיל בין התוקפני והאגרסיבי לבין מי שצריך לבחור איך להגיב לזה? אני מבין שהתגובה היותר נראת לכם לאגרסיביות היא איפוק והשפלת המבט. .

הציטוט הראשון והשני מתחברים אחד לשני כי מצד אחד אתה אומר שאתה מבין שלא תצליח לגרום לכל בני ישראל להבין שהם לא פועלים כשורה, מצד שני אתה כן מצליח לעצבן אותם כשלפעמים אתה נוסע לאט במכוון או חוסם רכב שמנסה לעקוף אותך (בניסיון לעצבן או לחנך?).

אתה מרגיש מושפל כשרכב חותך אותך בפקק?

באמת שאני לא מבין אותך יבגני, חתך אותי רכב- אני במקסימום יגיד לעצמי שהנהג כנראה ממהר באמת או חרא בנאדם לא מתורבת וזהו, בזה סיימתי את הדיון בייני לבין עצמי.

הרי אם אחסום אותו- לא יצמח מזה משהו חיובי (הרי אולי הוא באמת ובתמים ממהר ולא סתם חוצפן?).

אם אעיר לו- לא יצמח מזה משהו חיובי.

זה מה הפואנטה?

אני באמת לא מבין את העניין של לחסום רכב עם נהג ממהר\חוצפן.

אני בנאדם מאוד נורמטיבי שלא מחפש היתקלויות מיותרות אבל אני אומר לך קבל עם ועדה- אם אני ממהר למקרה חירום ונתקל במישהו כמוך על הכביש- אני מנגח אותך ואת רכבך לקיבינימט.

תאר לך שאתה מתחיל לעשות את השטויות שלך עם רכב שנהגו ממהר כרגע לבית החולים כי אישתו ששוכבת במושב האחורי כורעת ללדת ואתה עכשיו מתחיל לשחק איתו?

נכון, לרוב זו לא הסיבה שאותם נהגים "ממהרים" בגללה, אבל תחשוב גם על זה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ושוב, אני רק יכול לחזור ולתהות אם גם בתור בבנק אתה נותן לאנשים להדחף לפניך באגרסיביות, ומתרץ את זה כ-"בגרות".

אספק לך תשובה בכדי שלא תמשיך לתהות,

כן, אני נותן לעקוף.

אין לי כוח לווכוחים מיותרים עם ערס תורן שבטוח שהזמן שלו חשוב יותר.

אני כן חושב בליבי, או הינה הערס טמבל המצוי, כמוני חושבים עוד מספר אנשים סביבי.

לוקח לי עוד חמש דקות במקרה הרע, אך לפחות אני יוצא מהסיטואציה הרבה יותר רגוע מאותו ערס, או מאותו יבגני שככל הנראה היה נכנס לוויכוח (גם אם הכי מוצדק שיש) שהיה עלול להתפשט לקולני וגס ואולי אפילו לאלימות פיזית.

תודה, אבל לא בא לי.

אותו כנ"ל לגבי התור בסופר, כמעט אותו כנ"ל בתור בדואר..

אם מישהו רוצה לנצל את "הפראייר" שבי, אז אם במקרה אתם עומדים בתור ולפניכם אשכנזי בלונדיני ושקט, תרגישו חופשי.. :roll:

מבטיח לא לצעוק.

פורסם

תשמע, גם להבליג ולהתעלם מהסביבה שלך זו לא הדרך, אי אפשר להיות אדישים לכל מה שקורה סביבך כן גם אם זה תור בדואר או לא משנה מה, ברור שצריך שיקול דעת אבל בזכות התנהגות כזו האוכלוסיה שלנו נראית כמו שהיא נראית (נותנת לגיטימציה לערסים לעשות מה בזין שלהם) אז נכון שלא צריך להתגרות סתם ואז להתפלא למה התפתח פה ויכוח (או אפילו מקרי אלימות) אבל גם לא צריך לתת לרמוס אותך.

פורסם
רועי ויבגני,

כל אחד מכם קיצוני בדעתו אך האמת ( כמו תמיד) נימצאת במקום טוב באמצע.

