Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשים קאסטרול EDGE ברכב שלי, הוא מגיע רק ב 5W30, היבואן אומר שאין דרישה בארץ ל 5W40 אז הוא לא מביא. (יש 5W40 קאסטרול מאגנטיק, ברמה אחת פחות מ EDGE).

בדקתי בפורומים בארץ ובחו"ל וכמעט השתכנעתי שאין בעיה לשים אותו ברכב שלי עד שנתקלתי בשרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=418169&page=3 בתגובה של איל (ליין מן), למרות שבמנוע שלי הכל מקורי, וכל ה"שיפור" שיש זה רק תוכנה לניהול מנוע, מישהו יודע אם זה נכון ? כל החיפושים שעשיתי בגוגל עם ואריאציות שונות של:

1.8 TSI 5W30 APR לא העלו כלום.

מצד שני באתר של אוטוסטור http://www.autostore.co.il/151426/Castrol-EDGE-5W30-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2 כתוב : "מתאים לשימוש במנועי בנזין ודיזל ומיועד לרכבים בעלי ביצועים גבוהים ולמנועים העובדים תחת מאמץ ובסל"ד גבוהה"

מישהו מהמשפרים ממשפחת VAG נוסע עם 5W30 ?

תודה,

ליאור.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אין שום בעייה עם שמן 5W30 במנוע גודש או משופר. אלא אם המנוע שלך שחוק או שהרכב משמש רק לימי מסלול הייתי שוקל שימוש בשמן אחר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם הרכב נמצא בשימוש יום-יומי אז שמן 5W40 לא יזיק, אבל הוא סתם יקשה על עבודת המנוע ויגביר במעט את צריכת הדלק בהשוואה לשמן 5W30. מבחינת ההגנה לשמן 40 אין בהכרח יתרון על פני שמן 30, זה מאוד תלוי ביצרן השמן, באיכות שמן הבסיס וכמות התוספים שיש בו. יש שמני 30 שיותר עמידים לגזירה (שזה מה שמפחיד אותנו במצבי קיצון) משמני 40.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה, בקיצור אין בעיה. הרכב שלי לא עושה ג׳ימקנות / ימי מסלול ולא עובד במצבי קיצון.

מדי פעם לחיצה פה לחיצה שם.

עזרת לי.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

בטוח שצריך 0W ? כמה ימים עם 0 מעלות כבר יש לנו בגוש דן?

פורסם
אם הרכב נמצא בשימוש יום-יומי אז שמן 5W40 לא יזיק, אבל הוא סתם יקשה על עבודת המנוע ויגביר במעט את צריכת הדלק בהשוואה לשמן 5W30. מבחינת ההגנה לשמן 40 אין בהכרח יתרון על פני שמן 30, זה מאוד תלוי ביצרן השמן, באיכות שמן הבסיס וכמות התוספים שיש בו. יש שמני 30 שיותר עמידים לגזירה (שזה מה שמפחיד אותנו במצבי קיצון) משמני 40.

איתמר סיכם יפה - הדגש שמני 5W-40 יותר סלחניים בנתוני העבודה שלהם מעל לשימוש הרגיל .

כמובן בתקן היצרן המתאים כגון - 502-505.01 .

ואם אתה עם APR STAGE1 - המנוע שלך קצת יותר פתוח לעלייה לטורים גבוהים ושימוש במדחס הטורבו .

אז נכון כי 5W-30 מתאים , אבל אולי עדיף 5W-40 .

ואין טעם לרדת ל 0W-30 - לא קר כאן כמו במדינות הדורשות הנעה ושימון בתנאי קיצון של קור .

גם לא ראיתי עד היום אישור של היבואן בישראל להשתמש למנועים מוגדשים של VAG בצמיגות זו .

attachment.php?attachmentid=311888&d=1351164813

( ובכל מצב אני לא מוצא סיבה מדוע לא להשאר עם 5W-40 בתנאי מזג האויר בישראל )

שמן המנוע במהלך העבודה מתחמם - במקומות מסויימים כגון טבעות הבוכנה והדפנות לפעמים עד 170 מעלות .

שמן המנוע אמור לעבוד כתקין סביב 95-105 מעלות - שם נמדדת דרגת הצמיגות הגבוה .

