Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ציפיתי לשום דבר, ברור שעדיף רכב מפרטי, עם קילומטראז' נמוך ושמור במיוחד,

אבל במקרה הספציפי שדיברתי עליו, הרכבים בכל מוביל חרגו מהתקציב בצורה משמעותית.

אגב, בכל מוביל ראיתי רכבים פרטיים במצב יותר גרוע מרכבי ליסינג, עם שפשופים , דפיקות בספי דלתות, צמיגים סוג ז' שהורכבו לפני המכירה, ריפודים בלויים ועוד.

ובליסינג הציעו רכבים שלא נסעו המון.

לכן כל מקרה לגופו, גם מפרטי גם מליסינג.

וקורולה לטעמי רכב לא נוח , במיוחד המושבים ליושבים מאחור.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא ציפיתי לשום דבר, ברור שעדיף רכב מפרטי, עם קילומטראז' נמוך ושמור במיוחד,

אבל במקרה הספציפי שדיברתי עליו, הרכבים בכל מוביל חרגו מהתקציב בצורה משמעותית.

אגב, בכל מוביל ראיתי רכבים פרטיים במצב יותר גרוע מרכבי ליסינג, עם שפשופים , דפיקות בספי דלתות, צמיגים סוג ז' שהורכבו לפני המכירה, ריפודים בלויים ועוד.

ובליסינג הציעו רכבים שלא נסעו המון.

לכן כל מקרה לגופו, גם מפרטי גם מליסינג.

וקורולה לטעמי רכב לא נוח , במיוחד המושבים ליושבים מאחור.

בליסינג גם היה קשה למצוא רכבים שמורים, בכללי רוב הישראלים לא ישקיעו בשמירה על הסלון עם איזה תרסיס כמו TUFF STUFF או ישימו ריפודים או גופיות כדי לכסות את המושבים שלא יספגו הרבה לכלוך וזבל.

וכן, גם בפרטי אפשר למצוא זבל. זה לא סוד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מליסינג מורידים 13-17 אחוז??? באלבר אמרו לי ליסינג תפעולי נהג יחיג- 8%

בתור קונה -

איך יודעים בכלל אם הרכב היה "תפעולי" או לא?

איך יודעים אם נהג בו אדם יחיד ?

I30 CW

פורסם

כל רכב מליסינג יהיה תפעולי, אלא אם אתה קונה מאדם פרטי שביצע ליסינג ממוני (וההפחתה יותר קטנה מתפעולי).

אתה לא יכול לדעת, האם נהג אחד נהג ברכב או כל יום מישהו אחר, אלא אם יש לך מידע פנימי בחברה\אתה מכיר אישית את הנהג.

8% הפחתה של ליסינג תפעולי זה לא מספיק ומתאים להפחתה של ליסינג ממוני\פרטי.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא מוכנים להוריד יותר מ8%. אמרו שניתן בין 8 ל 10, אבל בגדול 8.

ואז ניתן להתגמש מעט במחיר... על הרכב שלי בטרייד אין נתנו לי מחיר בדיחה של 9 אלף אחרי שחישבתי (מחירון שלי הוא 22).

עדיף לקחת מימון/הלוואה, ולמכור את הרכב לבד, גם אחרי חודש ולהחזיר סכום להלוואה...

I30 CW

פורסם

עדיף למכור את הרכב לבד, ואחרי זה, כאש תגיע לאותו המקום שלא מוריד יותר מ 8% על רכב ליסינג,

תראה איך פתאום כן מורידים את המחיר.

תעיף את הרכב לבדך, הוא קושר אותך להצעות גרועות.

פורסם

אני לא יכול להישאר יום אחד בלי רכב, גם מבחינת סוג העבודה שלי וגם כי אני לא יכול בלי.

פשוט למדתי- כשהם שואלים אותי אם אני רוצה לדעת מחיר עם או בלי טרייד אין אני אומר בלי.

אתם חושבים שכדאי להכניס למשוואה את הלאנסר1500, או פורטה? (נסעתי כשבועיים על הלאנסר,אוטו חמוד ונוח,וחסכוני)

או להיצמד למה שחיפשתי בהתחלה?