רועי,אם תשפיל מבט לכל בריון שחושב שהמציא את הגלגל אתה אמנם לא תסתבך אבל אתה גם לא תעצור את התופעה ( לא טוען שזה התפקיד שלך).

אין לך בעיה להמשיך ככה? בכיף שיהיה, רק בוא תסביר לי לאן אתה מצפה להגיע בגישה הזאת?

אם כולנו ננהג כמוך אנו בעצם ניתן לגיטימיות לכל בהמות האדם שמתנהלים בכבישי ישראל,הרי הם ילמדו שלבריונות שלהם אין התנגדות ואז......

יבגני,

יצאת מרכב והעפת למישהו סטירה??

פה אני חושב שעברת את הגבול,לא כי לא הגיע לבחור הסטירה אלא כי סיכנתה את עצמך!!

מה עם היית לו סכין??

אתה מוכן לאבד את החיים שלך בשביל איזה בבון?

לבריונות אני בד״כ בוחר שלא להגיב,אך במצב שחוסמים לי את הדרך ובעצם לא מותירים לי ברירה......שישו יהיה איתם :viking:

בלבלת ביני לבין מגיב אחר.. מעולם לא הלכתי מכות עם איש (לא אחרי גיל 10 לפחות)

פורסם

אני בנאדם מאוד נורמטיבי שלא מחפש היתקלויות מיותרות אבל אני אומר לך קבל עם ועדה- אם אני ממהר למקרה חירום ונתקל במישהו כמוך על הכביש- אני מנגח אותך ואת רכבך לקיבינימט.

נכון, לרוב זו לא הסיבה שאותם נהגים "ממהרים" בגללה, אבל תחשוב גם על זה.

עידן, אתה מוזמן לקרוא שוב את מה שכתבתי. לא איכפת לי אם אישתו שזה מאחורי יולדת או כל דבר אחרת. זו לא סיבה לדרוס הולכי רגל. אם אתה לא מבין את זה, יש לך בעיה מאוד רצינית בגישה שלך לחיים ולמה שקורה בכביש באופן כללי. כשתסע למקרה חרום ולא תעצור בתמרור עצור, יש סיכוי מאוד סביר שלא תגיע ליעדך אף פעם. שוב, אם אתה לא מבין שזו לא הדרך להתנהל בכביש, לא משנה כמה אתה ממהר - קח מונית. אתה יודע מה? שכנעת אותי, אתה לא משפיל מבט. אתה פשוט מאלו (ואתה מדגיש את זה כבר בארבעה פוסטים) חושבים שיש הצדקה להתנהגות מהסוג הזה, ולכן אתה גם סלחני כלפיה.

אנחנו מדברים בשפות שונות. אתה מחפש לתרץ את האגרסיביות של האנשים סביב, תוך הבנה שאולי באיזה רגע גם אתה תרצה להיות כזה. אני, מהצד השני, לא מתרץ אותה ולא הופך לפסיבי מולה. אם אני מרגיש מושפל כשחותכים אותי? לא אני לא מרגיש מושפל, אני מרגיש שאני חי בין חיות ולא בני אדם. וכן, ברור לי שאני לא יכול לנצח במלחמה מולם, אבל אני גם לא רוצה אוטומטית לוותר להם בכל דבר.

אלון, הגישה שלך יותר בריאה, זה בטוח. אבל לטווח הרחוק, לדעתי לפחות, היא רק נותן גיבוי לכל אותם הערסים.

שוב, קצת הפרזתי בתגובה שלי כאן. אני לא נכנס לויכוחים או מחפש איך להאט לפני כל רכב שצופר לי. לרוב זה גם לא מספיק מעניין אותי. אבל מהצד הששני, כנראה שאם כולנו היינו עושים את זה, ולא היינו מוותרים בכל דבר, מתוך פחד שאנחנו מנסים להפוך אותו או לתרץ אותו כאדישות או "בגרות", הערסים לא היו ככ נפוצים או לא היו מתנהגים כמו שהם מתנהגים.

