Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך קורולה טובה יותר?

פחות מרווחת, פחות מאובזרת, פחות בטיחותית, פחות נוחה, שתיהן נחשבות לאמינות ולא יקרות במוסך. מה יותר טוב בקורולה בדיוק?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה שהסוכן אלבר אמר לי שהרכב נמצא בסניף אחר והוא אינו יכול להביא אותו,רק אחרי קנייה. אמרתי לו אני לא קונה בלי לראות ובלי לבדוק הוא מתעקב שהכל תקין,שאני יקנה ומקסימום לא טוב בבדיקה אני אחזיר בחזרה, או שיתקן ליקויים על חשבונם.

מה ככה זה עובד?

quote]

הסוכן כנראה התכוון,שצריך לשלם 500-1,000 ש"ח על שינוע הרכב לסניף שאליו אתה מעוניין שהרכב יגיע.

לאחר מכן,אתה לוקח את הרכב לבדיקה והם בד"כ מתחייבים לכך,שאם יש בעיה בשילדה /מנוע/גיר הם מחזירים את דמי השינוע.

לגבי ליקויים אחרים- הם בד"כ מתקנים על חשבונם ליקויים המופיעים בטופס הבדיקה או מורידים מעט יותר במחיר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אם אתה שוקל כבר את היונדאי I30CW, כדאי לך לפזול גם לכיון הקיה CEE'D SW.

בגדול בדיוק אותו הרכב, אבל הקיה מרווחת יותר ולפחות לטענת אבא שלי שבדק בזמנו (הוא בעלים של קיה 2010 1.6 LX), גם נוחה יותר בנסיעה. כמו כן יש לך אחריות מורחבת יותר של 3 מלאות + 4 על מנוע, גיר וציריות.

בנוסף, יתכן ואף תוכל לרכוש שנתון מתקדם יותר.

לגבי צריכת דלק, ממוצע בנסיעה בעיקר עירונית ופה ושם (בעיקר סופ"ש) בינעירונית בסביבות 1:12.

אז נכון, אין גג שמש. אבל האיבזור גם ברמה הבסיסית מספק לרוב (יש מחשב דרך בסיסי, 6 רמקולים, חיבור USB וAUX).

אם יש באפשרותך, הייתי בודק גם את השוק הפרטי. אני בטוח שיש רכבים שמורים בגזרה זו (כמו של אבא שלי עם פחות מ-18K ק"מ עליו 8) אבל הוא לא מוכר...).

פורסם

הקיה מציעה תא מטען גדול יותר אבל מבחינת תא נוסעים היונדאי מרווחת יותר בזכות בסיס גלגלים גדול יותר, הקיה מבוססת על דגמי ההאצ'בק ורק תא המטען גדול יותר.

פורסם

קיה לא רוצה.

התחלתי לפזול לכיוון הקורולה, מקריאה הבנתי שה I30 בכלל לא חסכונית בדלק (נתון חשוב לי). זה נכון?

הקורולה יותר?

כמובן ששני הרכבים לא יתנו לי את נוחות הנסיעה שאני רגיל אליה ב 206, ולא את כיוון המתלים ה"מהנה" שיש בסיבובים, אבל צריך להתפשר איפהשהוא.

אני חושב על CW רק בגלל תא מטען, כי אני לא בטוח שהI30 הרגיל יספיק.

חושב על קורולה בגלל גודל ונוחות מהאוטו, חיסכון(חסכוני יותר?) ואמינות.

במגרשים יש רק קורולה SUN? האיבזור מאוד דל ומרגיז...

I30 CW

פורסם

בטח שיש רק sun כי זה מה שליסינג מוכר. הgli יש רק בשוק פרטי, המחירים בהתאם :)

לגבי צריכת דלק - ההבדל לטובת קורולה, אבל לא משהו קריטי - 1.5-2 קמ״ל הבדל מקסימום. על כל 1000 ק״מ נסיעה תשלם בערך 100 שקל יותר. מה הנסועה השנתית שלך, ד״א ?