I30 CW

פורסם

אם אתה לא ממהר בצורת הנהיגה שלך, לנסר תהיה מתאימה.

גם פורטה מכונית טובה, אולי יותר טובה מלנסר 1.5

למשפחה יונדאי סטיישן תהיה מעולה. במקומך הייתי ממשיך קודם כל לכיוון I30CW.

לא יכול יום בלי רכב-תעשה מה שרשמת, תיקח הלוואת גישור.

פורסם

מהלאנסר ירדתי.

קראתי קצת על הפורטה- דווקא כותבים עליה טוב. רק שחבר שלי נוהג עליה ונתנו לו קורולה ל3 ימים והוא מאוד התלהב ורצה שיחליפו לו לקורולה (רכב עבודה), אמר שמהירה יותר, ונוחה יותר וחסכונית מאוד ביחס לפורטה. בקריאה הבנתי הפוך....

אגב פורטה 2010 זה עם 6 הילוכים? מה היתרון?

אז נשארתי עם פורטה/קורולה/I30CW...

אמינות, חיסכוני בהוצאות ודלק, ונוחות למשפחה של זוג+צאצא. נסיעות עבודה וסידורים בעיר,ופה ושם מחוץ לעיר.

*כדאי לחכות ל2013 או שאין קשר מבחינת מחיר?

I30 CW

פורסם

פורטה קיבלה 6 הילוכים רק ב-2011, יש גם מעט מאוד 2011 עם 4 הילוכים. ניתן להבחין לפי מאותתי לד במראות הצד וידית הילוכים עם שקיק עור.

בתור מי שנסע בכזאת עם 4 הילוכים כ-60 אלף קילומטרים בפחות משנה לא הרגשתי שהיא נופלת מהטויוטה בביצועים, צריכת הדלק הממוצעת הייתה 12.5 ק"מ לליטר ומבחינת נוחות ושקט היא עדיפה על הקורולה.

שים לב גם שברוב המקרים היא זולה יותר מה-I30CW שדיי מבוקשת.

פורסם

היום עשיתי נסיעה על I30CW 2011, ועל קורולה רובוטית 2008 באלבר.

קורולה- ישיבה נוחה,האוטו אלגנטי מאוד בפנים, אומנם פשוט אבל נראה "יוקרתי" כזה, נותן תחושה טובה. הגה רך. רך מידי הייתי אומר (רגיל ל 206).מאחורה קצת קטן, מקדימה מרווח. תא מטען ענק-אהבתי.

מה שכן לא התחברתי לגיר- אז אני לא יכול להעיד על תאוצה/כוח ואופן הנסיעה. סה"כ נוח ונותן תחושה טובה.

I30CW - מהיר, מזנק דיי מהר ורגיש לדוושה. בנוי טוב מבפנים. מערכת סאונד ממש ממש איכותית.סחטיין עליהם....

מה שכן- התאכזבתי מהתא מטען... חיפשתי את הרכב הזה רק בגלל תא מטען אבל נראה שהוא לא כזה גדול כמו שראיתי בתמונות ברשת.

מבחינת הרגשה- נכון שהוא מזנק מהר וסה"כ נוח לנסיעה ודיי כייפי האמת- ההרגשה הייתה של רכב עממי כזה, כאילו אני במונית. לא יודע להסביר..."נוח וחמוד אבל לא יוקרתי" זה המשפט.

דבר נוסף שאני רוצה להתייעץ:

1. מחירון לוי יצחק- על הרכב שלי נותן +17, ועל קורולה נותן 82 אלף. מחירון יד2 על שלי נותן 21 אבל לקורולה נותן 74.

אז על מה מסתכלים? איך מחשבים שקלול רכב ליסינג...?

2. באלבר- הציעו קורולה 2009 עשתה 98,000 יד ראשונה ליסינג נהג ייחיד (הם אומרים שהם יכולים לראות את מי הם ביטחו ואם זה יחיד או מרובה) מצב חדש ב 74,000 שקל אחרי הנחות. ל 70 לא מוכנים לרדת.