גם אני לא אלך מכות על תור בבנק, ואם יבוא מיישהו שיהיה אגרסבי מספיק, אני אוותר מתוך חוסר רצון להדקר \ לחחטוף מכות. אבל הבעיה היא, שהעוקפים והאגרסיבים למיניהם הופכים ל-role model לכל עם ישראל. ואנחנו קצת, קצת אשמים בזה גם, כי אנחנו תמיד מוכנים לוותר להם כי חינכו אותננו (באופן די עקום) ש-"עדיך להיות חכם".

מיצינו את הנושא

פורסם

מה הקשר בין זה שאתה רוצה לחסום רכב שרוצה לחתוך אותך בפקק לבין דריסת הולכי רגל?

מה הקשר בין זה שכתבת מוקדם יותר שלפעמים אתה עושה לאנשים דווקא ונוסע לאט כשהם מצפצפים לך לבין דריסת הולכי רגל?

בכל פעם שמישהו עוקף אותך נדרס הולך רגל?

אני לא מצדיק התנהגות כזאת, אני רק אומר שיש המון חוצפנים אבל בין אותם חוצפנים עלול להיות אחד כזה שבאמת ממהר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
מה הקשר בין זה שאתה רוצה לחסום רכב שרוצה לחתוך אותך בפקק לבין דריסת הולכי רגל?

מה הקשר בין זה שכתבת מוקדם יותר שלפעמים אתה עושה לאנשים דווקא ונוסע לאט כשהם מצפצפים לך לבין דריסת הולכי רגל?

בכל פעם שמישהו עוקף אותך נדרס הולך רגל?

אני לא מצדיק התנהגות כזאת, אני רק אומר שיש המון חוצפנים אבל בין אותם חוצפנים עלול להיות אחד כזה שבאמת ממהר.

אם היית קורא את מה שכתבתי, היית מגלה שכתבתי 3-4 פעמים שאני מדבר על סיטואציות בהן אני עוצר לפני מעבר חציה ונותן לאנשים לחצות, וצופרים לי כי אני עושה את זה. אם היית קורא עוד קצת, הייתרואה שכתבתי שבאחת מהפעמים זה קרה כשנתתי לאיש נכה לחצות. אתה לאורך הויכוח מצדיק, פעם אחר פעם, את ההתנהגות הזו. עם כל תגובה שלך אני יותר ויותר משתכנע שאתה מהצופרים. הגישה שלך מעוותת. שום אבל שום מקרה חרום בעולם לא מצדיק את זה שתצפור כשבן אדם נכה יורד לכביש ומתחיל לחצות ועוצרים לו, בטח שלא מצדיק את זה שתלחץ על הגז בעצמך, אם אתה זה שהגיע ראשון למעבר חציה. עצם זה שאתה כל פעם מנסה להסביר לי שאולי יש מישהו שבאמת ממהר מאוחרי מסביר לי איך אתה מתנהל. אני לא יודע גם מה זה "באמת ממהר", כי ההגדרה היא מאוד סובייקטיבית. זה גם לא מעניין אותי. התסריט הוא מאוד פשוט (והוא אחד מהרבים, אבל הוא מרתיח במיוחד). אני מגיע למעבר חציה. יש מישהו שבא לחצות \ כבר התחיל לעשות זאת. אני מאט ונותן ללחצות בבטחה. בתגובה אני זוכה לצפירות עצבניות. אין לזה הצדקה. פשוט אין, ולא משנה מה. אם אתה חושב אחרת - בהצלחה לך בהמשך הדרך, נותר לי רק לקוות שלא תדרוס מישהו בטעות ביום בו "באמת תמהר". בזכות ממהרים כמוך, אגב, גם בתור הולך רגל כבר 3-4 פעמים נצלתי מפגיע בנס, וזה לא כי התפרצתי לכביש, אלא כי הגיע מישהו ש-"מיהר ממש", וחשב שאני צריך לזנק בחזרה למעבר החציה ולתת לו לעבור.

שוב, כמו בהרבה ויכוחים כאן, כל אחד חושב שיש הצדקה לבריונות, אלימות או עבריינות. התשובה הפשוטה היא שאין, גם אם בא לך לשקר לעצמך שזה לא ככה.

