Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה ימים הגעתי לרכב שלי, ואדם שעבר במקום אמר לי שמישהו פגע בכנף הקדמית זמן קצר לפני כן. הוא מסר תיאור כללי של הרכב (גודל, צבע), איך התרחשה הפגיעה ולאן נסע.

לגבי המקום, מדובר ב3 רחובות קטנים שאפשר לצאת מהם רק ממקום אחד, כלומר לפוגע לא היה לאן לברוח.

המעיכה בכנף די רצינית אז היה אמור להישאר סימן כלשהו על הרכב הפוגע. בנוסף מצאתי על הכנף סימני צבע שמתאימים לאותו רכב.

עברנו על פני כל הרכבים (כ100-150), רק אחד התאים לתיאור והיו עליו סימני צבע באיזור הפגיעה. בנוסף מכסה מנוע היה חם עדיין (ירד גשם אז היה אמור להתקרר מהר).

השארתי פתק לבעל הרכב, הוא התקשר ומכחיש כל קשר.

עכשיו השאלה - יש לי סיכוי לזכות בתביעה נגד בעל הרכב? הוא יכול לטעון שהעד התבלבל או שהרכב ברח מהמקום.

פורסם

סיכוי יש.

האם שווה? זאת כבר שאלה אישית.

אם אתה "לוחם צדק" שמוכן להשקיע משאבים רק כדי להוכיח את האמת, אז יכול להיות שמצאת פרוייקט מתאים לאופייך.

רק זכור לתעד בתמונות וכן בדרכים נוספות גם את עדות העד...

האם זה הולך להיות פשוט? לא! החשוד מכחיש והוא כבר יודע שאתה חושד בו. ככה שיהיה מי שיפריע לפרוייקט שלך...

בקיצור עניין אישי שלך, עלות/תועלת. כמובן שיש פה שאלה של גודל הנזק והכיסוי הביטוחי. תתייעץ עם הסוכן שלך...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אם יש לך את פרטי העד, הוא יוכל לזהות בוודאות את הרכב הפוגע, ויסכים להעיד - הדבר יגדיל באופן משמעותי את סיכויי הזכיה שלך בבמ"ש.

פורסם

תודה על התגובות.

יש לי פרטים של העד (שכן שלי), אבל אין זיהוי ודאי של הרכב (לא ראה מספר).

הנזק הוא כנף מעוכה - כלומר לא מדובר בכמה שריטות.

מבחינת הביטוח (מקיף), עלות השתתפות עצמית + הגדלת הפרמיה כנראה שיצא יותר מתיקון עצמאי.

פורסם

לא בטוח. יש מכות שנראות לא רציניות אך התיקון שלהן עולה הרבה.

בנוגע לתביעה - בעזרת העד יש לכם סיכוי כלשהו לנצח אך לא חושב שהוא סיכוי רציני. חובת ההוכחה תהיה עלייך ויש דברים שאתה לא יכול להוכיח(כמו למשל שמכסה המנוע היה חם).

פורסם

זה מה שעשיתי (צילמתי ואמרתי).

גם אין לי בעיה לצלם שוב את הרכב כי הוא חונה במקום קבוע.

הוא טוען שכל הרכב שלו מלא דפיקות, מה שנכון - הבנאדם לא השאיר סנטימטר בלי מכה/שריטה/שפשוף.

פורסם

מה שמאוד ישפר את סיכוייך זה עדות העד. ככל שהיא מכילה פרטים ממוקדים יותר באשר לזהות הפוגע כך יטב.

האם הוא היה איתך כשבדקתם את מכסה המנוע החם?

האם שאלת אותו לגבי נכונותו להתייצב בבימ"ש ולהציג את הדברים?

האם הוא מוכן לחתום על תיאור האירוע?

מה העלות המשוערת של התיקון?

המלצה שלי, אל תתחכם ותעשה או תציג דברים לא נכונים או שיקריים. אתה רק תפסיד.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...