Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'אנט קרבון הראשון בעולם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הראשון זה לא , כבר כמה שנים שיש כמה קורבטים ואקזוטיות שמסתובבות עם ג'אנטים כאלה (לא נדיר לקרוא דיון בפורומים שמתלבטים בין ג'אנט קרבון לג'אנטים פרימיום אחרים) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אל תתפסו אותי במילה, אבל אני חושב שבלמבורגיני יש את זה כבר (או שזה רק תוספת על הגלגל לקירור הבלמים?)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
נכון. בגלל זה משתמשים בשלדות קרבון רק בדגמי מירוצים אולטרה-קלים למיניהם. כלומר לרוב חד-פעמיים.

הרבה זמן לא שמעתי כזה גיבוב של שטויות.

2013-Specialized-Demo-8-carbon-frame-actual-weight.jpg

ספשלייזד קרבון -דאון היל- ממש לא חד פעמיות.

קרבון חומר בעל חוזק חומר מטורף ועולה כל היכולות של פלדה ביחס למשקל. יש מעין משפט שאומר שבגדול, קרבון חזק פי שלוש, קל פי שלוש ויקר פי שלוש מפלדה.

פרארי, אגב הולכים לייצר את השלדה של יורשת האנזו בסיבי פחמן, זו הפעם הראושנה שבה הפ מחליפים את האלומיניום.

בקיצור. קרבון ממש לא "פריך" דוגמת סגסוגות מגנזיום שבהן משתמשים לחישוקי מירוץ לדוג', שאם אלו חוטפים מכה מחליפים אותם.

נ.ב.

מאיפה העלתה את ההנתון הזה שאפוני מירוץ הן חד פעמיות? הייתי שמח לראות סימוכין לעניין

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אני לא יודע מה מידת הקשיחות/גמישות של קרבון, אבל חומר גמיש בהגדרתו הוא פחות שביר.

חומר קשיח מאד ופריך, הרבה יותר שביר ורגיש למכות - ראה מקדחי קובלט אשר מתנפצים כאשר הם נופלים על הרצפה.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

היתרון המהותי של הקרבון היא יכולת לספוג אנרגיה ולפזר אותה בצורה יעילה מאוד לעומת, נגיד, מגנזיום. אין לי מושג איזה מקדח קובלט יש לך, אבל שיש לי והיו לי לא התנפצו ולא נעליים. מה גם שקרבון לא מנתהג בשום צורה שדומה למתכת, מכיוון שהוא פשוט איננו מתכת. הוא תרכובת של (לרוב) שתי וערב של אוגדני סיבי פחם ושרף אפוקסי או פוליאסטר כאשר בצירוף עם מלאניפ שונים הם מגיבים קצת אחרת מבחינת יכולות. השילוב של שני החומרים הוא מה שהופך את הקרבון לחומר כל כך יוצר דופן, והשיפור לעומת סיבי זכוכית היה היכולת לייצר בצורה המונית סיבי פחם שחזקים פי כמה מונים.

בקשר לגמישות וקשיחות.

אלו נתונים שמתייחסים לנקודה בה חומר "יקרע" תחת משיכה. צא מנקודת הנחה שגבוה זה טוב. זה בעקרון החוזק של החומר אל מול עומס מתמשך.

Carbon fiber Laminate 1600

Carbon fiber strand 4137

AISI 4130 Steel 1110

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

בהמשך למה שכתוב אני יכול להוסיף שבהרבה רכבי יוקרה החליפו את הדרייב-שאפט מפלדה לקרבון ובדקו ומצאו שקרבון גם עמיד לפיתול (אנרגיה סיבובית) פי 3 מפלדה.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

שאלה:

האם הגמישות של פחמן יעילה באותה רמה שהקשיחות שלו טובה יותר משל פלדה? אני יודע שאפשר לבצע מניפולציות על פלדה בשלבי יציקה שונים (מבלי להיכנס להרפיה ודברים דומים) כתלות באחוזי פחמן וחומרים אחרים שמוסיפים. יש לזה איזושהי הקבלה בשימוש בפחמן?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

יופי נחמה, מדיון על חוזק גלגל קרבון עברתם לדיון על שלדות,

שלדה בנויה הרבה יותר חזק מגלגל, אני מסופק אם גלגל קרבון יעמוד בכל הדראק שבכביש משובש.

פורסם

urban.racer - משום מה אני מרגיש כאילו אתה מתווכח איתי, כאשר למעשה אני מסכים אתך לחלוטין :wink:

לגבי המקדח - זה תלוי באחוז הקובלט. מעל אחוז מסוים המקדח הופך פריך במידה כזו שהוא יכול להתנפץ מאד בקלות. שאל אנשים שמייצרים בעצמם מעגלים אלקטרונים ומשתמשים במקדחים כאלה כדי לחורר את המעגל לצורך השחלת רגלי הרכיבים. אולי זה קשור בשילוב של פריכות החומר עם עובי חומר קטן מאד (מדובר במקדחי 1-1.5 מילימטר).

ואכן חומר קשיח מאד יעמוד בלחצים של קריעה (לחץ מתמשך), אבל מכה עלולה לנפץ אותו. זה קרה לי עם כמה כרסומים בעלי דרגת קושי גבוהה במיוחד (ועלות גבוהה במיוחד - לא נעים כשכזה דבר נופל לך על הרצפה ליד הבוס :oops:).

ולא מדובר רק על מתכות, זה נכון לגבי הרבה חומרים ותערובות (כמו למשל בטון עם ובלי בי ג'י בונד וכו').

אבל בוא נעזוב את הדיון על חוזק חומרים ונחזור לנושא המקורי - גם לי קשה מאד להאמין שזה הג'אנט הראשון שמיוצר כך.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

מאיפה העלתה את ההנתון הזה שאפוני מירוץ הן חד פעמיות? הייתי שמח לראות סימוכין לעניין

תוכנית טלויזיה כלשהי על אופניים. ציינו שהספונסרים מחליפים חלקים רבים (ואף את כל האופניים לגמרי) אחרי כל מירוץ.

פורסם

לספונסר יהיה יותר זול ויגרור פחות התעסקות להחליף את החלק בשלמותו מאשר להתחיל לתקן.

מאותה סיבה כבר לא מתקנים פנימיות עם פנצ'ר.

"גם בעיטה בתחת נגמרת בצעד קדימה"
פורסם

אני גם לא מבין אומרים שקארבון חזק מאוד יותר מפלדה, למשל במכוניות על הבנתי שזה הולך להיות תופעה חדשה - לדוגמא אוונטדור השלדה כולה עשויה מקארבון וגם פגאני ומקלארן

Opel Adam S 2017

פורסם

זה ג'אנט הקרבון הראשון בעולם, בייצור סדרתי (עד כמה שאפשר לקרוא לזה סדרתי) ב-koenigsegg Agera.

מבנה קארבון חלול, המתכת היחידה בגלגל היא הוונטיל. לטענתם חזק מכל גלגל אלומיניום אחר, וחוסך 40% במשקל.

עוד פרטים בלינק....

• תוכן חדש...