כדי ששמן המנוע יתקרר הוא יורד לאגן , ולפעמים עובר במחליף חום , רדיאטור קטן המקורר אויר .

האגן בד"כ עשוי אלומיניום או סגסוגת דומה , להעברת חום מהירה לסביבה - מתקרר מטמפרטורת הסביבה .

כעת -

חום השמן הממוצע היורד לאגן השמן הוא כ 120 מעלות - חלקו 170 מעלות + ומראש המנוע כ 95 מעלות .

השמן מגיע לאגן בטמפרטורה ממוצעת של 120 מעלות - כעת הוא צריך להתקרר .

הוא מפנה את החום למתכות , האגן או מחליף החום (רדיאטור) ואז מתקרר .

כאשר הטמפרטורה בחוץ היא 20 מעלות , השמן מתקרר במהירות מסויימת .

כאשר הטמפרטורה בחוץ 40 מעלות , השמן מתקרר פחות ויותר לאט -

וכאשר הוא חוזר לפעולה במנוע הוא מתחיל חם יותר - וזה גורם לבלאי לשמן ולמנוע .

יותר מזה - מהירות האויר והטמפרטורה גם קובעים -

נסיעה בכביש מהיר מזרימה יותר אויר על המתכות והן מקררות את השמן מהר יותר .

נסיעה בפקק או עירונית איטית - מזרימה פחות אויר על המתכות - ופועל יוצא - השמן פחות מתקרר .

לכן הכל נכלל בחישוב - טמפרטורת הסביבה - השימוש ברכב , איזור האקלים - לחות אבק - ועומס חום השמן אשר תכנן היצרן .

ובמצבי קיצון - יום חם - עלייה איטית בדרך עמוסה וכו' - שמן המנוע מתחמם מאוד .

היצרנים לאחר בדיקה בתיאום עם היבואן - מתאימים לישראל , לאוסטרליה ולדרום אפריקה - את דרישת הטיפול .

הם מכוונים לשמנים צמיגיים יותר שיוליכו חום ובמקביל ישמרו על הפרדה גם בתנאי קיצון .

היצרנים גם רושמים בספר הרכב ובהוראות הטיפול לכל מדינה מספר צמיגויות - ולא צמיגות אחת בלבד -

כך יש אפשרות , לבחור צמיגות מתאימה לכל איזור אקלים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני גם נוהג על לאון עם טיפלה חמוצים ומזה כבר שני טיפולים שאני שם 5-30 קסטרול אדג, לפני זה הייתי שם 5-40 מגנאטק. לפי קסטרול זה שמן שמיועד לרכבי וואג בעומס גבוה אבל תחלופה קצרה במידה והרכב עובד. אפרופו שמן אדג ומוסך של המורשה, באחד מביקורי עבור קנית חלף מקורי, שאלתי בתמימות לכאורה על מהות השמן הנ״ל אשר הופיע על מדפי המחסן לצידו של שמן סונול ויורול, המחסנאי הנחמד ענה לי ניחרצות כי השמן הזה אינו מיועד לרכבי ומשתמשים בו אך ורק לרכבי היוקרה של הקונצרן.

אומנם אני רק נוהג על סיאט ואין לי ריגשי נחיתות למרות שיש האומרים שזה החיקוי של הגולף, אבל בכל זאת קצת בדיחה, אבל לא מאשים את המחסנאי הוא לא באמת מבין אבל סתם תהיתי איך הוא הגיע לזה.

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

פורסם

אוקי אז אם כך יש לי שאלה ספציפית אלי

ללאון שלי יש גם מנוע 1.8 TSI, סטנדרטית.

לא נוסע כ"כ הרבה עם הרכב, יום פה , יום שם.

איזה שמן יותר מתאים לרכב שלי מבין אלה

MOBIL SUPER 3000 5W40

או

שמן Castrol EDGE FST 5W30 5L

פורסם

מוביל גם חברה מבילה, לא יודע כמה עולה גלון אבל היצרן ממליץ על קסטרול ומשום כך זו הבחירה שלי, ונוסף אני גם קונה באוטוסטור ככה שגם המחיר שווה.