פורסם
קיה לא רוצה.

התחלתי לפזול לכיוון הקורולה, מקריאה הבנתי שה I30 בכלל לא חסכונית בדלק (נתון חשוב לי). זה נכון?

הקורולה יותר?

כמובן ששני הרכבים לא יתנו לי את נוחות הנסיעה שאני רגיל אליה ב 206, ולא את כיוון המתלים ה"מהנה" שיש בסיבובים, אבל צריך להתפשר איפהשהוא.

אני חושב על CW רק בגלל תא מטען, כי אני לא בטוח שהI30 הרגיל יספיק.

חושב על קורולה בגלל גודל ונוחות מהאוטו, חיסכון(חסכוני יותר?) ואמינות.

במגרשים יש רק קורולה SUN? האיבזור מאוד דל ומרגיז...

לא נכון בכלל.

ציינתי פה כבר מספר פעמים את צריכת הדלק שמתקבלת בi30 של ההורים שלי.

הI30 יותר מרווח מהקורולה, לא פחות חסכונית וגם לא פחות אמינה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

MIKE808 - אני לא בקיא במספרים המדויקים, אבל אכן זכורות לי אמירות כאלו משירשורים פה שדנו על ההבדלים האלו.

בסופו של דבר אני מניח שהם יחסית זניחים. וחוץ מזה שאבא שלי לא אדם קטן, ועדין מוצא את האוטו מרווח.

פותח השירשור - סתם מתוך סקרנות, מדוע אתה שולל על הסף את הקיה?

פורסם

חבר טוב שלי יש את הקאיה פורטה מהעבודה כבר הרבה זמן(כמו סיד), לקחו לו לתיקון של תאונה והביאו לו קורולה 2009 או 10.

הוא נדהם מההבדל, לטובה של הכל...

לגבי ה I30 לא מכיר כי לא נהגתי.

אני אנסה לנהוג בשתיהן ולבדוק מה טוב לי יותר. אגב משנה אם "כלמוביל" או "אלבר"?

אף פעם לא קניתי מליסינג- על מה לשים לב, ומה לבקש לראות ?

באלבר אומרים שעל ליסינג שלהם, הכל נהג יחיד, מורידים 8%. איפה ניתן לדעת שקלול נכון? (יד 2 מוריד 10-12)

תודה

I30 CW

פורסם
חבר טוב שלי יש את הקאיה פורטה מהעבודה כבר הרבה זמן(כמו סיד), לקחו לו לתיקון של תאונה והביאו לו קורולה 2009 או 10.

הוא נדהם מההבדל, לטובה של הכל...

לגבי ה I30 לא מכיר כי לא נהגתי.

אני אנסה לנהוג בשתיהן ולבדוק מה טוב לי יותר. אגב משנה אם "כלמוביל" או "אלבר"?

אף פעם לא קניתי מליסינג- על מה לשים לב, ומה לבקש לראות ?

באלבר אומרים שעל ליסינג שלהם, הכל נהג יחיד, מורידים 8%. איפה ניתן לדעת שקלול נכון? (יד 2 מוריד 10-12)

תודה

דווקא זה מפליא כי הפורטה דווקא מכונית לא פחות טובה מהקורולה.

עדיף כלמוביל, כי זה רכבים פרטיים עם ק"מ הגיוני.

פורסם
אז מה בודקים? איך קונים? וכמה ניתן למתוח את המחיר למטה? (כמה מורידים על ליסינג?)

קודם כל מחפשים רכב שמתאים לך מבחינת הנתונים - ק"מ, מצב, שנה וכו', והכי חשוב מבחינת תקציב.

לאחר מכן מבקשים לראות את הבדיקה של חברת הליסינג/מגרש הטרייד אין (לא ללכת לכל מגרש, רק למגרשים של היבואנים כמו כלמוביל טרייד אין, קרסו טרייד אין וכו').