ביד 2 מצאתי 2009 יד שנייה פרטי, ראשונה הייתה ליסינג, 105,000 ק"מ, מוכר ב 65 אלף מוכן לרדת ל63.

שווה לשלם יותר ולקבל אחריות של אלבר לשנה לאוטו? הם אומרים שכל ריג'קט שאני ימצא, צמיג יבש,שריטות וליקויים הם מתקנים וצובעים הכל. אז גם שווה....

3. דבר אחרון- אם נמתין לינואר 2013 - תיהיה ירידה דרסטית שמחירים של שנת 2009?

מה המומחים אומרים? :|

תודה

I30 CW

פורסם

קורולה- ישיבה נוחה,האוטו אלגנטי מאוד בפנים, אומנם פשוט אבל נראה "יוקרתי" כזה, נותן תחושה טובה. הגה רך. רך מידי הייתי אומר (רגיל ל 206).מאחורה קצת קטן, מקדימה מרווח. תא מטען ענק-אהבתי.

מה שכן לא התחברתי לגיר- אז אני לא יכול להעיד על תאוצה/כוח ואופן הנסיעה. סה"כ נוח ונותן תחושה טובה.

I30CW - מהיר, מזנק דיי מהר ורגיש לדוושה. בנוי טוב מבפנים. מערכת סאונד ממש ממש איכותית.סחטיין עליהם....

מה שכן- התאכזבתי מהתא מטען... חיפשתי את הרכב הזה רק בגלל תא מטען אבל נראה שהוא לא כזה גדול כמו שראיתי בתמונות ברשת.

מבחינת הרגשה- נכון שהוא מזנק מהר וסה"כ נוח לנסיעה ודיי כייפי האמת- ההרגשה הייתה של רכב עממי כזה, כאילו אני במונית. לא יודע להסביר..."נוח וחמוד אבל לא יוקרתי" זה המשפט.

דבר נוסף שאני רוצה להתייעץ:

1. מחירון לוי יצחק- על הרכב שלי נותן +17, ועל קורולה נותן 82 אלף. מחירון יד2 על שלי נותן 21 אבל לקורולה נותן 74.

אז על מה מסתכלים? איך מחשבים שקלול רכב ליסינג...?

2. באלבר- הציעו קורולה 2009 עשתה 98,000 יד ראשונה ליסינג נהג ייחיד (הם אומרים שהם יכולים לראות את מי הם ביטחו ואם זה יחיד או מרובה) מצב חדש ב 74,000 שקל אחרי הנחות. ל 70 לא מוכנים לרדת.

ביד 2 מצאתי 2009 יד שנייה פרטי, ראשונה הייתה ליסינג, 105,000 ק"מ, מוכר ב 65 אלף מוכן לרדת ל63.

שווה לשלם יותר ולקבל אחריות של אלבר לשנה לאוטו? הם אומרים שכל ריג'קט שאני ימצא, צמיג יבש,שריטות וליקויים הם מתקנים וצובעים הכל. אז גם שווה....

3. דבר אחרון- אם נמתין לינואר 2013 - תיהיה ירידה דרסטית שמחירים של שנת 2009?

מה המומחים אומרים? :|

תודה

כמו שכתבתי לך בעבר, קורולה רובוטית יד ראשונה פרטית עם ק"מ נמוך צריכה להימכר ב67 לכל היותר.

חברות הליסינג מבקשות מחירים גבוהים ממה שמבקשים ידיים פרטיות ומיואשות.

שחיפשנו אנחנו מצאנו לפחות 20 שהיו מוכנים למכור ב67-69 ועוד 10 שהיו מוכנים למכור ב65 , כולם ידיים פרטיות.

בסוף נפלנו על רכב מלוקק יד ראשונה ק"מ נמוך מאוד ללא תאונות ששייך למישהו שהזמין רכב חדש והיה מאוד לחוץ, ככה שעוד 3-4 אלף ש"ח לא שיחקו לו. חוץ מזה שהוא היה מיואש ממצב השוק של הקורולה.

כמובן שהיו רבים שלא הסכימו להוריד גם שקל מהמחירון, הרי טיוטה זה ביצת זהב.