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

פורסם
אני גם נוהג על לאון עם טיפלה חמוצים ומזה כבר שני טיפולים שאני שם 5-30 קסטרול אדג, לפני זה הייתי שם 5-40 מגנאטק. לפי קסטרול זה שמן שמיועד לרכבי וואג בעומס גבוה אבל תחלופה קצרה במידה והרכב עובד. אפרופו שמן אדג ומוסך של המורשה, באחד מביקורי עבור קנית חלף מקורי, שאלתי בתמימות לכאורה על מהות השמן הנ״ל אשר הופיע על מדפי המחסן לצידו של שמן סונול ויורול, המחסנאי הנחמד ענה לי ניחרצות כי השמן הזה אינו מיועד לרכבי ומשתמשים בו אך ורק לרכבי היוקרה של הקונצרן.

אומנם אני רק נוהג על סיאט ואין לי ריגשי נחיתות למרות שיש האומרים שזה החיקוי של הגולף, אבל בכל זאת קצת בדיחה, אבל לא מאשים את המחסנאי הוא לא באמת מבין אבל סתם תהיתי איך הוא הגיע לזה.

בקיצור, אין בעיה, זה מה שרציתי לדעת. אם יש עוד מישהו שמשתמש ב 5W30 על רכב משופר, (כמה ששלי יכול להקרא משופר).

אני גם ככה לא קורע לו את הצורה, ומצמצם מרווחי טיפולים לכל 7500 ק"מ (שזה משהו כמו 7 - 8 חודשים בנסועה שלי).

חוץ מזה, מי אני שאבקר את המחסנאי, (זה כבר לא קשור לשאלה שלי), אבל מה זה חשוב אם השמן נמזג לרכב היוקרה סקודה סופרב עם מושבי עור, שעולה קצת פחות 200K או על אאודי A3 שעולה סכום דומה (תלוי באיבזור) , או על פסאט שמתחיל ב 190K+ ונגמר מעל 200K עם כל מיני תוספות, או על סיאט לאון ב 120K ?

בכולם מורכב 1.8TSI.

פורסם

1. - לא רשמתם באיזה תקן שמן דרישת היצרן לרכב הנ"ל - 507. 502-505.01 .

2.- מדוע לא להתקשר למחלקה הטכנית של VW צ'מפיון מוטורס ולשאול - המלצתכם לשמן מתאים בין 5W-30 ל 5W-40.

-- לאור נסיונכם - מה עדיף .

-- ומה עדיף החלפות כל שנה או לונג-לייף כגון אחת לשנתיים , וראו את התשובה לאור הניסיון הנצבר .

3. זו טעות להשוות בין רכבים שונים עם מנוע דומה ( לבדוק גם תת דגם ) - לא תמיד הנתונים הסובבים דומים .

-- ולפעמים על אף כי המנוע דומה - כמות השמן מנוע שונה , רדיאטור שמן שונה או אגן , וגם כמות נוזל הקרור .

-- גודל תא המנוע שונה , מעבר אויר מסביב המנוע ומתחתיו , קרור שונה לפעמים רדיאטור פנימי וחיצוני גדול יותר .

-- מאווררים שונים ,ולפעמים כניסתתם לפעולה שונה , מערכת מזגן שונה , עומס חום שונה , ניתוב אויר שונה , יחס הילוכים שונה .

-- ההבדלים של 5-10 מעלות בקרור המנוע במאמץ מאוד קובעים , ומורדים את עמידות השמן והיתפרקותו .

-- לכן מנסים למדוד עומס חום על המנוע והשמן בהתאם לאיזור האקלים , השימוש ברכב ולחות ואבק משנים את זמן ההחלפה ,

התחמצנות השמן והתפרקותו (בוצה)

4 - ומדוע אתם מעדיפים 5W-30 - מה היתרון של השמן הנ"ל לדעתכם במנוע הנ"ל בתנאי האקלים של ישראל .

הלואי וזה היה קל ופשוט -

מבחינתי שיהיה שמן מנוע עמיד ברמה 0W-20 שישמור על המנוע וביצועיו בכל אזור אקלים ומאמץ - אבל זה קשה לכוון לכך .

כל חברה או יצרנית שמן אשר הייתה יכולה להמליץ על שמן מנוע בכיוון הנ"ל הייתה כבר מבצעת חגיגות ומספרת לכולם על ההמצאה שלה .

לכן בידקו היטב ובמיוחד ברכבים החורגים גם קצת במאמץ .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...