איך קונים? לחברות ליסינג וטרייד אינים בדרך כלל יש תנאי מימון, הלוואות, תשלומים וכו'.

כמה ניתן? תלוי כמה זמן הם תקועים עם הרכב, תמיד יש להם מרווח בטחון.

פורסם

תודה על ההסבר אבל השאלות שלי אחרות:

רוב בסיכויים שהרכב שארצה לא נמצא באותו מקום פיזי בעיר שלי. אני לא מסתמך על מידע תיאורטי על הרכב,וארצה לראות אותו כמובן, לראות מכות מסביב, מעיכות ומן הסתם לקחת לבדיקה אצל מישהו מטעמי.

מה שקורה שאצל כולם הבנתי שאין שינוע, אלא אני קונה, מביאים אותו ואז אם אני רוצה אני בודק אותו, אז מה הקטע? אם יש דברים ברכב שדורשים תיקון והם לא מוכנים לתקן או לחילופין מורידים רבע מעלות התיקון, אז מה?

העניין הוא שלא בא לי לקנות "חתול בשק".

הסטורית רכב- אני יכול דרך מספר רכב לבדוק בחברה? יתנו לי? (או שיש ניירת לרכב, ספר טיפולים שאוכל לראות)

תודה

I30 CW

פורסם

אני לא מאמין שאין שינוע, אף אחד לא יקנה רכב שלא ראה אותו.

מקסימום, לוקחים 1000-2000 ש"ח פיקדון, מין דמי רצינות, כדי לא להריץ רכבים סתם.

בכל מקרה, הקונה יחזור למגרש כדי לבקש את הכסף חזרה.

לא רק באלבר יש I30CW.

אוויס ואלדן גם מוכרים את הרכבים האלה.

לפני שבוע עזרתי לידידה לקנות רכב- היא קנתה פוקוס מאלדן. היו אצלם גם כמה I30 CW עם נתונים טובים.

באלדן יש עכשיו קטע, אפשר תוך חודש לבטל את העסקה ולקבל את הכסף חזרה, בניכוי 100 ש"ח ליום שימוש ברכב.

כמובן, העברת בעלות עושים אחרי חודש.

האמת, היא גם רצתה יונדאי I30 סטיישן, אבל המחיר היה גבוה מדי בשבילה.

אגב, נכנסנו לכל מוביל סניף פ"ת. אצלם המחירים ל I30CW פרטי משמעותית יותר גבוהים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ולאדקר - מה ציפית?

ברור שרכב פרטי יעלה יותר. לא סתם על רכב ליסינג יש הפחתה של משהו כמו 13 או 17 אחוזים.

תחשוב שעוד כשנה הi30CW של הוריי תגיע לכלמוביל טרייד אין, קרסו טרייד אין או מה שהם לא יחליטו לקנות.

הרכב במצב מעולה - מטופל, שמור, ננהג בזהירות, ללא תאונות שלדה, ק"מ יהיה בסביבות 40-45 אלף ק"מ ב3.5 שנים שזה מצוין, ויהיה גם טסט לכמה חודשים טובים ורכב אחריי טיפול.

נכון, הרכב יהיה מודל 2010, אבל בהשוואה לאקזמפלרים אחרים מליסינג שאמנם יכולים להיות מטופלים בזמן (למרות שבחלק מחברות הליסינג לא מטפלים במורשה ומטפלים בחלקים מעפנים), אבל בדרך כלל הם ננהגים בפראות ולא בזהירות, הק"מ בשמיים, לפעמים גם הטסט קרוב יחסית (בעיקר ברכבי השכרה) והרכב לא במצב טוב.

אז מה עדיף - רכב 2011 שחוט, עם 80-90 אלף ק"מ, או רכב 2010 שמור, עם חצי מהק"מ?

אסור לשכוח שסגנון הנהיגה בליסינג + הק"מ הגבוה יותר, יוצרים בלאי גדול לרכב ועשויים להביא להוצאות גדולות יותר בעתיד.

• תוכן חדש...