כאמור, מיציתי את הויכוח, ושוב, תזהר לא לדרוס מישהו כשאתה "ממהר באמת"

פורסם
אנחנו מדברים בשפות שונות. אתה מחפש לתרץ את האגרסיביות של האנשים סביב, תוך הבנה שאולי באיזה רגע גם אתה תרצה להיות כזה. אני, מהצד השני, לא מתרץ אותה ולא הופך לפסיבי מולה. אם אני מרגיש מושפל כשחותכים אותי? לא אני לא מרגיש מושפל, אני מרגיש שאני חי בין חיות ולא בני אדם. וכן, ברור לי שאני לא יכול לנצח במלחמה מולם, אבל אני גם לא רוצה אוטומטית לוותר להם בכל דבר.

לא יכול שלא להסכים יותר.

אני בנאדם מאוד מתחשב בכביש, עוצר להולכי רגל, אם מישהו מנסה להשתלב אני עובר לשמאלי כדי שיהיה לו יותר קל וכדומה, אבל אין דבר שאני שונא יותר מאלו שחושבים שהם יותר טובים ממך ולהם מגיע לעקוף את התור. אני פשוט לא נותן להם לחתוך עד כמה שאני יכול. ואם כולם היו כמוני הם היו מפסיקים בסוף כי זה פשוט לא היה משתלם להם.

ושלא תטעו, לא מדובר פה במשחקי אגו, אין לי בעיה עם אנשים שעוקפים אותי או חותכים אני מתעצבן, אולי נותן ציפצוף קטן, אבל לרוב מתעלם. אותי זה פשוט מחרפן כשאתה עומד בתור לפנות, ובתור יש 10 מכוניות אבל 15 מכוניות הגיעו לפניה לפניך. פשוט תפסיקו לתת להם להידחף.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
לא יכול שלא להסכים יותר.

אני בנאדם מאוד מתחשב בכביש, עוצר להולכי רגל, אם מישהו מנסה להשתלב אני עובר לשמאלי כדי שיהיה לו יותר קל וכדומה, אבל אין דבר שאני שונא יותר מאלו שחושבים שהם יותר טובים ממך ולהם מגיע לעקוף את התור. אני פשוט לא נותן להם לחתוך עד כמה שאני יכול. ואם כולם היו כמוני הם היו מפסיקים בסוף כי זה פשוט לא היה משתלם להם.

ושלא תטעו, לא מדובר פה במשחקי אגו, אין לי בעיה עם אנשים שעוקפים אותי או חותכים אני מתעצבן, אולי נותן ציפצוף קטן, אבל לרוב מתעלם. אותי זה פשוט מחרפן כשאתה עומד בתור לפנות, ובתור יש 10 מכוניות אבל 15 מכוניות הגיעו לפניה לפניך. פשוט תפסיקו לתת להם להידחף.

אבל יש גם כאלה שבאמת רוצים לפנות ובטעות לא נכנסו לנתיב בזמן כי לא מכירים את הדרך למשל ...

פורסם
אבל יש גם כאלה שבאמת רוצים לפנות ובטעות לא נכנסו לנתיב בזמן כי לא מכירים את הדרך למשל ...

מרטינס, נשבע לך ביקר לי מכל, שבכל פעם עד עצם היום הזה, בה עצר לידי נהג בפקק והסביר לי שזה המצב, או לכל הפחות ביקש להשתלב בצורה כלשהי (אפילו סימן עם הידיים) ולא פשוט נדחף, נתתי לו לעשות את זה.

אני יכול לספר לך שאני במצבים כאלה גם בדרך כלל פשוט לפניה הבאה ועושה פרסה, רק בשביל לא להדחף.

פורסם
מרטינס, נשבע לך ביקר לי מכל, שבכל פעם עד עצם היום הזה, בה עצר לידי נהג בפקק והסביר לי שזה המצב, או לכל הפחות ביקש להשתלב בצורה כלשהי (אפילו סימן עם הידיים) ולא פשוט נדחף, נתתי לו לעשות את זה.

אני יכול לספר לך שאני במצבים כאלה גם בדרך כלל פשוט לפניה הבאה ועושה פרסה, רק בשביל לא להדחף.

:mm_yeah:

גם אני עושה אותו הדבר.

• תוכן חדש...