Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בפיאט פונטו 98 שלי יש 3 סוגים של צמיגים:

קדמי שמאלי - של MABOR משנת ייצור 2010 נראה טוב מאוד ועם הרבה בשר.

קדמי ימני - רחמנא ליצלן, בקושי נשאר ממנו משהו, והוא נראה ממש יבש, וגם לא במידה של הרכב :shock: (רוחב 175 במקום 165)

זוג אחוריים - של אליאנס, המון בשר, אבל יש בהם סימני יובש (לא משהו קטסטרופלי), אני לא מצליח למצוא עליהם את תאריך הייצור (כנראה שהרכיבו אותם הפוכים :shock: )

כבר דחיתי את זה מספיק, והחורף מתקרב אלינו בצעדי ענק, הגיע הזמן לעשות עם זה משהו.

אני מתלבט איך להגיע למצב שאני מרגיש בטוח שאף אחד מהצמיגים לא הולכים להתפוצץ לי באמצע נסיעה, ולצמצם את ההוצאה למינימום ההכרחי.

קיבלתי שלל הצעות מפנצ'ריות, חלקם הפחידו אותי יותר לגבי מצב האחוריים וחלקם פחות, ההצעות נעו בין החלפה של כל הרבעיה, דרך החלפה של 3 צמיגים, ועד להחלפה של הצמיג הבודד הסורר שבצד ימין קדמי.

אשמח אם תעזרו לי להבין מה האופציות האפשריות, ואציין ששנת הלימודים מתחילה בתוך פחות משבוע, ושעות העבודה שלי הולכות להצטמצם משמעותית (כמו גם המשכורת) כך שהכסף משחק פה תפקיד חשוב.

תודה לכולם ולילה טוב.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• ספונסר פורום
פורסם

אני הייתי שם את הקדמי השמאלי (הצמיג היחיד שתקין) כתור ספייר ומחליף את כל הרביעייה.

לא מומלץ להחליף 3 צמיגים מכיוון שאסור לנסוע עם זוג צמיגים על אותו ציר מתוצרת שונה (ובמיוחד אם יש להם רמת שחיקה שונה).

מאיזה אזור אתה? אשמח להמליץ לך על בעל מקצוע.

פורסם

הגלגל הספייר שלי קצת יותר קטן משאר הגלגלים, ככה שאין לי מקום לצמיג הטוב.

למיטב הבנתי, ה"איסור" לנסיעה עם צמיגים שונים על אותו סרן נובע ברובו מנצילות נמוכה ולא מסכנת חיים. עובדה שזה מותר מבחינה חוקית.

האם כל רמה של סימני יובש דורשת החלפה של הצמיג?

חשבתי רק להפוך את האליאנס לכיוון הנכון במידה ונותרו להם עוד כמה חודשים לחיות.

ולהחליף את הימני קדמי או לחילופין, את שני הקדמיים.

אני מבאר שבע ואשמח להמלצה על מקום מקצועי ובמחיר הוגן.

הייתי אצל הפנצ'ריות המוכרות ביותר בעיר, ואף אחד לא הצליח להשאיר עלי רושם טוב.

פורסם
עובדה שזה מותר מבחינה חוקית.

הרבה דברים מותר מבחינה חוקית ועדיין לא מומלצים. ככה זה שמשרד התחבורה עדיין תקוע מנטלית בתקופת הסולטן העות'מני.

בעת בלימה חזקה או בפניה חדה תהיה לך אחיזה לא זהה בצמיגים ובכך תגדל הסכנה לאובדן שליטה.

החורף בישראל מסוכן מאוד, לפי דעתי אפילו יותר מאשר באירופה. שכבר יורד כאן גשם, אז מדובר בשיטפון ובד"כ אחרי כמה ימים יבשים כך שהכביש בוצי וחלקלק.

גם כשהייתי סטודנט דלפון וגם מכונית שתחזקתי באופן לקוי לא חסכתי על בלמים וצמיגים.

למזלך - יש לך גלגלים קטנים ו-4 צמיגים סבירים מתוצרת סבירה (ולא חברת "שקרכלשהו" שמוכרים לך בתור חברת בת של XYZ) יעלו לך אלפיה.

פורסם

שלום,

האם ביררת ב"צמיגי מצדה" או "צמיגי ג'נו"?

כדי לקבוע, כמה צמיגים צריך להחליף, חייבים לראות אותם לפחות. קצת בעיה דרך מסך המחשב, גם אם יש תמונות.

תחפש צמיגים מחברות מוכרות - PIRELLI, KLEBER, GOODYEAR, TOYO, FALKEN, YOKOHAMA, CONTINENTAL.

אם אתה משאיר את הרכב עוד כמה שנים אצלך, תחליף את כל הצמיגים, בטח לא 3.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כרגע חזרתי מסיבוב פנצ'ריות.

לא נראה לי שפסחתי על פנצ'ריה כלשהי בעיר.

המחירים למותגי צמיגים מוכרים מתחילים מסביבות 1300 לרבעייה.

כל הסיניים והחברות "בת של" למיניהם מתחילים מ-800 לרבעייה.

מדובר בהפרש משמעותי מבחינתי, ואני נוטה אל הזול יותר.

בגלל שיש לי צמיג אחד במצב טוב מידי כדי להעיף אותו לפח, חשבתי על אופציה לרכוש צמיג אחד משומש וזוג צמיגים חדשים.

ואז בעצם יהיה לי סרן אחד עם צמיגים חדשים, וסרן אחד עם צמיגים בערך באותו המצב.

בכל אחת מהפנצ'ריות שהייתי היום שאלתי גם על הימצאות של משומשים, 3 מהפנצ'ריות הראו לי צמיגים משומשים במידה שלי. שנות הייצור נעו מ-2008 עד 2010. אחד מהצמיגים היה של גוד ייר, והשאר היו סיניים וכולם רצו 100 על צמיג.

תודה על העזרה

• ספונסר פורום
פורסם

לדעתי לא מומלץ לחסוך על ענייני מיתוג בצמיגים וממש לא מומלץ לקנות צמיג משומש.

קח בחשבון שצמיג מחליפים בממוצע פעם ב-3 שנים אז להשקיע עוד 500 ש"ח (או 125 ש"ח פר צמיג אם זה גורם לך להרגיש יותר בנח) היא השקעה זניחה לדעתי.

• תוכן חדש...