Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני בדיוק מתעניין ברכישת רכב יד 2 (ליסינג או פרטי) במחיר עד 45000~.

הסתכלתי על פיאט גרנדה 1.4 שנת 2009 והמחירים לא כאלה בשמיים.

לאחר התייעצות עם מוסכניק שאמר לי לא להתקרב לתיבת ההילוכים הרובוטית התחלתי לבדוק.

האם יש רק תיבת הילוכים רובוטית לדגמים הללו? או שיש גם תיבת הילוכים אוטומטית רגילה?

הבנתי שהעברות ההילוכים לא חלקות כמו באוטומט רגיל, ואני לא כזה מעוניין לשחק עם הילוכים כ"כ (למרות שכל החיים שלי כמעט נהגתי על ידני :) ).

בנוסף, אשמח לקבל המלצות נוספות לרכבים בטווח הזה.

מה שחשוב לי בעיקר:

אמינות, חיסכון בדלק, נוחות סבירה+ בנסיעות ארוכות.

תודה מראש!

פורסם

לגרנדה יש תיבה ידנית או רובוטית בלבד.

הבעיה היא יותר בעיר,מחוץ לה אין בעיה,אבל תנסה קודם,לאבא שלי ב107 זה לא מפריע.

התיבה לא שיא האמינות,אך המחירים לשיפוץ לפי כמה אנשים ששיפצו זאת בערך אותה עלות של גיר אוטומטי רגיל,רק שפה אתה מרוויח חיסכון של גיר ידני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש 1.4 ידני אך הוא די נדיר,דווקא מישהו פה מהפורום מוכר כזאת בצבע כתום.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פיאט איבו היא מתיחת פנים משמעותית של הגרנדה-פונטו. לא מדובר בדגם חדש.

היתרון המשמעותי ביותר הוא תוספת של אביזרי בטיחות שונים.

מעבר לזה יש עדכון קל בעיצוב החוץ, משמעותי יותר בפנים, שדרוג רמות האבזור ועדכון ליין המנועים.

המנוע הבסיסי באיבו הוא 1.4 ויותר קל למצוא איבו 1.4 ידנית מאשר גרנדה-פונטו עם מנוע מקביל ידני.

רוב הפונטו נמכרו עם גיר רובוטי - מדובר בגיר ידני שבו הפעלת המצמד ובחישת ההילוכים מתבצעת על ידי מערכת אלקטרוהידראולית בניצוחו של מחשב.

לגבי אמינות - חקרתי את הנושא לעומק והאמת שאין לי תשובה ברורה. התיבות האלו היגרו לפיאט מאלפא-רומיאו (שם הן נקראות סלהספיד). הדור הקודם שלהן היה ידוע לשמצה, אולם נראה שמספר התלונות פחת בדור המתקדם יותר. בממוצע - עלות האחזקה לא צפויה להיות גדולה משמעותית משל גיר אוטומטי אירופאי טיפוסי או משל ה-DSG של VAG. מובן שאין ערובה שדווקא אתה לא תהיה בצד הרע של הממוצע, אבל זה כלל אוניברסלי בהחזקת רכב - להיות מוכנים להפתעות.

לגבי נוחות - מדובר בגיר חד-מצמדי. אצלי בבראבו ההעברה במצב אוטומטי לא נורא, אבל גם להיט. בפונטו עם המנוע הפחות גיבור החוויה אמורה להיות יותר חלקה, אבל עדיין חובה לעשות סיבוב לפני הרכישה - זהו לא גיר אוטומטי מסורתי!

• תוכן חדש...