בנוסף גילינו שחברות הליסינג מסבנות ומשקרות לא פעם ולא באמת יודעים מה מצב הרכב שהם מוכרים.

ועוד משהו הרכבים הפרטיים מאובזרים יותר.

פורסם

- אני לא רוצה רובוטית כתבתי, כל הכוונה שלי היייתה לאוטומטית.

- קורולה פרטית- גם אם אני ימצא GLI - לפי מה שהבנתי זה רק תוספת חלונות חשמל מאחור+שליטה מההגה. זה הבדל כ"כ שולי אז זה כבר לא משנה (ב I30 הבדלי איבזור גדולים).

- דווקא אחי קנה פוקוס מאלבר, והוא מרוצה מאוד. כל פיפס קטן תיקנו לו מיידי ונתנו אחריות שנה.

- יוצא מצב בדוגמא שהבאתי שבערך 10 אלף שקל בין זו שמצאתי לבין אחת עם אחריות לשנה+תיקון כל ריגקט. שווה ההפרש?

I30 CW

פורסם

קורולה- מה שכן לא התחברתי לגיר- אז אני לא יכול להעיד על תאוצה/כוח ואופן הנסיעה. סה"כ נוח ונותן תחושה טובה.

I30CW - מה שכן- התאכזבתי מהתא מטען... חיפשתי את הרכב הזה רק בגלל תא מטען אבל נראה שהוא לא כזה גדול כמו שראיתי בתמונות ברשת.

תודה

לגבי הקורולה - הגיר הרובוטי ידוע בתור משהו שרבים אינם מתחברים אליו. מאיזו שנה ניתן להשיג אוטומט רגיל? בדוק כזו.

לגבי היונדאי - אולי בכל זאת תשקיע גם זמן לבדוק את הקיה סיד SW? זה לא שיש לי מניות שם או משהו (רק נסיון עם אבא שלי), אבל כבר השקעת זמן בשאר האופציות ואפילו פזלת טיפה לפורטה. לא תבדוק? :wink:

אגב, מה לגבי רכבי סטישן אחרים כגון פורד פוקוס, סקודה אוקטביה ואולי אפילו גרסאות הSW של פג'ו?

בהצלחה.

פורסם
- אני לא רוצה רובוטית כתבתי, כל הכוונה שלי היייתה לאוטומטית.

- קורולה פרטית- גם אם אני ימצא GLI - לפי מה שהבנתי זה רק תוספת חלונות חשמל מאחור+שליטה מההגה. זה הבדל כ"כ שולי אז זה כבר לא משנה (ב I30 הבדלי איבזור גדולים).

- דווקא אחי קנה פוקוס מאלבר, והוא מרוצה מאוד. כל פיפס קטן תיקנו לו מיידי ונתנו אחריות שנה.

- יוצא מצב בדוגמא שהבאתי שבערך 10 אלף שקל בין זו שמצאתי לבין אחת עם אחריות לשנה+תיקון כל ריגקט. שווה ההפרש?

אם אינני טועה האוטומטי הגיע לכאן בסביבות אפריל-מאי 2009. GLI הוא אולי קצת יותר מאובזר אבל הוא הרבה יותר מבוקש. לדעתי קודם כל אין בו את תחושת הפלסטיקיות הזוועתית של הסאן, וגם הוא כנראה (משנת 2009 ) מיד פרטית.

זה לא רק שכשתמכור אז תקבל כמה גרושים יותר, אלא אתה תפרסם = אתה תמכור, ולא תמתין שנתיים בתור לעוד מאתיים אלף קורולות מאותו השנתון בליסינג. אז בשביל 77,000 אלף ש"ח היום אתה תקבל מכונית שיש סיכוי הרבה יותר גבוה (מעל 90% )שהיא שמורה, טופלה במורשה/חברה ותשרת אותך בנחת לאורך זמן, אל מול רכב ליסינג שהשד יודע מה באמת עבר עליו.

וכשתרצנ למכור אז לא תהיה לך יותר מידי תחרות (לפחות מחזית הקורולות )

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...